Hráči Slavie

Slávisté podpořili hipoterapii

Lukáš Jarolím, Martin Latka, Standa Vlček a Ondra Petrák se zapojili do charitativní akce. Nafotili a podepsali kalendář na rok 2013, který je právě v dražbě. Výtěžek půjde na podporu hipoterapie, kterou provozuje JK Harfa Ohrobec.

Aukce unikátního kalendáře - existuje pouze jediný výtisk - probíhá přes server aukro.cz zde. Dražba končí v sobotu 27. října zhruba v 17:30. Veškerý vydražený obnos bude použit na podporu hiporehabilitace, tedy čistě na charitativní účely. Video z projektu Koně pomáhají je zde. Více informací o činnosti JK Harfa Ohrobec se můžete dočíst na webu www.konepomahaji.cz.

Hipoterapie je metoda fyzioterapie využívající přirozený pohyb koně v kroku jako stimul a rehabilitační prvek. Krok koně se promítá do trojrozměrného pohybu koňského hřbetu, který se stává pro terapii jedinečnou balanční plochou. Cílem je správné zasazení klienta do pohybu kráčejícího koně, dosažení pohybové souhry klienta s pohybem hřbetu koně a jemné koordinace případných změn. Tím dochází k aktivaci ať už retardovaných nebo postižených pohybových programů, které jsou způsobeny poruchou CNS, onemocněním nebo úrazem. Toto programování pohybových vzorů, je-li odborně vedeno proškoleným fyzioterapeutem nebo ergoterapeutem, má významný pozitivní dopad na pohybové funkce klienta.

Projekt "Koně pomáhají" vznikl za účelem zlepšení komfortu pro zdravotně i mentálně hendikepované. Hipoterapii totiž nepodporují žádné zdravotní pojišťovny a např. Jedličkův ústav nebo Modrý klíč, kteří do JK Harfa na hiporehabilitaci dojíždějí, nezvládají uhradit náklady na léčbu. Součástí projektu je pak integrace zdravotně znevýhodněných dětí mezi jejich zdravé vrstevníky, kteří se zajímají o jezdecký sport.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)