Archiv

Slavia B - Tachov 2:0

Béčko Slavie v posledním utkání divize A po dobrém výkonu porazilo Tachov dvěma brankami střídajícího Paprčiaka.

Slavia B - Tachov 2:0 (0:0)
Branky:
68. a 71. Paprčiak

Slavia B: Měsíček - Šimkovský, Brůžek, Hell, Sudek - Smolák, Vondráček (82. Synek), Mikula, Niedermayer (72. Zámečník), Malcharek - Žák (58. Paprčiak)

V posledním zápase divize dostalo příležitost několik hráčů, kteří toho v sezóně za rezervu moc nenahráli. A právě kombinace dvou z nich vedla k první tutové šanci Slavie, Niedermayer krásně vysunul za obranu Žáka, který šel úplně sám na brankáře, ten mu ale vystihl pokus o kličku a míč mu sebral. Ani Malcharkův centr na Žáka nevedl k úspěchu, na druhé straně zahrozil po standardní situaci Viterna, naštěstí zamířil nad Měsíčkovu bránu. Za Slavii kontroval pumelicí z velké dálky Šimkovský a bránu přestřelil jen těsně. Po pátnacti minutách však kvalita hry poněkud upadla, hrálo se především ve středu hřiště, aktivnější sice byla Slavia, ale oba brankáři mohli být poměrně v klidu. Až ve 30. minutě dostal přihrávku do křídla Malcharek, tomu však výborně pod nohy vyběhl brankář Bobčík a nebezpečné zakončení mu tak prakticky znemožnil. Pět minut před koncem poločasu ještě sehrála Slavia pěknou akci zakončenou dobrým centrem Smoláka na Malcharka, toho však zblízka vychytal Bobčík.

Do druhé půle vstoupili slávisté ještě aktivněji a už po pěti minutách mohli jít do vedení, Mikula vyslal za obranu Malcharka a o chvíli později podobně přihrál Niedermayer Vondráčkovi, obě akce zneškodnil včasným vyběhnutím Bobčík. Půl hodiny před koncem zápasu přišel na hřiště Paprčiak a jak se později ukázalo, stal se klíčovým mužem zápasu. Poté, co Smolák a Malcharek stříleli těsně mimo, to byl totiž právě Paprčiak, který využil zaváhání obrany Tachova a poslal Slavii do zaslouženého vedení 1:0. Navíc o tři minuty později sám vybojoval míč, narazil si s Niedermayerem a vedení Slavie zdvojnásobil - 2:0. Od té doby bylo o osudu utkání jasno, Tachov se na žádný velký nápor nezmohl, naopak slávisté hrozili z brejků a mohli si připsat další branky, Paprčiak místo nahrávky Zámečníkovi chtěl hattrick, ale minul, v závěru zápasu pak neuspěli ani Zámečník a Synek a přihrávka Zámečníka před prázdnou bránu na Smoláka byla zneškodněna vracejícími se obránci Tachova. Rezerva Slavie tak po sérii špatných výsledků na závěr soutěže bodovala naplno.

Trenér Michal Petrouš mohl být tentokrát spokojený. "Šance jsme měli už i v první půli, poslední zápasy nás to provází, že se nemůžeme prosadit. Dnes jsme však za snahu byli odměněni, i trenér hostů uznal, že jsme vyhráli zaslouženě. Ovšem ne náhodou Tachov porazil Benešov a uhrál bod ve Strakonicích, mají velice konsolidovaný tým a neměli jsme to dnes jednoduché. Cením si toho, že kluci předvedli dnes pěkný výkon, hezké akce. Zvlášť když dnes hrálo pár kluků, kteří s námi na jaře moc nehráli, třeba Malcharek, který byl přeřazen z dorostu a tři týdny s námi trénuje. Střídající hráči navíc předvedli taky kvalitu, dnes to vyšlo Matějovi, i Radek Synek, který byl na hřišti jen pár minut, na sebe upozornil." Sezóna však juniorce ještě nekončí, míří totiž na turnaj do Itálie. "Dal jsem klukům teď dva dny volno, v úterý máme trénink a ve středu vyrážíme autobusem do Itálie, měli bychom dorazit ve čtvrtek ráno a v pátek tam hrajeme první zápas."

Komentáře (10)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

    • Re: Slavia B - Tachov 2:0

      tantalos     před 12 lety 03.06.2012 12:47 |  
      0 0

      Nani má pravdu, dobrý fotbal se hraje i jinde. Ale do béčka bych ho nestavěl, protože už je mu 25 a ubíral by místo našim odchovancům. Do áčka bych ho taky neviděl, protože by mu hned v prvním utkání někdo zlámal nohu, nebo by ho poslal mezi invalidy náš kondiční trénink. Myslím, že si místo něho pořídíme někoho alespoň trochu levnějšího, třeba nějakého čtyřicátníka z Holandska nebo Německa.

      • Re: Slavia B - Tachov 2:0

        mart     před 12 lety 03.06.2012 12:55 |  
        0 0

        :D, Ja bych mu sanci v becku dal....
        Nalonec Gareth Bale taky zacal poradne hrat az skoro v 25ti, .... mozna ze by se pod Michalem rozehral, a pak by mohl byt platny i pro acko. Muze hrat na obou kridlech, ... tak kde je problem ? :)

  1. Slávista jara?

    honzah (přítel SN)     před 12 lety 04.06.2012 11:58 |  
    0 0

    A co anketa Slávista jara? Nebude?

      • Re: Slávista jara?

        mats     před 12 lety 04.06.2012 17:48 |  
        0 0

        Tos došel už tak daleko, že se ptáš a zároveň si sám odpovídáš? ;-) No...nakonec...je třeba tu diskuzi trochu rozproudit. :-) Je mi jasný, že sotva jsi odeslal, už se objevila... Tak nějak bych to asi viděl.

  2. Re: Slavia B - Tachov 2:0

    fredydj (přítel SN)     před 12 lety 04.06.2012 12:27 |  
    0 0

    nebylo cca pře pul rokem, že týmy od U19 budou hrát stejným stylem(rozestavení), přitom béčko hraje občas na 3 beky.....

    • Re: Slavia B - Tachov 2:0

      marek018     před 12 lety 04.06.2012 13:54 |  
      0 0

      tak to už není takový drama, ne? Hlavní je, že se hraje na tři hroty. A mám dojem, že už to tu nedavno někdo z redakce vysvětloval...

      • Re: Slavia B - Tachov 2:0

        jane (admin)     před 12 lety 04.06.2012 18:33 |  
        0 0

        Ptala jsem se na to M. Petrouse, rikal, ze to jeste neni stanovene a ze spis zalezi pak na prubehu hry a jak hraci hraji a pohybuji se, nez na rozestaveni pri uvodnim hvizfu.