Fortuna liga

Slavia - Hradec Králové 5:0

Slávisté zachránili ligu ve velkém stylu, dvakrát se v první půli trefil Škoda, jednou Trubila, David Hubáček navíc parádní dělovkou trefil břevno a v druhé půli vstřelil z penalty první ligový gól za Slavii! Skóre završil Pospěch a Eden slavil, jako už dlouho ne!

Slavia - Hr. Králové 5:0 (3:0)
Branky:
 16. a 45. Škoda, 39. Trubila, 54. Hubáček (pen.), 63. Pospěch 

Slavia: Čontofalský - Dostál (89. Nitrianský), Latka, Hubáček, Cicman (81. Sudek) - Vlček, Petrák, Jarolím, Trubila - Škoda, Pospěch (84. Paprčiak)

Trenéru Martinu Poustkovi se uzdravili Cicman s Jarolímem a oba byli nasazeni do základní sestavy, stejně tak poprvé po svém uzdravení i Zbyněk Pospěch. Naopak jen na lavičce zůstal nešťastník z minulého zápasu s Plzní Milan Nitrianský a po nepřesvědčivých výkonech také Zoran Milutinovič. Díra pod východní tribunou byla konečně zakryta plachtou s velkým znakem Slavie. Hned ve druhé minutě mohla jít Slavia po hrubce stopera Hradce do vedení, Škoda šel úplně sám na Lindra, jenže nevystřelil a pomalou kličku mu Lindr vystihl, Škoda ještě stihl přiťuknout míč zpět na Vlčka, ten ale přestřelil bránu, kterou bránili jen dva obránci Hradce. Už úvod zápasu tak dokumentoval, v jakém stavu se nyní nachází psychika hráčů. Na druhé straně mohl poslat do vedení Hradec Černý, ale dva metry před brankovou čarou nedokázal trefit tečovaný centr zleva. O chvíli později po chybě Dostála střílel z hranice vápna Dvořák, Čontofalský nadvakrát kryl. V 16. minutě vstřelili slávisté branku - na jaře teprve šestou! Akce začala dobrou obrannou hlavičkou Latky a na dva rychlé doteky utíkal ze strany Pospěch osamocen, ve vápně našel nabíhajícího Škodu a ten ve skluzu konečně prolomil střelecké trápení - 1:0! Finální přihrávka zaváněla ofsajdem, branka však platila. Za minutu však mohlo být srovnáno, po zmatcích ve vápně Slavie střílel z hranice pokutového území Schwarz, jeho střelu zneškodnil dvojblok Čontofalský - Latka. Ve 22. minutě to zkusil prudkou ranou z ostrého úhlu Pospěch, netrefil však zařízení. Za dalších jedenáct minut nádherně našel Trubila z přímého volného kopu hlavu Latky, jeho hlavička o zem těsně přeletěla Lindrovu bránu. A hned za chvíli po další chybě hostů zkoušel překvapit Lindra z nulového úhlu Jarolím, brankář Hradce si poradil. Na druhé straně chytil Čontofalský hlavičku Dvořáka. Před koncem poločasu zvýšil vedení Slavie Vitali Trubila po komické situaci, kdy pěkný Vlčkův centr zprava netrefili ve vápně Škoda ani Pospěch, míč se vykulil k ležícímu Trubilovi a ten jej usměrnil podél Lindra. Kulatý nesmysl se pomalu kutálel k brankové čáře a zřejmě ji celým objemem přešel, než jej jeden z bránících hráčů vykopl pryč - 2:0. A že se může stát ve čtvrteční večer ledacos, ukázal David Hubáček, který parádní ranou z přímého kopu trefil břevno. Jen centimetry jej dělily od první branky za Slavii! O dvě minuty později si kotel přímo vyžádal, aby další přímý kop zahrával opět David Hubáček, tentokrát však přestřelil. Ale ještě do poločasu se opět prosadil Škoda, samostatný únik tentokrát suverénně proměnil obloučkem alá Messi - 3:0! Do kabin tak šli slávisté za stavu, jaký už hodně dlouho nezažili.

Příchod hráčů na hřiště před startem druhé půle osvětlil blesk a pořádně zahřmělo, sudí Jech však po chvilce váhání nechal druhý poločas odstartovat. Po pěti minutách hry útočníci Slavie vykombinovali míč pro Trubilu, ten však z rohu vápna střílel nepřesně. A vzápětí po krásné akci mohl zvýšit Vlček, sám před Lindrem selhal. Vzápětí byl ve vápně stažen při pokusu o nůžky Škoda a pískala se penalta. Kotel vyvolal Davida Hubáčka, kterému spoluhráči přenechali míč a hrající legenda Slavie se nemýlila - vstřelila svůj první ligový gól v dresu Slavie - 4:0!! Celý Eden byl v extázi! A ta neutichala, naopak, Petrák krásně potáhl míč, dal na střed Jarolímovi a ten na hranici vápna našel úplně volného Pospěcha, na kterého obrana Hradce zapomněla. Pospěch poslal míč podél Lindra a počet gólů, který Slavia v zápase vstřelila vyrovnal počet branek v jedenácti dosavadních jarních zápasech - 5:0! A nemusel být konec, Hradec totiž tou dobou na hřišti prakticky neexistoval, Vlček se prohnal po pravé straně, našel pěkným centrem nabíhajícího Pospěcha a ten zblízka nastřelil jen Lindra. Že jsou hosté ještě na hřišti ukázala standardní situace v 74. minutě, centr Čontofalský podběhl a Plašil ve skluzu nasměroval míč jen do boční sítě. Plašil podruhé - po rohu přehodil hlavou Čontofalského, za kterého na brankové čáře zaskočil Latka. Plašil potřetí - Čontofalský opět podběhl centr, hráč Hradce ale ve skluzu nedokázal zamířit přesně. Čtyři minuty před koncem se zranil hradecký Pávek a protože měli hosté už třikrát vystřídáno, museli dohrávat v desíti. Na stavu se však už nic nezměnilo a Eden mohutně slavil, trenér Martin Poustka svlékl sako a závěrečnou děkovačku vyvolával kanonýr David Hubáček!

Trenér hostí Václav Kotal byl hodně rozmrzelý. "My jsme se připravovali zodpovědně, věděli jsme, že Slavia potřebovala vyhrát, nám k záchraně stačil bod. Nezvládali jsme ale důraznou hru Slavie, nestíhali jsme v osobních soubojích a Slavia nás trestala paradoxně z rychlých protiútoků. Jestliže je to v poločase 3:0, tak klub jako Slavia dokáže hru kontrolovat a ještě přidat další branky, nebýt Jirky Lindra, dostali jsme branek ještě více. K mému dalšímu angažmá se nyní nebudu vyjadřovat."

Naopak Martin Poustka oslavil svou druhou ligovou výhru v roli hlavního trenéra. "Logicky se mi dnešek hodnotí velmi dobře. Jsem rád, že jsme se vyhrabali z marasmu, který nás potkal v pondělí. Pracovali jsme dva dny na psychické pohodě, záměrně jsme vybrali nejzkušenější hráče, které máme. Od začátku jsme šli za naším cílem, kterým bylo vítězství. Nejprve si Milan Škoda jen testoval brankáře, pak ukázal, že je útočník a že góly dávat umí. Dnešní zápas jsme si nakonec dokázali i užít, z hráčů spadla tíha a jednoduchými kombinacemi jsme se dostávali do šancí. Konečně jsem viděl na hřišti to, co předvádějí v tréninku. Hráči si zaslouží absolutorium. Neproměněná šance v druhé minutě nás mrzela, ale nepřipouštěl jsem si černé myšlenky, že to dopadne podobně jako v Plzni, hráčům jsem věřil a snažil jsem se na ně působit pozitivně. V každém zápase je mezi určenými hráči na penaltu David Hubáček, ale on se snažil z toho vždy vykroutit a říkal, že bude kopat, až povedeme 3:0. Dnes tomu tak bylo a tak jsem stejně jako kotel i já z lavičky určil, ať jde kopat on. Teď když jsme zachráněni, tak by se mohli někteří mladší hráči dostat do sestavy ve zbylých dvou zápasech, ale uvidíme, moc připravených hráčů nemáme. Například Marek Čepelák teď hraje zápasy za béčko úplně bez tréninku, v divizi to jde, ale liga je někde jinde. Jedním z kluků, kteří by si mohli zahrát, je Dan Veselý, ten si půjde zahrát v sobotu za béčko, tak snad se mu nic nestane. Každopádně ale budeme chtít oba zbylé zápasy vyhrát."

Komentáře (40)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Hradec Králové 0:0 v 1. pol.

    qazwerty     před 12 lety 03.05.2012 18:42 |  
    0 0

    Sestava a rozestavení - opět libové...Nechápu....

  2. Re: Slavia - Hradec Králové 0:0 v 1. pol.

    Jarda66     před 12 lety 03.05.2012 18:50 |  
    0 0

    Přepiště dějiny, Škoda dal gól:-D

    • Re: Slavia - Hradec Králové 0:0 v 1. pol.

      Fallen (přítel SN)     před 12 lety 03.05.2012 19:19 |  
      0 0

      A druhej. Teď zase nedá rok nic.

  3. Re: Slavia - Hradec Králové 3:0 po 1. pol.

    janko (přítel SN)     před 12 lety 03.05.2012 19:23 |  
    0 0

    Quelhare, to že jsi druhý den v práci neznamená, že je úterý:-)))))

    • Re: Slavia - Hradec Králové 3:0 po 1. pol.

      quelhar (admin)     před 12 lety 03.05.2012 19:34 |  
      0 0

      Tak uznej, druhy den v praci, Skoda dva goly, Hub brevno, to je clovek zmateny, ze pise nesmysly :o))

      • Re: Slavia - Hradec Králové 3:0 po 1. pol.

        janko (přítel SN)     před 12 lety 03.05.2012 19:41 |  
        0 0

        Ale jo, je to spousta zážitků najednou....

        • Re: Slavia - Hradec Králové 3:0 po 1. pol.

          janko (přítel SN)     před 12 lety 03.05.2012 19:43 |  
          0 0

          ...a nebere to konce:-)

          • Re: Slavia - Hradec Králové 3:0 po 1. pol.

            eomer (přítel SN)     před 12 lety 03.05.2012 19:48 |  
            0 0

            Hub dá gól a já musím trčet v práci- ach jo.

            • Re: Slavia - Hradec Králové 3:0 po 1. pol.

              mart     před 12 lety 03.05.2012 20:42 |  
              0 0

              ....vsak oni vyhrali jen proto, ze nekteri z nas museli trcet v praci.
              Jsem temer presvedcen, ze kdybych si vzal volno, tak nevyhrali.
              Uplna pohoda je, ze se mi podarilo (nenapadne) kouknout na net o puli..... skoro sem neveril ocim !!!
              Pak sem definitivne vymenil pracovni moralku za zvedavost fanouska az v 70te minute ... (pochopitelne uz gola nedali, a malam dostali :).
              Zaverem .... asi bude nejlip, kdyz budu porad v praci, ..... pak budou treba zas mistrem :D.
              Prozatim sem jim svou pracovni moralkou pomoh' alespon k zachrane :D
              Jo, ...a Hubacek na Hrad (jeste nevim na kterej :)

        • Re: Slavia - Hradec Králové 3:0 po 1. pol.

          naplavnik     před 12 lety 03.05.2012 21:59 |  
          0 0

          :D no musel jsem také ostřit zrak, zda se to místo deště nesnáší k trávníků sníh, musel bych spěšně běžet do lesíka pro smrček... ehm tedy na trh...

  4. Re: Slavia - Hradec Králové 3:0 po 1. pol.

    Khadgar     před 12 lety 03.05.2012 19:24 |  
    0 0

    palec nahoru za "netrefil však zařízení" :)))

  5. Re: Slavia - Hradec Králové 5:0 v 2. pol.

    Merlinus (přítel SN)     před 12 lety 03.05.2012 20:20 |  
    0 0

    Tak dneska paráda. Asi se hráči dozvěděli, že je může trénovat Rada, tak se upřímně vyděsili a jezdili jak Barcelona.

    • Re: Slavia - Hradec Králové 5:0 v 2. pol.

      mart     před 12 lety 03.05.2012 20:51 |  
      0 0

      :D

    • Re: Slavia - Hradec Králové 5:0 v 2. pol.

      mart     před 12 lety 03.05.2012 20:52 |  
      0 0

      ... a nejvic vydesenej byl Pospech, kterej netrefil zarizeni .... :)

    • Re: Slavia - Hradec Králové 5:0 v 2. pol.

      naplavnik     před 12 lety 03.05.2012 21:55 |  
      0 0

      V tom případě více těchto výstražných zpráv! :D

  6. Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

    DrFe1     před 12 lety 03.05.2012 20:23 |  
    0 0

    Nemožné se stalo skutkem. Hub dal gól - začínám věřit v začátek nové slavné éry.

    • Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

      jarodo57     před 12 lety 03.05.2012 20:32 |  
      0 0

      To je to největší z dnešního zápasu.Ten si to za dlouhodobou poctivou práci zaslouží,i když ho někteří nemáte rádi

      • Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

        DrFe1     před 12 lety 03.05.2012 21:14 |  
        0 0

        To se mýlíte, já ho mám taky celkem rád.

        • Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

          edenian     před 12 lety 03.05.2012 21:38 |  
          0 0

          Rekl bych, ze dneska to byl pamatny den Slavie. Kdo nebyl, litujte :-)

          • Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

            mart     před 12 lety 03.05.2012 21:40 |  
            0 0

            :D, ja nebyl, a nelituju.
            Jsem stastnej, za ty co byli, ... a (pochopitelne) hlavne za zachranu.

    • Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

      naplavnik     před 12 lety 03.05.2012 21:53 |  
      0 0

      tak dneska to byl takový happening, co se týče nové éry, na tohle konstatování bych si fakt ještě počkal... nicméně když odmyslím odevzdanost hradce, hra byla koukatelná

  7. Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

    sasky     před 12 lety 03.05.2012 21:05 |  
    0 0

    Zápas pěknej, nejlepší hráč na hřišti Petrák, kterej hrál opravdu super :) Jenom jednu věc jsem nepochopil. Proč kouč nezačal střídat daleko dřív. Např. v půlce Paprčiaka za jednoho z útočníků, pak klidně za Standu Nitra a pak klidně Sudka, Veselýho nebo vlastně kohokoliv :) Každá minutka na hřišti pro mlaďáky dobrá.

    • Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

      janko (přítel SN)     před 12 lety 03.05.2012 21:15 |  
      0 0

      To mne také napadlo, ale omlouvám to myšlenkou že byl ve stejném transu jako já a prostě mu to pozdě docvaklo:-)))

    • Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

      Khadgar     před 12 lety 03.05.2012 21:21 |  
      0 0

      Musíš to brát i z druhý strany. Hráči to po dlouhý dobře protrhli, dařilo se jim, evidentně si to užívali a to rozhodně nikdo nechce jít dolů v poločase nebo v 60. minutě.

    • Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

      naplavnik     před 12 lety 03.05.2012 21:50 |  
      0 0

      výhra 5:0, opět remcání... sorry, ale tohle bychom si snad při takové výhře mohli odpustit ;-)

    • Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

      lipe     před 12 lety 03.05.2012 21:53 |  
      0 0

      To nemyslíš vážně - Paprčiaka střídat už v půlce, tys ho asi neviděl hrát.

  8. Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

    dArtagnan     před 12 lety 03.05.2012 21:56 |  
    0 0

    To je neskutečné. Tak když už nám konečně Slavia udělá radost na hřišti, přijdu domů a zjistím, že vedení vábí neschopného lampasáka, který všude ordinoval vesnickou nakopávanou.
    http://www.slavistickenoviny.cz/clanek/5674-kdo-by-mel-vest-slavii-predstaveni-kandidatu
    Je jasné, že tohle je otevřená válka vedení vs. fanoušci. Není možné, že by Řebíček byl takový idiot. Očividně se nás snaží znechutit, otrávit, dostat ze stadionu. Úspěšně.

    • Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

      dArtagnan     před 12 lety 03.05.2012 21:57 |  
      0 0

      Hube promiň, málem bych zapomněl. Velká gratulace!!!

  9. Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

    Stahler     před 12 lety 03.05.2012 21:59 |  
    0 0

    Nejlepší zápas v sezoně ! 5:0 jsme nevyhráli už pár let.Jsem velice rád,že se konečně trefil David Hubáček,který na gól ve Slavii čeká od té doby co do ní přišel,naposledy se trefil v lize ještě když hrával za Zlín.V lize dosud za Slavii nedal žádný gól,v pohárové Evropě také a ne v českém poháru nevím.Po tom,co trefil břevno mi ho bylo fakt moc líto,už jsem si myslel že se nikdy netrefí.Na tu penaltu se původně chystal Pospěch,jsem rád,že tam trenér dal Davida když už bylo stejně skoro rozhodnuto.Ještě bych to přál Čontofalskému a Vlčkovi.Standa měl dneska zase šance a zase gól nedal,sebevědomí musí mít hodně dole a proměněná penalta by mu pomohla.Děkovačka byla dneska výborná,po delší době jsem se zase v Edenu bavil,zkrátka dneska ten fotbal neměl chybu !

