Přípravná utkání

Tipsport liga: Slavia - Liberec 0:1

V souboji o umístění v zimní Tipsport lize se utkala Slavia se Slovanem Liberec. Sešívaní prohráli 0:1 i přes herní převahu a neproměněnou penaltu.

Slavia - Liberec 0:1 (0:0)

V 85. minutě neproměnil Lička penaltu.

Branky: 50. Rabušic

Sestava: Rakovan (46. Čontofalský) - Dostál (46. Nitrianský), Škoda, Neves, Zmrhal - Gecov, Lička - Prošek (70. Bazal), Piták (61. Koreš), Juhar (71. Vyhnal) - Necid (46. Vošahlík)

Oba týmy nasadily silné sestavy, takže se dal očekávat zajímavý zápas. Na první větší šanci si však diváci museli počkat až do 25. minuty, kdy po akci Pitáka s Necidem zakončoval tvrdou střelou Zmrhal. Hroššo si ale s jeho pokusem poradil. Slavia se osmělila a hned vzápětí pálil Necid, hostující gólman byl však opět na místě. První větší šanci Slovanu si připsal testovaný útočník Budnik, když pálil jen těsně vedle Rakovanovy svatyně. Slavia byla o něco lepším týmem, dobrou hlavičkou se po Dostálově centru prezentoval aktivní Necid, Hroššo znovu zakročil. Více se v první polovině zápasu nestalo.

Trenér Koubek tentokrát v půli střídal jen třikrát - do druhého poločasu vyběhli Čontofalský, Nitrianský a Vošahlík. Liberec se brzy po hvizdu rozhodčího prosadil - Kolár vysunul Rabušice a ten prostřelil Čontofalského. Kolár se blýskl i o pár minut později, když si poradil se Škodou a pálil jen těsně nad. Od té doby měla šance jen Slavia, která se snažila o vyrovnání. Výborný liberecký brankář ale zastavil Proškovu střelu i Korešovu hlavičku z výborné pozice! Když to nešlo silou, tak to Lička zkusil chytře, ale i s jeho lobem si Hroššo poradil. Svůj vynikající výkon pak potvrdil v opakování předchozího souboje, když v závěru chytil Ličkovi penaltu po Frýdkově faulu na Vyhnala. Liberec tak zvítězil 1:0.

Komentáře (417)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé