Fortuna liga

Hradec Králové - Slavia 1:1

Slávisté předvedli v Hradci Králové mírně řečeno nepřesvědčivý výkon, po brance Pospěcha z penalty neudrželi vedení a vezou do Prahy bod za remízu 1:1.

Hradec Králové - Slavia 1:1 (0:1)
Branky:
 48. Černý - 44. Pospěch (pen.)

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Hloušek - Vlček (72. Milutinovič), Petrák, Hurka, Janda, Trubila - Pospěch

Trenér František Straka se musel obejít bez vykartovaného kapitána Jarolíma, místo něj nastoupil do základní sestavy Petrák. Do sestavy se také vrátili Janda a Hloušek, jen na lavici tak zůstali Milutinovič, Cicman nebo uzdravený Blažek. Úvod zápasu nepřinesl příliš pohlednou podívanou, u obou týmů převažovaly nepřesnosti v rozehrávce. Taková kopaná, či spíše překopávaná, pokračovala dlouhé minuty, postupem času si mírnou převahu vytvořili domácí, ale ani ti si nedokázali vytvořit žádnou zajímavou příležitost. Slavia pak nepředváděla vůbec nic a její fanoušci se tak zabavili po svém. Kolem třicáté minuty tlak domácích zesílil a obrana sešívaných se musela několikrát předvést při hašení akcí Hradce. V 34. minutě předvedl Nitrianský další zbytečnou ztrátu míče při zakládání akce, jeho chybu musel napravit Latka faulem za žlutou kartu, čímž se pro další ligový zápas proti Baníku Ostrava vykartoval. Když už se mohl Zbyněk Pospěch hnát na bránu soupeře, byl faulován a nepřesný sudí Ardeleánu nepochopitelně nepískal. Protože se obraz hry neměnil ani v závěru poločasu, přišla branka Slavie doslova jako blesk z čistého nebe. Dlouhý odkop z vlastní poloviny totiž stíhal s domácím Janouškem také Hloušek, domácí obránce udělal pod tlakem chybu, která následně vedla k nešikovnému faulu ve vápně a Slavia dostala možnost kopat penaltu. Tu suverénně proměnil Pospěch a slávisté šli do kabin šťastnější. S předvedenou hrou však být spokojeni nemohli, protože výkon ani zdaleka nedosahoval prvoligových parametrů.

Do druhé půle nastoupily oba týmy v nezměněných sestavách a Hradec hned zahájil tlakem, z rohu však naštěstí nebezpečí nepřišlo. Pak brejk Slavie skončil střelou Trubily, kterou Koubek vyrazil a hned z protiakce domácí vyrovnali, po úniku Štěpána skóroval Černý - 1:1. Fotbal nabral úplně jiné tempo a kvalitu než v první půli, střela Petráka byla zblokována, na druhé straně Dvořák střílel prudce těsně vedle. Domácí pokračovali v tlaku, ale po jejich chybě se dostali do brejku Vlček s Jandou, druhý jmenovaný byl ve vápně zkosen Plašilem, sudí se však neodvážil odpískat druhou penaltu proti domácím. V 63. minutě střílel ve vápně Hurka vedle brány Koubka, o chvíli později se na chvíli radovali domácí, branky však dosáhli z ofsajdu. Slávisté však byli pod poměrně velkým tlakem a bránili se jen s vypětím všech sil. Deset minut před koncem se slávisté trochu osmělili, ovšem k zakončení se nedostali a naopak mohli mluvit o štěstí, že sudí neodpískal penaltu po zákroku Hlouška na Černého v rohu pokutového území. Ani hradecký přímý volný kop z hranice vápna v nastaveném čase nevedl k brance a zápas tak skončil nerozhodně.

"Po první půli jsem byl dost podrážděný, ale ve druhé jsem byl už mnohem spokojenější," hodnotil trenér František Straka. "Potvrdilo se, že v Hradci je horká půda. Domácí nás přehrávali, my jsme byli bázliví, rozdíl byl v agresivitě. Brejkové situace jsme řešili špatně, ale druhý poločas byl už o mnoho lepší."

Komentáře (58)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hradec Králové - Slavia 0:0 v 1. pol.

    Tonda     před 12 lety 20.11.2011 15:45 |  
    0 0

    panove, na tohle se neda divat, hraci si neumi 3x za sebou uspesne nahrat. Neda se rict ze by slavie kvalitou kadru byla slabsi.. je to hrozna nekoukatelna hra. cele je to podtrzene tim jak ten prenos na tipovani nefunguje.. neda se na to proste vubec divat..
    Je mi lito ale po 4 zapasech uz by male byt videt nejaka sehranost a kvalita.. jrajeme priposrany fotbal...

    • Re: Hradec Králové - Slavia 0:0 v 1. pol.

      spojka     před 12 lety 20.11.2011 15:52 |  
      0 0

      Mně teda přenos funguje dobře. Co se týče hry, hrajeme totéž, co dalších třináct mančaftů v lize, tohle je prostě úroveň český ligy. Bohemka a Žižkov jsou "hrou" ještě o patro níž. Možná Plzeň sem tam předvede něco lepšího, ale až zmizí Horváth s Jiráčkem, bude to totéž.

      • Re: Hradec Králové - Slavia 0:0 v 1. pol.

        Tonda     před 12 lety 20.11.2011 15:55 |  
        0 0

        jojo, jeste tam maji pilare, ale jakmile sysel a voracek odejdou, prijdou o zalohu. jenze plzen ma prostredy na kvalitni doplneni kadru.. takze se da od plzne cekat na par let ze na tom budou podobne jako ted.. pokud teda nenajedou na cestu slavie

    • Re: Hradec Králové - Slavia 0:0 v 1. pol.

      wymaz     před 12 lety 20.11.2011 20:43 |  
      0 0

      Co se týka kvality přenosu -zkuste vyšší přenosovou rychlost u poskytovatele netu-mě to pomohlo.

  2. Re: Hradec Králové - Slavia 0:0 v 1. pol.

    opicemag     před 12 lety 20.11.2011 15:50 |  
    0 0

    Mně tipovani funguje. Ale jinak souhlas. Proč bráníme a hrajeme na brejky? Tohle není Plzeň. Zatím hrůza. Ještě že nám Hradec dal tu penaltu. Doslova. Dal. Úplně zbytečná.

    • Re: Hradec Králové - Slavia 0:0 v 1. pol.

      japhy     před 12 lety 20.11.2011 15:53 |  
      0 0

      Hrajeme to jako Sparta blahé paměti. Vzadu na nulu a doufat, že vpředu se něco ujme.

    • Re: Hradec Králové - Slavia 0:0 v 1. pol.

      bongor     před 12 lety 20.11.2011 17:07 |  
      0 0

      Je to přesně hra,kterou předvádí sralta nejmíň deset let. K nekoukání,ale přinášelo jí to tituly,peníze a slávu mezi blbcema,kterým to nevadilo,hlavně když se vyhrálo.Je pravda,že už to tak v Čechách teď hraje skoro každý.Prostě odkopnout míč,ať letí kam letí a obrana si dvě minuty oddechne.Přece se nebudem honit po hřišti jak blbci,když stačí jednou kopnout a míč je před brankou soupeře.
      Diváci se dívají,nebaví je to,ale příště za to zase zaplatí.Doufají,že se to zlepší.Nezlepší.

  3. Re: Hradec Králové - Slavia 0:0 v 1. pol.

    Tonda     před 12 lety 20.11.2011 15:53 |  
    0 0

    tak po te pentli sem zvedavy jestli se slavisti jeste vice zatahnou.. na zaklade poslednich zapasu se toho realne bojim.

    Pripomina mi to hru sparty pred 3 lety... to byla taky holomajzna a z prdele klika pri sberu bodu.. ale ja jako fanousek bych docela ocenil i predvadenou hru - toho se asi jentak nedockame.. a nestaci mi 10 minut za zapas.. sem narocny fanda - sem prece slavista

    jinak prominte mi mou kriticnost.

    • Re: Hradec Králové - Slavia 0:0 v 1. pol.

      quelhar (admin)     před 12 lety 20.11.2011 15:58 |  
      0 0

      Rekl bych, ze kritika je po prvni puli zcela na miste, vzdyt jsme si vypracovali 0 sanci a i ta penalta byla teda tezce nahodna, zadny produkt tlaku ci aspon zajimave prilezitosti, kdy by to obrana domacich hasila faulem... Jeste ze Hradec hral taky peknou tuzku. Nerad bych se mylil, ale strely na branu budou tak 1:0 pro Slavii (ta penalta) a strely mimo tak 2:0 pro Hradec (neskodna hlavicka Cerneho v 25. minute a strela Hochmeistra ve 27.). Rozdil mezi timto zapasem a vcerejsim zapasem Plzne s Boleslavi primo bije do oci. O to vtipnejsi a zajimavejsi (nebo mozna tragictejsi) je, ze jsme Plzen pred 14 dny porazili.

