Info o SN

Vánoční přání

Milí čtenáři. Děkujeme vám za přízeň, kterou našemu webu věnujete, a přejeme vám klidné Vánoce mezi blízkými. Do nového roku pak jen vše dobré a nám všem daleko víc červenobílé radosti než v roce končícím. Vaše redakce.

Komentáře (223)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Vánoční přání

    slaviator     před 10 lety 23.12.2013 23:52 |  
    0 0

    Já všem slávistům-fanouškům přeju hodně štěstí a zdraví;
    Feninovi přeju aby se naučil lítat;
    Škutkovi přeju aby dostal pod stromečkem nové kopačky;
    Nitrianskému přeju aby se vyřešily jeho případné problémy, které zmiňoval spino;
    Petrákovi přeju angažmá nikoli v Nürnbergu, nýbrž v Bayernu Mnichov a základní sestavu...;
    Držmíškovi přeji hodně štěstí v roli generálního ředitele FC Xaverov;
    Kiselovi přeji štěstí při výběru posil;
    Řebíčkovi přeji bohatého obchodního partnera, který mu pomůže financovat Slavii;
    Koubkovi přeju šťastnou ruku při tvorbě taktiky;
    a konečně quelharovi s Alanorem přeju, aby se nový spolumajitel Slavie pořádně plácnul přes kapsu a přidal jim na výplatní pásce dvě nuly...

    :-)))

    • Re: Vánoční přání

      travel (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 00:02 |  
      0 0

      Také všem fanouškům Slavie přeji šťastné a veselé vánoce.Dále bych Slavii přál,aby se vyřešily problémy se stadionem a Slavia a stadion měly jednoho společného seriozního majitele.

  2. Re: Vánoční přání

    spino     před 10 lety 24.12.2013 00:03 |  
    0 0

    Veselé Vánoce! Snad už příští rok bude veselejší.

    Jinak, udělal jsem si čas a sestříhal zajímavé momenty z letošního zápasu v Jablonci. V hlavní roli Martin Fenin. :D

    http://www.youtube.com/watch?v=nZWhSqYToA4

    • Re: Vánoční přání

      Elanius     před 10 lety 24.12.2013 01:52 |  
      0 0

      Teď když jsem kouknul na to video, tak je vlastně vidět, že to byl právě Fenin, kdo nás v Jablonci obral o bod ... Hezká práce...

      Ať už je pryč, tohle byl fakt absolutní omyl.

  3. Re: Vánoční přání

    Barra     před 10 lety 24.12.2013 00:16 |  
    0 0

    Opět ukázala redakce Slavistických novin svojí noblesu, kde Quelhar, Alanor, Tolsimir, Jane děkuji nám za přízeň. Tomu říkám obrácený svět. Naopak by měl každý Slavista, který tady zabloudí - a kterému redakce týden co týden dělá radost tím, že mu dá pocit, že patří do velké slavistické sešívané rodiny - děkovat redakci za každodenní snahu, velké úsilí, cenný čas který věnuji tomu, abychom my se tady cítili doma a denně se mohli těšit na zprávy a novinky o Slavii, abychom si mohli vyměnit názory s kolegy, kterou většinou známe jen pod jejích nickem, ale kteří přesto se časem stali, troufnu si říct, dobří známí na dálku. Redakce to neměla a nemá vždy snadné, ale přesto uměla stát nad věci, za co má můj velký údiv a dík.

    Takže milá redakce, já děkuji vám, že tady denně před spaním můžu zabrousit a začít pěkné chvíle. Přeji vám srdečně vše nejlepší v novém roce! A to samozřejmě také platí všem Slavistům. Hezké svátky, bohatého Ježíška, štěstí a zdraví v novém roce, jak vám tak vašim blízkým.

    • Re: Vánoční přání

      Eramies (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 07:41 |  
      0 0

      Presne tak, jak pises. Pridavam se k podekovani panum a pani z redakce, ze tvori tento vyborny web, který prinasi aktuality, názory a plni sesivane srdce nadeji... Preju redakci, at vydrzi v usili, prenese se přes nektere blaboly nekterych nespokojencu a hlavne at se jim lepe pise o Slavii v kontextu vysledku v roce pristim!

      hezke svatky i do Beerschotu:)
      -erämies-

    • Re: Vánoční přání

      Markus     před 10 lety 24.12.2013 10:47 |  
      0 0

      Přidávám se. Chodím na tento web rád, důvěřuji informacím zasvěcených, hned přemýšlím o alternativních pohledech a dobře se bavím diskuzemi zde. Vážím si svobodného přístupu redakce, která nám nejen že netlačí žádné PR, ale luxusně poskytuje prostor pro diskuze. Tenhle web je o lidech a Vám všem co se zde pohybujete (bez výjimek) patří můj dík.

    • Re: Vánoční přání

      mats     před 10 lety 24.12.2013 12:22 |  
      0 0

      I já se přidávám s přáním (a díky) redakci. A nám všem, klukům a holkám, co se tu tak nějak scházíme. ;-) I když spolu čas od času někteří nesouhlasíme, jsem přesvědčený, že každý z nás má Slavii v srdci. Tak tedy krásné Vánoce a šťastný červenobílý nový rok.

  4. Re: Vánoční přání

    Madden     před 10 lety 24.12.2013 05:15 |  
    0 0

    Krásné a klidné červenobílé vánoce všem slávistům i celé redakci!

  5. Re: Vánoční přání

    hamlo1 (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 07:14 |  
    0 0

    Díky redakci i všem diskutujícím, že tyto stránky opravdu žijí.
    Všem přeju hodně zdraví, ať se těch lepších časů, které se blíží, dožijeme.

  6. Re: Vánoční přání

    Eluin (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 07:26 |  
    0 0

    Hezké svátky všem slavistum (a nejenom jim),zejména pak redakci SN, protože pred jejich prací musím obdivně sejmout klobouk.

  7. Re: Vánoční přání

    Fulham     před 10 lety 24.12.2013 08:30 |  
    0 0

    Přátelé všem pevné zdraví,hodně štěstí,životní radosti v soukromí - na poli sportovním nadšení,čest,zapálení a oddanost pro své barvy a rsespekt s úctou k soupeři. Slavii co nejvíce fandu jako je drtivá většina zde - pak bude věčná děj se co děj. No a do Belgie a jiné ciziny pro dnešní den Ježíška a ne ty MrázoKlause...:-)) Martin

    • Re: Vánoční přání

      bongor     před 10 lety 24.12.2013 08:52 |  
      0 0

      Já Vám všem přeju hlavně dobré zdraví a hrdost na to,že jsme členy věčné slávistické rodiny.Děkuju redakci a všem,co sem píšeme za věrnost i v těžkých dobách.Hlavně děkuji tribuně sever,že vysoko drží červenobílý prapor,prapor nejslavnějšího českého klubu.Ať si každý říká co chce,my se za naši Slavii nikdy stydět nemusíme.A to příznivci některých nejmenovaných klubů bez začervenání říci nemohou.

    • Re: Vánoční přání

      Barra     před 10 lety 24.12.2013 09:47 |  
      0 0

      :-). V Belgii mame 'Vanocniho muzika' nebo Kerstmannetje (bezne Kerstmanneke), ktery prinasi darky. Zajimave je, ze malo pobozne Cesko si potrpi na Jeziskovi, kde celkem katolicke zeme jako Belgie (Jezuiti me celkem 19 let vychovavali jak na zakladce, tak na college a univerzite) se spokoji s bratrem Santa Clause. Hezke vanoce!

      • Re: Vánoční přání

        jarodo57     před 10 lety 24.12.2013 10:42 |  
        0 0

        Doufám Barro, že po tom bankovním kolapsu u vás si nenastydl ve frontě u bankomatu.

        • Re: Vánoční přání

          Barra     před 10 lety 24.12.2013 10:54 |  
          0 0

          Darecky jsem mel nastesti jiz nakoupene. Jinak se vetsina obchodu rychle prispusobila a dala svym zakaznikum kteri chteli platit kartou zbozi sebou na fakturu. V dobe vanoc panuje duvera, ze zakaznici efektivne tuto fakturu uhradi :-)

      • Re: Vánoční přání

        slaviator     před 10 lety 24.12.2013 11:02 |  
        0 0

        Česko je málo pobožná země v tom smyslu, že nechodí do kostela, málokdo nechává pokřtít dítě, církevní svatby nejsou tak časté jako v jiných státech. Ale na druhou stranu kolik se tady drží církevních svátků a v jaké formě, viz i ten Ježíšek místo Santy Klause či Děda Mráze... A rozhodně tu nepřichází v úvahu, že by zde na náměstí nebyl vánoční stromek jako loni v Bruselu - jen proto, že by si to muslimové nemuseli přát a nemuselo se jim to líbit...

        • Re: Vánoční přání

          Barra     před 10 lety 24.12.2013 11:39 |  
          0 0

          Ale tak Slaviatore, o tom vanocnim stromku se strasne moc v zahranici psalo, a opakovane se objevovali nesmysly, kterym se Belgicane jen nechapave smali. I tady jsem uvadel, ze slo o reklamni kampan firmy Elektrabel (= belgicky CEZ)n ktera postavila alternativni moderni kubisticky ' strom', ktery byl celkem krasne ' prosviceny'. Zasnu nad tim, jak opakovane se tady obevuji umele kauzu ohledne muslimum. Cesi nejsou zvykli na cizince, na to aby se jednalo o cizince jine barvy pleti a jineho nabozenstvi. Kdo zna Belgii. Holandsko, UK atd vi, ze se nejedna o nic exotickeho, ale ze naopak spoluziti techto skupin je bezna a normalni vec. Belgie mela Kongo (Zaire) jako kolonii, od '50 let minuleho stoleti prichazeli do Belgie Gastarbeiters jako Italove, z Maroka, Turecka, atd, atd. Dnes se jedna o potomky druhe a treti generace, kteri se narodili v Belgii, chodili tam do skoly, jsou Belgicane jako kazdy jiny. Jen u advokatni komory v Antwerpen je cca 50 advokatu, kteri nosi marokanske nebo turecke jmeno - so what? O co jde? Belgicky premier je Elio Di Rupo - otec italsky Gastarbeiter, Elio se narodil v Belgii, vystudoval univerzitu. A mimochodem otevrene se hlasi k sve homosexualite. A malokdo se nad tim zastavi, vzdyt nikomu tim neublizi. Ale v Cesku radi vymysleji umele kauzy, pomlouvaji, vytvareji hon na carodejnice. Nezlob se, ale to me umi celkem rozpalit do bila. Samozrejme ze se vsude najdou extremiste, kteri maji dojem ze Cesko patri Cechum, stejne tak v Belgii strana jako Vlaams Belang (Vlamske zajmy), kteri parazituji na xenofobii, nenavisti a umelych kauzach. Volici je ale posledni leta take potrestali a otocili se k ni zady. Jeden z hlavnich predstavitelu teto strany, kdo sedi vic jak 20 let v parlamentu, se mnou leta studoval, zacali jsme spolu jako advokati, zname se dobre. Tykali jsme si - az do te doby nez byl zvolen, a najednou jsem uz byl jen ' confrater', jak se advokati navzajem oslovuji. Muj hrich? Mam za manzelku Cesku, a beda aby nekdo videl, ze pan Annemans se kamaradi s nekym, kdo ma cizinku jako manzelku. Slaviatore, mir vsem dobrym lidem na svete, rspektujme se navzajem, a nechme umele kauzy drbnam. Omlouvam se za chyby, pisu za pochodu, ale muselo mi to z srdce.

          • Re: Vánoční přání

            edenian     před 10 lety 24.12.2013 16:09 |  
            0 0

            Barro, dam ti zabavnou historku. Par dni pred vanoci 1983 kolem 8me hodiny ranni parkujeme s prateli hned v bocni ulicce hlavniho Bruselskeho namesti. Jdeme na snidani po nocni ceste z Londyna. Do Prahy jeste daleko. Auto, hodne stary maly renault vzadu naplneny po okno pomeranci, na strese bedna s moji basou atd. a na zadni kapote samozrejme mpz UK. Oblekame se, koukame kam zajdem na ty toasty a najednou vychazi mistni muz z domu, podiva se na nas, na auto, udela tri kroky a vsi silou do auta kopne. Pote odchazi s hrde vztycenou hlavou a evidentne uspokojeny pryc. Nejdrive cumime, pak se samozrejme rozesmejem. A to jeste nevedel, ze ti ctyri pasazeri jsou Polak, Nemka / tehdy zapadni :-) / Cech a zapadni Ir. Jeho satisfakce by byla jiste mnohonasobne radostnejsi. Tak pekny konec roku a v tom pristim vice bodu, cao ...

            • Re: Vánoční přání

              Barra     před 10 lety 25.12.2013 08:28 |  
              0 0

              Hezke rano Edeniane a mili Slaviste, tak Jeziska jsem prezil. Ctyri dcery, k tomu tri boyfriends tech nejstarsich, a nas stul byl nejak maly a penezenka nejak lehci. Kde jsou ty casy co jsem dostal krabicku Lego a k tomu Matchbox auticko a byl stastny jako blecha. Jo, casy se meni.

              Abych se vratil k tvemu kopajicimu Bruselakovi: to vis ze blbci se najdou vsude. Mozna vam zavidel vaseho Renaulta, mozna nema rad hudbu na base, mozna ze ho prave silene bolel zub a potreboval se odreagovat, nebo ze ho manzelka/pritelkyne vyhodila z domu... Nejakych 35 let se zabyvam trestnim pravem a tedy zlocinem a co lidi k tomu vede. Lidske chovani je nepredvidatelne, zlomenou ruku muzeme rentgenovat a dat de sadry. Co se deje mezi nasimi dvema usima je a zustane zahada. Coz toho pitbulla neomlouva.

              Hezke svatky!

      • Re: Vánoční přání

        Fulham     před 10 lety 24.12.2013 11:58 |  
        0 0

        Uf , mohl jsem dopadnout huř - kdyby jsi byl muslim,jsem druhý na žebříčku hned za tím Salmanem R...... :-))))

  8. Re: Vánoční přání

    slavoj71 (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 08:50 |  
    0 0

    Vse dulezite jiz zaznelo, ale presto bych i ja rad touto cestou podekoval redakci SN za existenci a uroven tohoto webu, ostatnim diskutujicim za trpelivost s prispevky, jejichz vyzneni je odlisne od jejich vlastniho presvedceni a vsem dohromady pak preji klidne vanocni svatky stravene v kruhu vasich nejblizsich a po nesnadnem obdobi konecne priznivejsi casy pro sesivana srdce v roce 2014!

  9. Re: Vánoční přání

    Pepino44     před 10 lety 24.12.2013 09:05 |  
    0 0

    Já se taky připojuji k přání všeho NEJ . Ať hezky svítí náš stromek v červenobílých barvách, a ať se za rok zase sejdeme a v lepší náladě s radostí z našeho umístění. Dále přeji bohatou diskusi vedenou slušnou formou a bez zloby a napadání,vždyť jsme všichni slávisti. Redakci přeji hodně zdaru v práci a mnoho kvalitních informací.

  10. Re: Vánoční přání

    galapetr     před 10 lety 24.12.2013 10:01 |  
    0 0

    Chtěl bych taky všem sešívkám popřát šťastné a veselé vánoce a všem v redakci SN a fanshopu poděkovat za skvělou práci,kterou pro Slavii a slávisty děláte.

    • Re: Vánoční přání

      vlk30 (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 10:04 |  
      0 0

      Razítko a podpis lépe bych to nenapsal :-)

  11. Re: Vánoční přání

    klimi     před 10 lety 24.12.2013 10:07 |  
    0 0

    Taktéž přeji všem věrným Slávistům krásné a klidné Vánoce!

    Redakce si určitě zaslouží obrovský dík za přesnou a včasnou informovanost, snad jen si přát, aby v příštím roce mohli přinášet mnohem a mnohem pozitivnější zprávy než v tomto roce.

    Mým tajným a nemalým přáním je, abychom se mohli se Slavií konečně podívat také za hranice (samozřejmě tím nemyslím přátelská utkání).
    Třeba najdeme v květnu tento dárek někde schovaný a s radostí si ho rozbalíme! :))

  12. Re: Vánoční přání

    jarodo57     před 10 lety 24.12.2013 10:37 |  
    0 0

    Krásné svátky a hlavně klid a zdraví všem zde také přeji i já.

  13. Re: Vánoční přání

    mart     před 10 lety 24.12.2013 10:41 |  
    0 0

    Vesele Vanoce a Dobry novy rok z L'poolu preje vsem slavistum mart.
    Aby nam Slavia hrala aspon tak hezky jako tady LFC.

