Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 8. kolo

Kdo vyčníval v celkově podprůměrném výkonu Slavie na Dukle?

Ti, co v neděli zavítali na Julisku, museli litovat zkaženého odpoledne. K vidění byl nezáživný fotbal, kdy se oba týmy spokojily s bodem za remízu 0:0 a zápas se dohrával už jen z povinnosti. V prvním poločase měla ze hry více domácí Dukla, po pauze pak předvedla platonický tlak Slavia. Svěřenci trenéra Rady tak neprolomili nelichotivou bilanci z venkovních hřišť, která se se sešívanými táhne už nějaký ten rok. Nezbývá než věřit, že si góly slávisté schovali na další zápas - derby s nenáviděnou Spartou.

Kamil Čontofalský - 6 - Jistý výkon, kdy lapil třeba nebezpečnou ránu Přeučila, si Čontofalský pokazil špatnou rozehrávkou, kdy namazal Bergerovi. Naštěstí se však náš brankář stihl včas vrátit a hlavička do odkryté branky polapit.

Milan Nitrianský - 6 - Náš pravý obránce předvedl dle mého názoru jeden z nejlepších výkonů nového soutěžního ročníku. Dozadu působil jistě, když musel Korešovou vinou často hasit nebezpečné situace na své straně. Několikrát také zaskočil za vysunuvšího se Latku. Slabší chvilku si vybral jednou pokaženou rozehrávkou, ale Dukla toho nedokázala využít.

Martin Latka - 7 - Nejlepší muž na hřišti. V obraně suverénní, navíc patřil i k nejlepším hráčům směrem dopředu, což je špatná vizitka pro ostatní hráče. Škoda, že nedokázal svou nadějnou střelu zkrotit mezi tři tyče.

David Hubáček - 5 - Také Hubáček podal jeden z lepších výkonů tohoto podzimu. Vzadu byl jistý, jen několikrát kvůli své výšce prohrál hlavičkový souboj. Měl by o bod vyšší známku, kdyby se nenechal snadno obejít Přeučilem, který následně šel sám na naši branku.

Martin Juhar - 5 - Jeden z Juharových slabších výkonů po letním příchodu. Spolupráce s Tusjakem vázla, centry se nedařily. Pozitivem je, že nedostal žlutou kartu, takže bude moct nastoupit v derby.

Štěpán Koreš - 3 - Post pravého záložníka patří ke slabým místům slávistické sestavy. Místo kritizovaného Vošahlíka vyběhl do utkání s Duklou Štěpán Koreš, ale zápas se mu vůbec nevydařil a po právu byl brzy po přestávce střídán. Dopředu nulový, dozadu průchozí.

Ondřej Petrák - 5 - V úvodu utkání zkazil pár míčů, poté se ale dostal do tempa a podal obstojný výkon.

Jaromír Zmrhal - 3 - Nejslabší zápas v sešívaném prožil Zmrhal. Nebyl schopen dobře přihrát, navíc si v prvním poločase připsal trestuhodnou chybu, když vyslal do největší šance zápasu Přeučila.

Karol Kisel - 5 - Tradiční bojovnost ukázal Karol Kisel. Forma z úvodu roku je ale pryč, Karolovi opět chyběla větší kvalita. Nejsvětlejší moment přišel v úvodu utkání, kdy Kisel nebezpečně pálil z voleje, leč Radovu branku těsně minul.

Luboš Tusjak - 5 - I Tusjak v nedávné době prožil lepší zápasy. Snaha se mu nedala upřít, sem tam se i něco povedlo, ale celkový výkon byl ryze průměrný.

Milan Škoda - 3 - Další z otřesných výkonů si na své konto připsal Milan Škoda. Nebyl nikde, souboje prohrával a neustával. Vrcholem zmaru bylo, když nadějný brejk řešil tristní střelou ze čtyřiceti metrů.

Tomáš Mičola - 4 - Rozhodně byl lepší než Koreš, ale hru se mu nepodařilo rozhýbat tak jako proti Teplicím. V útočné fázi se snažil, ale doplácel na horší fyzickou připravenost - několikrát byl lehce odstaven tělem.

Matúš Čonka a Róbert Cicman nejsou hodnoceni, hráli příliš krátce.

Komentáře (30)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

    jarodo57     před 12 lety 24.09.2012 18:09 |  
    0 0

    Tak plně s tebou souhlasím

  2. Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

    denydzlSKS     před 12 lety 24.09.2012 18:46 |  
    0 0

    Jestliže hráči jako Kisel, Tusjak, Petrák, Juhar nebo Hubáček mají 5ku. Tak výkon Škody, Koreše a především Zmrhala bych neoznámkoval výš jak 2kou.
    O stupeň nižší známku bych dal asi i Čontovi..ta chyba byla obrovská a gól z toho nebyl jen díky nemohoucnosti Dukly..

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      Alanor (admin)     před 12 lety 24.09.2012 19:15 |  
      0 0

      Zase dvojka už je extrémně špatný výkon, to by museli ti hráči například přidat kiks, který by skončil gólem, nebo zazdít tutovou šanci.

      Jo, u Čonta jsem uvažoval nad pětkou a klidně se dát dala, ale to už je detail. Kdyby z toho padl gól, tak bude mít známku nižší, ale Dukla to nevyřešila ideálně a on si s tím poradil.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

    Mike     před 12 lety 24.09.2012 18:55 |  
    0 0

    Hodnocení jako vždy objektivní, se známkami lze jednoznačně souhlasit.
    Ještě k derby- asi již je rozhodnuto o choreu, nicméně jako permanentkář a přispivatel na choreo si dovolím námět do diskuze.
    Vyobrazit Křetínského s tou jeho tajemnou aktovkou a s nějakou vtipnou průpovídkou.
    Zajímavé je, že pokud jsme si v minulosti stěžovali na výkon rozhodčího, tak se nám většina fanoušků bolševického klubu smála, že brečíme.
    Pokud přijde nejvyšší představitel Sparty přímo za předsedou svazu s tajemnými dokumenty, ve kterým byly výsledky údajného sbírání detektivní agentury všech různých informací na ostatní, tak podle sparťanů bojuje za očistu fotbalu a koná tak správně. Zbytek republiky se jim po zásluze tlemí a má důvod.
    Jednak že je sbíral šéf v minulosti zprofanovaného klubu a předal je tomu, kdo v tom v minulosti uměl chodit, pro tento klub v roli generálního manažera pracoval. Ale pan předseda svazu si všechny omyly a odposlechy podle svých slov odpracoval, a proto má právo být nejvyšší fotbalový šéf a o čemkoliv rozhodovat. Směšné a hnusné zároveň.

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      subHuman     před 12 lety 25.09.2012 12:02 |  
      0 0

      Myslím, že co se chorea týče, nemusíte se obávat... :-)

  4. Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

    Clarinet     před 12 lety 24.09.2012 19:43 |  
    0 0

    Čonto 5, Koreš 2, Petrák 7 (přinejhoršim 6, 5 je už trochu úlet, podle mýho skromnýho názoru), Mičola 5 a půl :), jinak souhlas.

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      Alanor (admin)     před 12 lety 24.09.2012 20:01 |  
      0 0

      Mě Petrák prostě nezaujal. Nevšiml jsem si od něj nějakého opravdu dobrého momentu dopředu. Mičola se mi líbí, měl by hrát v základu na pravém křídle, ale včera mi přišel v osobních soubojích jak věchýtek.

      • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

        Clarinet     před 12 lety 24.09.2012 20:09 |  
        0 0

        Ale od toho tam přece Petrák není. :) (Přestože si myslim, že míč umí podržet a rozdat kvalitně a ukázal to i v tomhle zápase.) V popisu jeho práce není na prvním místě zakládat naše akce, ale rozbíjet ty soupeřovy. A to se mu dařilo skvěle. V úvodních dvaceti minutách zápasu to bylo jednoznačně Petrákovo jméno, který bylo skloňováno nejčastějc. Jeden úspěšnej souboj za druhym.

        Dobrý momenty dopředu měli předvádět Kisel se Zmrhalem, jenomže jsme se jich nedočkali. Možná by měl dostat šanci Hurka.

        • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

          sasky     před 12 lety 25.09.2012 09:59 |  
          0 0

          Hurka, případně Mičola z prostředka. Nebo Ruda :) Jinak Petrák dozadu hraje fantasticky, na druhou stranu si myslím, že dopředu by mohl předvést trochu víc (je to mladej kluk, uběhat by toho měl mraky). Na druhou stranu jsou tam jiní, kteří by měli výrazně přidat (Vošahlík, Koreš, i ten Zmrhal, ...) Trošku mě mrzí, že výkon Slavie stojí a padá s výkonem Karolka. Nevím, jestli na něj všichni tak spoléhají...?

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      jarodo57     před 12 lety 24.09.2012 20:08 |  
      0 0

      A ty jen ten Mičola a Mičola.

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      marek018     před 12 lety 24.09.2012 21:12 |  
      0 0

      Souhlas, hráče bych hodnotil i dle jeho úkolů, což je u Petráka čištění středu pole. A to zvládal velmi dobře.
      Koreš je fakt mimo, ten by měl chodit spíš za juniorku a nechat hrát Mičolu.

      Jinak rudý prohrávaj, doufám, že už si Křéťa rovná další lejstra do aktovky:-) A celkově by měli podat stížnost na rozhodčího, protože písknout jen jednu penaltu na Letný? To ať si nezvyká :-) Ale dost ironie. Radši by se měli podívat pravdě do tváře a to, že hrají hrozný fotbal a ne brečet u Pelty.

      • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

        Ferguss     před 12 lety 24.09.2012 22:03 |  
        0 0

        Jestli za ně bude hrát ten španělský zázrak, tak to vidím docela optimisticky.

        • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

          marek018     před 12 lety 24.09.2012 22:07 |  
          0 0

          myslíš posilu přímo z Realu Madrid? To byl asi maskovací manévr, aby nás zmátli před derby :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

        travel (přítel SN)     před 12 lety 25.09.2012 13:11 |  
        0 0

        Ještě něco ke Křetínského kompromitujícím materiálům (od Vejsady):
        24.9.2012

        V posledních dnech se na veřejnosti objevila kauza ohledně korupce ve fotbale. Majitel AC Sparty Praha s velkým mediálním teátrem donesl (snad) kompromitující materiály, které by měly dokazovat korupci v české kopané.

        Je velice zajímavé, že předává tzv. důkazy o korupci předsedovi Fotbalové asociace, mezi tím navštěvuje ministra spravedlnosti (bylo by zajímavé vědět o čem jednali) a pak materiály předává policii (dle medií).

        Neměl majitel Sparty materiály předat nejdříve na policii a nechat policii prostor, aby mohla řádně korupci vyšetřit? Nebo to byl záměr postrašit konkurenci včetně předsedy fotbalové asociace? Tento postup majitele Sparty se jeví jako vydírání VV FAČR.

        Když už majitel Sparty poukazuje na nekalosti ve fotbalovém prostředí, měl by taktéž poukázat na to, že systém není špatný jenom v rozhodování utkání, ale že systém ve fotbale je špatný od samého základu FAČR.

        To, že majitel Sparty ovládá Arbitrážní komisi FAČR, o tom se už určitě ve zprávě nic neuvádí. Příkladem je AK FAČR, ve které působí Mgr. Jana Fráňová (která je současně v orgánů AC Sparta Praha a.s.) a JUDr. Jelínek, který je spoluvlastníkem advokátní kanceláře JUDr. Fráni, který je zároveň spolumajitelem neoprávněného člena FAČR Bohemians 1905 a.s. Veškeré žaloby k AK FAČR od FC Bohemians Praha a.s. řešil senát pod vedením JUDr. Jelínka. Nemusím zde uvádět, kdo byl vítězem sporu. Není to náhodou střet zájmů? O soudci Bernardovi se nemá cenu ani vyjadřovat.

        Pan majitel Sparty by si měl zejména zamést před svým prahem než začal poukazovat na korupci ve fotbale. AC Sparta Praha není ten správný klub, který by si měl hrát na čestného.

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      miros     před 12 lety 25.09.2012 08:36 |  
      0 0

      Petrák si svojí ulohu plní na jedničku...je to mladej kluk a už si počíná velmi jistě.. Já pořád omlouvám všechny utočníky, kteří u nás byli a nebo jsou. Hrotový hráč je vždy odkázaný na kvalitu záložníků. Když si uvědomím, že v záloze za ním Koreš, Zmrhal, Tutsjak nedali jedinej míč, Petrák hraje zezadu, tak zbývá sám KK a to je pro podporu utočníka málo. proto Škodu, předtím Pospěcha atd. neodsuzuji a myslím, že by tam málokdo hrál lépe.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

    PetCC     před 12 lety 25.09.2012 08:25 |  
    0 0

    Tak tentokrát to bude pěkně tvrdá kritika. Jenže ne hráčů, ale těch, co tu výkony hráčů komentují. Chápu, že celkový projev dokáže zaslepit reálnější vidění jednotlivých hráčů, ale co je moc, to je moc!
    Jde o Škodu. Asi jste se dívali někam jinam, ale Škoda fantasticky splnil obranné úkoly a minimálně 5x odebral míč v zárodku jeho rozehrávky a tím velice ulehčil celému týmu. Nemůže ovšem za to, že kraje zálohy hráli špatně a rychlé protiútoky nedokázali nijak moc zrealizovat. Konkrétně Koreš a Mičola, oba stejně nerozehraní a velmi podprůměrní na jedné straně a na druhé straně Tusjak a Juhar, kteří si asi něco udělali, protože si za celý zápas snad ani jednou nepřihráli a nepokusili se o kombinaci. Samozřejmě pak centrovali z těžkých pozic a celkem k ničemu. Nakonec jen Tusjak dokázal párkrát nějakou slušnější přihrávku do vápna.
    Takže to, že záloha hrála špatně a nedokázala nic moc ve vápně připravit, to není chyba Škody, ten v tomhle zápase víc udělat ani nemohl.

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      miros     před 12 lety 25.09.2012 08:38 |  
      0 0

      Jednoznačný souhlas s tebou....

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      sasky     před 12 lety 25.09.2012 09:51 |  
      0 0

      Částečný souhlas. S kritikou Škody bych to taky nepřeháněl. Záloha hrála bídně. Nicméně vidím jeden jeho zásadní nedostatek. Hráč jeho vzrůstu by měl aspoň občas vyhrát hlavičkový souboj ve vápně. Není tomu tak. Jediný, kdo je schopen ve vápně vyhrát hlavu, je Latka, což je špatně (může chybět vzadu, žádný Bolt to není a navíc se unavuje). Jinak jsem tu už někde psal - buď dostat do vápna míč do běhu po zemi a pak bych věřil, že se Škoda prosadí, nebo musí zlepšit výběr místa a vyhrávat hlavy. Jinak to bude stát co se gólů týče zaprd pořád.

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      martyni (přítel SN)     před 12 lety 25.09.2012 11:08 |  
      0 0

      To je castecne pravda, na druhou stranu prohral dost souboju, dvakrat v polosanci upadl a dozadoval se penalty, spis by mi bylo sympatictejsi, kdyby to zkusil ustat, ale pravda, ze to se z tribuny snadno rika.. o zpracovani mice nemluve.. podle me zapadl do bidy, neudelal nic navic stejne jako ostatni..

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      Eluin (přítel SN)     před 12 lety 25.09.2012 12:39 |  
      0 0

      Ohledně Škody souhlasím, měl tam několik špatných momentů, ale celkově také dost situací vyřešil velmi dobře a domnívám se, že pokud se mu dostane ještě větší podpory zálohy, tak nás tady všechny příjemně překvapí.

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      Alanor (admin)     před 12 lety 25.09.2012 13:04 |  
      0 0

      Částečně máš pravdu, výkon Škoda jistě do značné míry závisí na práci záložní řady. Ale i tak v zápase podal špatný výkon, vezmi si třeba to nadějné přečíslení, které řešil naprosto nesmyslnou střelou téměř z půlky. A pak, jak tady už zaznělo, neustával souboje a téměř nevyhrál hlavičku ve vápně, což je při jeho tělesné konstituci tristní.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

    slamacek (přítel SN)     před 12 lety 25.09.2012 11:14 |  
    0 0

    Čontofalský 4 - jeho kiks, ktery nebyl potrestan je neomluvitelny. ze z toho nebyl gol, byla jen neschopnost duklaku
    Hubáček 6 - podle meho nazoru zadnou chybu neudelal. to ze jej preucil "obesel" nebyla jeho chyba, ale velka chyba zmrhala. podle mne udelal vse co bylo v tu chvili mozne. dokonce pridal i urcitou snahu smerem dopredu.
    Zmrhal 4 - kiks, nekolik nepresnych prihravek, ale i trochu vetsi podpora utoku. je videt ze si na 1. ligu teprve zvyka a hraje predevsim opatrne
    Skoda 4 - chvalit jej nemuzu, ovsem nemel by se stat hromosvodem naseho hnevu. myslim ze je na nem videt, ze nedava goly a nehraje v pohode. rozhodne by mu prospelo kdyby jej na poslednich 20 minut stridal, treba zamecnik, nebo cervenka z juniorky. ti kluci sice gola taky asi nedaj, ale umozni skodovce hrat s vedomim, ze nemusi vydrzet celych 90 minut.

