Hráči Slavie

David Hubáček končí ve Slavii

Dlouholetý slávista, zástupce kapitána a pokladník v A týmu David Hubáček se loučí s červenobílým dresem a vrací se z rodinných důvodů do Zlína, odkud do Slavie před osmi lety v roce 2005 přišel.

"Hub" bude asi ještě dlouho po svém odchodu rozdělovat fanoušky Slavie. Pro část z nich byl v posledních sezónách hrající legendou a jeho branka z penalty Hradci Králové v 28. kole sezóny 2011/12 byla jedním z nejpozitivnějších okamžiků jinak zpackaného ročníku. Pro druhé bude zřejmě navždy málo spolehlivým a často chybujícím obráncem.

Ať už patříte do první nebo do druhé skupiny, nebo máte ohledně Davida Hubáčka ambivalentní pocity, jistě uznáte, že jeho osmileté působení v dresu Slavie je dnes již málo vídaným jevem. Hubáček přišel do Slavie v létě roku 2005 a první půlrok rozhodně nehrál pravidelně, právě naopak, zasáhl jen do šesti zápasů, na levé straně obrany tehdy hrával Martin Zbončák. Ten se však v zimě se Slavií rozloučil a Hubáček se dostal do základní sestavy, ve které vydržel s malými přestávkami vlastně až do letošního léta.

"Hub" tak ve Slavii zažil prakticky všechny důležité okamžiky novodobé historie: odchod z hřiště při skandálním zápase s Libercem, druhé místo o sezónu později, které znamenalo účast v kvalifikaci o Ligu mistrů. Proti Žilině ani Ajaxu si sice nezahrál, na jeho místě tehdy zářil František Dřížďal. Ve skupině však už přispěl k jediné výhře Slavie ve skupině LM, když o poločase domácího zápasu proti Steuae střídal Martina Latku, a v dalších pěti zápasech ve skupině odehrál vždy celých 90 minut. Byl tak i při debaklu 7:0 na hřišti Arsenalu, ke kterému "přispěl" i vlastním gólem. Ani na jaře při dvojzápasu s Tottenhamem na hřišti David Hubáček nechyběl a byl tak při jednom z nejpovedenějších evropských zápasů posledních let (1:1 venku).

Na domácí scéně získala Slavia po 11 letech titul a přispěl k němu velkou měrou i David Hubáček, když nastoupil 23x v základní sestavě. Podobně se Hubáčkovi dařilo také o rok později, kdy Slavia titul obhájila a "Hub" si připsal dalších 23 startů v základní sestavě.

Po slavných letech však přišel úpadek a také u něj najdeme Davida Hubáčka, jako například při nechvalně proslulém domácím zápase s Tiraspolem. Ve všech čtyřech sezónách, kdy Slavia patřila maximálně do středu tabulky, odehrál Hubáček vždy více než 20 zápasů v základní sestavě. V jeho bohaté historii zápasů v červenobílém najdeme jak zápasy povedené, tak nepovedené. Rozhodně je však pozoruhodné, že za osm let poměrně pravidelného nastupování v základní sestavě vstřelil David jen dvě soutěžní branky. A na tu první čekal téměř sedm let, než - jak už bylo zmíněno výše - proměnil penaltu proti Hradci Králové.

Nyní se tedy z rodinných důvodů "Hub" se Slavií loučí, ačkoli měl nabídku na roční pokračování. Jeho posledním zápasem v sešívaném dresu tak je porážka v Jihlavě 1:3, při které on sám vstřelil svůj druhý a téměř jistě poslední soutěžní gól za Slavii.

Komentáře (49)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: David Hubáček končí ve Slavii

    soudek82 (přítel SN)     před 11 lety 21.06.2013 11:02 |  
    0 0

    Konec jedny ery...

    • Re: David Hubáček končí ve Slavii

      Barlblog     před 11 lety 21.06.2013 11:07 |  
      0 0

      Asi tak. Na místě je poděkovat, hluboce se uklonit a doufat, že se přestupy budou dařit, jako ten Hubáčkův.

      Odchod velkého profesionála, který nás asi bude nutit ke koupi osobnosti. minimálně tedy do obrany.

      • Re: David Hubáček končí ve Slavii

        martyni (přítel SN)     před 11 lety 21.06.2013 11:48 |  
        0 0

        Presne tak... odchod nejspolehlivejsiho hrace poslednich let.. Za celou dobu temer nepretrzite k dispozici, stabilni vykony na hranici svych moznosti. U ktereho hrace tohle muzeme rict? Byt neoplyval zadnym velkym talentem ci technikou, na jeho vykony byl az na par vyjimek spoleh. Na jeho postech se vystridalo x hracu, u kterych jsme ocekavali lepsi vykony. Z vetsi casti marne. Nakonec se skoro vzdy ukazalo, ze do sestavy patri Hubacek. Ja mu moc dekuju a preju vse dobre. A pokud neudelame poradneho stopera, bude nam v nadchazejici sezone chybet.

  2. Re: David Hubáček končí ve Slavii

    judy     před 11 lety 21.06.2013 11:19 |  
    0 0

    To sem teda zvedavej koho privedem jako nahradu.. nevite jak je na tom Latka ? :D

  3. Re: David Hubáček končí ve Slavii

    naplavnik     před 11 lety 21.06.2013 11:40 |  
    0 0

    možná mi to nebudete věřit, ale hub mi chybět bude hodně... když si vzpomenu na tu euforii, když proti hradci kopal tehdá tu penaltu...

    věřím, že ts mu uspořádá slušné rozloučení a i my z východu se k tomu aktivně přidáme.

    hube, díky za vše a klidný fotbalový důchodek na moravě!

    • Re: David Hubáček končí ve Slavii

      PetCC     před 11 lety 21.06.2013 11:51 |  
      0 0

      Jenom ta dvoustovka mi u něho bude moc chybět!

  4. Re: David Hubáček končí ve Slavii

    Navar (přítel SN)     před 11 lety 21.06.2013 11:48 |  
    0 0

    1. preventivně žádám všechny náctileté, tedy nevybouřené a nezmoudřelé, puberťáky, aby se zdrželi případných příspěvků hanících tohoto velkého profesionála, Slavistu, introvertního a slušného člověka a bojovníka.
    2. Souhlasím s tím, že je to konec jedné éry. Éry nástupu Karla Jarolíma a největších úspěchů Slavie v poválečné historii. Přestože David nikdy neměl talent jako Vlček, Vaniak, Tavares, Suchý, Švec, Latka a mnohokrát jsem z něj rostl, tak navždy zůstane jedním z nejvýraznějších členů mimořádeného týmu Slavie, který se zapsal do klubových dějin. Davide, hodně štěstí!

    • Re: David Hubáček končí ve Slavii

      soudek82 (přítel SN)     před 11 lety 21.06.2013 12:22 |  
      0 0

      Podepisuju v plnem zneni!

      • Re: David Hubáček končí ve Slavii

        bongor     před 11 lety 21.06.2013 23:18 |  
        0 0

        Já samozřejmě podepisuju taky.Hub byl můj nejoblíbenější hráč v současné Slavii.Nikdy nezklamal,i když někdy kiksnul,ale kdo jsme někdy nekiksli?Hube,přeju Ti hezký zbytek fotbalové kariery a hodně štěstí v životě.Vzpomeň si,že mnoho slávistů je smutných z Tvého odchodu.Pomoz svému Zlínu a nikdy nezapomeň,že pro nás jsi synonymem poctivosti a pracovitosti.Budeme na Tebe často vzpomínat.

        • Re: David Hubáček končí ve Slavii

          mats     před 11 lety 22.06.2013 00:33 |  
          0 0

          I já se samozřejmě přidám. A to, že si na Davida často vzpomenu, je taky jasný. Hrál tu dlouho. Byl vždycky připravený zaskočit, pokud náhodou nebyl v základu. A pro Slavii se snažil vždycky odevzdat maximum, co bylo v jeho silách. Nechci do toho příliš vrtat, ale o každém z těch, co za tu dobu nastupovali v sešívaném dresu, se tohle rozhodně říct nedá. Přeju taky hezký zbytek fotbalové kariéry "doma" ve Zlíně..., ale doma jsi byl i tady v Edenu.

    • Re: David Hubáček končí ve Slavii

      Markus     před 11 lety 21.06.2013 13:04 |  
      0 0

      Tímto Davidovi též děkuji za jeho působení ve Slavii, které hodně pomohl zejména v dobách, kdy jsme měli problémy. Zároveň jsem rád, že si sám dokázal zvolit dobu, kdy působení zde skončit a dát tak prostor mladším hráčům. Nepochybuji, že by tu ještě sezonu dokázal být týmu prospěšný, ale život je boj a pro ty mladé to takto bude lepší, budou muset plavat už teď :)

  5. Re: David Hubáček končí ve Slavii

    Mac     před 11 lety 21.06.2013 11:52 |  
    0 0

    Po odchodu Huba nyní nemám ve Slavii "oblíbeného hráče", tedy někoho, kterému bych fandil víc než ostatním a byl to tzv. idol. Buď je to tím, že už jsem moc starý na idoly (29 let), nebo tím, že současný kádr Slavie nemá dostatečné osobnosti.

    Vemte si očekávanou základní sestavu: Čontofalský - Nitrianský, Dobrotka, Bortel, Čonka - Gecov, Zmrhal - Mičola, Kisel, Juhar - Škoda

    Bohužel tu není nikdo, koho by mohl fanoušek "milovat". Slavii fandím a fandit budu, ale po odchodech Latky, Vlčka, Jarolíma, Skácela a Hubáčka nám chybí symbol, slávistická osobnost.

    • Re: David Hubáček končí ve Slavii

      klimi     před 11 lety 21.06.2013 11:55 |  
      0 0

      Pro mě je Kisel slávistická osobnost, i přes jeho minulost ve Spartě.

      Ta sestava nevypadá špatně, upřímně se však děsím toho, co nastane, když se zraní více hráčů.

      • Re: David Hubáček končí ve Slavii

        Mac     před 11 lety 21.06.2013 12:01 |  
        0 0

        Kisel je nyní určitě největší osobnost, a proto je a bude kapitán. Ale přeci jen je ve Slavii pouze 2 sezony (navíc neúspěšné) + jeho minulost ve Spartě. To mně na "idola" nestačí. :-)

        Sestava je sportovně dobrá, mně šlo spíše o tu emocionální stránku, chybí mi někdo, na koho bych se mohl těšit, když jdu na zápas.

        • Re: David Hubáček končí ve Slavii

          Matlafous     před 11 lety 21.06.2013 12:13 |  
          0 0

          Já se nejvíc těším na Gecova. To je hráč, který mi herním stylem a hecováním skutečně konvenuje.

          • Re: David Hubáček končí ve Slavii

            th     před 11 lety 21.06.2013 16:34 |  
            0 0

            Souhlas, i já do něj vkládám velké naděje.

        • Re: David Hubáček končí ve Slavii

          Eluin (přítel SN)     před 11 lety 21.06.2013 14:14 |  
          0 0

          To je pravda, třeba nám ale z těch mladých kluků někdo takový vyroste.

    • Re: David Hubáček končí ve Slavii

      denydzlSKS     před 11 lety 21.06.2013 11:56 |  
      0 0

      Davide díky! I u mně tímto odchodem padá hráč, kterého bych si vážil víc než ostatních..
      Je holt jiná doba, sotva si člověk začne někoho vážit, tak je za kopečkama..

      • Re: David Hubáček končí ve Slavii

        huhu     před 11 lety 21.06.2013 12:08 |  
        0 0

        Mám to naprosto stejně. Huba jsem pozorně sledoval od jeho příchodu do Slávie a musím se přiznat, že zpočátku jsem ho nesnášel (myslím tím jeho výkony, ne osobu:). Jenže netrvalo dlouho a musel jsem chtě nechtě začít oceňovat jeho vítězné bitvy s některými o dost většími, techničtějšími a hbitějšími útočníky. V posledních sezónách už to byl Hub, kdo mě na hřišti nejvíc bavil. Jen lituji, že se více neprosadil v útočné fázi, potenciál (myšlení, kopací techniku, rozvahu) na to dle mého soudu měl.

        • Re: David Hubáček končí ve Slavii

          denydzlSKS     před 11 lety 21.06.2013 12:20 |  
          0 0

          To mám stejně. První 2, možná 3, roky se mi chtělo brečet, když jsem ho viděl v sestavě. Byl katastrofální. O to víc jsem si ho vážil, když se dokázal zlepšovat po třicítce..

    • Re: David Hubáček končí ve Slavii

      petrjir     před 11 lety 21.06.2013 11:57 |  
      0 0

      Sice by se dalo ještě mluvit trochu o Kiselovi, ale jinak souhlas.

    • Re: David Hubáček končí ve Slavii

      vyseptala_analni_sbijecka     před 11 lety 21.06.2013 12:07 |  
      0 0

      nevim, ale dělat ze Skácela slávistickou osobnost, když tu odehrál pouhých 45 zápasů a Slavii měl vždycky jen jako přestupní stanici za lepším, to mi příjde slušně řečeno úsměvný :-)

    • Re: David Hubáček končí ve Slavii

      Thorklaer (přítel SN)     před 11 lety 21.06.2013 12:50 |  
      0 0

      Kisel, Gecov, hodně bych věřil Škutkovi pokud se více prosadí, i Čonka je můj oblíbenec.