    • Re: Vánoční přání

      bongor     před 10 lety 24.12.2013 11:39 |  
      0 0

      Myslíš Liverpool Marte?Já jim fandím,protože tam u nich vynikl náš Šmíca a jak!Stejně fandím třeba Rapidu kvůli Pepimu a snad tam hrál i náš Franta,pokud se nepletu.Za tři roky si to s LFC rozdáme ve finále LM,co Ty na to a komu budeš fandit?

      • Re: Vánoční přání

        mart     před 10 lety 24.12.2013 11:50 |  
        0 0

        souhlasim, a kdyz ne za tri roky, ... tak za ctyri.
        Slavii ... samozrejme :-)

    • Re: Vánoční přání

      Elanius     před 10 lety 24.12.2013 15:24 |  
      0 0

      Liverpoolek skutečně tuto sezonu dělá velkou radost :) Sledovat jejich zápasy je krása.

      Věřím, že ve Slavii časem objevíme svého Brendana Rodgerse, který nás vrátí zpět na špici.

  14. Re: Vánoční přání

    Rottax (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 11:35 |  
    0 0

    Krásné a pohodové svátky a šťastný a ve všem úspěšný Nový rok všem slávistům :).

  15. Re: Vánoční přání

    steev (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 11:57 |  
    0 0

    Veselé Vánoce všem fanouškům a velké poděkování redakci a TS.
    Cejtim v kostech že příští rok bude patřit Nám.

  16. Re: Vánoční přání

    spino     před 10 lety 24.12.2013 11:58 |  
    0 0

    Když se kupoval areál Xaverov, říkalo se, že v ubytovacích prostorách areálu budou koleje pro dorostence a juniory. Nevíte někdo, jestli tam už něco podobného začalo fungovat?

    • Re: Vánoční přání

      vlk30 (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 15:05 |  
      0 0

      Vocel neotravuj i na štědrej den.....

    • Re: Vánoční přání

      Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 17:30 |  
      0 0

      Drahy Honzo. Jsou Vanoce tak te neposlu kamsi. Ale vazne ti chybi sebe kontrola. Opravdu ti neprijde nemistne i tuhle vanocni diskusi zahnojit?

      • Re: Vánoční přání

        spino     před 10 lety 24.12.2013 19:41 |  
        0 0

        To se nemohu věcně zeptat?

        • Re: Vánoční přání

          janko (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 21:53 |  
          0 0

          ty jsi vazne kus vola.

        • Re: Vánoční přání

          no-nick     před 10 lety 24.12.2013 22:39 |  
          0 0

          Ty se neptáš věcně, ale bohužel pro nás věčně.

          Pridavam se k přání příjemného proziti vánočních svátku jak redakci, tak všem slavistickym přátelům.

  17. Re: Vánoční přání

    marcocruz (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 12:26 |  
    0 0

    Krásný Štědrý den přeji všem!

  18. Re: Vánoční přání

    Edwardtheiron     před 10 lety 24.12.2013 12:28 |  
    0 0

    Krásné červenobílé vánoce všem. A ať jsou to ty poslední, které jsou pro nás Slávisty neveselé!

  19. Re: Vánoční přání

    janko (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 13:33 |  
    0 0

    Vsem slavistum krasne proziti vanocnych svatku, redakci diky za tyhle stranky, a snad nam ta nase Slavia zacne opet delat radost.

  20. Re: Vánoční přání

    naplavnik     před 10 lety 24.12.2013 13:53 |  
    0 0

    Celé redakci SN bych chtěl ještě jednou ke konci tohoto roku poděkovat za aktivitu a vedení tohoto webu. Myslím, že SN jsou vedle mládeže jednou z mála oblastí, které nám slávistům dělají v posledním období radost.

    A celé slávistické obci přeji neutuchající víru a optimismus, že dobře ještě bude a dobře se mít budem. :-)

    Šťastné a veselé!

  21. Re: Vánoční přání

    Wulfstan (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 14:04 |  
    0 0

    Tak i vám všem tady přeju veselé Vánoce a Slavii nějakého střelce!

    • Re: Vánoční přání

      vlk30 (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 15:07 |  
      0 0

      Drahý kolego slávisté střelci jsou tady skoro všichni :-)

  22. Re: Vánoční přání

    Huntelaar     před 10 lety 24.12.2013 15:04 |  
    0 0

    Všem slávistům po celém světě přeji příjemné a poklidné prožití Vánoc a do nového roku hlavně zdraví.

    Osobně si přeji, aby i těchto nelehkých časech neklesala slávistická obec na mysli, zde na SN se stále bujela noblesní a inteligentní diskuse, kterou nám většina klubů nejen v naší vlasti může závidět a připomíná nám ideály a myšlenky našeho klubu (často si při pročítání diskusí vzpomenu na vystoupení p.Bicanové).

    Redakci děkuji za veškerý servis a doufám, že nehledě na to, zda se majitel změní či ne, doufám, že je bude platit ještě lépe, ale ne tolik, aby to pana Jiřího pohoršovalo. Dále doufám, že nám naši "informátoři" budou moci nadále zprostředkovávat informace okolo dění v klubu a že to budou informace pozitivní. Závěrem přidám poslední přání, abychom z výkonů hráčů v našich dresech měli radost napříč všemi věkovými kategoriemi a také sporty a aby se tito alespoň přiblížili výkonům fanoušků.

  23. Re: Vánoční přání

    Thorklaer (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 15:07 |  
    0 0

    Také se připojuji k přání klidných Vánoc, strávených pokud možno k kruhu nejbližších.

    Zároveň bych rád poděkoval redakci SN za skvělou práci, kterou tu dělají. Nemohu si pomoct, ale co do zajímovosti a přínosnosti informací považuji SN za mnohem zajímavější než ofiko web.

    Také přeji, aby zde byly dále k vidění všechny pravidelné rubriky, které vždy rád čtu. Mj. dost dlouho tu nebyla rubrika "slávisté v zahraničí", ta se mi vždy hodně líbila. Kdyby si autor našel čas, určitě bychom si to rádi přečetli.

  24. Re: Vánoční přání

    Kmotr (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 16:03 |  
    0 0

    Panove preji Vam vsem vsechno nejlepsi ve Vasem zivote a hlavne radosti z nasi Slavie. Uz jsem sem nakej ten patek neprispel,tak aspon dnes,kdyz ma clovek aspon chvilku klidu. Jinak do Edenu chodim kdykoliv jen mozne to je a vse peclive sleduji.

    Hlavni prani ovsem patri cele redakci Slavistickych novin,bez nich by ten slavisticky zivot byl, obvlaste v techto case mnohem horsi.
    Tak Panove a Damo, DIKY MOC!!!!

    At se Vam dari.
    Kmotr

  25. Re: Vánoční přání

    podol (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 16:46 |  
    0 0

    přátelé,za chvíli vyvrcholí Štědrý den.Děkuji všem,od redakce SN až po všechny autory komentářů za informace o Slávii,které bych jinak těžko hledal.Dodávají mi sílu a optimismus a také radost,že nás Slávistů je pořád hodně,že se respektujeme a že se snad již brzo dočkáme návratu Slávie tam,kam patří.Jsem rád,že jsem Slávista!
    Podol

  26. Re: Vánoční přání

    Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 17:32 |  
    0 0

    I ja vsem preji Krasne cervenobile Vanoce a chutnou veceri.

  27. Re: Vánoční přání

    Navar (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 17:49 |  
    0 0

    Mila redakce, dekuji za vsechno, co pro nas fandy zadarmo a ve volnem case delas. Vsem Slavistum pak preji do roku 2014 hodne zdravi a lepsiho majitele, ktery stoji - jako legendarni Hanibal - pred branami. Dekuji, ze mohu cist Vase nazory. Navar

    • Re: Vánoční přání

      travel (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 18:02 |  
      0 0

      Vím,že se blíží štědrý večer,přesto si dovolím reagovat.Děkuji Navare za Váš příspěvek a doufám,že se brána,co nejdřív otevře.

      • Re: Vánoční přání

        leoneig     před 10 lety 24.12.2013 19:28 |  
        0 0

        Taky Šťastné a veselé,redaktorům a všem slavistům :D

    • Re: Vánoční přání

      vlk30 (přítel SN)     před 10 lety 24.12.2013 19:47 |  
      0 0

      Možná by bylo lepší napsat spolumajitele :-)

      • Re: Vánoční přání

        spino     před 10 lety 24.12.2013 20:28 |  
        0 0

        Já osobně doufám, že majitele, protože bych byl moc rád, kdyby Řebíček Slavii opustil. Zachránil jí, za to mu patří dík, ale už dva roky ukazuje, že neví, jak dál.

        • Re: Vánoční přání

          Barra     před 10 lety 25.12.2013 09:42 |  
          0 0

          Chvala Panu Bohu ze ty to alsepon vis.

    • Re: Vánoční přání

      slaviator     před 10 lety 24.12.2013 20:23 |  
      0 0

      Zadarmo to nedělaj, Řebíček je přeci velmi bohatě platí :-))

    • Re: Vánoční přání

      jarodo57     před 10 lety 25.12.2013 09:35 |  
      0 0

      Navar- I se slonama?Aby nám ten trávník nerozdupali

  28. Re: Vánoční přání

    judy     před 10 lety 24.12.2013 22:55 |  
    0 0

    Všem přeji krásné vánoce plné splněných snů a hlavně pevné nervy které snad již nebudeme potřebovat :) doufám že nám pod stromeček dají nějákého "šutera" .

    • Re: Vánoční přání

      bongor     před 10 lety 25.12.2013 09:18 |  
      0 0

      Dobré vánoční jitro,já jsem pečlivě rozbalil dárky,ale ten gólovej útočník se tam nenacházel.doufám,že někdo z Vás měl větší štěstí.

      • Re: Vánoční přání

        Barra     před 10 lety 25.12.2013 09:38 |  
        0 0

        Hezke rano Bongore. Tak ty se mas, ze jsi vubec nejake darecky dostal, na me najak zapomneli :-( Asi jsem nebyl dostatecne hodny. Neva, nadelim si neco sam :-) Stejne tak se bude muset Slavia asi sama o tu golovou masinu postarat. Mam ale duveru, zpravy ohledne Pitaka, Vosahlika, Mensaha (i kdyz to stale nejak neni potvrzeno) me plni nadeji. Prozatim jsme nejvic aktivni ze vsech klubu na ceskym trhu. Take mozny prichod JW van Dopa mi dava jen smysl v kombinaci se vstupem financniho partnera do Slavie. Takze budu se tesit na zpravy nasledujicich dnu, myslim ze nejake rozhodnuti by brzy melo padnout. Hezke svatky!

        • Re: Vánoční přání

          bongor     před 10 lety 25.12.2013 12:00 |  
          0 0

          ahoj Barro,já jsem toho taky moc nedostal,ale dvě flašky červeného,to už je vlastně na Silvestra.Budeme tu mít jako každoročně jednoho dlouholetého přítele s manželkou.je to bývalý český konzul ze Sydney.Tak si dáme australský shiraz.Na tom pánovi je zajímavé to,že ho vůbec nezajímá fotbal,je to asi nějaká vývojová vada.

          • Re: Vánoční přání

            Edwardtheiron     před 10 lety 25.12.2013 12:34 |  
            0 0

            Tuhle vadu podobně postiženým občas i závidím. :-) Ostatně, není tak hrozná, jako být sparťanem...

          • Re: Vánoční přání

            Barra     před 10 lety 25.12.2013 13:31 |  
            0 0

            :-) Pan ex-consul je asi na tom jako ja s lednim hokejem. Sipky, curling a cricket jsou pro me asi stejne napinave. Bude to dane tim, se kterym sportem se clovek seznami v mladi a hlavne aby rozumnel pravidlum hry, coz se mi nikdy nepodarilo.

            Jinak australske a chilske vina mam rad, a celkem jsem prisel na chut i tem z Californie. Nechte si to na Silvestra chutnat!

            • Re: Vánoční přání

              slaviator     před 10 lety 25.12.2013 16:11 |  
              0 0

              Jde i o prostředí, ve kterém dítě vyrůstá, pak má takové zájmy o sport. I když třeba v Norsku hraje hokej jeden kluk ze Svahilska v jižní Africe. Ale holt ho našli v Norsku jako malé, odložené dítě... :-) Ve Svahilsku by byl nejspíše maratoncem nebo možná vícebojařem. Což ostatně moc nechápu, že Česko patří mezi vícebojařské velmoci, resp. díky Tomášovi Dvořákovi a Romanovi Šeberle má několik titulů mistra světa, nový světový rekord a potom RŠ ho ještě posunul jako první vícebojař přes 9000 bodů, olympijské zlato - a přesto se v Česku tento sport nechytnul, byť je to jakási královská disciplína...

      • Re: Vánoční přání

        klimi     před 10 lety 25.12.2013 10:01 |  
        0 0

        Já mám trochu pikantní znamení o tom, že mi Ježíšek říkal "už je na cestě". V noci jsem dostal nějaké střevní potíže, tak snad to je znamení toho, že to bude některému z našich šutérů střílet jako mně :))

        • Re: Vánoční přání

          bongor     před 10 lety 25.12.2013 12:05 |  
          0 0

          Já jsem se klimi díval do "velkého snáře" a tam je Tvůj problém vysvětlen tak,že budeme na jaře hrát tak,že se z toho všichni pose...
          Potom je tam ještě podotázka,jestli to dotyčného/jako Tebe/ probudilo tak,že musel.a v tom případě by to znamenalo,že je na cestě další velká posila.tak to musíš posoudit sám.

          • Re: Vánoční přání

            judy     před 10 lety 25.12.2013 12:20 |  
            0 0

            no pevně doufám že příjde taková posila že se z toho všichni pose.... samozřejmě v dobrém slova smyslu :)

  29. Re: Vánoční přání

    belmis (přítel SN)     před 10 lety 25.12.2013 19:54 |  
    0 0

    Vám, lidem z redakce SN, děkuji za vaši skvělou práci, kterou pro nás fanoušky děláte (patří vám můj obdiv) a přeji vám i ostatním slávistickým fanouškům lásku, zdraví a štěstí v novém roce, vstup nového solidního (spolu)majitele, kvalitní posily a výborné výsledky našich fotbalistů.

    • Re: Vánoční přání

      bongor     před 10 lety 26.12.2013 09:20 |  
      0 0

      To je podle mě fenin 2,to nemá cenu.

      • Re: Vánoční přání

        Petr9608     před 10 lety 26.12.2013 09:43 |  
        0 0

        No ale hrál by za "stravu a byt", to Fenin bral....

        • Re: Vánoční přání

          spino     před 10 lety 26.12.2013 10:20 |  
          0 0

          Dostal jsem vynikající nápad! Nebylo by lepší místo rozvázání smlouvy Feninovi, což jistě bude drahé, ho poslat po zbytek smlouvy do obnoveného mužstva Xaverova? Myslím, že kvalitativně by to pro něj bylo tak akorát a ještě by nám vykopal postup. :)

          Asi napíšu Mírovi.

          • Re: Vánoční přání

            judy     před 10 lety 26.12.2013 10:31 |  
            0 0

            No ten na tebe určitě čeká, po tom všem co o něm píšeš...

          • Re: Vánoční přání

            Pepino44     před 10 lety 26.12.2013 11:00 |  
            0 0

            Co to tady zase plácáš za blbosti? Uvědom si,že Xaverov je samostatný subjekt,který se Slávií nemá mnoho společného. To,že Držmíšek zde dělá generálního ředitele neznamená,že Xaverov je béčko Slávie.

            • Re: Vánoční přání

              spino     před 10 lety 26.12.2013 11:33 |  
              0 0

              To je chyba.

              • Re: Vánoční přání

                janko (přítel SN)     před 10 lety 26.12.2013 12:04 |  
                0 0

                chyba je ze te jeste nezabanovali...

              • Re: Vánoční přání

                Edwardtheiron     před 10 lety 26.12.2013 12:27 |  
                0 0

                Voceli, nemohl bys dát pokoj alespoň o Vánocích?

          • Re: Vánoční přání

            Barra     před 10 lety 26.12.2013 16:22 |  
            0 0

            Klidne dal ze sebe delej vola, celkem ti to slusi a uz jsme si tady na to zvykli. Jinak jsem posledni, abych tvrdil ze jsem nadseny z Fenina. Myslis si ale, ze Fenin sam by se nechtel opet dostat na stejnou uroven, kdyz odchazel. Teplic do Frankfurtu?! Samozrejme ze ano, je mu tepvre 25 let, teoreticky ma jeste nejakych deset let fotbalu pred sebou. Ze hrat umel, vsichni vime. Ze by se mu hodil mental coaching, take. Schazi mu sebeduvera, drive, potrebuje nekoho kdo by ho psychicky nakopl a dal do richtigu. O Fenina se nebojim, ten jeste neni zcela ztraceny. Mam ale obavu, ze to neni tvuj pripad. Pochybuji, jestli tobe je jeste pomoci.

            • Re: Vánoční přání

              spino     před 10 lety 26.12.2013 16:33 |  
              0 0

              Obávám se, že Feninova kariéra se pomalu blíží ke konci a myslím, že si je toho sám vědom. Jemu neschází sebedůvera, ale charakter.

              • Re: Vánoční přání

                Barra     před 10 lety 26.12.2013 16:47 |  
                0 0

                Studujes politologii nebo psychologii? Fenina osobne znas? Mluvil jsi s nim o jeho problemech?

                Ze charakter ma dokazal jako 19 lety kluk ve Frankfurtu. Charakter se neztraci, muzu ale chybet sebeduvera, a to se da napravit.

                Za to jaky charakter ty mas, je tady obecne znamo. Tak rad bys byl velky Honza, tak rad bys neco dokazal, ale bohuzel dal nez hazet spinu, pomlouvat, kopat do jinych lidi ses nedostal. Zavisti jen lecis sve minfraky. Pokazde si najdes najakou obet, at je to AR, Platil, Drzmisek, pani Nouzakova, Petr Rada, Fenin, Milan Skoda - a ten seznam je u tebe nekonecny. Jsi brouk Pytlik ktery vsechno lepe vi, vse by lepe udelal. Hlavne se tady uz nezminuj o charakteru, jestli ze sebe nechces udelat uplneho idiota. Omlouvam se ostatnim Slavistum a redakci, ale muselo ti ze mne ven.

                • Re: Vánoční přání

                  Barra     před 10 lety 26.12.2013 16:49 |  
                  0 0

                  A omlouvam se za chyby v textu.

                  • Re: Vánoční přání

                    slamacek (přítel SN)     před 10 lety 26.12.2013 17:02 |  
                    0 0

                    mentalni kouc by mohl fenina srovnat, ale to by musel pan sam
                    chtit a najmout si jej uz davno mohl. Stejné bych doporučil i hurkovi. Třeba

                    • Re: Vánoční přání

                      Barra     před 10 lety 26.12.2013 17:11 |  
                      0 0

                      Zdravim, Slamecku. Myslim ze clovek se musi dostat uplne na dno, nez pochopi ze potrebuje odbornou pomoc. Malokdo si umi pripustut, ze sve problemy sam nezvladne a ze se bude muset sverit do ruk odbornika, kde se napred bude nuset 'svlect do naha' - bude muset se kompeltne a oddane nechat rozebrat. To neni tak lehke, jak by se mohlo zdat, a hlavne nekoho najit kde clovek citi absolutni duveru a sveri se, muze trvat. Dale vysledky take neprijdou hned - kdo vi jestli Martin Fenin uz davno nezacal.

                • Re: Vánoční přání

                  Eluin (přítel SN)     před 10 lety 26.12.2013 17:03 |  
                  0 0

                  Myslím si, že zde leckomu mluvíš z duše, Barro.

                  Ale když jsou ty Vánoce...

                  • Re: Vánoční přání

                    janko (přítel SN)     před 10 lety 26.12.2013 17:20 |  
                    0 0

                    ja dostat vocela do drapu, tak je mi jedno jestli jsou nejake vanoce...

                  • Re: Vánoční přání

                    Barra     před 10 lety 26.12.2013 17:21 |  
                    0 0

                    Hezky vecer, Eluine. Ja vim, jsou Vanoce, mel jsem se zdrzet. Mel jsem holt neodolatelnou chut Spinovi rict, co mam na jazyku. Slibuji, ze od ted budu napred hlasite pocitat od 0 do 100, nez bych opet reagoval. Hezky zbytek veceranm

                    • Re: Vánoční přání

                      Eluin (přítel SN)     před 10 lety 26.12.2013 17:30 |  
                      0 0

                      V pohodě, někdy to prostě musí ven. Také už jsem si kolikrát říkal, že ...., však víte.
                      Osobně ale nemám s internetovými hádkami dobré zkušenosti, tak se preventivně do ničeho moc nepouštím :).
                      Navíc tyto stránky mám moc rád (a neodpustil jsem si malé mrknutí na SN i o Štědrý den) a vždy se těším, když pod novým článkem naleznu mnoho komentářů, jaké je pak ale zklamání, když zjistím, že většinu z nich tvoří "spinovi" příspěvky a následné reakce.
                      Samozřejmě, sám někdy určitě také vypustím ledacos příšerného :).

                      • Re: Vánoční přání

                        Barra     před 10 lety 26.12.2013 18:12 |  
                        0 0

                        Tak jsme byli na tom dva, kteri i na Stedry den tady zabloudili :-). Urcite hadat se na internetu k nicemu nevede, nema to smysl, a umeni je vcas odstoupit. Slaviste by se navzajem take nemeli hadat a naopak respektovat svuj odlisny nazor. V pripade Spina ale nejde ani o jeho nazory, jak opakovane jen kopani do kotniku. Doufal jsem, ze alespon ted o svatcich zapomene na Miroslava Drzmiska, ale opak je bohuzel pravda. Denne si neda klid, je to u neho spis obsese. Skoda ze Spino o svatcich misto aby popral Slavistum musel nutne zajit o Xaverove.

                        A ty, Eluine, pis! Nepamatuji si, ze bys tady nekdY zplodil neco priserneho :-)

                        • Re: Vánoční přání

                          Barra     před 10 lety 26.12.2013 18:15 |  
                          0 0

                          Zajit o Xaverove = samozrejme zacit...

                        • Re: Vánoční přání

                          no-nick     před 10 lety 26.12.2013 18:19 |  
                          0 0

                          Pěkně jsi se Barro rozjel:) Myslím, že jsi to Spinovi napsal přesně, leč nevěřím, že si z toho něco vezme. Ale Vánoce neVánoce, když bouchnou saze, musí to ven:)

                          • Re: Vánoční přání

                            bongor     před 10 lety 26.12.2013 18:37 |  
                            0 0

                            Podle mého názoru,spino kdyby hrál fotbal,byl by podobný případ jako Fenin,Lensky a podobní nemocní kluci,tedy případ pro lékaře,obor nemusím nijak zdůrazňovat.Já na SN "zabloudím" dost často a taky se těším,že si tady popovídáme,třeba i o věcech,které s fotbalem přímo nesouvisí.Někdy se i strachuji,když některý z přátel déle nenapíše,co je s ním.Prostě za těch několik let jste mi nějak přirostli k srdci,bodejť by ne,když máme společnou lásku, naši Slavii.

                            • Re: Vánoční přání

                              no-nick     před 10 lety 27.12.2013 15:35 |  
                              0 0

                              Já sem nepíšu zase tak často, ale jsem takovej slavistickej pacient, co se sem připojuje tak 12x denně a hltá informace, takže i tvá osoba je mi (alespoň její zdejší anonymní podoba:)) velmi známa a patříš k mým oblíbeným (příspěvkovým) autorům;) Je tu vytvořená pěkná komunita, nedovedu si představit den bez připojení sem. Vánoční svátky byly dlouhé, když zde nic moc nového neobjevovalo:

                      • Re: Vánoční přání

                        th     před 10 lety 26.12.2013 21:05 |  
                        0 0

                        Přesně takový pocit mám teď, když jsem po několika dnech opět navštívil tenhle web a zaradoval se, že tu buď vládne tak bratrská nálada nebo že vyplulo na povrch něco zajímavého o SKS (a nebo obojí). A pak jsem zklamaně zjistil, že tu třetina komentářů je jen diskuse o vocelovi. :-/

                        Jinak přeji všem krásný zbytek Vánočních svátků a hodně sil, trpělivosti, štěstí a radosti v Novém roce.

                • Re: Vánoční přání

                  spino     před 10 lety 26.12.2013 18:35 |  
                  0 0

                  Jasně Barro. V životě jsi se mnou nemluvil, neznáš mě, soudíš jen na základě několika příspěvků v různých hladinách. Ale to je tvoje věc, to je mi celkem jedno.

                  Co se týče Feninova charakteru, tak ten nejlépe ukázal na videu, které jsem sám sestříhal: https://www.youtube.com/watch?v=nZWhSqYToA4

                  Ale těch věcí bychom mohli jmenovat nespočet, zkus se někoho ze Slavie zeptat.

                  To, že neustále někoho kritizuji (že někoho chválím jsi nespíš přehlédl, ale zase - tvoje věc) je dané systémovou chybou, kterou tady nastavil Aleš Řebíček - tzn., že na pozice, které dříve obsazovali profesionálové (ředitel komunikace, sportovní manažer, skauting) nikoliv dosadil, ale z úsporných důvodů vytáhl jejich podřízené, aniž by k tomu měli předpoklady.

                  Opravdu mě mrzí, že už se tady zase objevují mezi diskutéry osobní útoky, místo aby se argumentovalo. Prosím, zachovejme vysokou laťku zdejší diskuze a nereagujme osobními výpady na názory, se kterými buď nesouhlasíme, nebo je myslíme s nadsázkou jako glosu (viz. Fenin v týmu Xaverova).

                  • Re: Vánoční přání

                    Eluin (přítel SN)     před 10 lety 26.12.2013 18:59 |  
                    0 0

                    Nejde o kritiku jako takovou (ve větší, menší míře s ní zde přispíval asi každý komentující, zejména v posledních letech), ale také o to, jakou formou je ona kritika podána...

                    Spino, nezlob se na mě, ale pokud musíš (doufám, že nevadí tykání) takřka v každém příspěvku napsat něco ve stylu, "Držmíšek je diletant", tak mi to už skutečně přijde jako otravné "tapetování" a "kritika" absolutně k ničemu.

                    Většina z nás by si mohla sáhnout podobně do svědomí, ale neustále komentovat něco, co mohu ze své pozice skutečně správně posoudit jen málokdy, to už není odvaha, ale něco zcela jiného.

                    A vůbec, hezké svátky (ten zbytek).

                    • Re: Vánoční přání

                      spino     před 10 lety 26.12.2013 19:01 |  
                      0 0

                      Za tapetování s Držmíškem už jsem se omluvil. Moje kritika vycházela z bodů, které reflektovali jeho dosavadní práci, v mém blogovém článku na superslavii.

                      I vám přeji hezké svátky.

                  • Re: Vánoční přání

                    judy     před 10 lety 26.12.2013 19:22 |  
                    0 0

                    Opravdu mě mrzí, že už se tady zase objevují mezi diskutéry osobní útoky, místo aby se argumentovalo.

                    Tato věta a zrovna u tebe kterej se celou dobu navážíš do hráčů nebo do vedení :D to snad nemyslíš vážně ty ... no snad radši nebudu mluvit, STYĎ SE !

                  • Re: Vánoční přání

                    Barra     před 10 lety 26.12.2013 19:47 |  
                    0 0

                    Mily Spino, ne, v zivote jsem s tebou osobne nemluvil a ani moc o potom netouzim. Znam te jen pres tech par set prispevku, ktere jsem tady od tebe cetl, stejne jak od tvych ruznych alter ego na Slavia.cz, at uz se jedna o Vocela, Jacka Grifffina nebo dalsich nicku. Myslim si, ze si umim udelat celkem dobry obrazek Spina - a opakuji Spina a tedy ohledne tveho vstahu ke Slavii , o Janu Vocelovi mi to neprislusi. Pres 35 let se profesne zabyvam lidskym chovanim a snazim se pochopit proc klienti v dane situaci se chovali a reagovali tak a ne jinak. Ztravil jsem pri tom tisice a tisece hodin pri rozhovorech s klienty ve vezeni, spolupracuji s psychology a s psychiatry, mam moznost sledovat zmenu chovani klientu od okamziku, kd se dostanou do problemu, az do chvile, kdy jsou odsouzeni, ztrati svoji identitu diky omezeni svobody, prace, rozpadnuti manzelstvi, ztraty deti, atd.

                    Budu jen rad,, kdyz se tady zachova vysoka latka diskuse, jak pises. Snad bys k tomu mohl dat prvni impuls a dokazat, ze ti jde o dobro Slavie a Slavistu, a ne jen o pomluvu a hazeni spiny. Jestl toto forum sledujes, tak zajiste vis ze vedle tebe nemam zapotrebi na nikoho v osobni rovine reagovat. Protoze to neni uapotrebi. Zamysli se nad tim, proc ostatni diskuteri tak na tebe reaguji. Jinak plati jedno pravidlo; kdyz chces rany rozdavat, musis je umet take prijimat. Zkus se chovat pozitivne, nepomlouvat, neurazet, nevymylet si kauzy, nehrat si na drbnu, a uvidis jak se chovani ostatnich oproti tobe zmeni a jak se ti vse v.kvadratu vrati. Nestoji to za pokus?

                    • Re: Vánoční přání

                      spino     před 10 lety 26.12.2013 20:22 |  
                      0 0

                      Pokusím se. ;)

                      Jinak, co se týče mých altereg, to bylo způsobeno tím, že jsem byl několikrát banován, jinak jsem byl ze začátku jediný diskutér, který měl zveřejněné své jméno a neschovával se tak v anonymitě. Byla to chyba, protože někteří hulváti toho využili k osobním útokům.

                      • Re: Vánoční přání

                        Barra     před 10 lety 26.12.2013 20:39 |  
                        0 0

                        Otazka se samozrejme klade, proc jsi byl banovan a proc ten osud nepotka jine. Jinak plati pravidlo 'What goes around, comes around'. Jak se chovas k druhym, tak se budou chovat k tobe.

                        • Re: Vánoční přání

                          Betynka58     před 10 lety 26.12.2013 21:21 |  
                          0 0

                          V tomhle se musím, Barro, spina zastat. Přes ty různé slinty a nesmysly, kterými za ta léta zaplavil tenhle web, si nepamatuji, že by někdy osobně napadl někoho ze zde diskutujících. Naopak se mu povedla zajímavá věc - udělat z některých z vás advokáty těch všech Držmíšků, Řebíčků, Feninů a spol. za což by mu měli být dotyční pánové vděčni, protože jinak by si tu asi mnoho chvály na sebe nepřečetli.

                          • Re: Vánoční přání

                            Barra     před 10 lety 26.12.2013 22:42 |  
                            0 0

                            Urcite mas pravdu, ze Spino se nepousti do nas, ale ze utoci na AR, Drzmiska, Seterleho, Fenina, Nitrianskeho, Skodu, Sonu Nouzakovou, a dalsich par desitek lidi. Nemam problemy s kritikou ktera je opravnena a zaslouzena. Kterym pravem mam ale soudit AR, ze uzavrel kohoutek s penezi? Uzavrel ho doopravdy? Kdo financuje leta denni chod Slavie, ktera si sama na sebe nevydelava? Zajimave je, ze zasveceni nejsou tak kriticti na Drzmiska. Nikdo z nas nevi, v jakych podminkach musi pracovat, jake prostredky ma k dispozici. Muzeme nadavat na posily, ale jevili se nakupy Conka, Nitrianskeho, Bortela a co doopravdy tak spatne? Ano, byl mezi nimi Robert Cicman - ktery prisel jako kapitan Kosic zdarma, a nemel spatne reference. Nepodarilo se mu to potvrdit, a proto by se mel Drzmisek stavit ke zdi? Stejne co se tyka Platila: zajimave je, ze Kisel a jini kteri sledovali denni ve Slavii zblizka, na neho nedali dopustit. Idem ditto Seterle, ktery podle Spina jen lze a ktery ma zapotrebi porovnani hledat se zlocinci z Treti Rise. Vi Spino, co prace Seterleho doopravdy obnasi? Kolik hodin denne se sve praci venuje? Jestli namluvy s moznym partnerem neni jeho prace? Ma Spino vubec tuseni, co priprava na mozny vstup partnera nebo snad i prodej Slavie sebou vubec obnasi? Ne, samozrejme. Byla neustala kritika na Milana Skodu opravnena? Vzdyt chudak stal bezne sam, na ostruvku, bez podpory, a musel bojovat proti numericke presile. Jsem rad ze ted alespon zavrel svym kritikum usta. Fenin? Od zacatku se mi jeho prichod nelibil, iukazoval jsem na jeho problemy jak v Eintrachtu tak v Cottbusu, a ani moc jsem od jeho prichodu neocekaval. Vi ale nekdo z nas jak jeho smlouva vypada? Spekuluje se jen, ze bere 150tis mesicne - a to diky Sportu ktery s tim cislem prisel. Nevime na jak dlouho ma smlouvu, jaky je zakladni plat, jake podminky ma co se tyka moznosti ukonceni smlouvy, nevime nic. A ze mu to nejde, souhlasim. Je to ake dane tim, ze by na vsechno kaslal, nebo tim ze hlava ma poroucet noham, coz Feninovi nejde? Muzu tvrdit, ze je lempl, ze nema charakter atd, jako Spino, ale jakym pravem? Pripad Nitriansky a rozebirani jeho sexualniho zivota a nahazovani Spinem pritelkyni Nitriho nejakemu temer 60letemu chlapikovi je ryzi uchelactvi, na taku prasecinu nemamam slova.

                            Zivot me naucil, ze nic neni jen cerno bile, ze kazda mince ma dve strany, ze bez znalosti podrobnosti se tezko da soudit a hlavne odsuzovat.
                            Ted jsem ale asi pichnul do vosiho hnizda. Tlumocil jsem svuj nazor, rad budu diskutovat s kazdym, kdo nebude pubertacky rozebirat milostny zivot nasich jracu a kdo nebude mit zapotrebi v souvisloti se Slavii hledat paralely v nazi - ,emecku.

                            • Re: Vánoční přání

                              Barra     před 10 lety 26.12.2013 22:48 |  
                              0 0

                              Opakovana omluva. Ty pismenka na mobile jsou tak male ze se nekdy netrefim, bez me spelling control jsem ztracen.

                              • Re: Vánoční přání

                                Betynka58     před 10 lety 27.12.2013 01:02 |  
                                0 0

                                Díky, Barro, za tahle slova. Svědčí o tom, že na každém slávistickém činovníku nebo hráči se snažíš nahít něco dobrého, resp. nikoho předem neodsuzuješ, aniž bys ho blíže poznal, což Tě šlechtí a já si Tě za to moc vážím. Stejně tak mi ale dovol, abych se snažil i na takovém exotovi, jakým spino bezesporu je, najít i ty lepší stránky. Jsem přesvědčen, že to v jádru až tak zkažený kluk není, jen není schopen zkrotit svou klávesnici a napočítat nejprve do deseti, když se mu nějaká ptákovina urodí v hlavě. Pravděpodobně taky řadu věcí, které nás tolik vytočily, nemyslel vážně, ale spíše jako nějaké přirovnání, které ovšem při jeho omezenosti bylo často přímo vražedné. V jistém smyslu oceňuji i určitý stupeň pokory, s jakou se tu několikrát omluvil a slíbil nápravu (že se příště zase neudržel, je věc jiná).

                                • Re: Vánoční přání

                                  Barra     před 10 lety 27.12.2013 10:34 |  
                                  0 0

                                  A ja dekuji tobe za tve moudre slova. Pises tady malo, ale kdyz tak se vzdy velmi rad nad tvym nazorem zastavim. Jestli tedy muzu mit jedno prani pro nastavajici rok, je aby Slaviste jako ty se tady casteji objevovali. Hezky zbytek svatku!

                                • Re: Vánoční přání

                                  no-nick     před 10 lety 27.12.2013 11:20 |  
                                  0 0

                                  Slova vás obou se pěkně čtou. Ztotožňuji se s názorem Barry o "zdrženlivosti" v kritice, pokud člověk nezná veškeré okolnosti. Odsoudit někoho, kopnout si ze vzteku, to je opravdu velmi jednoduché, silácké, leč často ne úplně fér.

                                  Ale i když si to možná odporuje s předchozími řádky, řekl bych, že nám Spino dal už spoustu nápověd, že vše v hlavě úplně správně poskládané nemá, než aby si zasloužil pochopení. Pokud svůj přístup a styl změní, dejme tomu. Ale upřímně, věříte tomu?

                            • Re: Vánoční přání

                              Kenny     před 10 lety 27.12.2013 20:34 |  
                              0 0

                              Takhle trefně bych to napsat nedokázal. Smekám.

                      • Re: Vánoční přání

                        Edwardtheiron     před 10 lety 26.12.2013 20:46 |  
                        0 0

                        Milý Voceli,
                        lžeš, jako když tiskne! Ty jsi nezveřejnil své jméno, tvé jméno bylo odhaleno a zveřejněno, to je dost zásadní rozdíl! A to, že si s tím někdo dal tu práci, je známkou toho, jak moc lezeš lidem na nervy. Uvědomuješ si vůbec, že jediný, s kým si notuješ, je vymatlanec Lála, který tě, světe div se, ještě převyšuje v nesmyslnosti příspěvků? Myslíš si snad, že všude, kam vlezeš /včetně třeba CSFD/ jsou samí blbci, kteří tvým moudrostem nerozumí?

                        • Re: Vánoční přání

                          spino     před 10 lety 26.12.2013 23:09 |  
                          0 0

                          To není pravda! Nick svého jména jsem používal od začátku, následně po osobních útocích jsem začal užívat nick rebicekales, který jsem do té doby použil jednou v rámci recese.

                          Co se týče těch, se kterými diskutuji - Lálovi názory příliš nesdílím, ale narozdíl třeba od tebe, který nejde pro sprosté slovo daleko, se s ním dá rozumně diskutovat. A co se týče ČSFD - podívej se kolik mám bodů a kdo jsou ti, kteří mi ty body dali, případně mě mají v oblíbených. Nejsou to žádné multinicky, ale dlouholetí uživatelé, se kterými se normálně bavím. A pokud narážíš na mé "odpůrce" z ČSFD, jsou to pubertální hlupáci, kterým se spíš směji, protože jejich kritika vypadá asi následovně: "Dal jsi Pulp fiction odpad, takže jsi debil. Tečka." Tím se nehodlám zatěžovat.

                          • Re: Vánoční přání

                            Edwardtheiron     před 10 lety 27.12.2013 06:30 |  
                            0 0

                            Znovu lžeš! Nikdy nepoužívám sprostá slova!!! Blb nebo magor jimi nejsou.

                            • Re: Vánoční přání

                              Edwardtheiron     před 10 lety 27.12.2013 06:47 |  
                              0 0

                              A to jsem se zapomněl zmínit o tvé květomluvě, třeba směrem ke Škodovi, Nitrianskému, Držmíškovi...

                              • Re: Vánoční přání

                                spino     před 10 lety 27.12.2013 07:56 |  
                                0 0

                                Ano, to byla od tebe velká zbabělost, zveřejňovat na internetu debatu z uzavřené diskuze.

                                • Re: Vánoční přání

                                  Edwardtheiron     před 10 lety 27.12.2013 08:20 |  
                                  0 0

                                  Zase lžeš! To nebyla žádná uzavřená diskuze, internetové chaty a debaty nejsou svatá zpověď! A i kdybys tohle svinstvo pronášel doma při večeři, tak je to pořád svinstvo, za které bys měl / a mohl/ od těch zmiňovaných dostat přes hubu a vůbec bys neměl čemu se divit.

                                  • Re: Vánoční přání

                                    spino     před 10 lety 27.12.2013 08:42 |  
                                    0 0

                                    Byla to diskuze, která je zobrazená jen pro registrované uživatele, kterých není mnoho. Stejně tak bys ty mohl dostat přes ústa od těch, kteří se mnou diskutovali. Já se přes to dokážu přenést, ale některé lidi jsi pěkně naštval.

                                    • Re: Vánoční přání

                                      Edwardtheiron     před 10 lety 27.12.2013 08:44 |  
                                      0 0

                                      Ale většina byla ráda...

                                • Re: Vánoční přání

                                  Kornovo     před 10 lety 27.12.2013 10:28 |  
                                  0 0

                                  no pokud se ti nelibi pulp fiction,tak ten koment sedi

                      • Re: Vánoční přání

                        Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 26.12.2013 22:15 |  
                        0 0

                        Zamysli se hlavně nad tím, že nejen na diskusích slávistických jsi jak osina v zadku. Tebe nesnášejí všude kde začneš rozdávat svá "moudra". Všude jsi BANován a dokonce se už několikrát uvažovalo, že dostaneš BAN i zde, kde se snad nikdy BAN nerozdal. To už je opravdu něco. A jestli ti furt nedochází, že je chyba v tobě a ne v ostatních. Tak pak ti už opravdu není pomoci.

                  • Re: Vánoční přání

                    vlk30 (přítel SN)     před 10 lety 26.12.2013 20:35 |  
                    0 0

                    Tvl jen by mě zajímalo k čemu máš předpoklady ty nepočítaje tvé slintání na všech možných vebech.Mám o tobě docela přehled a info aniž to tušíš,zatím si mimo věčné a nablblé kritiky v životě nic nedokázal, tudíž by jsi mohl více držet hubu a přemýšlet než něco napíšeš.

                    • Re: Vánoční přání

                      Barra     před 10 lety 26.12.2013 20:45 |  
                      0 0

                      Ahum, tomu tedy rikam utok na telo. Mej milost, jsou Svatky, Spino slibil ze se zkusi polepsit.

                      • Re: Vánoční přání

                        spino     před 10 lety 26.12.2013 22:55 |  
                        0 0

                        Alespoň jsi díky posledním příspěvkům v tomto vlákně zjistil, kdo zneužil mé neschovávání se za anonymní nicky k osobním útokům. Ještě mi to chybí reakce jednoho - toho nejhulvátštějšího, takže doufám, že v rámci kvality této diskuze zůstane na ofiko webu.

                        • Re: Vánoční přání

                          Barra     před 10 lety 27.12.2013 09:21 |  
                          0 0

                          Spino, myslim ze nastal cas tuto diskusi uzavrit. Jak jsi jednou na ofiku psal, nejde o to co o tobe pisou, hlavne ze o tobe pisou. Pozornosti jsi v teto diskusi vzbudil dost, urcite sis vychutnal ze SN se zase tocily kolem tebe. Mam dojem, ze jsi stale nepochopil ze se nejedna primarne o utoky na tvoji osobu, ale ze jde o reakci na to, jak se poustis hlava nehlava do kazdeho, kdo patri jako funkcionar, trener, hrac a sam si dal dopln do Slavie. Kdyz se reaguje na tve opakovane a bekonecne vykriky, podpasovky, urazky, spiknuti (neni tomu tak davno co jsi mi nabizel jako tajny agent Spino praci abych spehoval, smiroval hokekove zapasy). atd stejnym zpusobem, delas ze sebe obetniho beranka a stezujes si jak se vsichni spikli proti tve osoby. Vlk ti v cervenci na tve skuhrani na ofiku aby ti nekdo prispel na permanentku nabidnul, ze ti schazejici castku da, a myslel to vazne. Ze jsi se neobjevil je uz tvuj problem. Zminujes toho nejvic hulvatskeho z ofika. Neni tomu tak davno, co jsi tvrdil ze Wulfstan je jediny na ofiku, se kterym se da normalne bavit. V okamziku, kdyz I Wulf reagoval na tve nesmysly, je z neho podle tebe huivat. Ja naopak znam Wulfstana jao nekoho z nadhledem, ktery umi reagovat to the point, a sve prispevky stilisticky piluje. Nemusim s Wulfem ve vsem souhlasit (opaleni hraci, jeho vlastenecke nazory, EU) ale dostatecne ukazal, ze ma jako 'gaucak' vetsi prehled a zajem o Slavii nez ty.
                          A m¥imochodem, mel tu slusnost tady na Stedry den zabrousit a vsem na SN popoprat. To se tobe nepodarilo, ty sis vzpomnmel jen na Xaverov a tveho kamarada Drzmiska. I tohle svedci o urovni Wulfstana. Prestan ze sebe delat obet, chovej se normalne, i ostatni te budou akceptovat a nebudou muset reagovat na tve utoky oproti tretim osobam. Zamyslel ses nekdy nad tim, proc jsi jak na ofiku tak na SN tak nepochopeny?

                          • Re: Vánoční přání

                            spino     před 10 lety 27.12.2013 09:50 |  
                            0 0

                            Na SN jsem přál jako třetí v pořadí. Najdi si to.

                            Správně jsi uhádl, koho jsem tím třetím myslel, to je celkem vypovídající, ale ty tvrdíš, že Wulf své příspěvky stilisticky piluje, pak by bylo dobré, abys i v mých příspěvcích poznal, které myslím vážně a které s nadsázkou.

                            • Re: Vánoční přání

                              Barra     před 10 lety 27.12.2013 10:10 |  
                              0 0

                              Nemam problem uznat svoji chybu a priznat se, ze jsem prehlednul tvuj Vanocni pozdrav. Takze moje omluva!
                              Jinak mam obavu, ze snad nikdo mimo tebe netusi co myslis vazne, a co v nadsazce. Nemusis ani oznacit, co nemyslis vazne a co ma byt jen nepovedeny zertik. Mozna ze mi schazi ten tvuj smysl pro humor, me ale v kazdem pripade na hloupych urazkach nepripada nic humoristickeho, svedci to podle mne jen o hlouposti autora. Opakuji, zamysli se nad tim proc nejsi moc oblibeny jak tay, tak na oficialkach. Ostatni diskuteri umi take kritizovat denni ve Slavii, kdyz je zapotrebi, ale nemaji zapotrebi k tomu urazet, a hlavne snazi se prinest vecne argumenty. Jak tady o Svatcich jeden kolega Slavista psal (omlouvam se ze si nevzpominam na jeho jmeno), tobe jde spis o to abys byl vecne slyset. A v tom je velky rozdil. Hezky zbytek Svatku, a zkus alespon do Silvestra byl mily a prijemny Jan Vocel.

                              • Re: Vánoční přání

                                spino     před 10 lety 27.12.2013 10:23 |  
                                0 0

                                I tobě přeji hezký zbytek svátků a abychom po novém roce už díky zlepšení atmosféry ve Slavii nemuseli podobné věci řešit.

                              • Re: Vánoční přání

                                no-nick     před 10 lety 27.12.2013 11:11 |  
                                0 0

                                Musím sem psát častěji, jsem nějak lehce zapomenutelnej:D

                                • Re: Vánoční přání

                                  Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 27.12.2013 11:26 |  
                                  0 0

                                  se nediv, když "nemáš nick" :)

                                  • Re: Vánoční přání

                                    no-nick     před 10 lety 27.12.2013 11:54 |  
                                    0 0

                                    pravda, řada lidí si řekne kdo to psal, ani se nepodepíše:))

                                    • Re: Vánoční přání

                                      slaviator     před 10 lety 27.12.2013 18:43 |  
                                      0 0

                                      Vidíš, Petře, co děláš...! :)

                                      • Re: Vánoční přání

                                        no-nick     před 10 lety 28.12.2013 11:10 |  
                                        0 0

                                        :))

                    • Re: Vánoční přání

                      spino     před 10 lety 26.12.2013 23:01 |  
                      0 0

                      To je hezké, že si o mě zjišťuješ informace, kudy chodíš. Ono je vždycky lepší se zeptat někoho (pravděpodobně kdo mě nemá rád), než promluvit si se mnou osobně a udělat si názor sám. Tím ovšem nemyslím jednosměrnou komunikaci typu: Chováš se takhle a takhle a já ti říkám, že jsi u mě tohle a tohle.

                      • Re: Vánoční přání

                        vlk30 (přítel SN)     před 10 lety 27.12.2013 06:47 |  
                        0 0

                        Koukej Vocel nabízel jsem ti párkrát že tě vezmu před utkáním k jistým lidem a vše jim budeš moci říct do očí.Navíc jsem ti nabízel at přijdeš před utkáním do restaurace kam chodíme a kupodivu vždy jsi držel hubu a žádná odezva.Tak že pro mě jsi podělanej srabík,který skutečně tak akorát postává u záchodů na východní a tam šmíruje.Já se na tebe moc neptám stačí mít otevřené oči a dobrý známý a žádný usilí mě to nestojí,tak důležitej zase nejsi.Jen prostě nemám rád tluč huby.

                        • Re: Vánoční přání

                          spino     před 10 lety 27.12.2013 07:59 |  
                          0 0

                          "srabík,který skutečně tak akorát postává u záchodů na východní a tam šmíruje" Další vylhaná urážka. Dále už netřeba pokračovat. S člověkem, který mě uráží, mluvit nechci.

                            • Re: Vánoční přání

                              Kornovo     před 10 lety 27.12.2013 10:32 |  
                              0 0

                              solidni prdel pri patku

                          • Re: Vánoční přání

                            vlk30 (přítel SN)     před 10 lety 27.12.2013 13:42 |  
                            0 0

                            Skoda že jsem tě neoslovil když tam postáváš s plastovou flaškou od limonády.Mluvit se mnou nechceš protože máš strach, že tě dovedu k těm lidem které jsi bezostyšně urážel a budeš jim stát tváří v tvář,proto nech těch trapných a ubohých výmluv.Nejsi chlap jsi maximálně internetovej tlučhuba,nicméně má nabídka na to že tě k těm lidem dovedu trvá.A tím končím vysílání a omlouvám se všem, jen prostě takový nicky nesnáším.

                            • Re: Vánoční přání

                              urs (přítel SN)     před 10 lety 28.12.2013 10:54 |  
                              0 0

                              já se vám jen divím, že se s tím spinem neustále dohadujete - nejhorší pro podobné případy je ignorace - věřte mi :)

                              všem přeji každopádně fajné vánoce

                              howgh

  30. Re: Vánoční přání

    lassiter     před 10 lety 26.12.2013 21:07 |  
    0 0

    No jestli je tahle diskuse předznamenání toho, jak to tady bude příští rok vypadat, tak je to trochu škoda, člověk už ani nemá sílu to nějak filtrovat. Redakci přeju vytrvalost, čas a chuť do psaní článků a méně tlaku z tiskového oddělení :-)

    • Re: Vánoční přání

      bongor     před 10 lety 26.12.2013 21:39 |  
      0 0

      Já myslím,že to tady nebude vypadat nijak špatně,protože od jara půjde slávistická kopaná hodně nahoru a s tím ruku v ruce,nebo spíš nohu v noze, přijdou i příjemnější příspěvky.Teď ze sebe vytřepeme poslední zbytky zklamání a věřím,že to bude fungovat v duchu jedné písničky od Žentouru:"Zavři oči,všechno bude fajn,svět se točí ,všechno bude fajn".Zrovna jsem se díval na jeden pořad ,který upřesňoval zánik zeměkoule.Bohužel to nebude až za 4 miliardy let,ale už za 3.Ale stejně máme ještě času dost.

      • Re: Vánoční přání

        Eluin (přítel SN)     před 10 lety 26.12.2013 21:42 |  
        0 0

        Tak do té doby (myšleno konec planety) ten titul snad ještě aspoň 1x vyhrajeme :-).

        • Re: Vánoční přání

          bongor     před 10 lety 26.12.2013 21:44 |  
          0 0

          Nebuď pesimista eluine,v té době už musíme mít o sto mega víc titulů než bolševik.

  31. Re: Vánoční přání

    Petr9608     před 10 lety 27.12.2013 09:27 |  
    0 0

    Ještě mne napadlo - nemělo by smysl zkusit nějakou posilu ze severní Evropy? Třeba z Islandu? Je naprosto úžasný, že země s počtem obyvatel jak Brno se dokázala dostat až do baráže. Hráči by mohli být z této "ledové země" houževnatí vůči chladu apod, to od černých hochů z Ghany příliš čekat nelze. Problémem by asi byly finance.

    • Re: Vánoční přání

      bongor     před 10 lety 27.12.2013 10:34 |  
      0 0

      Island neznám,ale sousední Norsko znám dobře.Jestli je na Icelandu srovnatelná životni úroveň,tak jsou tam zvyklí na úplně jiné peníze.
      Ale myslím,že i dva-tři černoušci by bodli,nemusí to zrovna být velrybáři.

      • Re: Vánoční přání

        slaviator     před 10 lety 27.12.2013 18:51 |  
        0 0

        Bongore, je trochu vtipné tvrdit "sousední" Norsko, když mezi nima tisíc kilometrů, od SKotska 800 a od Gronska jenom necelých 300. Jestli si představuju "konec světa", tak je to Island.

        Ale jinak k tématu: na severu bych fakt nerozvíjel skauting, tam to maj skvěle podchyné týmy z Premier League a níž. Kde můžeme vybírat hráče, a to systematicky, tak je Balkán a východní Evropa, máme zde velkou výhodu v podobných jazycích. A jako přestupní stanice můžeme fungovat i pro jihoamerické a africké hráče, ale tam ten systematický skauting vidím jako problematičtější...

    • Re: Vánoční přání

      Thorklaer (přítel SN)     před 10 lety 27.12.2013 10:44 |  
      0 0

      no, pár Islanďanů v Evropě docela válí, ale myslím si, že je spíše bude lákat Skandinávie a Nizozemí.

      Nemyslím si, že máme platové možnosti sem dostat Seveřany, ti půjdou raději do nižších anglických lig.

    • Re: Vánoční přání

      petrjir     před 10 lety 27.12.2013 11:30 |  
      0 0

      Psalo se tady, ze ma naopak prijit vice nez jeden hrac z Ghany. Pokud bude ten zaloznik kvalitni, tak proc ne, ale radeji bych tu videl taky nejakeho utocnika tmave pleti. Doufám, že tam Poustka taky nejakeho strelce nasel.

      • Re: Vánoční přání

        slaviator     před 10 lety 27.12.2013 21:11 |  
        0 0

        Mě se nejvíc z těch mladejch ghanskejch hráčů líbí Enock Kwakwa, kterej je ročník 1994, stejně jako Baba Mensah (bratr Josepfa Mensaha, kterého chceme ) či Isaac Afoakwa dříve hrával také v obraně, teď ale ten Enock Kwakwa válí v záloze za juniorku Manchesteru City

  32. Re: Vánoční přání

    Barra     před 10 lety 27.12.2013 11:37 |  
    0 0

    Zdravim te, Eramiesi! Tvuj pozdrav a prani jsem prehlednul, takze rad to tady napravuji. Jinak je Beerschot v dobre kondici, ze 16 zapasu vyhral 14, 1 remiza, 1 prohra, 43 bodu na 48, 44 branek pro, 10 proti. Mame 14 kol pred koncem ligy 9 bodu naskok na druheho, takze titul v prvni provincialni lize by uz nemel uniknout. Pak nas ceka ctvrta narodni liga, cesta na vrchol bude jeste dlouha. Ale hraci maji velkou chut, prumerne mame na zapas kolem 7,200 divaku, novy Beerscht zije. Hezke svatky!

    • Re: Vánoční přání

      Eramies (přítel SN)     před 10 lety 29.12.2013 08:01 |  
      0 0

      Ahoj a dekuji za prani!! A at ma Slavia na jare v prumeru aspoň tolik divaku!

  33. Re: Vánoční přání

    Tomski     před 10 lety 27.12.2013 12:06 |  
    0 0

    když jsem viděl počet komentářů, tak jsem si myslel, že k nám přestoupil Latka se Šventem a nebo se řeší, že kdo bude hrát v útoku, zda Vošahlik nebo Juhar :-)) a ono toto...:-))) Spino to tady tapetuje Držmíškem a Barra Spinem...

    • Re: Vánoční přání

      Eluin (přítel SN)     před 10 lety 27.12.2013 12:38 |  
      0 0

      Okurková část sezóny.
      Počkej až se znovu rozjede liga/přijdou posily ve které tolik doufáme.
      To bude jiné kafe :).

      • Re: Vánoční přání

        steev (přítel SN)     před 10 lety 27.12.2013 13:37 |  
        0 0

        Mám ale obavy že Spino nám tady bohužel zůstane.

        • Re: Vánoční přání

          bongor     před 10 lety 27.12.2013 18:20 |  
          0 0

          To je holt život,všude se vyskytují i takoví spinové,ale naštěstí i podolové,Barrové,sokratové a další.U nás jsou ti druzí ve velké převaze a proto si rádi čteme SN a občas tam i něco napíšeme.

        • Re: Vánoční přání

          slaviator     před 10 lety 27.12.2013 18:45 |  
          0 0

          Přibalit ho k Feninovi a Čonkovi a poslat do Humenného! :-)

          • Re: Vánoční přání

            bongor     před 10 lety 27.12.2013 19:24 |  
            0 0

            To by asi bylo druhé SNP

            • Re: Vánoční přání

              slaviator     před 10 lety 27.12.2013 19:42 |  
              0 0

              to maj za tu skoro polovinu Košic ve Slavii v čele s Cicmanem

              • Re: Vánoční přání

                jarodo57     před 10 lety 27.12.2013 20:48 |  
                0 0

                Bača vypráví aké to bolo v SNP: Boli sme traja.Já ,brat a granát a robrinák(žebřiňák) plný němcou.Brat odjistil granát.Vyšla rana a keď sa dým rozplynol ,zostali sme iba dvaja. Já a robrinák plný němcou.

                • Re: Vánoční přání

                  bongor     před 10 lety 27.12.2013 21:27 |  
                  0 0

                  Tak to je jarodo smutný povídání.
                  To jde praotec Slovák po krajině a pojmenovává obce.Přijde ke chlapům s kosama.Čo to tu robítě chlapi?Košíme ,košíme.Tak tady to nazveme Košice,zapište to.Jdou dál zase přijdou ke chlapům s kosama.Čo to tu robítě?ptá se praotec.Košíme,košíme.Tak to tu nazveme Košice.Ale praotecko ,to už přece bylo!Tak zapište Bratislava.

                  • Re: Vánoční přání

                    slaviator     před 10 lety 27.12.2013 21:36 |  
                    0 0

                    Píše Slovák babičce z vojny: „Stara mama, mam sa celkom dobre. Je nás tu 15 Slovakov a 20 Čehúňov...”
                    Babička mu odpoví: „Som ráda, že sa ti dobre darí, a že už máte tolko zajatcov!”

                    • Re: Vánoční přání

                      bongor     před 10 lety 28.12.2013 08:54 |  
                      0 0

                      To je dobrý Lukáši.Ale by si Slováci,kteří si nás taky čtou nemysleli,že si z nich děláme legraci,já osobně mám Slováky rád a přeju jim stejně jako nám do nového roku jen to nej,nej,nej.Stejně jako určitě velká většina přispěvatelů SN.

                      • Re: Vánoční přání

                        slaviator     před 10 lety 28.12.2013 09:02 |  
                        0 0

                        Já mám taky Slováky rád, i když slovenština vznikla tak, že se Štúr ožral a přeložil korán do ruštiny! :-)

                      • Re: Vánoční přání

                        Edwardtheiron     před 10 lety 28.12.2013 09:13 |  
                        0 0

                        Mám to stejně, tak jeden trochu z obráceného gardu:
                        Češi vyrazí na salaš pro vyhlášené sýry. Vydrápou se do jednoho kopce, sejdou do údolí a vyšlapou další kopec, tam před salaší sedí bača. "Bačo, máte bryndzu?"
                        "Mám, ale nedám!"
                        "A co žinčicu?"
                        "Mám, ale nedám!"
                        "Aha, a co třeba alespoň korbáčiky?"
                        "Mám, ale nedám!"
                        Češi zklamaně vyrazí zpět, sejdou z krpálu, vylezou na další a když slézají z posledního kopce, uslyší, jak bača volá: "Hej, Česi, vráťte sa!" Češi se vydrápou znovu nahoru, slezou dolů a znovu nahoru a tam jim bača povídá: "Eště mám aj oštiepok, ale tiež nedám!"

  34. Re: Vánoční přání

    Dobi     před 10 lety 28.12.2013 10:44 |  
    0 0

    Ode mne hlavně štěstíčko a zdravíčko v roce 2014. A aby dny, kdy hraje Slavia, byly zase našimi nejšťastnějšími v roce!
    Zaujala mě diskuse kolem spina, kterého posíláte kamsi do Humenného! Já (jako další) vzpomínám na federáciu v dobrém i někdy zlém. Ale Humenné? Asi už většině nic neřekne slogan: "Keď chcete navštívit Humenné, zoberte si botky gumené - radši přeložím: Když chcete navštívit Humenné, vezměte si botky gumové!). Tam byl za režimu postaven závod Chemlon s prioritním vybavením, včetně IT - tehdy špičkovou technikou IBM. A měli i prioritu ve školeních. Nikomu se tam z kolegů nechtělo, já jsem jako nováček ochotně jel a nelituji. Úplně jiní lidé, žádní "HejSlováci", líbezná krajina, rusínské kostelíky, jako správní Východňári měli raději Čechy než ostatní Slováky! Snad zůstali takoví, jako byli tehdy. Proto bych jim odesláním spina rozhodně nechtěl ublížit!!!

    • Re: Vánoční přání

      Barra     před 10 lety 28.12.2013 12:48 |  
      0 0

      Zdravim vas Dobi! Nikdo z nas neni dokonaly, ani Spino ne. Budme uprimni, nez jeho originalnich nazoru by tu bylo mene veselo. Nikam bych ho neposilal, stacilo by, aby Spino nebyl takova nerizena strela, zbytecne neurazel a hlavne reagoval s tim, ze by se napred snazil postavit do bot toho, kdo je obett jeho kritizovani. Spino je mlady, v zivote urcite jeste snadne par krat na nos, z toho se snad pouci. Kritizovat muze, ale bez podpasovek. Vykriky ze Seterle lze, ze Fenin nema charakter, ze AR je zlodej, atd, atd maji nulovou vypovidajici hodotu a jsou smesne. Kdyz Spino prekroci hranici toho co je v mych ocich prijatelne, ozivam se. Je to spis (prozatim) marna snaha z me strany o nejakou prevychovu. Jak se v holandstine rika, nekdy pomuze 'paar klappen tegen uw verstand', tedy par facek na rozum, aby se ten druhy probral. Ze Spino rozum ma, o tom nepochubiji. Mozna ze se jednou nekdo najde kdo ho spravny zpusobem nakope. Tak Honzo nebo Jane, nevim jak ti doma rikaji, ukaz ze jsi konstruktivne myslici Slavista!

    • Re: Vánoční přání

      slaviator     před 10 lety 28.12.2013 13:39 |  
      0 0

      Znám z Humenného tři lidi, kteří studují v Praze VŠE. Dva z nich jsou Rusíni, jeden Slovák. Humenné mě napadlo jako "to nejdál z bývalé federace". Pravda, mohli bychom jej poslat někam třeba k těm Východnárům, ktorým nerozumí ani bratia ze západního Slovenska, když Východnári začnou drmolit. Takže Banská Bystrica, Košice?

      • Re: Vánoční přání

        slamacek (přítel SN)     před 10 lety 28.12.2013 14:08 |  
        0 0

        zni to možná neuvěřitelně, ale internet je už i v této lokalitě. Tedy posláním sem se jej nezbavíš. :) existuje šance že v košičich na sídlišti luník 9 by ale mohl dostat rozum. Pokud by tam týden přežil :)

        • Re: Vánoční přání

          vlk30 (přítel SN)     před 10 lety 28.12.2013 14:28 |  
          0 0

          Možná by na to stačil Chánov :-)

          • Re: Vánoční přání

            slaviator     před 10 lety 28.12.2013 14:41 |  
            0 0

            Hele, v Chánově minimálně kabely na internet maj. Protože v Mostě to kradou dole na sídlišti u vlakovýho nádraží neuvěřitelně, pravidelně měsíc co měsíc vykopaný a ukradený optický kabely...

            • Re: Vánoční přání

              klimi     před 10 lety 28.12.2013 18:11 |  
              0 0

              Přesně tak, místní pravidelně rozebírají kabely v domnění, že se jedná o měď...

              • Re: Vánoční přání

                slaviator     před 10 lety 28.12.2013 18:36 |  
                0 0

                Oni ví, že to není měď. Protože to měsíc co měsíc vykopávaj zhruba na stejným místě mezi barákama. Stejně tak jako během roku je několik případů, že vykopávaj dráty od zabezpečovacího zařízení, pamatuju když jsem dojížděl vlakem denně, že tu v Teplicích, tu v Chabařovicích, tu v Chomutově, tu v Mostě vykoplý kabely. Zhruba jednoho až dva ročně to sežehne doslova a do písmene na uhel, pár jich má štěstí a jenom to roztaví sekyru a popraská topůrko. Přesto si nedaj pokoj a za pár měsíců to zkouší (možná jiná parta) znovu. Btw taky máte v Chomutově/Jirkově ten problém, že se koupou ve vodě z topení? Tady bylo všem divný, že v určitý oblasti nějak extra uniká voda, mysleli si ,jestli něco neprasklo - ne, neprasklo. Tak se to teď barví potravinářským barvivem a přidává se do toho potravinářské barvivo, a stejně tam ty úniky jsou. Měsíčně jsou to stovky kubíků vody :D

        • Re: Vánoční přání

          slaviator     před 10 lety 28.12.2013 14:43 |  
          0 0

          Tak z něho udělat skauta a poslat jej do Ghany?

    • Re: Vánoční přání

      Barra     před 10 lety 28.12.2013 16:25 |  
      0 0

      Myslim ze mas pravdu. Ted jen aby se nasim mladym chtelo. I kdyz, Vlasim neni konec sveta, je to kousek od Prahy.

      • Re: Vánoční přání

        slaviator     před 10 lety 28.12.2013 18:30 |  
        0 0

        Spíše je to otázka peněz a aby Slavia je i nadále platila. Sparta úspěšně posílá své mladé hráče na hostování, protože platí jejich plat, pokud odehrají určité počet zápasů/minut. Je to ideální pro všechny - pro klub v druhé lize, který získá zadarmo zajímavého hráče (navíc většina klubů v druhé lize je na tom finančně jemně řečeno bídně), pro hráče, který hraje dospělý fotbal (a není zkrácen na platu, neboť hráči v juniorce Slavie berou víc než se bere v dost klubech druhé ligy - v Mostě, který je po podzimu myslím šestý v II. lize, tak hráči základní sestavy mají průměrný měsíční plat asi 25 tisíc, z čehož si musí platit jako OSVČ zdravotní a důchodové pojištění...) a otázkou je, jak je to v porovnání s prvoligovým Znojmem třeba); a tato hostování jsou výhodná i pro Spartu, jejíž hráč získává cenné zkušenosti.

