Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 22. kolo

Další prohra Slavii nebezpečně přiblížila sestupovým příčkám. Výkon v Boleslavi sice nebyl tak strašný jako ty minulé proti Brnu a Jihlavě, i tak ale mnoho optimismu fanouškům do žil nevlil.

Boleslav dle očekávání držela míč a diktovala tempo hry, byla to však paradoxně Slavia, která mohla jít první do vedení. Nevesovo pohotové zakončení dokázal Diviš vyrazit před Necida, který ale velkou šanci prováhal. Před koncem poločasu tak přišla pohroma v podobě velmi diskutovaného gólu z penalty. Magera se totiž nacházel v těsném ofsajdu a polemika se strhla i okolo červené karty pro brankáře Čontofalského. Z mého pohledu o zářez nešlo, ofsajd byl těsný a rozhodčí jsou nabádáni, aby takové situace pouštěli. Na druhou stranu by ale neměl vznikat prostor pro to, aby mohli sudí ovlivňovat zápas a vybírat si řešení, jak se jim hodí. Pokud šéfka rozhodčích Damková prohlásila, že branka Boleslavi byla v pořádku, tak měla zároveň dodat, že sudí chybovali na Spartě a v Plzni, když totožné situace vyřešili opačně. To by ovšem tato Berbrova bezpáteřná loutka musela mít vlastní rozum, takto jen dále plive na své zprofanované jméno. Červená karta mi přišla obhajitelná - Čontofalský šel do souboje velice nešikovně. Aby nebylo potíží málo, tak si Slavia nechala dát v samotném závěru ještě druhou branku a de facto bylo po zápase.

Druhý poločas byl z naší strany lepší a dá se říci, že ho alespoň oslabení sešívaní odehráli se ctí. První velkou šanci ještě neproměnil Zmrhal, v té druhé už ale nezaváhal Juhar a vykřesal naději. Blízko k vyrovnání se ale slávisté nedostali, domácí měli zápas pod kontrolou a v závěru přidali ještě pojišťující třetí branku. Situace začíná být velice nekomfortní a pokud Slavia nechce se sestupem koketovat do posledních chvil, tak musí doma porazit nemastný neslaný Jablonec. Je ale otázkou, jak zápas proti Peltově protežovanému týmu povedou rozhodčí.

Hráči jsou hodnoceni od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Kamil Čontofalský - 3 - Přes územní tlak Boleslavi neměl příliš práce, protože všechny střely mířily vedle. Stáhl pár centrů ve skutečné zkoušce ale selhal, když Magerovo sólo vyřešil nejhůře jak mohl. Čontofalský tam byl velice pozdě, reagoval pomalu a zřetelně fauloval. Červená pro něj je spíše vysvobozením, protože je jen trapným stínem kdysi uznávaného brankáře.

Martin Dostál - 3 - Kraje obrany byly, stejně jako po několik minulých let, nejslabším místem sestavy. Dostál i Ritchie byli velice průchozí, čehož domácí hráči s radostí využívali. Oba krajní beci měli jeden hezký útočný průnik, který následně zazdili špatnou přihrávkou. Neschopnost vedení najít kvalitní krajní beky je jedním z hlavních problémů Slavie posledních let.

Marcel Gecov - 4 - Stoperská dvojice fungovala v kontextu velice improvizovaného složení ještě poměrně obstojně. Pár chyb bylo, Gecov navíc individuálně chyboval i u druhého gólu. Z mého pohledu byl ale hlavní problém obranné činnosti na krajích.

Fernando Neves - 5 - Lepší ze stoperů, blýskl se parádním zakončením z voleje, po němž mohl, nebo spíše měl, skórovat Necid. Nějaké chyby vzadu byly, celkově ale Nevesův výkon hodnotím jako ucházející.

Keegan Ritchie - 3 - Viz Dostál. Ritchie chyboval i při druhém inkasovaném gólu, když vypustil hlavičkový souboj. Jeho přivedení coby velké posily až z Afriky působí jako hloupý vtip. To jsme se mohli opět posílit o hráče divizních Čelákovic, vyšlo by to nastejno.

Jaromír Zmrhal - 5 - Ve druhé půli si jednou sám naběhl do úniku, podruhé vyzval ke skórování Juhara. Takové momenty nepředvedl snad za poslední půl rok dohromady. Při své šanci volil dobré zakončení, bohužel jen olízlo tyč z vnější strany. Kromě těchto pěkných momentů si ale připsal několik špatných přihrávek, jimiž založil akce Boleslavi.