  10. Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

    SvatyBojovnik (přítel SN)     před 12 lety 03.05.2012 22:02 |  
    0 0

    Zdarec, otevřu net a tam na mě kouká 5:0, nevěřím svým očím.... když čtu kdo dával góly, tak je to asi sen.... Davide tohle ti přeju už pár let a až dnes se to stalo skutkem gól za slavii. Musím se někde mrknout jak jsi jej slavil... :-D

  11. Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

    martyni (přítel SN)     před 12 lety 03.05.2012 22:17 |  
    0 0

    Jak se David stal hvezdou..:), ale ja myslim, ze si to vazne zaslouzi... Jinak pulhodinku to nevypadalo az tak dobre, ale pak se zacalo vic behat, trochu presingu, trocha kvality - konecne tez nejen od Petraka a Latky, ale pridali se i utocnici a LJ. Tak slava..

    Moc nechapu, jak muzem hrat s takovymi krajnimi obranci.. Cicman snad ani jednou neprekrocil pulku, Dostal vyjimecne, a kdyz, tak bez balonu.. to preci nejde.

  12. Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

    japhy     před 12 lety 03.05.2012 22:25 |  
    0 0

    A teď mi povězte, kde se ti naši nekopové naučili nahrávat, kombinovat a zakončovat ?
    Zčásti myšleno jako legrace, ale v podstatě mě to vážně zajímá. Nejrychlejší vysvětlení je mizerná hra Hradce. Ale bůh ví, některý ťukesy byly jako ze zlatých časů.
    A taky se ukázalo, jak je důležité míti LJ. Sice ho asi zastínil Petrák, kterému to sedlo, ale přesto si myslím, že je pro nás hodně důležitej.

  13. Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

    opicemag     před 12 lety 03.05.2012 22:32 |  
    0 0

    Juchů. Ale v té druhé minutě jsem myslel, že dostanu infarkt... To byla hrůza hrůz. Pak už to naštěstí bylo lepší a lepší a pak i skvělé. Jinak se ukázlo, jak velkou roli hraje psychika. Jak jsme vedli 2:0, začali si věřit, vycházeli jim kombinace, dostávali se do šancí a některé i dali. I když Hradec předvedl hodně odevzdaný výkon. Nejlepší na hřišti Petrák.

  14. Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

    travel (přítel SN)     před 12 lety 03.05.2012 23:11 |  
    0 0

    Konečně výsledek a snad i výkon hodný Slavie!

  15. Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

    Horis79     před 12 lety 03.05.2012 23:33 |  
    0 0

    Hned ve druhé minutě mohla jít Slavia po hrubce domácího stopera do vedení... Který z domácích stoperů udělal chybu, po které se Škoda řítil na Lindra? :)))

    • Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

      quelhar (admin)     před 12 lety 04.05.2012 09:15 |  
      0 0

      Hub udelal hrubku, ze tam nesel misto Skody on :o))

      Diky, opravim...

  16. Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

    podol (přítel SN)     před 12 lety 04.05.2012 05:41 |  
    0 0

    Na zápas jsem šel připraven na další horror,zejména po Plzni.
    Začalo to spálením tutovky.Potom už to jelo,jak se snad již ani
    nepamatuji.Mohl z toho být infarkt z radosti.Nebudu hodnotit
    jednotlivé hráče,jen bych vyzvedl dva.Oba jsem i já občas kritizoval.LJ a Huba.LJ tvoří hru,umí přihrát,podržet míč.Při nasměrování od dobrého trenéra bude ještě lepší.DH je dělník,
    neodflákne nic,samozřejmě pracovat má stále na čem.Ten
    gól i ocenění tribun mu hodně přeji.Ale budoucnost je pro nás
    stále neznámá-majitel,sportovní úsek,trenér,posily,stabilizace
    kádru,práce s mládeží,profesionalita.....
    Za krásný večer děkuji Podoll

  17. Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

    Eluin (přítel SN)     před 12 lety 04.05.2012 06:25 |  
    0 0

    Úvod utkání mi přišel zmatený, zejména Dostál tam několikrát propadl, ale naštěstí nám to tam dnes padalo. Jsem moc rád za Hubáčka, kdo jiný by si tu branku zasloužil.
    Líbil se mi Petrák (jako obvykle), dělá chyby, ale u něj se to ještě dá tolerovat a doufat ve zlepšení.

    • Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

      qazwerty     před 12 lety 04.05.2012 08:00 |  
      0 0

      Jj, Bimbo podal dobrý výkon a je na něm vidět, že jde stále nahoru...

  18. Re: Slavia - Hradec Králové 5:0

    naplavnik     před 12 lety 04.05.2012 17:08 |  
    0 0

    nevíte někdo, kde se dá na sazkatipu.cz najít archiv zápasů tak, jak to umožňovalo tipovani.cz? chtěl bych se na zápas ještě jednou podívat z tv perspektivy. díky