        • Re: Vánoční přání

          Barra     před 10 lety 28.12.2013 19:13 |  
          0 0

          Vzhledem k tomu, ze Slavia tuto hrace momentalne take musi platit, tak nic nebrani v tom, aby tak pokracovala a tito hraci naopak ziskali herni praxi v druhe lize. Tusjak je maximalne spokojeny, je to win-win situace jak pro samotneho hrace, tak Vlasimi a take pro Slavii.

          • Re: Vánoční přání

            slaviator     před 10 lety 28.12.2013 19:20 |  
            0 0

            Právě, je to win-win-win situace... :-) Ale kdyby někdo bral v juniorce 30 a měl jít do druhé ligy za 15, taky bych se na jeho místě zdráhal...

            • Re: Vánoční přání

              Barra     před 10 lety 28.12.2013 20:01 |  
              0 0

              Ale nemeli by prece brat min - kdyz zustanou ve Slavii budou brat rekneme tech 30tis (jestli tomu tolik je, nevim, beru jen tve priklady), kdyz pujdou jako Slaviste na hostovani a Slavia bude je dal platit, tak za ty penize budou alespon hrat kvalitnejsi soutez. A proc by je Slavia neplatila dal!? Ted je stejne ty penize stoji. Takze nikdo na tom neprodela, oba kluby stejne jako hrax jen vydelaji. A Vlasim je pekny... Byl jsem tam nekdy v 1993 s holandskym klientem, meli jsme jednani v mistni zbrojovce ohledne dodavky amunice. Vecer jsme se sli najist do restaurace v mistnim zamku. Po 10 min jsem se vratil k autu pro slozku s dokumenty. Ten cas stacil aby moje auto bylo odborne vyklizene. Jak volne veci v aute, tak radio, airbag, hasici pristroj (v Belgii povinna vybava kazdeho auta), tak cely obsah kufru. Vsechny zavazadla byla pryc. Moje prvni zkusenost v tom smyslu v Cesku.

              • Re: Vánoční přání

                vlk30 (přítel SN)     před 10 lety 28.12.2013 20:28 |  
                0 0

                No kdybys měl skodovku tak si měl odborně uklizenou i jí :-)

                • Re: Vánoční přání

                  Barra     před 10 lety 28.12.2013 20:40 |  
                  0 0

                  Vidis, to me ani nenapadlo :-)

                  Minuly rok mi jinak na parkovisti pred hotelem v Praze odborne postavili auto na dva hevery, na kazde strane jeden, a ukradli vsechny ctyri kola auta kde jsem mel nove pneumatiky. Alarm auta napred zneutralizovali. Horsi bylo, ze na jedne strane hever se podlomil a auto tedy skoncilo na betonu. Brzdove disky (nebo jak se tomu rika) byly pokrivene, byl to celkem drahy spas.
                  Ale to se stava stejne dpbre v Brusselu, tak v Amsterdamu, takze beru to sportovne, i kdyz se skripanim zubu.

                  • Re: Vánoční přání

                    vlk30 (přítel SN)     před 10 lety 28.12.2013 21:16 |  
                    0 0

                    Ja zasadně nenechávám auto přes noc někde venku a když už tak tam mám namontovaný tajný vypínače atd.No nejlepší je to auto mít špinavý žádný alu kola no prostě ničím neprovokovat.

                    • Re: Vánoční přání

                      slaviator     před 10 lety 28.12.2013 21:42 |  
                      0 0

                      Mě v Praze nikdy nic z auta neukradli, ale v Mostě mi před barákem kradli ČEPIČKY od kol... Holt nový alu, sportovního vzhledu, tak jsem si koupil postříbřený čepičky aby to hezky vypadalo, jeden kus třicet korun. Měsíc v Praze nic, přijel jsem do Mostu a byly přes noc fuč, auto stálo před barákem. Když se to stalo potřetí za sebou, tak jsem rezignoval a koupil jsem si obyčejný, černý umělohmotný...

                      Každopádně pořád lepší, než když se v 80.letech kradli ze zaparkovaných aut třeba stěrače. Ještě na začátku 90.let si je děda vždy v Mostě odmontovával, když nedával z nějakého důvodu auto do garáže a nechával ho před barákem přes noc. A vždy otevíral motor a vyndaval nějakou hlavu (pojistky? nevím). Holt 120tka, no. Kde jsou ty časy? :)

              • Re: Vánoční přání

                slaviator     před 10 lety 28.12.2013 21:37 |  
                0 0

                Já s tím, co píšeš, souhlasím. Jenže kluby si představujou, že je bude platit dál Slavie, Slavie si minimálně za Platila (jak je to nyní nevím) představovala, že je budou platit ony kluby. A ty ty peníze, které mají hráči v juniorce, dát nechtěly.

                ad hasící přístroj v autě je pěkná věc (sám nyní vozím dokonce dva - litrovej mám v držáku pod nohama spolujezdce, takže mi stačí tam jen sáhnout; druhej menší vozím vzadu v kufru), každopádně když chytne auto (stačí od žárovky, stává se to Škodě Octavia II), tak ten litrovej pěnovej přístroj beztak nestačí a v případě autonehody taky ne. Je to jen pro dobrej pocit...

                • Re: Vánoční přání

                  Barra     před 10 lety 28.12.2013 22:19 |  
                  0 0

                  Nechapu ze v Cesku jsou (nebo byly) povinne rezervni zarovky, ale prave hasici pristroj ne. Muze take zachranit zivot - nekdy pred snad 30 lety byla bouracka na okruhu kolem Antwerpen, ridicka byla zaklinena, auto ji zacalo horet. Sebehlo se nas snad deset s hasicim pristrojem, rozbili tim okna jejiho auta, uhasuli plameny, jinak by zaziva uhorela. Jak pises, dle pravidel musi byt u nas namontovany bud u hoh ridice, nebo na tunelu u leve nohy spolujezdce, kam ridic dobre dosahne. Jinak jsem pred lety, kdyz byly temperatury kolem 35 stupnu, nechal auto zaparkovane na slunci. Hitzem mi hasici pristroj vybuchnul (u spouste), mel jsem cele auto pod bilym prachem :-)

                  • Re: Vánoční přání

                    slaviator     před 10 lety 29.12.2013 00:44 |  
                    0 0

                    Upřímně to také nechápu. Kor dnes, kdy třeba u mého renault megana se musí při výměně žárovky zvednout heverem auto a sundat kolo, jinak člověk nemá možnost si tu žárovku vyměnit... A propo, i kdyby bylo jednoduché žárovku vyměnit - skutečně si ji každý vymění, jakmile mu praskne? Vzhledem k tomu, že dneska jsem během 150 kilometrů napočítal cca pět aut, kterým nesvítilo vůbec nebo hodně málo jedno ze dvou předních světel, tak očividně ne... Hasičák v autě není samospásný, ale jakmile by ho měl každý a při bourčace se jich sešlo více, tak to může zamezit větší škodě...

                    (jinak teda hasící přístoj vozil už můj děda ve Škodě 120 a později Formanovi, právě na levém sloupku řidiče. Dneska tam jsou páky pro otevírání kapoty motoru, tak to mám v držáku na tunelu u levé nohy spolujezdce. A prostřední opěrce vozím nůž (pro všechny případy, kdyby se zasekl pás a nešel odepnout - třeba při bouračce, kdy je možné riziko seškvaření bezepčnostního zapínání pásu... či i při pouhém zmatkování).

                    A ostatně, v tomhle by se třeba mohla pravidla v rámci EU sjednotit, vždyť ani vybavení autolékárničky není ve všech státech stejné a při překročení hranice je tak možné, že se člověk dopustí přestupku, neboť nemá všechno co v daném státu v autolékárničce být má. A povinné by měly být i vesty. Jednu mám v úložném prostoru pod nohama řidiče, druhou vestu mám ve sklápěčce u spolujezdce. Není nic "bezpečnějšího" než v případě havárie či poruchy za snížené viditelnosti vylézat z auta bez vesty... (už jsem potkal i sebevraha, který na dálnici! v odstavném pruhu měnil sám píchlé pneu... nepochopitelné. Pud sebezáchovy mi v takové situaci velí: zastavit v odstavném pásu na blikačky, vylézt z auta, zdrhat za svodidla (kouknout se nejdřív, zda tam není mostek - stalo se, že nějaký chlap před rokem na myslím D1 z Prahy do Brna takto chtěl při poruše auta přeskočit svodidla a on tam byl mostek a zabil se pádem na hlavu z třímetrové výšky...) a tam volat nějaký servis, který přijede, rozsvítí oranžové šipky a s opatrností vymění pneu... (bohužel, letos (nebo už loni?) takto někdo zabil na dálnici od Mladé Boleslavi servisního technika, protože si nevšiml dodávky s oranžovýma světlama a blikající šipkou... Nepozorný kamioňák, no...)

    • Re: Vánoční přání

      Alanor (admin)     před 10 lety 28.12.2013 18:11 |  
      0 0

      Při čtení rozhovoru mě napadlo přesně to samé.

      • Re: Vánoční přání

        bongor     před 10 lety 28.12.2013 19:37 |  
        0 0

        Mě taky.Petržela není žádný pako,ví že nejlepší partu hráčů může sehnat jedině z naší juniorky .Jinde jsou jen jednotlivci on potřebuje
        několik pokud možno sehraných hráčů.Jinak mu fandím,aby se dostal ze svých problémů a opět trenoval někde výš.

  35. Re: Vánoční přání

    petrjir     před 10 lety 28.12.2013 19:56 |  
    0 0

    Na slavia.cz nekdo psal, ze volal Ondraskovi jak Koubek, ktery ho vedl v Caslavi, tak Karol a Rebicek a stejne chce zustat venku. Tak asi ten utocnik jeste neni uplne domluvenej nebo to odrekl nebo chceme dva, cemuz moc neverim. Mate nekdo nejake info i treba s obrancem?

  36. Re: Vánoční přání

    travel (přítel SN)     před 10 lety 28.12.2013 23:06 |  
    0 0

    Na konci článku je zmínka o Slavii.




    Zákon mění akcie, ale firmy nikam nespěchají
    Eliška Bártová
    19:00 | Dnes
    Eliška Bártová
    Komentáře: 10
    Burza investice akcie cenné papíry finance



    Praha - S novým rokem sice zákon de facto zakáže anonymní akcie, ale při pohledu do obchodního rejstříku to vypadá, jako by se nic nedělo.

    Ke změně akcií přikročila dosud jen hrstka společností. „Jsou to jednotky firem, které s tím něco dělají," potvrzuje Petra Štěpánová z agentury Bisnode. „Zbytek to udělá asi až ve chvíli, kdy jim to začne překážet v uplatňování vlastnických práv."

    Firmy mají do konce roku možnost stávající akcie uložit v Centrálním depozitáři nebo u banky, aby byl identifikovatelný vlastník. Pokud tak neučiní, změní se s novým rokem anonymní akcie automaticky v akcie na jméno. Firma pak musí do poloviny roku zanést změnu do obchodního rejstříku.

    „Spousta firem o tom vůbec neví, často jsou to také mrtvé schránky, nebo prostě mají moc práce a tohle je jeden z úkolů, který je ještě nepálí," vysvětluje Štěpánková možné příčiny toho, proč firmy akcie nemění.

    Mezi společnosti, které mají anonymní akcie a dosud neprovedly jejich změnu, patří podle informací Aktuálně.cz například vlastník fotbalové Slavie, SK Slavia Praha - fotbal.





    Obdobný vyčkávací přístup zvolili také vlastníci fotbalového klubu Slavia. Společnost SK Slavia Praha - fotbal, kde je majoritním vlastníkem bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček, začala anonymní akcie používat teprve letos v lednu.

    Za tento krok směrem k netransparentnosti si vysloužila kritiku Fotbalové asociace ČR, která vyžaduje, aby fotbalové kluby měly akcie na jméno.

    K jejich změně však vedení Slavie přesto nepřistoupilo. „Společnost provede výměnu akcií na akcie na jméno v souladu s platnými právními předpisy nejpozději do 30. 6. 2014," uvedla mluvčí společnosti Soňa Nouzáková.

    Sankcí se ve Slavii, která v současné době jedná o vstupu nových akcionářů, neobávají. „Stav omezení akcionářských práv nastane, teprve pokud se akcie nezmění do 30. 6. 2014," míní mluvčí.

    • Re: Vánoční přání

      slaviator     před 10 lety 29.12.2013 00:48 |  
      0 0

      Akcie na jméno jsou podle mého jeden z největších populistických výkřiků, který nic neřeší. Společnost A bude vlastněná společností B, která bude vlastněna společnostma C a D, v nich bude mít podíl E, F, G, H, I zapsané na Kypru, v Texasu, v Anglii, v Nizozemí a na Kapverdách a tam cesta povede dál (a beztak stále existují tři státy na světě, které připouštějí tzv. akcie na doručitele)...

      Nebo druhá, méně nákladná a méně náročná věc: akcie na jméno budou na bezdomovce bez majetku....

      • Re: Vánoční přání

        Barra     před 10 lety 29.12.2013 00:54 |  
        0 0

        Tak byl si rychlejší než já, Slaviatore, mi psaní jednou dlouho trvá, než správně zformuluji své myšlenky. Máš ale samozřejmě pravdu. Přesto tady ještě pošlu to, co jsem připravil:

        Předpis, že akciové společnosti musí mít identifikatelného majitele, je sice pěkný, ale nic neřeší.

        Majitel akcií nemusí být fyzická osoba, může to být právnická. V případě Slavie může tedy být jediný a tedy 100% vlastník (a samozřejmě teď dávám fiktivní příklad s jmény které jsem si vymyslel) Slavia Prague Ltd., se sídlem na Maltě, v Valletta. Slavia Prague Ltd. je právnická osoba, její podíly může vlastnit buď nějaký fyzický vlastník nebo více vlastníků – nebo opět nějaká jiná právnická osoba, řekneme Slavia Prague Football S.A. (société anonyme), se sídlem například v Luxemburgu. A kdo je tedy vlastník této společnosti v Luxemburgu? Může to být opět fyzická osoba nebo osoby – nebo opět nějaká právnická osoba, tento krát možná Slavia Eden Ltd., s možným sídlem na Bahamas, Belize, Nauru, Nevis, Samoa, Antilles, Turks and Caicos, Cayman Islands – a tak můžu vyjmenovat dalších zajímavých money offshore heavens. A samozřejmě může finálně být finální vlastník nějaká holdingová společnost na jednom ze zmíněných ostrovů. Dá se s tím tak zamíchat, že finálně by v klubku firem a vlastníků formou právnických osob ani kočka své kotě nenašla.

        Ve fiskálním právu je zlaté pravidlo, že každý má právo si vybrat tu nejméně zdanitelnou cestu. Můžeš zůstat na hraně ostří nože, nesmíš tu hranu ale překročit. Tyto konstrukce jsou zcela legální.

        • Re: Vánoční přání

          slaviator     před 10 lety 29.12.2013 01:30 |  
          0 0

          A i kdyby ta kočka své kotě nakonec našla, tak se může zjistit, že vlastně majitel majitele společnosti, která vlastní majitele korporace vlastnící majitele Slavii... je - majitel Slavie. Všichni vlastníci jsou známí, jejich majitelé jsou známí - a přesto nikdo neví, kdo je kdo i když to celé přes 143 různých kroků rozebere.

          Což samozřejmě nehrozí u Slavie, protože toto je velmi nákladné a nevyplatilo by se to. Ale u korporací velikosti Agrofertu či PPF se to zcela jistě vyplatí a povede, když někdo nebude chtít vědět kdo je skutečným majitelem... A u menších korporací stačí, když majitelem bude společnost sídlící třeba na Tuvalu nebo když oficiálním majitelem bude bezdomovec přespávající v parku před Hlavním nádražím...

          • Re: Vánoční přání

            Markus     před 10 lety 29.12.2013 07:40 |  
            0 0

            A ti já si zase myslím, že to je velký krok správným směrem. Listinné akcie na doručitele se rozmohly takovým způsobem, který byl už nepřijatelný. Zákon o zvýšení transparentnosti akciových společností neřeší všechno, ale věřím že zásadně omezí současnou netransparentnost hlavně kolem veřejných zakázek a také pomůže státu účinněji bojovat proti úniku daní. Je pravda, že špičku ledovce téměř nezasáhne, stále lze skrývat skutečné vlastníky - ani teď nepůjde dohledat až do konce kdo je akcionářem akcionáře, to už v seznamu nebude, ale přece jen půjde lépe odlišit společnosti co chtějí fungovat fér a které se od počátku chtějí pohybovat stínem. Když říkám krok správným směrem, očekávám další novelizaci, třeba po vzoru Rakouska ( http://www.parlament.gv.at/PAKT/VHG/XXIV/ME/ME_00246/).

            • Re: Vánoční přání

              Barra     před 10 lety 29.12.2013 08:45 |  
              0 0

              Zajiste mas pravdu, co se tyka firem ktere maji zajem o verejne zakazky. Presto se myslim si v Cesku nepouziva reseni, ktere je zabehle v jinych statech Evropy. Aby firma se mohla uchazet o verejnou zakazku, musi mit registraci udelenou statem. Registrace je takove moralni vysvedceni: kdyz odvedes spatnou praci, sidis na zakazce, kdyz neplatis dane a socialni pojisteni, atd, atd tak o ni prijdes a nemuzes se dale uchazet o verejne zakazky. A jak se dostat do tohoto kolecka? O registraci muze zazadat firma, ktera jiz ma minulost a minimalne 3 roky v dannem oboru pracuje. Takze ne, aby se tyden pred uzavreni verejne zakazky zalozilo nova firma, ktera v tom oberu nikdy neodvadela jedinou cinnost, ktera nema ani sve zamestnance. Jedina ucina zbran je podle me koukat se na minulost nejake firmy, a podle toho jestli hrala podle pravidel hry (placeni dani) a ma zkusenost v oboru, ji pustit do vyberoveho rizeni. Zapecetene obalky samozrejme, ktere se verejne rozbali, zadne losovacky. Posledni vec: uchazec nesmi mit smesne maly obrat v porovnani se zakazkou o kterou stoji. Jestli stojis o zakazku za 100tis EUR, musis dokazat ze jsi za posledni 3 roky mel monimalne 5x vetsi obrat nez objem zakazky.

              • Re: Vánoční přání

                slaviator     před 10 lety 29.12.2013 11:28 |  
                0 0

                Přesně toto bych si představoval... A pak je jedno, kdo to vlastní a v jaké formě má akcie...

            • Re: Vánoční přání

              podol (přítel SN)     před 10 lety 29.12.2013 08:56 |  
              0 0

              Také si to myslím,někde se začít musí.Nejhorší je se jen s tím vyrovnat konstatováním,že nemůžeme nic dělat.Že si vždy najdou cestičku jak zákon obejít.Ale stát je největším zadavatelem zakázek
              na mnoha akcích v řádu sta mld.Pokud zadavatelé budou chtít,může
              taková neanonymita být v zadávacích podmínkách výběrového řízení.
              Také zmiňované krádeže a jejich ´téměř beztrestný rozmach se mi dlouho vyhýbaly.Myslím,že za nárůst může i nepotrestání velikých krádeží,které všichni dobře známe.A když mohou "Oni",můžeme i "My".A to další je,že policie rezignovala na nějaké vyšetřování a jsem přesvědčen,že vyřešení a odhalení pachatele nebude daleko od
              0 procent.Zde je má vlastní zkušenost.23.12.13 mne před propuštěním z nemocnice do domácí péče byl z nemocničního pokoje
              odcizen mobil,peněženka s nějakými penězy a hlavně mými veškerými doklady.To se stalo během cca 5 minut,co jsem byl na WC.
              Vyplňování složitých dokladů trvalo 3 policistům přes 2 hodiny a ačkoli každému muselo být zjevné,že někdo z personálu či pacientů musel dát zlodějům echo že jsem pryč,to policii příliš nezajímalo.Pomohli mi sice s blokacemi,ale dle jejich vyjádření je malá šance,že by na něco přišli.Naštěstí mám rodinu,která mi pomůže
              s následným vyřizováním na úřadech a vystavení nových dokladů.
              Ale obávám se,pokud se toto nezmění,tak krádeží a loupeží bude dále přibývat.
              Za tyto řádky se omlouvám,netýkaly se Slávie a pro tu zde jsou i SN.

              • Re: Vánoční přání

                Barra     před 10 lety 29.12.2013 09:34 |  
                0 0

                JHezke dobre rano, Podole. Tak to me vazne moc mrzi - kradez v nemocnici, den pred Vanoci, je to prvotridni hyenismus.Sance, ze by se to vyresilo je asi nulova. V kazdem pripade doufam ze jsi presto prozil s tvymi blizkymi klidne svatky. Preji ti moc pevne zdravi a stesti v novem roce.

                Jinak mas pravdu s tim potrestanim. Kolik krat jsem neverive kroutil hlavu, kdyz jsem na internetu cetl ze policajti kteri spachali trestny cin temer vzdy odchazi od soudu s podminenym trestem. Byt policista, politik atd, tedy nekdo kho plati verejnost, je u nas naopak pritezujici okolnost. Jak casto se mi stalo, ze me v Cesku pri navsteve zastavi na ulici policiste - cizi SPZ asi laka. A kdyz, tak se pravidelne pokousi o Handel: muzu mit pokutu za pul, neoficialne. Jak muze clkovek mit duveru v policii, kdyz ma mezi sebou cleny kteri navadi ke korupci? Pracoval jsem relativne dlouho v USA. Neumim si predstavit, ze by mistni sheriff po me chtel uplatek, nebo lepe ze bych sam nejaky nabizel. Ve stejnou vterinu bych mel pouta na rukach. Cesko ceka v tom smyslu jeste velmi dlouha cesta.

                • Re: Vánoční přání

                  podol (přítel SN)     před 10 lety 29.12.2013 09:54 |  
                  0 0

                  Barro,děkuji za hezká slova.Vánoce jsem si pokazit nenechal.Byly krásné,mezi mými blízkými.Člověk až při takovýchto příležitostech pozná co je důležité a co ne.To nejdůležitější rodina a přátelství,
                  to mi nikdo neukradl.Ale nechám tohoto tématu.Přátelé,z Vás dobře
                  informovaných,není něco nového ve Slávii?Jsem nedočkavý.
                  Podol

              • Re: Vánoční přání

                Eluin (přítel SN)     před 10 lety 29.12.2013 09:38 |  
                0 0

                Bohužel, Podole, máte pravdu.
                Masarykovske "nebát se a nekrast" tady naneštěstí neplatí.

              • Re: Vánoční přání

                Markus     před 10 lety 29.12.2013 10:49 |  
                0 0

                Nehezká příhoda. Přeji vám, ať se dáte zdravotně do pořádku. Abych na konec napsal něco pozitivního, naštěstí sleduji kolem sebe pozitivní trend co se týká alespoň hospodářské kriminality a dokonce i těch drobných pokusů o podvody. Každá banka má dnes třeba pro poskytování zajištěných i nezajištěných úvěrů pěkné chytré mechanismy, které jsou velmi účinné, automatizace a propojení počítačových sítí (především využívání služeb - různých centrálních registrů) to hodně zlepšilo. To že to funguje má viditelný preventivní účinek a lidé více dbají o svůj čistý štít. V tuhle chvíli mám důvody věřit heslu Boží mlýny melou pomalu, ale jistě :)

              • Re: Vánoční přání

                slaviator     před 10 lety 29.12.2013 11:46 |  
                0 0

                Myslím, že co se týče hospodářské kriminality, tak poslední dobou se policie nebojí. Od té doby, co má rozvázané ruce a nemusí všechno hlásit nahoru, tak se vyšetřuje - viz Rath, kauza Nagyová, které jsou špičkou ledovce. A minimálně podle statistik je relativně vysoká úspěšnost i u drobné krádeže.

                Jinak té krádeže v nemocnici mi je líto, to je hyenismus. Mě před asi sedmi lety okradli cestou z fotbalu ze Slavie od zaplacení jízdenky na vlak u okénka podchodem k peronu a nástupu do vlaku do Mostu. Nejen ta jízdenka, ale i veškeré doklady, průvodčí by mě ještě nechal při tom všem vysadit, "protože nemůžete jet ani na občanku, což by bylo za 5.000 (nebo kolik to říkal), když mi tady tvrdíte, že ji jako nemáte". A chlap, co tam seděl ve vlaku v kupé se mnou, tak mě poslal do háje, když jsem se mu snažil v zoufalosti prodat bundu, abych měl na ten lístek a nemusel být vysazen někde v poli v Kralupech či kde. Tak naštěstí se na mě ten průvodčí pak slitoval, když jsem za ním ještě těsně před Roztakama zašel, a poslal mě dopředu do prázdného vagonu, at si tam sednu a jedu tam. Takže si to být okraden o doklady umím moc dobře představit... (a před 3 měsíci mě okradli podruhé v životě, v noční 510 o mobil, který jsem měl v kapse. Policista nejdřív prskal, že proč jsem zašel k nim na oddělení na Bartolomějskou, když to spadá jinam, já mu v klidu řek, že je úplně jedno dle zákona, kde to nahlásím a když prskal dále a chtěl jsem, aby mi teda zavolal nadřízeného, tak odešel na čtvrt hodiny za dveře z té jejich "předsíně" kde to s lidma na Bartolomějské sepisujou a když se vrátil, byl jako milius... - bohužel, před pár dny mi přišel dopis, že HTC se stejně nenašlo...). Ale když jsem byl na stáži na trestním oddělení na soudu, tak těch kapesních zlodějíčků bylo pochytáno dost. Vlastně na té Praze 4, kde jsem byl na stáži, to bylo tak 70 % těch kapesních zlodějíčků, kapsářů a zlodějů co ukradli kolo, vloupali se někam do objektu společnosti a vykradli to tam a tak. A ten zbytek byly všechny ty obecná ohrožení, ublížení na zdraví a podobně..)

            • Re: Vánoční přání

              slaviator     před 10 lety 29.12.2013 11:11 |  
              0 0

              Ohledně veřejných zakázek - největší nesmysl je požadovat společnosti mající akcie na jméno (lehce to může být společnost ze zahraničí, kterou vlastní jiné společnosti se sídlem, kde jsou akcie na majitele) nebo akcie jsou napsané na někoho, kdo nemá majetek (ostatně to byl jeden čas případ i Slavie, kdy ji oficiálně spoluvlastnil Sisákův řidič Antonín Franc, který myslím nevlastní ani byt a bydlí v družstevním panelákovém bytu...)

              Nene, transparentnost se dá řešit jinak, a tím nemyslím centrální nákupy, které znamenají, že o nákupech rozhoduje úředník a kterým vyhoví minimum společností, a nemyslím tím ani veřejné zakázky, kde nejdůležitějším kritériem je cena. Funguje to ve zdravotnictví a dopadá to tak, že třeba zdravotní rukavice jsou nakupovány centrálně pro všechny nemocnice ty nejlevnější. Jenže problém je v tom, že ty nejlevnější nevydrží a trhají se už při nasazování. Jsou to "blbé" rukavice, ono by se to zdálo jako hloupost, ale není, doktorům a sestrám pak jde na operačním sále díky tomu o zdraví, potažmo v nejzazším důsledku i o život a ty rukavice si teda pak kupují radši sami ze svého lepší... Ovšem nemocnice stále nakupuje rukavice. Nebo se objedná něčeho určité množství, které tabulkově dle průměru vychází, a když je toho třeba o 20 % nad průměrem a má se potřetí centrálně doobjednávat, je to divné a prý se s tím plýtvá - přitom tam mohou být objektivní důvody, že se s tím opravdu neplýtvá. A když je to odchýleno o třeba těch 20 % pod průměr, tak je to zase divné a zase se v tom šťourá... To je veškerá ta transparentnost ve veřejné správě, centrální nákupy které ještě ve větší míře prosazují někteří politici a potom se za ušetřené peníze v onom zdravotnictví konkrétně koupí přístroj, který projde vším - ale je koupen do Horní Dolní a chybí na něho to nejdůležitější: pacienti...

              Takže řečičky to jsou pěkné celkově, ale chybí koncepce. A je jedno, zda jsou to zakázky ve zdravotnictví, v dopravě nebo v armádě a je úplně jedno, zda je to kupováno od společností s listinnými akciemi na doručitele či ne.

              • Re: Vánoční přání

                Markus     před 10 lety 29.12.2013 11:32 |  
                0 0

                (sorry za směrování vlákna dál od Slavie) Jak říkám, nechtěj hned všechno. Lepší než stát na místě je zkusit dělat kroky - změny. Většinou když se nějakým směrem vykročí, není třeba kráčet zpět, posuneš se do nové pozice, rozhlédneš, vidíš věci z jiného úhlu, upřesníš si znalost. Rádi tu kritizujeme EU, ale pořád je miliarda věcí, kde se můžeme od západních států inspirovat, mimochodem inspirací pro fungování moderního IT po celém světě je stále ještě starý dobrý IT Infrastructure Library, sada doporučení a pravidel více než 30 let stará, kterou vypracovala státní organizace CCTA. Jistě bychom našli i spoustu inspirace pro centrální nákupy, které zmiňuješ. Problém těch rukavic je ve špatných kritériích, které někdo nastavil, pokud je ten systém zdravý, bude v dalším výběrovém řízení zohledněn. Navíc je dobrým zvykem vždy nabídnout i tak alternativu a pro extrémní případy umožnit individuální řešení. Pokud se centrální nákup dělá dobře, je výrazně efektivnější než decentralizovaný a těží z objemu takové zakázky - do výběrového řízení se zapojí i vzdálenější dodavatel (který by jinak malou lokální nabídku ignoroval), nabízejí se množstevní slevy a také nedochází ke zbytečnému řetězení dodavatelů - na místo aby se přihlásil dodavatel, co přeprodá produkty jiného dodavatele, jde se napřímo. Fascinuje mě, kolik velkých světových korporací zde neprodává své produkty státu či městům napřímo, ale přes dodavatele. Přitom z soukromých subjektů už to bývá jinak, tam to už často funguje napřímo ke spokojenosti obou stran.

                • Re: Vánoční přání

                  slaviator     před 10 lety 29.12.2013 11:55 |  
                  0 0

                  Ty množstevní slevy ve veřejné správě nefungují. To funguje někde, kde je majitel společnosti, hledí si na zisk a snaží se tedy vyjednávat při větším objemu zakázky slevu. Ve státní správě to funguje tak, že dle zákona vyhraje nejnižší nabídka (a kvalita a jakost se v 99 % nezkoumá) a cena dodávky (zboží i služeb) je poté navýšena. A tohle se děje běžně a když člověk má důkazy, jak se to dělo a podá na policii ohledně tohoto trestní oznámení, tak se to často odloží. Takže spíše by to chtělo hmotnou a trestní odpovědnost úředníků, kteří o zakázkách rozhodují, což ostatně byla podmínka EU při našem vstupu, a tak tu deset let platí zákon o veřejné službě, který však nenabyl stále účinnosti... :-)

                  A podle mě je jediné možné řešení: aby stát rozhodoval o co nejméně věcech...

                  Jinak ono to zase není tak daleko od Slavie, protože ve Slavii jsou ve vedení lidé, kteří ve veřejném sektoru dělali. Ať je to Aleš Řebíček, ať je to Adam Řebíček, ať je to Jiří Hodač jako předseda dozorčí rady. A tito přivedli do Slavie styl uvažování, který je rozšířen ve veřejné správě. A stejně tak se Slavie týkalo to přepisování akcií na člověka bez většího majetku, jak jsem již zmínil, tak jeden čas takto Slavii oficiálně spoluvlastnil Sisákům řidič Antonín Franc...

                • Re: Vánoční přání

                  podol (přítel SN)     před 10 lety 29.12.2013 12:02 |  
                  0 0

                  Nikdo z nás nemůže tvrdit,že s veřejným sektorem je vše v pořádku.
                  A zcela jistě to nevyřeší "jen"akcie na jméno.Ale je to cesta správným směrem.Myslím,že tento trend nepokračuje jen v ČR,ale je to problém
                  celoevropský,když ne světový.Už jen pojmy "veřejné zakázky","výběrové řízení"jsou trochu zavádějící.Taková výběrová řízení si nechal dělat i p.Křižík,před stavbou pražské tram koncem 19.století,nakonec si ho dělá každý před větším nákupem.Porovnat
                  si ceny,parametry a rozhodnout se pro nejvýhodnější.Dnes máme na výběrová řízení složitý zákon,který slouží hlavně jako alibi pro úředníky,kteří o zakázkách rozhodují.Svou složitostí přispěl mnohokrát k tomu,že nebyly vyčerpány mnohamil.dotace,že stavby nakonec nebyly realizovány,že stavíme nejdražší dálnice v Evropě,že se termíny stále odkládají a vícepráce jsou někdy i vyšší,než cena stavby.Osobně nevidím problém v tom,že by zákon o veřejných zakázkách měl být podrobnější,že by akcie na jméno měly být jediným krokem.Myslím si,že hlavní problém je v absenci osobní
                  odpovědnosti lidí,kterým odpovědnost vyplývá z jejich pracovní náplně.když si projdete aktéry těch smutných slavných kauz,nikdo za nic nemůže,za nic neodpovídá.To je sice postoj každého viníka,ale proto by měl být zákon a soudy,který míru viny a odpovědnosti určí.
                  A takový pocit beztrestnosti je v zásadě stejný,jako u těch drobných
                  zlodějíčků.

                  • Re: Vánoční přání

                    slaviator     před 10 lety 29.12.2013 12:16 |  
                    0 0

                    Ty nejdražší dálnice v Evropě jsou už mýtus...