      • Re: Hradec Králové - Slavia 0:0 v 1. pol.

        Tonda     před 12 lety 20.11.2011 16:07 |  
        0 0

        to je to co me stve.. predvadena hra..

        jasne ze bych mel byt rad za ty body, ale pro me je pri fotbale dulezita i za predvedena hra, ma to u me v beznych zapasech vetsi vahu nez zisk bodu, pri nejakych hodne dulezitych zapasech odpustim pretaktizovanou obranou hru, ale v tomhle zapase si nemyslim ze slavie ma zapotrebi hrat tuhle parodii na fotbal. kombinaci tam bylo mene nez mam prstu ne jedne ruce, a to nejsem zadny 30-ti prstý mutant. proste dnes meli haci ukazat na co maji kdyz jsou v pohode. Takze tento vykon me stve a pokud tou pentli zapas vyhrajeme, bude se mluvit o tom jak pod strakou sbirame uspechy.. ale fotbal jsme teda moc nevideli.. to z je vec jina... a to me stve.. ze bude straka asi hodnoceny kladne

  4. Re: Hradec Králové - Slavia 1:1 v 2. pol.

    opicemag     před 12 lety 20.11.2011 16:10 |  
    0 0

    Tak bránit již nemůžeme...

    • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1 v 2. pol.

      Jakubisko     před 12 lety 20.11.2011 16:15 |  
      0 0

      Ale jo, 1-1 je přece super.

  5. Re: Hradec Králové - Slavia 1:1 v 2. pol.

    Tonda     před 12 lety 20.11.2011 16:30 |  
    0 0

    67 minuta a slavie se pouze brani a odkopava mice... co dodat..druhy polocas a odpadli sme.. branime jeste vice nez v prvnim polocase... kombinace nula..hradec nas v tuto chvili pekne mele.. Straka ven

  6. Re: Hradec Králové - Slavia 1:1 v 2. pol.

    Eluin (přítel SN)     před 12 lety 20.11.2011 16:36 |  
    0 0

    To je utrpení, koncepce, přihrávky, nic....
    Pokud vydolujeme bod, bude to úspěch.

  7. Re: Hradec Králové - Slavia 1:1 v 2. pol.

    tolsimir     před 12 lety 20.11.2011 16:52 |  
    0 0

    Je opravdu takovy rozdil mezi hrou za Petrouse a Straky? Vystrelili jsme alespon jednou na branu? (krom penalty)

    • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1 v 2. pol.

      Eluin (přítel SN)     před 12 lety 20.11.2011 16:54 |  
      0 0

      Jednou myslím ano, ale to je tak vše...

      • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1 v 2. pol.

        Jarda66     před 12 lety 20.11.2011 16:58 |  
        0 0

        To bylo neskutečný utrpení, nechápu proč Straka nestřídal, třeba Blažek si myslím že by pomohl

      • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1 v 2. pol.

        urs (přítel SN)     před 12 lety 20.11.2011 17:05 |  
        0 0

        potřebujeme trenéra - motivátor vyčpěl :)

        nevim, jestli se mam smát nebo brečet..

        shrnutí - straka hraje zanďoura (jde si patrně svojí cestou) s jednim brkem (typ lokvenc, aneb hromotluk neohrabaný - viz Sralta z před několika let) - fotbalovej vývoj jde dál (plzeň, bolka, liberec, jablonec chtěj hrát útočnej fotbal - výsledky jsou a zvedá se i návštěva - dobrej trend) všechno toto, ale zřejmě straku nezajímá - jde si svou cestou, jak jsem již zmínil, a ta cesta stojí za vyliž zadek :/

        vyhodit a přestaneme na toho pána hulákat - vidim jen samé plusy :)

    • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1 v 2. pol.

      Tonda     před 12 lety 20.11.2011 16:58 |  
      0 0

      ja bych rekl ze v obrane praci rozdil je.. a i v obranne pojmute hre... druhe poločasy bráníme zatím ve všech zápasech urputně. jinak kvalita hry jde podle me spíše dolů. ale ono se není čemu divit, on straka není žádný stratég ale motivátor. hra je naprosto šílená a pohaluzi jsme poslední 4 utkání sbíraly body.. jenže ono to jeho motivování brzy přestane působit, a zbyde nám jenom ta šílená hra která brzy přestane nést vytoužené body... nicméně tym vytahl ze sestupovych vod.. za to mu patri diky.. jinak ale doufam ze v zime odejde...

      • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1 v 2. pol.

        tolsimir     před 12 lety 20.11.2011 16:59 |  
        0 0

        Tu obrannou praci zvedl podle me spise Latka, ktereho Petrous k dispozici nemel a musel to lepit Dostalama a spol.

        • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1 v 2. pol.

          edenian     před 12 lety 20.11.2011 17:04 |  
          0 0

          Martin ale byva docela casto v koncich, zluty mu pribyvaji rychle. A to jeste nepredvedl svoje lokty.

      • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1 v 2. pol.

        Tonda     před 12 lety 20.11.2011 16:59 |  
        0 0

        sbírali ... moja češtin neberte vážně

    • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1 v 2. pol.

      eomer (přítel SN)     před 12 lety 20.11.2011 17:01 |  
      0 0

      Utrpěli jsme bod. Hrajeme nakopávané balony a nemá se o ně kdo porvat. Misto toho by měli hrát po zemi na jeden dotek a zrychlit- mají-li na to. Toť můj neodborný názor.

  8. Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

    edenian     před 12 lety 20.11.2011 17:01 |  
    0 0

    Tak nas Franta ten spartanskej system naucil. Slo mu to docela rychle. Je to teda peklo.

    • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

      urs (přítel SN)     před 12 lety 20.11.2011 17:08 |  
      0 0

      straka ven - s chutí si to zase zabékam - ostatní, co tohoto rudého srdcaře - profíka obhajují, mi nestojí ani za řeč :/

      humus toto..

  9. Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

    DrFe1     před 12 lety 20.11.2011 17:06 |  
    0 0

    Straka ven !!!

  10. Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

    PetCC     před 12 lety 20.11.2011 17:41 |  
    0 0

    I když jsem hrou celkem zklamán, tak musím říct, že to byl klasický náš zápas s Hradcem. Z nějakého podivného důvodu to je pokaždé hrozný zápas, jakoby nikomu vůbec nic nejde.
    No, co se dá dělat, příště to snad zase bude ke koukání. Před začátkem ligy jsem očekával po 15 kolech 20 bodů, takže máme šanci můj (realistický) odhad překonat a jít s určitým klidem do jara.

    • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

      PetCC     před 12 lety 20.11.2011 17:47 |  
      0 0

      Ještě doplním, že to jsou teprve třetí body z venku z osmi zápasů, takže za ten bod můžeme být rádi.

    • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

      edenian     před 12 lety 20.11.2011 17:50 |  
      0 0

      No clovece bod s Ostravou mozna, ale s Libercem? Na to bych asi nevsadil. Pamatuju si, co s nama udelali doma.
      Jinak to na me dneska pusobilo / v porovnani s minulym zapasem / jakoby meli vsichni tejden dovolenou a pak hrali jen proto, ze se proste dneska hraje.

  11. Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

    podol (přítel SN)     před 12 lety 20.11.2011 17:58 |  
    0 0

    Z hlediska tragických výkonů ze začátku GL,lze říci-buďme rádi
    za bod z venku.Ale nemohu se smířit s tím,že tento rok je
    pro Slávii odpískán.Že budeme hrát o bezpečný střed tabulky a
    výše nebudeme myslet.To není hodno Slávie.Tím spíše,že kdyby
    se dnes vyhrálo,místa pro postup do EP by byla na dosah.Je před námi celé jaro,nikdo před námi nebude všechno vyhrávat.Jak rozebrali předchozí,i já nechápu tu naší opatrnickou taktiku.
    Mužstvo,které porazí Plzeň,by mělo hrát na vítězství i venku proti
    Hradci.Ale ani teď není vše ztraceno,jen své cíle a taktiku bychom měli přehodnotit.Podol

    • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

      vlk30 (přítel SN)     před 12 lety 20.11.2011 18:14 |  
      0 0

      Je potreba si uvedomit ze nejsme zadna Barcelona,hra hrozna deset bodiku dobrejch,takovou holomajznu hraje skoro cela kapr liga a buzny tak hrajou vecne.Tak ze musime doufat ze to bude casem lepsi.

      • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

        tantalos     před 12 lety 20.11.2011 19:04 |  
        0 0

        Barcelona nejsme určitě, ale prakticky nevystřelit na branku skoro celý utkání, gól dát z penalty darované soupeřem bylo hrozné. Sotva tři, čtyřo koukatelné akce za celý zápas, bída a utrpení pro diváky. Za bod musíme poděkovat Hradci, který prakticky celou druhou půli byl jediné fotbalové mužstvo na place.

    • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

      Mike     před 12 lety 20.11.2011 18:26 |  
      0 0

      Jednoznačně souhlasím. Asi nikdo nečekal, že když před 5 koly jsme byli v tabulce na 13.místě, blízko propadliště do 2.ligy, půjdeme tabulkou nahoru. Ani já, ani nikdo z vás nečekal /buďme upřímní/, že na Slovácku, doma s Plzní a v Hradci uhrajeme 7 bodů a budeme na 8.místě, sice s větší ztrátou na pohárové příčky, ale díky vyrovnanosti ligy ne nepřekonatelnou. O záchranu již hrát nebudeme, na rozdíl od jara, kde jsme se třásli tak do 22.kola. Proto také nechápu, proč se neriskuje a nehraje na výhru. Jestli skončíme 5. nebo 9., je jedno. Mužstvo se výsledkově trochu zvedlo, herně je to jako celá liga- až na Plzeň a Liberec a občas Jablonec a Boleslav- velké kulové. Hráče již netíží ani existenční starosti finanční ani boj o sestup. Jde o to, jestli na nějaký nátlakový a útočný fotbal máme hráče nebo trenéra, který současný kádr je to schopen naučit. To už nechám na diskuzi.
      Takový Liberec hraje letos koukatelný fotbal a došlo tam k hodně změnám před sezonou. Myslím, že s kádrem, jaký máme a se zažehnanými problémy výše popsanými musíme hrát atraktivnější fotbal. Výsledky pak samy přijdou.

      • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

        quelhar (admin)     před 12 lety 20.11.2011 18:39 |  
        0 0

        Ja bych k tomu jen dodal, ze pod Strakou jsme odehrali pet utkani, ziskali deset bodu, coz je super, ovsem koukatelny fotbal jsme hrali dohromady 105 minut (druhy polocas s Budejovicemi, prvni polocas na Slovacku a 30.-45. minuta proti Plzni), coz je teda dost slabota... Zadny herni progres nevidim, jen tolikrat neinkasujeme, coz pripisuji pritomnosti Latky (s nim v sestave porazil Olomouc i Petrous).

        • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

          Mike     před 12 lety 20.11.2011 18:57 |  
          0 0

          Souhlasím. Hezky napsáno. Ještě bych přidal, že se rozchytal gólman a až na Plzeň jsme narazili na soupeře pod námi nebo v krizi-Slovácko. A dáváme alespoň nějaké branky a docela i pěkně vypracované. Ale to je strašně málo. A i s touhle patlanou máme za poslední 4 kola po Liberci nejvíce bodů. A teď rychlá zpráva z Ostravy-rupla s Příbramí- to bych nečekal a v poslední minutě dostl Svěrkoš 4.žlutou kartu- za úmyslnou ruku. Tak Latka si odpočine ,bez Svěrkoše snad bude Baník poloviční a obrana snad ten zbytek nekopů bez Latky uhlídá.

        • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

          edenian     před 12 lety 20.11.2011 18:59 |  
          0 0

          Velmi presne. Mimochodem "poharove pricky" to bych fakt neresil / nestanouli se nejake dramaticke zmeny v kadru potazmo ve sportovnim useku klubu.

  12. Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

    marcocruz (přítel SN)     před 12 lety 20.11.2011 18:52 |  
    0 0

    Takže viditelnej rozdíl mezi Petroušem a Strakou je ten, že Petrouš střídal dvakrát za zápas a Straka jednou

    • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

      DrFe1     před 12 lety 20.11.2011 21:10 |  
      0 0

      A taky že jeden je srdcař bohemáckej a druhej je sparťanskej ....... těch rozdílů je prostě víc :-o Ovšem to že jsou to trenéři v nejlepším případě podprůměrní, jejichž jediný "úspěch" je v krátkodobém vybuzení, to je oba spojuje.

      • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

        urs (přítel SN)     před 12 lety 20.11.2011 21:23 |  
        0 0

        zkrátka tajpcí k nezaplacení

  13. Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

    DKNL     před 12 lety 20.11.2011 19:14 |  
    0 0

    Tak jsem se vrátil z Hradce. Fotbal z naší strany zbytečně připosraný, ve druhé půli nedokážeme vytěžit nic ze slibných brejků. Jen by mě zajímala situace ve 2. poločase před brankou Hradce.Kdo to viděl na Tipování, byla to naše 2. penalta nebo ne? Dík.

    • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

      quelhar (admin)     před 12 lety 20.11.2011 19:22 |  
      0 0

      Podle me byl faul na Jandu jasny a mela se piskat penalta. Na druhe strane ale deset minut pred koncem byl zase jasny faul Hlouska na Cerneho a sudi taky nepiskal.

      • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

        DKNL     před 12 lety 20.11.2011 19:29 |  
        0 0

        Bylo to před naším kotlem, takže jsem to viděl správně, že to byla pentle.
        A že 10 minut to bylo opačně? Kdyby pískl tu 2. pro nás, tak k tý situaci u nás by nedošlo.Takže ovlivnil výsledek.I když naši se mi nelíbili, Hradec byl k poražení.

        • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

          tantalos     před 12 lety 20.11.2011 20:07 |  
          0 0

          Vlastně měl soudce vyloučit dva hradecké hráče za fauly na Hlouška a Jandu, které zmařily vyloženou šanci Slavie. Ale evidentně soudce, nějaký Ardeleanu, je v podstatě Rumun, což všechno vysvětluje...

          • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

            bongor     před 12 lety 20.11.2011 23:34 |  
            0 0

            No jo,takhle na to jdou rumuni.Přilákají z Balkánu pár sudích,kterým zamávají před nosem tou jejich fanglí a je hotovo.Ale soudruzi,proberte se ,už nemusíte používat tyhle nejapný triky.Vždyť máte v čele vašeho vysněnýho Popletu,teď už to půjde samo,jako
            na konci devadesátých let.

    • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

      japhy     před 12 lety 20.11.2011 20:00 |  
      0 0

      Z toho, co bylo vidět, šlo o křišťálově čistou pencli. I když jsem si říkal, že si ji ani nezasloužíme, což si jistě pomyslel i sudí :)

    • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

      bongor     před 12 lety 20.11.2011 23:31 |  
      0 0

      Penalta byla víc než jasná,ale rozhodčí je taky jenom člověk,tak to radši nepísk.

  14. Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

    edenian     před 12 lety 20.11.2011 20:36 |  
    0 0

    „Abych pravdu řekl, tak dneska nejsem spokojený. Hlavně po prvním poločase jsem byl hodně podrážděný, protože jsme nehráli to, co jsme hrát měli,“ stěžoval si po zápase trenér Slavie František Straka.

    „Druhý poločas už byl z naší strany rozhodně lepší, měli jsme brejkové situace, které jsme ale bohužel řešili špatně. “ pokračoval Straka. „Ve druhém poločase se bylo na co koukat. Hra byla nahoru-dolů, byly šance, takže já jsem rád, že jsme ten bod „urvali“,“ zakončil trenér Straka.


    Ja uz jsem teda podrazdenej dost dlouho. A taky jsem ty polocasy videl trochu JINAK! Zvlaste ve druhy puli jsem teda mel na co koukat. Zustanu podrazdenej dokud nevypadne.

    • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

      Tonda     před 12 lety 20.11.2011 21:26 |  
      0 0

      strakovo hodnoceni druheho poločasu vypovídá o nedostatku ambicí, pokud byl spokojený s brejkama na hristi hradce kralove, tak to je smutne.. hradec nas mackal podobne jako plzen i slovacko v druhych polocasech, ten tym hraje na nulu vzadu, a na nahodu dopredu. Tento motivator slavii k aktivnimu modernimu fotbalu neposune. tohle si musime vsichni priznat.. zrejme se mu ejak povedlo vybudit tym k serii spise stastnych vyher, ale jinak herno stranka je primo frustrujici, a to ze ostatni tymy GL jsou taky slabe neni omluva, ba naopak spise to podtrhuje biduna naseho tymu. protoze ackoli slavia posledni zapasybodovala, pokazde se o vysledek muela bat az do konce a musela castokrat odkopavat od brany jeden souperuv utocny mic za druhym... Tohle mozna na GL staci, ale uprimne bych byl mnohem radeji, kdyby straka tohleto sel praktikovat na druhy breh vltavy. tam jsou na tohle dlouho zvykli.. Slavie hrala dycky nejtechnictejsi fotbal v lize.. tohle slavii vazne neslusi.

    • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

      bongor     před 12 lety 20.11.2011 23:37 |  
      0 0

      Teda ten Franta si asi musel odskočit na nějakej jinej zápas.Vždyť ta druhá půle,to byl z naší strany horor.Nebo si něco dal.Franto už to nekuř.

      • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

        bongor     před 12 lety 20.11.2011 23:43 |  
        0 0

        Jinak máš Tondo naprostou pravdu,my jsme vždycky hráli po zemi a po křídlech,to už bylo zažitý po generace.Straka je sotva průměrný trenér,to ví každý a tyhle trendy ,protože v nich nemá praxi ani přehled,tak ani nemůže učit.Za Vltavou stačilo postavit Šoulu,nebo
        Žirafáka a k nim partu nekopů a s pomocí boží a rozhodčího to vždycky nějak dopadlo.U nás to nemůže fungovat.

        • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

          Jiri1     před 12 lety 21.11.2011 09:57 |  
          0 0

          Zdravim, proc Straka neni odvazny , je pravda , ze nekteri hraci proste musi hrat, vykon nekterych opor byl triskni, Latka je silene pomaly , to nezmeni ani pripod Brabce a jeho/ My jsme Sparta/, doufam ze jde jen o bulvarni povidacky i kdyz zrejme nejake kontakty probehly, jeste pridat kustoda Petraka , ktey byl odejit kvapnym krokem z Dukly a budeme komplet, muzou zase zacit kafcka a muzou zase litat podivne sazky jako driv. Strakovi zjevne dochazi jeho motivatorvstvi, taktice prilis nerozumi a tak neumi ani zareagovat na pomerne hrubou a hlavne hodne agresivni hru soupere, jedno pozitivum , ale vdim , zacina se jasne projevovat , ze i bez Hlouska mueme byt na jare dobri a ze u nas vse nestoji na jednom hraci, Strakovo okridlene , ze chce do kazde rady alespon jednoho hrace by nemuselo zustta nevyslyseno, ale pujde opet jen o zase nedonosene ci odlozene figury , kteri se bud chyti nebo ne.

          • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

            edenian     před 12 lety 21.11.2011 10:29 |  
            0 0

            Ty figury o kterych pisete, to jsou fakt strasny predstavy. Kdyz Jarolim vyhodil Brabce, tak jsem si rikal ze to vypada drsne, samozrejme jsem nevedel / ani dnes / proc a vzdycky to asi zustane v rovine spekulaci. Ale jediny co jsem vedel a proto jsem se za to do Jarolima nikdy nenavazel, ze jako trener proste s tou obranou neco udelat musel. Hrala priserne a stredobodem toho proste byl Brabec. A Suchy proste dorostl. Takze jsme to akceptoval. Ani dnes proti tomu nic nemam. Ve Sparte se to pree jen potvrzuje.
            Jinak se obavam, ze Rebickovejch pohled na fotbal atd. nam nezarucuje do budoucna opravdu zadnej progres. Ale treba Pelta vyhodi Smicra, ten s Rebickama problem nema a treba by se mu u nas darilo / jako spotrovnimu sefovi /. No pres zimu bude treba jeste veselo.

  15. Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

    5094     před 12 lety 21.11.2011 10:13 |  
    0 0

    Tak se přidám s komentářem. Ale nebudu se rozepisovat o hře a taky ne o trenérovi. Na obojí mám neutrální, rozpolcený názor. Před půl rokem bych byl rád, za bod z Hradce, ale... Na Straku nepokřikuji, ale zároveň nejsem příznivcem. Chodím v černém a mlčím. Ale o tom jsem skutečně psát nechtěl. Jezdím na výjezdy pokud my to práce dovolí a pokud je to přijatelné, tak si děláme rodinné výjezdy do měst kde Slavie hraje. Celý týden jsem se rozhodoval zda jet do Hradce. Velmi by se to jako rodinný výlet hodilo, ale... Sektor je tam malý a odporný a synek (4 roky) by nejenže neviděl (koukat nebylo na co), ale ani by se nemohl hnout a hlavní důvod, proč jsem nejel a možná jezdit přestanu je pyrotechnika a chování části Ultras na výjezdech. Chovají se jako hovada a pyrotechnika v narvaném sektoru je zločin. Už před lety v Příbrami jsem stál uprostřed ohně (hořely kolem mne sedačky) a vedle mne stála paní s asi 12ti letý klukem a čekali jsme, až to dohoří, jindy, také v Příbrami shořela jednomu Ultras bunda, byl jsem v Jablonci, kde okolo mne hořely ohně a hasiči na nás stříkali vodu. Já to fakt nenávidím a zvažuji, že na výjezdy přestanu jezdit. Na jinou tribunu než do kotle nemohu, protože bez fandění si fotbal neumím představit. Jinak doufám, že TS jejíž jsem velkým podporovatel není totéž co Ultras. P.S. argument, že děti do kotle nepatří u mne neobstojí. Mimo 4letého synka mám 2 dospělé dcery a ty se mnou do kotle odjakživa chodily a nejen díky tomu jsou slávističké srdcařky a totéž pěstuji v synkovi. Ve školce bojuje za Slavii jako lev a jednou, snad, bude zažraným kotelníkem a, snad, slušným

    • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

      edenian     před 12 lety 21.11.2011 10:36 |  
      0 0

      Slusi se vyjadrit souhlas a podporu.
      Treba v Jablonci to davam vedle kotle, protoze tam jsou strikacky vzdycky nadrzeny. Ale jak rikas, bez fandeni me to taky nebavi.

    • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

      vlchan     před 12 lety 21.11.2011 21:39 |  
      0 0

      Takovýto příspěvek by měl být uveřejněn na mnohem významnějším místě, než na informaci o trapném utkání Hradec-Slavia.

  16. Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

    lassiter     před 12 lety 21.11.2011 15:18 |  
    0 0

    OT - kdo by měl zájem, tak na rejstříku je nově dostupná výroční zpráva Slavie za 08/09

    • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

      capi (přítel SN)     před 12 lety 21.11.2011 17:39 |  
      0 0

      Díky za info. Rychle jsem si ji proběhl a je tam pár zajimavých informací. Jedna je to, že k 31.12.2009 mělo dojít k odkupu akcií klubu v Hlučíně. Není tam přesně zmíněno, o jak velký podíl mělo jít, ale z kontextu bych odhadl, že o 100%.
      Co je ale podstatně důležitější, je opětovná existence položky "časové rozlišení pronájmu stadionu na 50 let", která v rámci nákladů příštích období činila k 30.6.2009 necelých 136 milionů a za rok klesla o necelé tři miliony. Tato částka by tedy měla být roční nájemné, které se v daném účetním období zaúčtovalo do nákladů a zbytek byl asi předplacený nájem podle čísel na dalších 49 let, tj. do 30.6.2058. Každopádně to znamená, že skutečně v sezóně, kdy hrála Slavia Ligu Mistrů z ní odešlo necelých 140 milionů jako předplacení nájmu stadionu na 50 let. Bylo by zajímavé zjistit, kde ty peníze jsou, protože majitel stadionu několikrát zmínil, že Slavia dluží za nájem, což nedává logiku. Mohla by třeba dlužit za služby spojené s nájmem, ale nájem by měl být předplacen.
      Bylo by velmi zajímavé, pokud by se příslušní zástupci SDS zeptali majitele, zda tuto položku stále a.s. eviduje ve svém účetnictví a co to pro ní prakticky znamená (mělo by to znamenat, že by Slavia neměla platit ani korunu za nájem, protože už má zaplaceno). Stejně tak by bylo zajímavé, co si o tomtéž myslí Natland jako nový majitel stadionu.
      Kromě těchto informací jsou tam zajímavé ještě částky, které Slavia v daných letech získala z přestupů. Za daný účetní rok a.s. skončila ve ztrátě 66 mil. Kč, ale ta byla způsobená především odpisem goodwillu (124 mil. Kč), který vznikl v rámci podivného navýšení základního kapitálu ze strany Key Investments. Náklady na hráče a realizační tým byly v dané sezoně 110 mil. Kč, což bylo o 30 mil. méně než v sezóně Ligy Mistrů, což mi nepřijde zas tak moc. Navíc a.s. vygenerovala z prodeje hráčů 235 mil. Kč. Člověk nechápe, jak najednou mohl být klub bez peněz a nemůžu si pomoci, smrdí to hodně...

      • Re: Hradec Králové - Slavia 1:1

        lassiter     před 12 lety 21.11.2011 18:20 |  
        0 0

        Tak smrdí z toho hlavně naprostá nekompetentnost Doležala a spol. Jak mohl být klub najednou bez peněz je z toho totiž celkem pochopitelné, při téhle úrovni nákladů (mj. ostatní služby 56 mil. Kč...hm) potřebovala aspoň 200 mil. za rok z přestupů (nehledě na 60m ze vstupenek, které už se v dalších letech bez pohárů jistě neopakovaly, a příjmy z UEFY), aby byla na svym. To nějak neklaplo a zbytek známe.