Aktuality z médií

Slavia čelí žalobě kvůli dluhu společnosti E-Side

Navzdory tvrzení Slavie, že článek serveru tyden.cz z minulého týdne o dluhu společnosti E-Side je nepravdivý a zavádějící, dnes stejný server přinesl informaci, že na Slavii jsou již u Městského soudu v Praze v této souvislosti podány dvě žaloby. Aktualizováno o stanovisko Slavie.

Celý článek naleznete zde. Jen se tak potvrzuje, že vztah mezi Slavií a E-Side je vším možným, jen ne standardním vztahem dvou obchodních společností. Zájmy Slavie a E-Side jdou zřejmě přímo proti sobě, což ostatně v současnosti může překvapit jen málokoho. Prezident klubu Aleš Řebíček už dříve na setkání s fanoušky informoval, že představitelé Natlandu, který vlastní E-Side, chtěli Slavii zvýšit nájemné.

V této souvislosti také poznamenejme, že Slavia od léta bude vlastnit areál Xaverov v Horních Počernicích, kde jsou údajně i kancelářské prostory. Ty by tak mohly být využity jako sídlo klubu v případě, že by se spory mezi Slavií a E-Side vyhrotily natolik, že by Slavia byla nucena opustit kanceláře v Edenu. Připomeňme také, že na poslední valné hromadě se změnilo sídlo společnosti, které je nyní pouze "Praha" bez uvedení konkrétní adresy.

Stanovisko Slavie:
Společnost SK Slavia Praha - fotbal a.s. a společnost E Side (vlastník stadionu, kde je Slavia v nájmu) si pohledávky a závazky vzájemně započítávají v rámci existující dohody. Případné nedoplatky jsou řešeny finanční cestou. Platební příkaz k úhradě na příslušné dlužné částky ve prospěch společnosti E Side byl již podán.

"Mezi námi a společností E Side panovaly vždy korektní vztahy. Proto nerozumíme tomu, proč se společnost E Side obrací na soud namísto toho, aby s námi jako s významným obchodním partnerem komunikovala, nebo nás o případném problému nejprve informovala. Naše společnost je momentálně v dobré platební kondici, a tak nevidíme žádný problém v tom, proč bychom neměli svým finančním závazkům dostát," uvedla mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.

K tomu snad jen dodejme, že o korektních vztazích mezi Slavií a E-Side lze velmi významně pochybovat. Naopak by člověk, který se o dění kolem Slavie a stadionu zajímá, mohl říci, že korektní vztahy mezi Slavií a E-Side zřejmě nikdy nepanovaly.

Komentáře (14)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia čelí žalobě kvůli dluhu společnosti E-Side

    naplavnik     před 12 lety 06.03.2012 19:05 |  
    0 0

    tak bud se jedna o nejakou blbost - medialni bublinu, nebo se AR vydal zatlacit na Janouska s Hrdlickou, tedy sorry na Natland... Tihle vykukove jsou relativne oslabeni, na magistratu utrum, kaspar z hradu co nevidet zmizi a z investicniho projektu vv je taky slusna komedie... To chce jako ales koupit eden?

    • Re: Slavia čelí žalobě kvůli dluhu společnosti E-Side

      Fallen (přítel SN)     před 12 lety 06.03.2012 19:17 |  
      0 0

      Možná by bylo nejlepší, aby ho koupil, pak to může za velký prachy prodat dál dohromady a nebude to pořád jeden hot a druhý čehý

    • Re: Slavia čelí žalobě kvůli dluhu společnosti E-Side

      martyni (přítel SN)     před 12 lety 06.03.2012 19:31 |  
      0 0

      ...:-))). ja myslim, ze kdyby AR koupil eden, byla by to dobra zprava.. jen moc nevim, zda je nekam muze tlacit tim, ze jim neplati za pronajem panelu..

  2. Re: Slavia čelí žalobě kvůli dluhu společnosti E-Side

    marek018     před 12 lety 06.03.2012 19:42 |  
    0 0

    To je stejně zajímavý, jaká válka se rozjela mezi Natlandem a Řebíčkem? Osvětlí mi někdo, o co v tom komu jde? Přeci jim bude zbytečnej fotbalovej stadion bez fotb. klubu, tak proč pořád tolik sporů?

    • Re: Slavia čelí žalobě kvůli dluhu společnosti E-Side

      jiras     před 12 lety 06.03.2012 20:36 |  
      0 0

      Jde o to si nakrást. Ale to obecně platí pro všechny polistopadové politiky.

      • Re: Slavia čelí žalobě kvůli dluhu společnosti E-Side

        PetCC     před 12 lety 06.03.2012 22:46 |  
        0 0

        V tom nějaký listopad nehraje žádnou roli :-)

        • Re: Slavia čelí žalobě kvůli dluhu společnosti E-Side

          jiras     před 12 lety 07.03.2012 18:48 |  
          0 0

          Já tím taky neomlouval komanče ;)

    • Re: Slavia čelí žalobě kvůli dluhu společnosti E-Side

      jane (admin)     před 12 lety 07.03.2012 08:26 |  
      0 0

      Svuj pomerne obsahly pohled nabidl tantalos v komentari pod clankem Slavia udajne neplati za najem v Edenu. Celkove myslim, ze o co komu jde vi jen sami dotycni a my ostatni muzeme pouze spekulovat.