Robert Hrubý - 5 - Ačkoliv nejmladší a nejméně zkušený, tak Hrubý opět patřil k nejlepším hráčům Slavie. Měl několik momentů, které "měly oči". Kupříkladu pěkné vysunutí Zmrhala. V obranné činnosti je ale slabý a příliš měkký, což bylo zřetelné v soubojích s Jarolímem. Tam by měl přidat, pokud chce ovládnout střed hřiště.

Martin Juhar - 5 - Slušný výkon od Juhara. Sice několikrát zazmatkoval vzadu, dopředu byl ale aktivní a nebezpečný. Snažil se o střelbu, po úniku se mu nakonec podařilo i vstřelit branku. Měl opět velké štěstí, protože míč za Divišova záda tečoval domácí hráč. Pokud mě paměť neklame, tak šlo již o třetí tečovanou branku z Juharových pěti.

Karel Piták - 3 - Nedokáže se dostat ke své roli, kdy by měl být nebezpečný ve vápně. Tam ale nedostane správné míče a sám v roli tvůrce hry selhává. Zaujal hlavně několika ztrátami, z nichž vyústily šance Boleslavi. Opět tedy zahrál špatně, ale v současném nesystému Slavie může těžko upotřebit své přednosti.

Jan Vošahlík - 4 - Zaujal pěknou ranou z voleje, která šla jen o něco málo nad. Jinak příliš vidět nebyl a správně byl jako první volba střídán za vyloučeného Čontofalského.

Tomáš Necid - 3 - Další velice slabý výkon. Jen v první půli zazdil dvě dobré příležitosti. Nedokázal do sítě dopravit vyražený míč po Nevesově střele, když nepředvedl dost důrazu. Krátce poté pokazil nadějný brejk mizernou přihrávkou. Pár míčů sice udržel a vybojoval, celkově měl ale navrch stoper Dosoudil. Necid se sám na hrotu trápí, stálo by za zvážení začít hrát jednodušším přímočařejším stylem na dva útočníky.

Radek Černý - 5 - Těžká situace pro slávistického veterána. Na míč si sáhl, jen když ho dvakrát lovil ze své sítě. Těžko s tím ale mohl něco dělat. Ve druhé půli lapil nějaké centry a blýskl se hlavně vychytáním Zahustela v jasné šanci. S třetí brankou pak toho také mnoho dělat nemohl. Tři branky za 50 minut je ale prostě moc.

Milan Nitrianský není hodnocen, neboť hrál příliš krátce.

Komentáře (127)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Tomski     před 10 lety 02.04.2014 11:35 |  
    0 0

    Hrubý byl horší než Piták...Dostál sice jednou zaváhal, ale určitě si zaslouží vyšší známku...ne nijak útočně, ale kolikrát se na ten zápas koukáš ?

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Alanor (admin)     před 10 lety 02.04.2014 11:40 |  
      0 0

      Podle mě byl Hrubý rozhodně lepší než Piták, který předvedl jen několik ztrát. S Dostálem si to možná pleteš, že se JEDNOU prosadil vepředu, vzadu měl oken více než dost.

      Na zápas koukám jednou + si přehraju důležité momenty.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        Tomski     před 10 lety 02.04.2014 11:47 |  
        0 0

        Dostál tam bojoval, skákal do střel a přišlo mi, že ani tolik nekazil...možná, že Hrubý ztratil o dva míče míň než Piták, ale stačilo aby se proti němu otočil protihráč zády a Hrubý byl marný...chybí mu tvrdost a i fyzicky to není ono...

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          Alanor (admin)     před 10 lety 02.04.2014 11:50 |  
          0 0

          Já jsem neříkal, že Hrubý neztrácel. Na rozdíl od Pitáka ale něco vytvořil dobrými přihrávkami.

          Že někdo skáče a snaží se, beru za samozřejmost. A i přes tu snahu byl Dostálův výkon prostě špatný.

