B-Tým

Juniorka: Chomutov - Slavia 0:3

Juniorka zvítězila v generálce před startem jarní části juniorské ligy v Chomutově 3:0 a za celou zimu tak nepoznala hořkost porážky. Doplněno o reportáž ze zápasu!

Chomutov - Slavia 0:3 (0:1)
Branky:
 40. a 57. (pen.) Žák, 90. Ptáček

Slavia 1. pol.: Hrubeš - Mikula, Mac, Kolařík, Herc - Zámečník, Bazal, Vondráček, Žák, Malcharek - Červenka
Slavia 2. pol.: Hrubeš - Smolák, Mac, Synek, Herc - Prošek, Čepelák, Bazal, Žák, Veselý - Ptáček

Informace o změnách stavu nám posílal klimi, který také napsal následující reportáž, za což mu velice děkujeme!

I přes nepříznivé počasí posledních dnů odehrála juniorka generálku na jarní část juniorské ligy proti třetiligovému Chomutovu na skvěle připravené umělé trávě v Jirkově. Už ve druhé minutě se pěknou střelou z dálky prezentoval Žák, domácí brankář však střelu vyrazil na roh. Na malém hřišti se sešívaní prvních deset minut rozkoukávali, a tak měli ze hry více domácí, žádnou větší šanci si však nevytvořili. Poté přebrali slávisté iniciativu a vytvořili si náznaky šancí. Ve 13. minutě doběhl dlouhý nákop Mikuly Červenka, u rohového praporku dobře podržel míč, vrátil ho zpět Mikulovi, který nacentroval, avšak ze závaru v malém vápně nedokázali Bazal se Zámečníkem zakončit. Po faulu u pravé čáry se ve 25. minutě postavil k přímému kopu Malcharek a svým centrem našel na zadní tyči Červenku, ten měl však míč na dlouhou nohu a nedokázal ho usměrnit mezi tři tyče. Ve 40. minutě se už slávisté radovali. U levé lajny byl faulován Žák, přímý kop rozehrál Vondráček, který našel na malém vápně úplně volného Žáka, který neměl problém hlavou zakončit. První poločas tedy skončil 1:0 pro sešívané, gólman Hrubeš byl prakticky bez práce.

Do druhé půle nastoupila výrazně obměněná jedenáctka. Od začátku druhé půle byli sešívaní lepším týmem, v 50. minutě se však Chomutov dostal do své největší příležitosti. Po akci středem hřiště se ve vápně dostal k míči jeden z hráčů domácích, bránu Hrubeše však netrefil. A tak se ke slovu dostali opět slávisté. Po faulu na Proška v 55. minutě, kousek od pravého rohu velkého vápna, zahrával přímý kop Daniel Veselý. Daniel se pravděpodobně pokoušel spíše centrovat, ovšem míč z jeho nohy se k překvapení všech zatočil na břevno, od něho se odrazil na tyč, a poté zpět do hřiště, kde ho dokázala obrana Chomutova odkopnout do bezpečí. V 57. minutě našel krásnou přihrávkou za obranu Smolák Bazala, toho ve vápně fauloval domácí brankář a rozhodčí nařídil pokutový kop. K němu se postavil Žák, domácí brankář sice vystihl směr jeho střely, ovšem ta byla dostatečně razantní a umístěná, Slavia tak vedla 2:0. Slávisté nadále více drželi míč, zahrávali několik rohových kopů, ovšem bránu domácích vážněji neohrozili. V 66. minutě se naopak do zakončení dostali domácí, lehká střela z hranice vápna do středu brány znamenala pro Hrubeše pouze vítané zahřátí. V 76. minutě byla v akci opět dvojice Smolák-Bazal. David Smolák pěkně přihrával za obranu Bazalovi, který obešel brankáře Chomutova, ale z brankové čáry už nedokázal nahrát před bránu Ptáčkovi, který byl navíc obsazený, obrana domácích tak stihla odehrát míč na roh. 83. minuta přinesla další pokus Chomutova, ovšem opět pouze do středu brány a Hrubeš s ní tak neměl problém. V 90. minutě rozjel Žák krásnou přihrávkou na Proška rychlý brejk sešívaných. Václav Prošek zatáhl míč do vápna a našel před bránou úplně volného Bazala, kterému se míč však trochu zamotal, stačil ho však ještě mezi obránci posunout před prázdnou bránu Ptáčkovi, který ve skluzu zvýšil na 3:0. Ihned po rozehrání rozhodčí Mydlář utkání ukončil a naše juniorka se tak mohla radovat z další výhry v přípravě, ve které nepoznala přemožitele.

Komentáře (15)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorka: Chomutov - Slavia 0:3

    subHuman     před 11 lety 13.02.2013 20:03 |  
    0 0

    Dekuji za vyborny report, zaplat priroda ze juniorka zajima tolik fanousku a mame vsichni informace.

    Moc se na jarni sezonu juniorky tesim, verim ze ztratu na Brno dozenou a oslavime na jare titul!!! Coz ovsem samozrejme neni primarnim cilem. Verim, ze na jare nase uspesne juniory bude i pres terminovou neprizen podporovat v hledisti vice fanousku a ze hracum pomuzeme.

    Je skoda, ze je teto soutezi i pres kopici slibu venovana mala pozornost, konfrontace nasich hracu s muzstvy divize a ČFL ukazuje, ze je to kvalitni soutez.

    • Re: Juniorka: Chomutov - Slavia 0:3

      klimi     před 11 lety 13.02.2013 20:47 |  
      0 0

      Také se na jarní část těším, mělo by mi to vyjít tak, že na všechny domácí zápasy budu. Máme doma všechny silnější týmy, tak je snad sfoukneme jak svíčky :))

      Jinak na jaře se chystám zaměřit na Žáka, Maca a Salašoviče (pokud bude hrát). Prvně zmiňovaný mě dneska vyloženě uchvátil, Mac je podle mě nový Latka a Salašovič se mi taky líbil, když jsem ho viděl hrát.

      • Re: Juniorka: Chomutov - Slavia 0:3

        nejdlj     před 11 lety 13.02.2013 21:11 |  
        0 0

        Filip Žák byl někde na hostovačce ?? Nějak nemohu najít jeho profil na nových stránkách. Děkuji za odpověď

        • Re: Juniorka: Chomutov - Slavia 0:3

          subHuman     před 11 lety 13.02.2013 22:47 |  
          0 0

          Na ofic. strankach nenajdete spoustu veci, zejmena cl se juniorky a mladeze tyce - nema to moc vyznam to ani hledat... Bohuzel.

    • Re: Juniorka: Chomutov - Slavia 0:3

      quelhar (admin)     před 11 lety 13.02.2013 21:41 |  
      0 0

      Taky se na juniorku tesim, mozna i vic nez na acko. Taky si myslim, ze mame na to, abychom bojovali o titul. Hodne hracu udelalo vyrazny kvalitativni pokrok, takze kadr je nejen kvalitni, ale taky dost siroky a jsem docela zvedavy, jak to nakonec do prvniho zapasu v Jihlave trener Petrous posklada.

  2. Re: Juniorka: Chomutov - Slavia 0:3

    martyni (přítel SN)     před 11 lety 13.02.2013 22:09 |  
    0 0

    V juniorce se mozna fakt neco deje a to je dobre znameni, treba v ni i Petrous dozraje v trenera pro acko.

    Dovolim si OT. Hodne lidi tu vzyva, at hrajem na 2 utocniky.. ja tomu fakt nerozumim, ale kdyz se podivate do evropy, kdo tak hraje? Koukam na ManU a Real, to je spicka, oba hrajou vepredu na takovy trojuhelnik s jednim hrotem. Pri braneni se kraje stahujou dozadu. Samo ten system vypada trochu jinak nez ten nas, protoze u nas to fakt umi jen Vrba, ale to je proste jinej problem.. ze treneri u nas neumi to, co se hraje ve svete, je smutny..

    • Re: Juniorka: Chomutov - Slavia 0:3

      subHuman     před 11 lety 13.02.2013 22:43 |  
      0 0

      O rozestaveni nejde. Je v podstate jedno, zda trener postavi 1,2 nebo 3 utocniky. Dulezity je zpusob hry a co se utocne faze tyce zejmena to, kolik hracu a jak se do ni zapojuje. Plzen take hraje na 1 hrot, v podstate ma stejne rozestaveni - vypadala jeji hra na podzim jako ta nase??? (a pominme ted individualni kvalitu hracu). Zapojovalo se tolik nasich hracu do utocne faze?

      Zpet k tematu - Macovo prirovnani k Latkovi je dost odvazne, nicmene mezi stopery juniorky pro nas urcite muze byt prislibem. Filip Zak je pro me zvlastni "zahadou" - obcas ma velmi zajimava reseni, obcas je neviditelny. Osobne jsem velmi zvedav, jak to trener Petrous posklada - zejmena v zaloze je pretlak. Tesim se zejmena na finis ligy - az se konecne bude hrat odpoledne, za tepleho pocasi. Verim, ze bychom mohli videt spoustu ofenzivniho fotbalu a hlavne to dulezite - branky.

      Bude-li sance na celkove prvenstvi, budu zapasy juniorky prozivat asi vic nez acka, ktere na jare o nic hrat nebude (doufam, ze zachranarske boje se nas netykaji).

      • Re: Juniorka: Chomutov - Slavia 0:3

        quelhar (admin)     před 11 lety 13.02.2013 23:08 |  
        0 0

        Kdyz clovek premysli, jaci hraci by rozhodne meli na jare hrat co nejvic, tak zjisti, ze jich je strasne moc - a to ani nepocitam, ze se zrejme do juniorky obcas prijde rozehrat nekdo ze sirsiho kadru acka.
        Golmani jsou kapitolou samou pro sebe, tam se budou prirozene stridat Hrubes s Malinou a zrejme casem po vyleceni i Berkovec.
        Na pravem beku by toho mel odehrat asi co nejvice Mikula. Na stoperu bych rad videl hrat co nejvic Mace a vedle nej se to muze dost tocit - Bruzek, Kolarik, Synek, pripadne i Cepelak. Naopak na levem beku se zda, ze je k dispozici nyni pouze Herc, ktery tam navic hraje pres nohu. Uvidime, zda se Sudek bude libit ve Vlasimi tak, aby si ho tam nechali. Mozna tam taky bude hrat Malcharek, vzhledem k pretlaku v zaloze.
        Na pravou stranu zalohy je aspon pro me jasna prvni volba Prosek. Ve stredu zalohy to je opravdu nabite, protoze se mi velmi libi samozrejme Bazal, ale dale taky Vondracek, co nejvic by meli hrat i Salasovic a Cepelak. To ale neznamena, ze ostatni jsou horsi, jen mam obavu, ze prilis prostoru v souteznich zapasech na hristi asi nedostanou. Pokud si nenajde jine angazma, tak zleva zrejme bude hrat Dan Vesely (coz by zrejme znamenalo stazeni Malcharka do obrany). No a na hrotu utoku si jiste dost zahraji jak Cervenka, tak Ptacek.
        Videl jsem v zime bohuzel jen dva zapasy juniorky na Vysehrade, ale z toho a z poznatku tech, kteri zapasu videli vice, bych poskladal nejakou uvodni jedenactku vyhradne z nynejsich hracu juniorky asi takto: Hrubes - Mikula, Mac, Kolarik, Malcharek - Prosek, Bazal, Cepelak, Vondracek, Vesely - Cervenka. A s tezkym srdcem bych koukal, na kolik zajimavych hracu by se proste nedostalo. Nastesti juniorka muze stridat v souteznich zapasech hned petkrat.