      • Re: Slavia čelí žalobě kvůli dluhu společnosti E-Side

        Jiri1     před 12 lety 07.03.2012 09:25 |  
        0 0

        Zdravim, ten problem jsme tady pojmenovali mnohokrat, jde o to , ze jeste kdyz byl vlastnikem Rosen a spol nastavily se takova pravidla , ze kustodi Slavie pecovali treba o travnik a tzv. divize Filip zase prodavali listky, vse se nejak fiktivne pocitalo, no proste nula od nuly. Dnes je situace jina Natland chce sve na drevo a sluzby , ktere drive delali lidi ze Slavie nebo spratelene firmy si chce delat sam. I proto najednou lezou tzv. dluhy a to nemluvim o tom, ze Natland skutecne tlaci na pilu , aby Slavii zazemi bud zpenezil ci ji donutil vyuzivat nejake to treninkove centrum za mestem a v Edenu hrat jen zapasy. Bophuzel doplacime na dohody ,ktere hned od zacatku jasne nedefinovali co je co a za kolik. . Jinak si nemyslim,ze by se Natland letos rychle zbavoval stadionu,ktery mu ma prinest zlata vejce poprve v cele jeho historii.

  3. Re: Slavia čelí žalobě kvůli dluhu společnosti E-Side

    smichov_1     před 12 lety 07.03.2012 14:15 |  
    0 0

    To je treba dat do souvislosti s nakupem stadionu v Pocernicich Rebickem. Jde o to, podle me, ze Rebicek chce koupi Eden za nejakou prijatelnou castku. Naopak Natland potrebuje prodat stadion co nejdriv a co nejdraz Slavii, protoze to neni firma ktera by se zivila provozovanim stadionu. Ted jde o otevreny boj o cenu. A tak Rebicek pravdepodobne vyhrozuje presunem Slavie do Pocernic (to by Natland nedostal nic a musel by stadion prodat hluboko pod cenu), otazka je nakolik Rebicek blafuje a nakolik by takovy presun byl proveditelny. Natland naopak zvysuje najem a tlaci tak Rebicka aby co nejdriv nabidl odkoupeni za cenu kterou pozaduje Natland. Do toho zapada i prohlaseni Natlandu ze oni fotbal nepotrebuji, ze je pry uzivi i konzerty. To je asi stejna volovina jako Slavia v Pocernicich, jedna se jen o valku slov a vyhrozovani. Tezko rict jak to muze dopadnout.

    • Re: Slavia čelí žalobě kvůli dluhu společnosti E-Side

      goop     před 12 lety 07.03.2012 17:06 |  
      0 0

      Toto zní zajímavě i věrohodně. Máš nějaké zákulsní info, nebo je to analýza dostupných zdrojů?

      • Re: Slavia čelí žalobě kvůli dluhu společnosti E-Side

        smichov_1     před 12 lety 08.03.2012 09:40 |  
        0 0

        jen z toho co ctu z otevrenych zdroju.

    • Re: Slavia čelí žalobě kvůli dluhu společnosti E-Side

      subHuman     před 12 lety 07.03.2012 21:22 |  
      0 0

      Ja vam nevim...ja bohuzel tento optimismus nesdilim. Ze klub vlastni arcizlodej Rebicek mi vadi, nicmene pokud by mel stadion i klub stejneho vlastnika, bylo by to z dlouhodobeho hlediska pozitivni, o tom zadna. Nicmene zpusob, jakym by k tomu dochazelo, je ostudny a nehodny idealu naseho klubu. A i tak by predpokladal, ze by nekomu zalezelo predevsim na Slavii jako takove a tomu ani za mak neverim, ze nekdo z te particky Sisaku, Hrdlicku, Janousku, Rebicku a spol. uprednostnuje zajem klubu pred svyma kapsama.
      ja se spis obavam jineho scenare, a to ze vztahy Rebicka a Natlandu nejsou ani zdaleka tak napjate, jak se nam pokouseji naznacit. Naopak, vsechny ty zaloby, zvysovani najemneho atd. smrdi spis tim, ze nam takto Alesek zduvodni, proc uz v Edenu nemuze mit klub zazemi a odstehuje jej do "sveho", tedy do Pocernic a v Edenu se budou hrat jen ligove zapasy. Odtud pak jen krucek k prevezeni stavebnich bunek alias mladeznickeho centra tamtez a tedy prostor pro dalsi projekty Hrdlicky s Janouskem, kteri po padu VV a alespon verejne proklamovanem vysachovani vramci Prahy jiste cekaji na dalsi prilezitosti...
      Sam Rumcajs na druhem setkani naznacoval, ze zajmem Natlandu je mit z Edenu spise kulturni nez sportovni stanek.
      mozna jsem paranoidni, ale za Edenem je hodne spinava hra, uzce souvisejici i s klokanem a krom toho, kdyby mi pred 4 lety nekdo rekl, ze nas bude trenovat Straka, gen.reditelem bude dalsi spartan a navic estebak, vlastnikem bude mistr sveta v odklonovani verejnych penez, ze budem 5 let bez poharu a budem si jezdit pro nakladacky nejen do Jablonce, ale i na divizni hriste, taky bych jej povazoval za cvoka...

      • Re: Slavia čelí žalobě kvůli dluhu společnosti E-Side

        travel (přítel SN)     před 12 lety 07.03.2012 22:05 |  
        0 0

        Bohužel člověk do toho moc nevidí,jsou to pouze doměnky a obě jsou logické.U subHuman jsou podle mě dvě diskutabilní věci ,které si dovolím okomentovat.Není sporu,že všichni jmenovaní by se jistě rádi zmocnili pozemků v Edenu,ale zatím,bohudík,patří SK Slavia Praha.A co se týče stadionu tady bych se spíše přiklonil k příspěvku smíchovu 1,protože si myslím,že Řebíček "kope"za Rosena a ten má ještě ohledně stadionu nevyřízené účty.Pokud tomu tak je,tak si ovšem nedovolím určit,jakou strategii proti Natlandu zvolí.Jedno,ale vím jistě,ať už je pravda jakákoli,tak aby Platil a Straka táhnli odkud přišli.