      Neviděl bych to tak černě:)

    • Re: David Hubáček končí ve Slavii

      zeleznik2     před 11 lety 21.06.2013 15:56 |  
      0 0

      Souhlas se sestavou, jen možná místo Dobrotky nová posila a misto Nitriho bude hrát oblíbenec Dostál, při výpadku Škody Škutka.

  6. Re: David Hubáček končí ve Slavii

    Navar (přítel SN)     před 11 lety 21.06.2013 11:54 |  
    0 0

    Slavia - Steaua Bukurešť 2:1 (1:1)
    Vaniak - Krajčík, Brabec (42. Janda), Suchý, Dřížďal - Belaid, Tavares, Latka (46. Hubáček), Pudil - Vlček, Šenkeřík.
    Odešel poslení mohykán. Konec jedné éry...

    • Re: David Hubáček končí ve Slavii

      Jiri1     před 11 lety 21.06.2013 12:16 |  
      0 0

      Asi to bylo jasne , kdyz jsem s nim mluvil naposled , vypadalo to na jasne rozhodnuti, mozna ho zvyklali i mnou zminene problemy, on ma proste domov na Morave a ma tam slibenou i perspektivu.
      Byl to takovy delnik, mnou casto kritizovany , aleclovek nesmirne hodny a vstricny, casto doplacel na svou mirnou povahu, jeho vztah se soucasnym trenerem nebyl nikdy optimalni.
      Doufam, ze dostane vcas alespon zbyle penize a nebudu muset pozadat p. Mirose , aby to se znamym trenerem zaridioli.

      • Re: David Hubáček končí ve Slavii

        Alanor (admin)     před 11 lety 21.06.2013 12:20 |  
        0 0

        Vztahy se současným trenérem nebyly optimálně? Z pohledu zvenku na něm Petrouš vždy lpěl, dokonce odstavil do té doby hrajícího Koubského.

        • Re: David Hubáček končí ve Slavii

          vyseptala_analni_sbijecka     před 11 lety 21.06.2013 12:55 |  
          0 0

          no já myslim, že vim, jak to pan Jiří myslel. ovšem jím zvolený wording není zrovna nejšťastnější...:-) stejně jako v případě jeho tvrzení o jasném rozhodnutí.

        • Re: David Hubáček končí ve Slavii

          Matlafous     před 11 lety 21.06.2013 12:53 |  
          0 0

          :))

          • Re: David Hubáček končí ve Slavii

            Markus     před 11 lety 21.06.2013 13:06 |  
            0 0

            To je prostě mistr světa omoleta :)

  7. Re: David Hubáček končí ve Slavii

    Thorklaer (přítel SN)     před 11 lety 21.06.2013 12:54 |  
    0 0

    no, kontroverzní okamžik. hodně lidí ho milovalo, hodně volalo po jeho odchodu.

    Já jsem byl s jeho výkonností poslední půl rok krom derby spokojený, ale chápu jeho důvody a smekám před člověkem, pro kterého má rodina větší prioritu, než výdělek. Respekt.

    S Hubem by bylo fajn se v prvním domácím zápasem rozloučit, udělal toho pro nás hodně, byl na něj spoleh, žádné zranění, i ty góly nakonec dal:)

    Objektivně jsem na něj také často nadával, ale poslední zápasy se mi líbil, raději bych viděl odchody Koreše a Dostála:)

    No nic, život jde dál, koukejme dopředu. Kdo ho může adekvátně nahradit? Přijde posila? Jaká? dostane šanci Kolařík?

  8. Re: David Hubáček končí ve Slavii

    spino     před 11 lety 21.06.2013 13:19 |  
    0 0

    "Michal Petrouš se chce se Slavií umístit do 5. místa. Otázka: Máte to zakotveno i ve smlouvě? Odpověď: Teď ji jdu podepsat, ono to tam je???"

    No to se mi snad zdá!!! Držmíšek a Řebíček okamžitě ven! Dost bylo diletantů a nekoncepční práce!

    • Re: David Hubáček končí ve Slavii

      th     před 11 lety 21.06.2013 13:24 |  
      0 0

      A zdroj?

      • Re: David Hubáček končí ve Slavii

        spino     před 11 lety 21.06.2013 13:25 |  
        0 0

        twitter na isportu.