    • Re: Juniorka: Chomutov - Slavia 0:3

      klimi     před 11 lety 14.02.2013 07:57 |  
      0 0

      Pro příklad, jak by měla a neměla vypadat hra na jednoho útočníka, nebylo na podzim třeba chodit daleko.
      Stačilo zajít o víkendu na ligu, kouknout, jakým stylem to hrál Rada a pak si přijít v pondělí spravit chuť na juniorku do Počernic....

      Co se týče Maca, tak mně právě Latku dost připomíná, jak svou výškou, tak na stopera celkem slušnou technikou, klidnou a přesnou rozehrávkou (který stoper to dneska v Čechách umí?) a také odvahou zaútočit nejen při standartkách.
      U Žáka tak nějak nevím, já osobně ho viděl včera hrát poprvé, a rozhodně mě velice mile překvapil. Netuším, zda to byla záležitost pouze jednoho zápasu, ale vzhledem k tomu, že byl nejlepší střelec přípravy, tak by v něm něco mohlo být (i když to zrovna není zrovna dvakrát rovný ukazatel).
      Když už jsme se pustili do návrhu sestav, tak se také s dovolením přidám :)
      Jsem jednoznačně pro, aby se Hrubeš s Malinou střídali, ovšem Malina je už ročník 91, a tak je pravděpodobné, že se s ním po sezóně rozloučíme.
      Na pravém beku je asi jasno o Mikulovi, může tam hrát i Smolák a Herc (ten však bude asi zřejmě hrát přes nohu na levo). První stoper je pro mě jasně Mac, druhý stoper bude pravděpodobně Kolařík (i když toho bych raději viděl někde na hostování), Brůžka jsem nikdy hrát neviděl, Synek odehrál včera druhý poločas celkem slušně, takže si můžeme vybírat. Vlevo zřejmě tedy Herc, nemyslím si, že by Petrouš stahoval Malcharka na beka.
      Na pravé záloze se točil Prošek se Zámečníkem, tam je to tak 50:50.
      Střed zálohy, to je kapitola sama pro sebe. Já bych tam nejraději viděl právě tu trojici ze včerejška, tj. Žák, Bazal, Vondráček, ovšem co s Čepelákem, to je otázka...Salašovič je ročník 94, jak jsem dnes zjistil, takže ten má ještě čas,...
      Vlevo je to stejné jako vpravo, Malcharek-Veselý 50:50.
      V útoku se zřejmě rovným dílem podělí o minuty Červenka s Ptáčkem, možná bych zkusil na pár zápasů vytáhnout Lišku z 19ky.
      Slavia opět vyprodukovala spoustu kvalitních středních záložníků, jsem zvědav, jak si s tím poradíme...

      • Re: Juniorka: Chomutov - Slavia 0:3

        slmartin     před 11 lety 14.02.2013 09:38 |  
        0 0

        Včera na zápase sem nebyl ale shrnu celou přípravu. Byl jsem asi na 6 zápasech juniorky. Hráli velice líbivý fotbal v každém zapase co jsem byl soupeře přehrávali dokonce i soupeře ze špičky 3. ligy což je pro mě pro mě osobně velké překvapení a zjistění že junioská liga má svou kvalitu. Sem opravdu zvědavý jak to trenér Petrouš poskládá. Můj názor je tento. V bráně bych dal prostor Hrubešovy ale myslím si že sou s Malinou tak na stejno takže by se mohli střídat pravý bek Mikula v přípravě jsem ho moc neviděl ale v sezoně mě zaujal je to moderní bek podporuje hodně útok a je hodně nebezpečný alternovat může Smolák který hrál v přípravě slušně ale to se asi týká všech hráčů. Pro mě je stoper číslo jedna Kolařík, v přípravě hrál za juniorku spíše střední zálohu nevím jaký v tom byl záměr každopádně si myslím, že bude hrát v sezoně stopera. Viděl jsem ho v několika zápasech juniorky i áčka a velmi se mi líbil klidná rozehrávka, podporuje útok i přes svojí výšku spolehlivě sbírá hlavy. Co se týče Mace tak ten je pro mě velkým překvapením v přípravě podával velice slušné výkony podobně jako Kolařík má víc než slušnou rozehrávku, hlavu a podpora útoku tam taky je slušná, alternovat může Brůžek, Synek případně Čepelák levý bek herz kterého jsem vůbec neznal ale v přípravě se jeví více než slušně. Záloha z prava bych dal prostor Proškovy popřípadě Smolákovy v přípravě se mi tyto dva líbili nejvíce, střední záloha tam je to podle mě nejnabitější a sem opravdu zvědavý jak to trenér postaví. jelikož hrajeme na 3 středáky tak si myslím že by to mohlo být takhle. Čepelák takový ten zatažený i když v přípravě sem od něj čekal víc dal bych mu tam šanci, nevím co je se Salašovičem pokud je zraněný ale pokud bude podávat takové výkony co podával tak si myslím že by to mohl hrát on. Takový ty dva podhroty by měli hrát Vondráček a Bazal oba mají více než dobrou techniku přehled o hře. Nejvíc se mi líbil v přípravě Vondráček. Může tam hrát i Žák také pro mě velké překvapení ale toho bych spíš viděl na hrotu se svojí postavou by mohl být pro soupeře velké nebezpečí navíc k tomu je rychlí a technický. Z leva to bude buď Malchárek nebo Veselý tady je to tak 50:50 oba sou výkonostně vyrovnaný tak uvídíme jak to bude. Na obě strany muže alternovat ještě Zámečník. V útoku bych dal přednost Červenkovy před Ptáčkem ale nejraději bych na hrotu viděl Žáka. Myslím si že z tech řad je útok nejslabší. Abych to shrnul myslím si, že máme velice nadstandartní tým dovolím si tvrdit nejlepší v Juniorské lize. Doufám že na konci sezony budeme slavit titul.To je asi tak všechno

        Zdraví Marťas

    • Re: Juniorka: Chomutov - Slavia 0:3

      slaviator     před 11 lety 14.02.2013 21:09 |  
      0 0

      Plzeň dnes taky hrála na jednoho útočníka, ale doplnovali ho a nehráli připosraně... My nejsme na hřišti soupeře vyhrát ani v Hradci... :/

  3. Re: Juniorka: Chomutov - Slavia 0:3

    slamacek (přítel SN)     před 11 lety 14.02.2013 11:24 |  
    0 0

    jeste by jste meli pripocist kluky co nebudou hrat v A. tedy simecek, zrejme zase hurka a hruby :-) skoda ze nikdo nejde na hostovacku :-(

  4. Re: Juniorka: Chomutov - Slavia 0:3

    MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 11 lety 14.02.2013 11:44 |  
    0 0

    juniorka hraje opravdu hezký fotbal a je jedno, jestli hraje ta nejnabitější sestava, nebo spíš náhradníci.
    Nesmíme zapomínat na to, že v áčku jsou ještě Šimeček, Hrubý, Hurka + Rakovan.
    Další věc je to, že v současné U19 jsou také kvalitní hráči, kteří by tu šanci v dalším ročníku měli určitě dostat. Jsou to podle mě tito: Liška, Sodoma, Prosek, Duga, Pelikán, Řehák a možná i další.
    Moje sestava pro první jarní zápas by vypadala asi takto:
    Hrubeš - Mikula, Mac, Kolařík, Herc - Čepelák - Prošek, Bazal, Žák, Zámečník - Červenka

    • Re: Juniorka: Chomutov - Slavia 0:3

      MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 11 lety 14.02.2013 11:47 |  
      0 0

      jééé zapomněl jsem na Vondráčka, tak ten místo Žáka

  5. Re: Juniorka: Chomutov - Slavia 0:3

    Aurel     před 11 lety 15.02.2013 08:52 |  
    0 0

    Rýsuje se nám do budoucna pěkné útočné trio,v U19 to tam teď padá Fotrovi,takže se Sodomou a Liškou další borec do útoku.