                    ČR - km 226 mil, Maďarsko 286 mil, Slovensko 244 mil, Německo 210 mil, Rakousko 330 mil (očištěno od DPH a přivaděčů)..

                    Někde se do toho počítají přivaděče, někde ne. U nás chce každá obec v okolí přivaděč a protihlukovou stěnu, ekologové přechody koncipované pro medvědy, i když ti tu nejsou... apod.. Někde se to počítá do ceny dálnice (u nás), protože to platí zadavatel - někde to platí obce. DPH je v různých zemích stejné, někde se u veřejných zakázek neplatí (myslím, že Portugalsko)

                    • Re: Vánoční přání

                      klimi     před 10 lety 29.12.2013 13:16 |  
                      0 0

                      K těm dálnicím:

                      V Čechách je tohle hodně ošemetné téma. Začíná to už dávno předtím, když se mění územní plán a pracovníci ví, že se zde v nějakém horizontu bude stavět dálnice/RK. Tyto pozemky pak oni sami nebo většinou jejich známí skupují a pak stát "vyždímají" a za draho pozemek prodají.
                      Dalším "zvyšovatelem" ceny jsou u nás různé přílepky, jako jsou právě ty přivaděče, propustky, stěny, zábrany, atd..., které se často ke stavbě přilepují mimo vysoutěženou samotnou dálnici, často jsou tyto přílepky dosti pochybné.

                      Samostatnou kapitolou v porovnání s SRN, Rakousku, apod. je kvalita nových dálnic, to každý z nás snad zná :))...

                      • Re: Vánoční přání

                        klimi     před 10 lety 29.12.2013 13:18 |  
                        0 0

                        A pak tu máme stavby jako "Blanka" apod., to už je kapitola úplně mimo, podobně jako kdysi SazkaArena, Pandur,...

                        • Re: Vánoční přání

                          slaviator     před 10 lety 29.12.2013 17:00 |  
                          0 0

                          Pandur je zase trochu něco jiného - vybavení těch, které máme my a které mají Španělé je podstatně jiné (síla obrnění, všechny naše Pandury umí plavat ve vodě, obrnění je v řádu pár hodin demovatelné, tudíž měnitelné, máme daleko novější software, jsou ta lepší střílny) a Španělsko je kupovalo bez DPH, my s...

                          Neříkám, že tam nebyla korupce, myslím, že byla, ale jsou to špičkově vybavené vozy (všechny kusy, nikoli jen pár ks jako mají Španělé) a metodika výpočtu výsledné ceny je prováděna díky té DPH trochu jinak.

                          Zlodějny jsou SazkaArena, Blanka, silniční obchvat Prahy, metro A nebo i metro D, zlodějny se dějí v Krajské zdravotnické u nás v Ústeckém kraji a další...

                          Mimochodem, k těm dálnicím - 20. prosince se otevřel 17ti kilometrový kus R7 k Chomutovu, stál 5 miliard. A četl jsem propočet ministerstva dopravy, že dostavět dálniční síť jak je plánována, tak bude stát ještě 500 miliard...

                    • Re: Vánoční přání

                      Barra     před 10 lety 29.12.2013 13:48 |  
                      0 0

                      Náklady na výstavbu dálnice v ČR a v zahraničí neznám, ale beru, že jsi to vyhledal. Bereš ale v úvahu ale výšku nominální mzdy ve stavebnictví v Německu v porovnání s ČR? Bude to několika násobek – a kde se ten rozdíl projevuje? A dále se musí brát v úvahu kvalita odvedené práce a použitých materiálů. Sám jsi uvedl příklad rukavic do nemocnice, které jsou snad na první pohled cenově výhodné, ale trhají se. Stačí, aby tloušťka použitého latexu byla o jeden jediný mikron tenčí – a hned to dělá obrovský rozdíl ve výrobní ceně. Stejné platí ve stavebnictví. Můžu použít o něco méně kvalitní písek, cement, asfalt, sám si to doplň. To ale nehrozí v Německu, o to jsem si jistý.

                      Pracuji pro Benelux-firmy, které v ČR, na Slovensku atd. chtějí investovat a staví výrobní areály, sklady, atd. Vždy žasnou, že cena stavby na m3 je v ČR podstatně vyšší než v západní Evropě. Nebude to záviset na použitém materiálu, tyhle ceny jsou v celé Evropě stejné. Rozdíl je v nákladech na mzdy (ty jsou ale v ČR podstatně nižší než v západní Evropě) a v zisku, které si firmy kalkulují, a který částečně padá na úplatky.

                      Manželka mi vždy s úsměvem říká, že jsem velký vůl. Není jedna jediná stavba, kde by mi subdodavateli (a zásadně vždy funguje jeden dodavatel na vlastní stavbu, ale subdodavatelé na okna, vrata, podlahy, elektro, vzduchoinstalaci, světlíky, atd., atd., které sami vybíráme, protože to vyjde podstatně levněji – jinak si hlavní dodavatel strčí ten extra zisk do vlastní kapsy) nenabízeli odměnu buď v penězích, nebo že mi zdarma odvedou nějakou práci, za podmínku že je vyberu.

                      Nebude náhoda, že ČR celkem vyniká v korupci. A to mluvím o soukromém sektoru, což teprve se musí dít při veřejných zakázkách, které hradí daňový poplatník, nebo které platí Brussel. To je teprve lákadlo.

                      • Re: Vánoční přání

                        slaviator     před 10 lety 29.12.2013 16:53 |  
                        0 0

                        U dálnic je jenom pouhých 9 % z ceny výstavby otázkou mezd. Tudíž ten rozdíl je řádově v procentech.

                        Materiál je drahý stejně v Německu jako u nás či jinde, jak i píšeš ty sám u těch staveb. Největší rozdíly tam jsou jak zmiňuje klimi ve výkupech pozemků, potom v těch přivaděčích a stavbách okolo (v ČR funguje systém, že obec chce třeba opravit kanalizaci, že chce to a tamto), v ceně jsou zahrnuty přemostění polních cest a rozdílné je DPH v jednotlivých státech...

                        Jinak vždycky se rozčiluju, když někdo říká, že "něco platí EU". EU žádné peníze nemá. Jsou to peníze Německa, Francie, Anglie, Česka a dalších, které odvádějí peníze vybrané na daních + clo (zjednodušeně řečeno). A pak se musí něco postavit, profinancovat a EU možná na to poskytne dotaci nebo kvůli administrativní chybě nikoli. A aby byl nárok na dotace, tak se staví cyklostezky, opravují baráky na samotě, vystavují kruhové objezdy - ale na zbytečných místech a zbytečně. Je to jako kdyby si měl barák, zatejkalo ti skrze střechu, oprava by měla stát milion a ty bys měl jen půl milionu - a někdo by ti řek, že ti na to přispěje 600 tisíc, ale že nesmíš opravit střechu, ale vyměnit okna (která si měnil už ale před dvěma lety) a nahodit fasádu...

                        A mimochodem - v roce 2013 byla Česká republika již čistým plátcem unijního rozpočtu (4 mld Kč)

                        • Re: Vánoční přání

                          Markus     před 10 lety 29.12.2013 17:44 |  
                          0 0

                          V současnosti dělají výkupy pozemků kolem 50% ceny dálniční stavby. Teď pár kdyby :) Kdyby se nestavělo po kouskách, ale koncepčně větší kusy, nejen že by dálniční systém byl přistavován po kusech, které by měly dostatečný užitek (což to současné kouskování velmi často nemá - dálnice je od dálkové dopravy, nemá sloužit jako náhrada místní dopravy), ale také by probíhala ve výsledku hladčeji příprava. Takhle se jen nahrává spekulantům, dálnice se realizuje po kousíčkách a další se teprve začnou připravovat, takže spekulanti mají velkou šanci, že "neobchodují" nadarmo. A víte co? To není chyba spekulantů, odmítám jim cokoliv vyčítat, je to chyba státu a ŘSD, že nebylo schopno nastavit za celou tu dobu lepší systém (až mi to přijde, že se spekulantům nahrává). Závěrem ještě k těm 50% ceny stavby, je tam jedna smutná věc, zatímco spekulanti tam dokáží i řádově násobit svou investici, spousta lidí dostala od státu za své pozemky minimální cenu 100Kč/m2, což žádné terno nebylo. Akorát je to toto téma tak populární, že se na něm vozí politici, hrabou do toho, ta minimální cena šla dolů a ve výsledku státu narůstá počet vyvlastňovacích řízení - letos to byl několikanásobek předchozích let.

                          • Re: Vánoční přání

                            slaviator     před 10 lety 29.12.2013 18:04 |  
                            0 0

                            Když už jsme u těch dálnic... Já třeba osobně nechápu rekonstrukci D1. Nevěřím teda Jančurovi, že by stačilo jenom rozdrtit podklad a hodit na to novej povrch... Jsou tam úseky, které byly v katastrofálním stavu a jak je při probíhající rekonstrukci vidět, tak na dost místech to ani neodpovídá projektové dokumentaci (což je ostatně problém do dnešních dob, jinak by se dálnice nemohla vyboulit jako u Ostravy...). Ale nechápu, když se strhávají mosty a staví nové, proč se prostě celá D1 nerozšíří na 3+3 pruhy a místo toho se rozšiřuje jenom odstavný pruh o 1 metr (aby v případě uzavírky se místo 2+1 dalo jezdit 2+2). To je podle mě polovičaté řešení...

                            A druhá věc je, že se urychleně měla nejdřív postavit R35 Hradec-Olomouc, která by odvedla dle Matt McDonalda zhruba 30 % dopravy z D1 (v podstatě většina Ostrava-Praha a Olomouc-Praha)...

                            • Re: Vánoční přání

                              Markus     před 10 lety 29.12.2013 18:41 |  
                              0 0

                              R35 je smutný příběh, ta už měla 10 let fungovat, ale to bychom mohli pokračovat s D3, plnohodnotnou R1, napojením na A5 (Vídeň) a dalšími nedokončenými stavbami. Tyhle stavby dávají často ekonomové za příklad investice, pro kterou se s přehledem vyplatí státu zadlužit se, ekonomiku to natolik povzbudí, že se to vrátí rychleji než kdyby se stavba nerealizovala. Je hloupost, že jsme už dávno tyhle dálnice nerealizovali a nenapojili se tak i na zahraniční tepny. Totéž platí pro železniční koridory. Mimo jiné by to vyjasnilo záměr s mnoha pozemky, třeba R1 kolem Prahy, kdyby byla už hotová, neblokovalo by to široko daleko koncepčnější územní rozvoj než se teď dělá. D1 je jak je dobře známo zanedbaná, také si myslím, že by úsek Praha - Brno měl být 3+3. Co tam vidím ještě jako problém je příliš mostů přes a také příliš MÚK a odpočívek, i to je důvod, proč je pak stavba a udržování dálnic u nás tak dražší. To co navrhoval Jančura posoudit neumím, ale to co navrhoval se dnes už dělá s úspěchem u menších silnic, docela tomu věřím.

                              • Re: Vánoční přání

                                slaviator     před 10 lety 29.12.2013 19:04 |  
                                0 0

                                To co navrhoval Jančura se dá dělat tam, kde si seš jistý podkladem. D1 byla zfušovaná už při stavbě, mnohdy neodpovídá její stav projektové dokumentaci, kanalizace pod vozovkou kupříkladu vede zcela běžně o sto metrů jinde než by měla a někde je zase beton tam, kde by být neměl, což jsou maličkosti, ale vykresluje to, jak ta projektová dokumentace je v nepořádku oproti reálnému dílu.

                                A jinak souhlas s blokací pozemků - a nejen jak říkáš v koridoru plánované výstavby dálnic (kdy mnohdy existují tři varianty, třeba přes Český ráj... a ve všech třech variantách je tak v plánovaném koridoru blokováno území), ale i železnic (a opět, podle mě je nesmysl mít za desítky miliard koridory jenom pro 160 km/hod, když by nebylo příliš dražší stavět koridory rovnou pro 200-230). Alespoň, že došlo k církevním restitucím a byl tím odblokován majetek obcí a krajů (na což kritici církevních restitucí rádi zapomínají).

                                A jinak - před pár dny jsem koukal na cca 5 let starý plán ŘSD, které počítalo s dostavbou severní části R1 od Ruzyně přes Suchdol do roku 2015-2020. Dnes je odhadován nejdřív rok 2025...

                                A metro na trase D tu mělo jezdit už jak dlouho? A realita: ještě není ani kopnuto do země. Ale je úchvatný nápad změnit jeho variantu z lehkého metra, které povede z Písnice na nám.Míru a později bude prodlouženo dál, na metro se starými těžkými sovětskými vozy (pravda, rekonstruovanými atd) na Písnice-Budějovická s tím, že to bude dočasně větev trasy C a později se protáhne dále. Dočasně přitom v Česku znamená minimálně dvacet let, viz třeba občanský zákoník, který byl po roce 89 dočasně novelizován a vypuštěny nejhorší socialistické bludy a nový začne být účinný až za dva dny. A těch dočasností, které trvají dvacet a více let je mnoho (Dejvická byla taky dočasná konečná stanice a funguje tak už 40 let...). Nehledě na to, že Nuselský most v dohledné době potřebuje generální opravu a trasa D vedoucí mimo jeho tubus je celkem potřebná, dalších 30 let (minimálně 10 let výstavba metra Písnice-Budějovická a minimálně 20 než by se tato "dočasná" větev prodloužila dále a mimo tubus Nuseláku) bez generální rekonstrukce nevydrží. Holt byl stavěn na lehké vozy metra M1 vyrobené v ČKD a nikoli na těžké sovětské soupravy (jezdící původně se třemi vagony, dnes s pěti...)

                        • Re: Vánoční přání

                          Pepino44     před 10 lety 29.12.2013 17:46 |  
                          0 0

                          Takové ty více práce nebo více náklady se nemusejí týkat jenom bezprostřední blízkosti stavby dálnice. Znám několik případů,kdy k nákladúm na dálnici byly připočteny i náklady na vybudování chodníků,výměny oken ve vesnicích kudy vedla dočasná objžďka kvuli staavbě dálnice. To potom ty náklady opravdu rostou. A takových více prací a více nákladů bude určitě víc. Některé jsou prospěšné (např.ty okna a chodníky),některé opravdu úsměvné.

                          • Re: Vánoční přání

                            slaviator     před 10 lety 29.12.2013 18:00 |  
                            0 0

                            A tohle je právě to, co v Německu nebo v Rakousku se neděje a u nás to zvyšuje cenu staveb... Jsou to úlitby obcím, aby (zjednodušeně řečeno) souhlasily s územním plánem a nenapadaly projektovou dokumentaci apod

                            (a nejúsměvnější potom následně je, když se někam nastěhuje někdo k dálnici co je tam x let a po půl roce si začne stěžovat na hluk... Menší extrém je, když si koupí pozemky vedle plánovaného obchvatu, který se poté následně skutečně postaví (třeba Třemošná u Plzně, kde je normální obchvat silnice kategorie I.třídy č.27 Most-Plzeň majitelé domků na kraji Třemošné soudně napadli otevřený obchvat Třemošné, který ulevil 95 % obce a odvedl z ní tranzitní dopravu, ten obchvat tam byl plánován snad 30 let a před asi dvěma lety se konečně otevřel - takže obchvat nakonec byl zavřen a musely se dodělávat protihlukové stěny nebo dokonce snad valy...); v Praze se to děje u magistrály, kde si různé spolky neustále stěžují a soudně napadají a na magistrále je tak rychlost snížená na 50 a nedivil bych se, kdyby se snížila na 30... - přitom by stačilo vyměnit povrch vozovky za jiný, méně hlučný, normálně to existuje a na Západě se to ve městech používá...)

  37. Re: Vánoční přání

    klimi     před 10 lety 29.12.2013 10:21 |  
    0 0

    Tahle okurková sezóna mě štve, už aby to vypuklo!

    Jinak co očekávám od roku 2014:

    Jakožto častý "sledovatel" utkání mládeže očekávám, že se budeme snažit udat hráče s juniorky na hostování. Někde zde byly signály (Koubek, Kisel,...,), že se podařilo najít angažmá pro některé naše mladé nebo aspoň že se jim pokusí něco najít.
    Očekávám, že za juniorku budou konečně hrát především hráči ročníku 94 a 95. Naše juniorka je sice první, ale většinu utkání byl věkový průměr našich hráčů mnohem vyšší než u soupeře.

    Počítám, že bude zájem především o Šimečka s Vyhnalem. Samozřejmě asi také o Hrubého s Bazalem, ale ti jdou do přípravy s Áčkem. Snad konečně půjde i Hurka, aby se s ním začalo také něco dít a nestagnoval. Dále uvidíme, jaká bude situace kolem Kolaříka s Zákostelským...