        • Re: David Hubáček končí ve Slavii

          th     před 11 lety 21.06.2013 16:35 |  
          0 0

          Díky.

    • Re: David Hubáček končí ve Slavii

      judy     před 11 lety 21.06.2013 13:24 |  
      0 0

      klub jako slavia ale musi mit tak vysoke cile.. bez cile to nejde.. kdyz nebudes hledet nahoru tak se tam tezko dostanes, nevidim v tom nic zas tak desneho ba naopak.

    • Re: David Hubáček končí ve Slavii

      klimi     před 11 lety 21.06.2013 13:33 |  
      0 0

      Teď nechápu, která část se ti nelíbí.

      • Re: David Hubáček končí ve Slavii

        Tom     před 11 lety 21.06.2013 15:06 |  
        0 0

        Tým má klidně na 3 místo do 5 místa se umístit je pro mě zklamání nemůžeme donekonečna čekat který vidláci skončí zase před náma

  9. Re: David Hubáček končí ve Slavii

    Pepino44     před 11 lety 21.06.2013 13:28 |  
    0 0

    Tak jsem se chtěl taky vyjádřit k odchodu Davida,ale co napsat,vždyť tady bylo již vše řečeno. Tak jenom přání,ať se Ti daří a koukej ze synka vychovat dalšího slávistu. Tak za 10 let bych ho tu rád viděl (pokud se toho dožiju ). Ještě jednou díky a ať se ti daří.

    • Re: David Hubáček končí ve Slavii

      stefi     před 11 lety 21.06.2013 13:52 |  
      0 0

      Díky Davide za vše, hluboce před Tebou smekám a věřím v důstojné rozloučení Slavie.

  10. Re: David Hubáček končí ve Slavii

    spino     před 11 lety 21.06.2013 13:53 |  
    0 0

    Petrouš "Zatím počkáme a uvidíme, co nám ukáže příprava. Potom bychom popřípadě zareagovali. Přestupní období je do září.“

    Jo tááák! Takže opět počkáme prvních pět kol, aby pak Držmíšek prohlásil, že je třeba skutečně posílit a začal narychlo hledat odpadlíky, kteří jsou schopni okamžitě doplnit mužstvo.

    Au au, tahle sezóna bude bolet. :(((

    • Re: David Hubáček končí ve Slavii

      marcocruz (přítel SN)     před 11 lety 21.06.2013 17:40 |  
      0 0

      A která z posledních čtyř nebolela?

  11. Re: David Hubáček končí ve Slavii

    Eluin (přítel SN)     před 11 lety 21.06.2013 14:12 |  
    0 0

    Davida Hubáčka jsem si po prvotní jisté nechuti nakonec veli oblíbil. Mám takové pracovité, spolehlivé typy, které málokdy něco vypustí. Jistě, na jeho hře by šlo nalézt mnoho negativ, ale myslím si, že Hubáčkův přestup můžeme teď zpětně vyhodnotit jako podařený.

    • Re: David Hubáček končí ve Slavii

      Eluin (přítel SN)     před 11 lety 21.06.2013 14:21 |  
      0 0

      (oprava, "mám rád")

    • Re: David Hubáček končí ve Slavii

      th     před 11 lety 21.06.2013 20:48 |  
      0 0

      U mne to bylo podobné, i když i později, pokud se jeho jméno objevilo v základu, jsem se příležitostně neubránil a 'významně zdvihal obočí'. A obvykle mne vyvedl z omylu. Škoda, půl roku navíc by bylo fajn.

  12. Re: David Hubáček končí ve Slavii

    zeleznik2     před 11 lety 21.06.2013 16:01 |  
    0 0

    Ano souhlas s kolegou Soudkem, konec jedné éry, 8 let tolik ve Slavii v posledních letech neodehrál nikdo, už z tohoto pohledu slávistická legenda. Přeji Davidovi hodně štěstí ve Zlíně, budeme vzpomínat forever.

  13. Re: David Hubáček končí ve Slavii

    capi (přítel SN)     před 11 lety 21.06.2013 20:21 |  
    0 0

    Diky Hube!

    • Re: David Hubáček končí ve Slavii

      Kornovo     před 11 lety 22.06.2013 08:43 |  
      0 0

      taky se pridavam k podekovani.diky davide!jestli mi to vyjde,tak te nekdy prijedu podporit na zlinskou letnou.drz se a treba je dotahnes i do ligy.verim ze na prvni ligu stale mas