    celkovy dojem ze zapasu? usetril jsem 500 za cestu a listek. velke zklamani je vsak i z vykonu dukly. cekal jsem od nich rozhodne vic, nez ze budou branit v 10 lidech.

    • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

      Alanor (admin)     před 12 lety 25.09.2012 13:07 |  
      0 0

      Souhlasím, že to byla hlavně chyba Zmrhala, ale Hubáček prostě zamrzl, myslím, že třeba Latka by se takto lacině obejít nenechal. Ale Hubáček hrál slušně, o šestce jsem velmi vážně uvažoval.

      Zmrhalovi jsem chtěl dát čtyřku, než jsem se dozvěděl, že to byl jeho kiks. S ním to byl výkon na jasnou trojku. Hodnocení musí být objektivní, to že je mladý ho neomlouvá.

      • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

        tantalos     před 12 lety 25.09.2012 14:58 |  
        0 0

        Od té doby, co Zmrhal hraje DZ nebo něco jako DZ Slavia nedostává góly. Jakmile se totiž Latka vysune, a to on má dělat často, je potřeba, aby mu někdo kryl záda. Petrák a Zmrhal to dělají velmi seriózně, narozdíl třeba od LJ, který byl v defenzivní činnosti velmi málo užitečný.
        Navíc Zmrhal díky své postavě - narozdíl od Huba a LJ - může být užitečný při standardkách kopaných Kiselem

        • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

          Eluin (přítel SN)     před 12 lety 25.09.2012 16:42 |  
          0 0

          To máte pravdu, také jsem si všiml, že naše obrana - byť někdy hraje trochu zmateně - je daleko více "vystužena". Sparta bude ale velkou prověrkou, pokud si udržíme čisté konto i s ní, tak to bude skvělé.

          • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

            bongor     před 12 lety 25.09.2012 22:10 |  
            0 0

            Nechci Ti brát iluze,ale sparta je v současnosti sotva průměrné mužstvo a tak těžko může někoho prověřovat.Viděl jsi,co s nimi udělala Plzeň?Vždyť i ten Křetinský,fotbalový elév vidí,že na hřišti to nepůjde,tak si najal třináctého hráče ve formě nějaké soukromé agentury,aby mu pomohli k jeho prošustrované miliardě.Nedivím se mu,to přijde člověku líto,cpát spousty peněz do díry,která nemá konce.

            • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

              Barra     před 12 lety 25.09.2012 23:28 |  
              0 0

              Nechtěl bych ale upřímně řečeno být v kopačkách Davida Hubáčka, vzhledem k tomu že se pravidelně setká s Kweukem.

              Fyzicky mi to připomíná box ve střední váze proti těžké váze.

              VĚK = 10 roku rozdíl
              Hubáček ročník 1977, Kweuke 1987

              VÝŠKA = 13 cm
              Hubáček 174 cm, Kweuke 187 cm

              VÁHA
              Odhadují, že mezi nimi bude nějakých 20 kg rozdíl.

              Znám příjemnější úkoly...

              • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

                slaviator     před 12 lety 26.09.2012 02:10 |  
                0 0

                tak Kweuke a Wilfried není takovej rozdíl a Bonyho Hubáček uskákal... byť pravda, byl tehdy asi o tři čtyři roky mladší.

              • Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

                Alanor (admin)     před 12 lety 26.09.2012 10:02 |  
                0 0

                Kweukeho si bude muset hlídat Latka. Ale mám velké obavy, aby derby nebylo Hubáčkovo "triumfální" rozlučkou se základní sestavou.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 8. kolo

    slaviator     před 12 lety 26.09.2012 02:04 |  
    0 0

    Křetinský už shání kompromitující informace na Kisela a Latku, bojí se, že Spartička rupne v derby...! :-)