Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 20. kolo

Pastoorova premiéra v Edenu přinesla zřejmě nejlepší domácí výkon Slavie v probíhající sezóně. Tomu odpovídá i pozitivní hodnocení výkonů našich hráčů.

Slavia přitom do utkání nevstoupila vůbec dobře. Prvních 10 minut hrozilo Znojmo, které si připsalo dvě solidní šance. Ty zůstaly naštěstí nevyužity. Po zbytek poločasu už diktovali tempo hry sešívaní. Šlo ale jen o tlak platonický, při němž chyběl výraznější pohyb či nečekaná přihrávka. Hosté hráli ustrašeně a červenobílým navíc pomohli i chybou, která rezultovala v úvodní gól utkání. Slavia tedy sice první půli dominovala, ale na můj vkus poněkud hluše a nad bezzubým soupeřem.

Druhá půle byla ze strany Slavie už o mnoho lepší. Slávisté nejenže drželi míč, ale dostávali se i do vyložených šancí, které zahazoval zejména Necid. Fanoušci se kochali nejlepší hrou svých hráčů po dlouhé době, když přišel blesk z čistého nebe - Znojmo srovnalo z náhodné a vyloženě ojedinělé akce. Tým ale další výsledkovou blamáž nedopustil a druhý gól do hostující branky zcela zaslouženě dotlačil, ačkoliv v závěru mohlo Znojmo, po průběhu zápasu, zcela nezaslouženě vyrovnat, když jen těsně minul Crnkić.

Slávisté tak po zásluze zvítězili, když zvláště ve druhé půli naznačili výkon dle představ jejich fanoušků. Sešívané ale stále trápí špatná koncovka, kvůli níž bylo z jednostranného zápasu velké drama.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Kamil Čontofalský - 5 - V úvodu dobře zakročil proti křížné střele, jinak měl práce minimálně. Několikrát si dobře vedl v roli stopera, na druhou stranu ale pokazil pár výkopů, z kterých hrozily brejky hostí. S inkasovanou brankou toho příliš dělat nemohl, byť z mého pohledu spolkl Crnkićovi (sice dobrou) kličku až příliš snadno.

Milan Nitrianský - 5 - Nebránil příliš jistě, několikrát si nepohlídal náběh soupeře a nechal za sebou výrazné "okno". To se projevilo hned první šancí Znojma, kterou zneškodnil Čontofalský. Snažil se o podporu útoku, nacentroval Pitákovi na první gól. Z mého pohledu šlo ale mnohem více o chybu stoperů než o kvalitu centru. Horší pětka a náš nejhorší hráč vyjma střídajícího Vošahlíka. I tak ale akceptovatelný výkon.

Milan Škoda - 5 - Působil dobře, připsal si jen pár minoritních chyb, jako když promáchl při rozehrávce. Vyhrával hlavičkové souboje, blýskl se i dobrým obranným skluzem. Lepší pětka.

Michal Smejkal - 6 - Stopeři působili jistým dojmem, mírně lepší mi přišel právě Smejkal. Byl velice jistý dozadu, míče letící vzduchem nekompromisně ukořistil. Snažil se i o konstruktivní rozehrávku, když se mu povedlo sólem obejít několik protihráčů. Poté ale pěkný moment pokazil nepřesnou přihrávkou. Pokud bude podávat nadále takto stabilně dobré výkony, tak by měla Slavia začít přemýšlet, jak ho získat natrvalo.

Keegan Ritchie - 5 - V obraně si vedl jistě, podpora útoku byla z jeho strany nižší. Nicméně ukázal, že potenciál má, když se mu povedlo dobře odcentrovat po jednom z jeho mála útočných výpadů. V současné době lepší volba než Neves.

Jaromír Zmrhal - 6 - Jasně nejlepší výkon od Zmrhala v sezóně. Zdá se, že kritizovanému hráči post DZ sedl. Několika přesně získanými balony dal vzpomenout na Petráka, zapojoval se i do útočné fáze a povedla se mu minimálně jedna překvapivá dlouhá kolmice. Že by konečně našel místo v sestavě, kde bude týmu platný? Rozhodně by ho pro příště (a ani nikoho jiného) neměl nahrazovat včera vykartovaný Gecov.

Robert Hrubý - 6 - V pondělí se mu poměrně vydařila premiéra v Teplicích, doma v Edenu byl ale Hrubý ještě lepší. Od začátku byl často u míče a nebál se hrát, navíc většinou byla jeho práce přínosná. Chybu si připsal jen při inkasovaném gólu, kdy mu utekl protihráč. Kvůli tomu "jen" šestka.

Martin Juhar - 5 - Solidní výkon od Juhara, rozhodně lepší než u střídajícího Vošahlíka. Snažil se, ve druhé půli pěkně střílel. Na druhou stranu několikrát prováhal správný moment pro přihrávku a v první půli si vybral naprosto nesmyslné momenty pro střelu, jak už je u něho ostatně zvykem.

Damien Boudjemaa - 8 - Nejlepší výkon Boudjemy po přestupu do Slavie. Byl vidět jako v utkání s Duklou, ale díky hernímu projevu celého mužstva byl ve hře po dobu celého zápasu. Výtečně připravil rozhodující branku, prsty měl i v té první. Mimoto dvakrát výtečně vybídl ke skórování Necida, ten bohužel ani jednou nedal. Skvělý výkon a zasloužená osmička!

Karel Piták - 7 - Nebyl příliš viditelný, na druhou stranu bych ale netvrdil, že pro mužstvo nebyl prospěšný i po herní stránce. Měl několik dobrých momentů v kombinaci, nicméně vysokou známku mu zajistilo kvalitní zakončení dvou gólovek, které Pitákovi přinesly první dva góly v lize v jednom zápase a v neposlední řadě i sedmičku v mém hodnocení. A samozřejmě i 3 body pro Slavii.

Tomáš Necid - 5 - Vyčníval proti Dukle, od té doby se trochu hledá. Oproti zápasu v Teplicích byl o dost více vidět, ale v jasných šancích selhal, byť se nedá říct, že by volil úplně tragické řešení. Pro Slavii je ale stále platný.

Jan Vošahlík - 4 - Ukázalo se, že volba vyslat na posledních 20 minut Vošahlíka nebyla správná. Zaujal snad jen svými technickými nedostatky a zbytečným faulem těsně před koncem. Šanci by měl dostávat spíše Prošek.

Mario Lička není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

Komentáře (260)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé