Fortuna liga

Hodnocení slávistů - 27. kolo

Představujeme vám novou rubriku Hodnocení slávistů, se kterou se budete od nynějšího kola pravidelně setkávat. Jak již její název napovídá, podíváme se v ní detailně na výkony jednotlivých hráčů Slavie a slovně i bodově si je ohodnotíme. U článku je vřele vítaná diskuse, přeci jen má každý fanoušek svůj názor na předváděnou hru a na užitečnost každého z mužů v sešívaném dresu.

Než přistoupíme k samotnému hodnocení, sluší se se zmínit několika slovy i o průběhu zápasu. V rámci 27. kola jsme změřili síly s úřadujícím mistrem z Plzně, jenž nás ve svém domácím prostředí jednoznačně přehrál a zaslouženě zvítězil 3:0. Slávisté podali zoufalý výkon, v němž soupeři cestu za vítězstvím výrazně ulehčili svými fatálními chybami v defenzivě. Dopředu náš tým nepředvedl kromě šance Nitrianského z úvodu utkání vůbec nic, za zmínku stojí zejména údaj o držení míče - slávisté ho měli ve své moci v pouhých 30 % hry!

Nyní už přistupme k hodnocení slávistů: to bude vymezeno na bodové škále od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Kamil Čontofalský -- Jediný ze sešívaných, který předvedl nadprůměrný výkon. Včasným výběhem zlikvidoval tutovou šanci Plzně, při stahování centrů působil jistým dojmem. Při druhém inkasovaném gólu měl smůlu. Při kličce Pilaře sice výborně vypíchl míč, ale ten se odrazil zpátky k domácímu hráči, jenž nahrál do jasné pozice Petrželovi.

Vitali Trubila - 2 - Trubila neodehrál dobrý zápas a marně hledá formu z minulého jara. Snažil se sice podporovat ofenzivu, bohužel ale bez většího efektu. Naopak v defenzivě hořel jako papír, hráči Plzně si s ním dělali víceméně co chtěli. Jediným světlejším momentem Trubily byl přesný obranný zákrok ve vlastním pokutovém území v 26. minutě.

Martin Latka - 2 - Tradiční opora se po odpykání dvouzápasového trestu očividně nepotkala s ideální formou. Latka se snažil, podobně jako se slabšími soupeři, podporovat útok, ale tím otevíral zadní vrátka, čehož silná Plzeň snadno využila po Latkově nepřesné rozehrávce těsně před poločasem. Latka navíc rychlostně nestíhal a často musel faulovat.

David Hubáček - 4 - Nejjistějším z obranné řady byl v tomto zápase kapitán David Hubáček. Naplno využil svých zkušeností a dobře četl hru, přesto se ani on nevyhnul několika zaváháním. Tradičním Hubáčkovým nedostatkem je pak rozehrávka.

Martin Dostál - 3 - Dostál v zápase vyloženě nepropadl, i když bylo zřejmé, že reprezentant Pilař, se kterým často sváděl souboje, je na jiné výkonnostní úrovni. Například v 37. minutě si pohrál s naším hráčem jako kočka s myší. Výkon směrem dopředu byl od Martina Dostála nulový.

Daniel Veselý - 4 - Debutant v základní sestavě si nevedl špatně a rozhodně patřil k lepším slávistům. Zaujal zejména několika povedenými individuálními akcemi, kdy se nebál udělat kličku. Po jeho průniku střílel po půlhodině hry těsně vedle šibenice Ondřej Petrák. Ani Veselý se však nevyhnul několika zaváháním a ve druhém poločase už nebyl tolik vidět.

Zoran Milutinovič - 2 - Na Milutinoviče připadla v tomto utkání role tvůrce hry. Bohužel byl absolutně neviditelný a dá se tak označit za jednoho z viníků naší útočné impotence. Za zmínku stojí, že Zoran předvedl velmi slabý výkon již poněkolikáté a začíná se nabízet otázka, jestli s ním i nadále počítat.

Ondřej Petrák - 3 - Defenzivní záložník Petrák zapadl do bídy našeho týmu. V utkání měl jen dva zapamatováníhodné momenty. Prvním bylo nesmyslné držení míče, které předcházelo autovému vhazování před prvním inkasovaným gólem, druhým byla pěkná střela těsně vedle horního rohu Pavlíkovy branky.

Milan Nitrianský - 1 - "Hrdinou" večera se stal křídelní záložník Milan Nitrianský, který trestuhodně nadvakrát zahodil gólovku z úvodu zápasu, aby posléze nepochopitelně nepokryl hráče při autovém vhazování, z čehož padla první branka utkání do naší sítě. Nitrianský byl proto oprávněně střídán po prvním poločase.

Stanislav Vlček - 2 - Standa Vlček se v úvodu blýskl parádní přihrávkou Nitrianskému do gólové šance. Bohužel podobně "povedený" pas nepochopitelně naservíroval i plzeňskému hráči, který narozdíl od šance Nitrianského skončil gólem. Ve zbytku zápasu byl Vlček neviditelný.

Milan Škoda - 1 - Tragické přestavení předvedl Milan Škoda, kdy snad za celý zápas nedokázal podržet míč ani nic kloudného předvést. Na jeho obranu se ale sluší uvést, že to kvůli špatné práci zálohy a absenci kvalitních míčů neměl snadné. Přesto je k zamyšlení, že Pospěch, který mimochodem nehrál nijak úchvatně, toho za poločas ukázal mnohem více než Škoda za celý zápas.

Zbyněk Pospěch - 3 - Snažil se a předvedl snahu o zakončení. Podobně jako parťák Škoda ale doplatil na slabou hru celého týmu.

Tomáš Frejlach - 2 - Odehrál jen 20 minut, během nichž byste nepoznali, že byl na hřišti (snad až na zpackanou rozehrávku rohového kopu s Veselým).

Matěj Papričiak - nehodnocen, hrál příliš krátce

Komentáře (24)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    honzah (přítel SN)     před 12 lety 01.05.2012 11:02 |  
    0 0

    Hlavně, že Bosák spekuloval, jak nám absence Jarolíma zrychlí hru. Jinak 30 procent držení míče v Plzni ještě nemusí být nutně tragédie, viz Real na Barceloně. Ale v našem případě je tragédie, i kdybychom měli 60 procent.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Artur (přítel SN)     před 12 lety 01.05.2012 11:34 |  
      0 0

      Jako každý jiný slávista i Bosák má právo na názor.... :)

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        opicemag     před 12 lety 01.05.2012 16:50 |  
        0 0

        Já bych ty komentátory vůbec nebral vážně. Nevím zda-li to byl Bosák či ten druhý, ale někdo včera řekl, že Slavia má šanci při standardních situacích, protože má hlavičkáře Latku, Hubáčka, Dostála. A pak ten druhý dodal ještě Škodu. Hubáček ani nechodí na standardky do vápna, u Dostála si nejsem jist. Ale hlavičkář to není.

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        honzah (přítel SN)     před 12 lety 02.05.2012 12:46 |  
        0 0

        Bosák je podle mě neutrál, co chodí s Hřebíkem někam na pivo.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    opicemag     před 12 lety 01.05.2012 11:06 |  
    0 0

    Ad Milutinovič. Chlapec dostal již tolik šancí a jak to dopadlo? Obávám se, že on na Slavii nemá. Ale to v současnosti není nic neobvyklého. Takových hráčů je tam víc: Standa (bohužel), Škoda, Dostál, Trubila. Nitranský má snad nějaký potenciál, to, co však předvádí v posledních zápasech, je otřesné. Ale když hrají hrozně všichni, nemají se hráči od čeho odrazit. Není tam nikdo, kdo by dokázal strhnout ostatní. Loni na jaře patřil Trubila k nejlepším hráčům našeho týmu. Relativně se nám dařilo, tým celkem šlapal a on hrál velmi dobře. Teď je pro smích. To samé asi bude platit pro Nitranského, kdyby se nám dařilo, hrál by asi mnohem líp.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      fredydj (přítel SN)     před 12 lety 01.05.2012 11:08 |  
      0 0

      se Zoranem bych se rozloučil dostal už dost šancí....jediným plusem byl včera výkon Veselýho

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      honzah (přítel SN)     před 12 lety 01.05.2012 11:09 |  
      0 0

      Podle mě Nitrianský není špatný, směrem dopředu je znát (ale něco tomu ještě chybí), dozadu je dost labilní. V Plzni mu to nevyšlo, v derby hrál dobře. Dal bych mu určitě čas. Čonka se mi líbí víc.

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        (host)     před 12 lety 01.05.2012 11:10 |  
        0 0

        Já také Nitrianského považuji za rozumnou koupi a rozhodně s ním počítám do budoucna. Hodnotil jsem ale jen ten včerejší zápasem, ve kterém zahrál příšerně.

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          (host)     před 12 lety 01.05.2012 11:11 |  
          0 0

          *zápas. Alanor

  3. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    slaviator     před 12 lety 01.05.2012 11:18 |  
    0 0

    Čonto 6, Dostál 3, Hub 5, Latka 4, Trubila 2 - Nitrianský 2 (Pospěch 2), Milutinovič 2 (Frejlach 1), Petrák 3, Veselý 5 - Vlček 3, Škoda 1

  4. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    spino     před 12 lety 01.05.2012 11:20 |  
    0 0

    Okamžitě přepsat u Dostála na 1. Ten chlap je totální nemehlo. Dopředu nic, jen odkopy, do zadu banální chyby.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      jarodo57     před 12 lety 01.05.2012 12:33 |  
      0 0

      Já to taky tak vidím a přidávám Milutinovič,Vlček,Škoda(2x podtržený)Trubila je k smíchu(plašan),Frejlach,Petrák hodně moc přidat,Latku chápu,že začíná být frustrovaný s takovýma kopytama to je na infarkt.A ještě dodám jmenovaných se v co nejkratší době zbavit-škoda peněz na jejich platy a přestanou na takovou hrůzu zase lidi chodit.Tentokrát bych přičet i chybu trenérovi.Frejlach v béčku odchodil zápas a byl snad nejhorší a za odměnu ho trenér bere sebou a ještě ho postaví.Jak k tomu přijdou ty co v béčku makají a nejsou horší jak tahla banda včele se Škodou a Dostálem.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    Artur (přítel SN)     před 12 lety 01.05.2012 11:32 |  
    0 0

    Flop of the Match ? Škoda, Nitrianský ... :D ještě že to goal.com nehodnotí tu naší ligu by se jim z hlav kouřilo :o)

  6. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    tantalos     před 12 lety 01.05.2012 12:44 |  
    0 0

    Ještě bych hodnotil trenéra, a to známkou O případně zápornou. Pokoušet se hrát otzevřemý fotbal proti mnohem rychlejším a sehranějším soupeřům může jen absolutní šílenec. A že se dá celé utkání ubránit s občasným výpadem ukázala čřeba iChlesea proti Barceloně.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      Alanor (admin)     před 12 lety 01.05.2012 12:57 |  
      0 0

      Od Poustky to bylo naivní. Nejvíc vidět to bylo u Latky, který se snažil útočit, ale de facto se podepsal na prvním a třetím gólu, kdy chyběl vzadu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        jarodo57     před 12 lety 01.05.2012 13:24 |  
        0 0

        Na podzim byly dva zápasy pod Strakou kdy jsem ho pochválil za taktiku a to na Slovácku a právě s Plzní.

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          jarodo57     před 12 lety 01.05.2012 13:30 |  
          0 0

          Asi bych mu přičetl k mínusu,že neustále hájí a staví toho Škodu toje hroznej hráč ,ten Bohm alespoň dřel .Druhý je Dostál ,ten nemá na první ligu ani náhodou a pořád to tu omýláme a třetí Vlček bohužel tam se měl zkoučet někdo jiný jeho přínos pro mužstvo je nulový naopak ještě včera namastil na druhý gól plzeňákům.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    japhy     před 12 lety 01.05.2012 13:13 |  
    0 0

    Když pominu tu hrůzu, co jsme všichni museli sledovat, tak mi strašně vadí ten promarněnej čas, kdy jsme měli zkoušet mladý před příští sezonou. Prověřenej je tak nakonec jen Petrák :(

  8. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    Clarinet     před 12 lety 01.05.2012 14:34 |  
    0 0

    Známkovat nebudu, utrousim jen pár slov.

    Čonto chytal dobře, mám ho rád, ale nemůžu si pomoct, odstavení Berkovce vnímám jako chybu a jeden z mnoha projevů Poustkovy připosranosti ze staršich hráčů. Nemůžu se taky zbavit dojmu, že Berkovec působil na tým pozivnějc.

    Dvojice Dostál - Trubila mě chvílema nutila stydět se za tým, kterýmu fandim. Ať mi nikdo netvrdí, že takový, odpusťte mi, hovno nezahrajou i naši dorostenci. Pryč s oběma.

    Latka si neuvědomil, proti komu hraje. Od čeho je na lavičce trenér? Po prvním výletu dopředu mu měl okamžitě důrazně vysvětlit, že tohle dneska opravdu ne.

    Hubáček podal standardní výkon, na víc prostě nemá.

    Petrák hrál dobře. Navíc byl ve středu pole úplně sám. Trojka pro něj je nesmysl. Jedinej fotbalista v našem týmu. Kdyby byl Poustka takovej odborník, jakej se z něj dělá, hráli bychom na dva štíty. Nepochybuju o tom, že Dembélé nebo reprezentant Čepelák by si s tim poradili.To by ale Poustka nesměl bejt srab, kterej sází na jistotu, i když přesto prohrává. Takhle byla naše záloha průchoďák.

    Milutinovič po minulejch zápasech neměl co dělat v základu, jako nemá co dělat ve Slavii jako takový. Lempl a alibista.

    Veselý měl pár náznaků. Krátce po poločase mu zjevně došly síly.

    Nitrianského "nejlepší" okamžiky jsem neviděl, nehodnotím.

    Vlček by měl po sezoně ukončit kariéru, víc netřeba říkat.

    Útočníci nepředvedli nic. Pár přležitostí přitom měli, ne že ne. Jen je naprostou nefotbalovostí promarnili.


    Závěrem: kádr špatnej je, ale tolik zas ne. Nedělejte Poustkovi alibi. Poslední výsledky jsou jeho vizitkou.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

    denydzlSKS     před 12 lety 01.05.2012 14:58 |  
    0 0

    Koho bych se zbavil - Dostál, Trubila, Milutinović, Škoda, Frejlach, Cicman, Vlček, Čontofalský - jso to buď hráči v ideálním věku, ale přitom nijak výrazně nevyčnívají nad mladšíma klukama - (Trubila, Zoran, Škoda, Frejlach, Cicman) nebo jsou už za zenitem(Vlček) nebo jsou sice kvalitní, ale když máme na jejich místě lepšího mladýho kluka, tak proč je držet - levní určitě nejsou(Čontofalský).

    Taky bych nejradši Hubáčka s Jarolímem viděl jako takový znouzectnosti, ale - těžko dělat řez v kádru, když se nedá očekávat přísun nějakých kvalitních posil:-/

    V každým případě nahradit např. Trubilu - Sudkem, Zorana - kýmkoliv, Cicmana - Čepelákem..to by nám sportovně neublížilo a finančně pomohlo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

      jarodo57     před 12 lety 01.05.2012 15:23 |  
      0 0

      Já s tebou jednoznačně souhlasím ,pouze jedno jméno bych vynechal a to Francúze i když asi bude dražší tak nám v téhle naší bídě ještě moc a moc pomůže protože je to kvalitní gólman oproti ostatním uváděným si své odvede.S ostatníma bych udělal rychlý proces to jsou opravdu vyhozené peníze za ně.To je jako byste ve stavební firmě měli zedníka, který nepozná vápno od cementu tak co byste s ním udělali?(Dostál) a nebo místo 8 hodin by vám dělali s bídou 1 hodinu (ostatní)

      • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

        Alanor (admin)     před 12 lety 01.05.2012 15:24 |  
        0 0

        Přesně, Berkovec sice zatím chytal výborně, ale moc toho neodchytal, takže bych nedělal unáhlené závěry. A Čontofalský je, kromě zápasu v Boleslavi, jistotou.

        • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

          jarodo57     před 12 lety 01.05.2012 15:55 |  
          0 0

          Nezlobte se na mě ,ale pánové když mi dají roční plat těch nekopálistů tak při objíždění nižších soutěží jim přivedu 5-6 takových hráčů a takřka zadarmo.A při dobrém zacházení s těma hráčema by třeba z nich 2-3 hráči pro Ačko byli.Je to jen o dobrém scautingu .Vždyť odkud kdysi přišel Piták,Kubík,Knoflíček,Dřížďal atd. odkud koupila (a kolik stáli)Plzeň Jiráčka,Daridu a v neposlední řadě nechtěného Horváta,Koláře,Rezka,Limberského atd.Je to o práci ,sledování hráčů,jejich smluv a objíždění nižších soutěží ,talentů je pořád dost.V momentální situaci bych se věnoval i lidem co v zahraničí nehrají a jsou před koncem smlouvy(Kisel,Švec,) to jsou jen dva bývalí slávisté co mě napadli.Jenže když sportovního ředitele dělá bývalý policajt a vedoucího mužstva člověk, který ani neví ,kdo bude chytat v přípravném zápase v Bratislavě a dokonce ani neví ,že tam ten brankář není tak to asi těžko půjde.

          • Re: Hodnocení slávistů - 27. kolo

            Jiri1     před 12 lety 02.05.2012 09:04 |  
            0 0

            Zdravim, vite vsechno zavisi na kase jeji naplnenosti i zamerech vedeni a ty jsou bohuzel neproniknutelne stejne jako nasi fotbaliste , kteri najednou zapomeli hrat fotbal. O co vlastne zase jde, plat konspiracni teorie , ze v klubu neni vse v poradku, ze vedeni zvazuje dalsi alternativy prodej, sdileni klubu s vice vlastniky , nebo plati kmotrovska varianta , ze Rebicek ma udrzet klub jen pri zivote , tak aby prilis neobtezoval dalsi kluby na vysluni, tezko rici, ale po pondelku bych vyhazel uplne vsechny a zacal bych skladat novy realizacni tym i hracsky kadr.