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            Tomski     před 10 lety 02.04.2014 11:59 |  
            0 0

            ok...mrknu na to potřetí...:-))

  2. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    martyni (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 11:36 |  
    0 0

    Nevim, jak bychom meli hrat na dva utocniky, kdyz nejdulezitejsi je stred zalohy, kde bychom meli o jednoho cloveka min.. jako ze bychom meli prekopavat zalohu z obrany na dva hroty.. no.. problem je, ze Pitak neumi hrat podhrota, nikdy nebyl tvurce hry, ale spis kridlo, ktery se primocare dostava do zakonceni.. to co predved proti znojmu.. podhrota ale musi hrat nekdo jinej.. jinak k Neckovi bych nebyl tak prisnej. A souhlasim, ze kraje obrany jsou zoufaly.. ale myslim, ze Nitriansky je porad nejlepsi z tyhle tragicky trojice..

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      (host)     před 10 lety 02.04.2014 11:38 |  
      0 0

      Ano, zkusil bych třeba i víc nakopávat na dva hroty, protože nemáme kvalitu, abychom se za obranu dostali kombinačně. Myslím, že by to bylo efektivnější, a teď nutně potřebujeme body.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        Alanor (admin)     před 10 lety 02.04.2014 11:41 |  
        0 0

        Podhrot je tam právě v současné době úplně zbytečný. Nechytal se Kisel a ani Piták, protože nemají míče. Vyhnal by tam byl vedle Necida více platný.

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          Alanor (admin)     před 10 lety 02.04.2014 11:46 |  
          0 0

          A hele, kouknu na nový fb dřevěné tribuny a prosazují tam stejný názor. :)

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            martyni (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 12:07 |  
            0 0

            jojo, no to chapu.. ale prijde mi to odpovidajici, hrat systemem, kterym se hralo pred deseti lety, nevim, esli by to mohlo byt efektivnejsi.. nevim tedy, esli ta drevenka ten system pamatuje..:)))

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      bububu (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 12:34 |  
      0 0

      Jediný, kdo může hrát v současnosti podhrota, je momentálně zraněný Boudjemaa. Jinak hrajeme prakticky v 10. Pokud se chceme zachránit, měli bychom co nejdříve začít hrát 4-4-2 a když to nepůjde jinak, tak prostě nakopávat, teď není absolutně čas na to se snažit hrát moderně, natož technicky a kombinačně!

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        martyni (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 13:25 |  
        0 0

        Ja pochybuju o tom, ze nakopavani povede k cili.. staci 2 stoperi, ktery budou sbirat hlavy.. hra na nahodu a nakopavani, nechapu jak po tom muze nekdo volat.. k nicemu by to nevedlo, ke golum vubec ne. Podle me je treba maximalni nasazeni, pevna obrana a jednoduchy primocary prechod do utoku v co nejvetsim poctu..

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          bububu (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 18:50 |  
          0 0

          A v současnosti to snad není hra na náhodu? Nevšimnul jsem si, že by naše současná hra k něčemu vedla, "ke gólům vůbec ne". Když už hrajeme na náhodu, tak je lepší tu pravděpodobnost, že ta náhoda vyjde, zdvojit. Není nic zoufalejšího, než se dívat na odříznutého Necida, za nímž se motají a snaží kombinovat (opravdu víc než snaha to není, a to bohužel ani ne vždy) záložníky na přehuštěném středu. Stojím si za tím, že bychom byli s 2 útočníky na hrotu podstatně nebezpečnější pro soupeřovu bránu, než jsme teď.

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            martyni (přítel SN)     před 10 lety 03.04.2014 10:52 |  
            0 0

            Byl snad Necid proti Znojmu odriznuty? Nebyl, protoze zaloznici nebyli lini behat. O nicem jinem to neni, kdyz tam budou dva a zalozici budou zatazeni, bude to stejne.. dva utocnici si s celou obranou soupere taky neporadi.. Je takovy problem zopakovat vykon proti Znojmu? Podle me by to problem byt nemel, neni to o nejake buhvijak technicke hre, ale o nasazeni. Pokud zaloznici nebudou chodit do vapna, gol nedame. Musi proste jezdit po zadku. Nemyslim, ze kdyz budem hrat stejne spatne a bojacne v jinem rozestaveni, tak se neco zmeni. Musime proste hrat lip.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Fulham     před 10 lety 02.04.2014 11:54 |  
    0 0

    Hoši omluva za odbočku,ale co dnes napsal pan redaktor Týdne Petr Kolář v rubrice Sportu ,,očima fanoušků,, je nikoliv fotbalově ale lidsky na přesdržku....taková debilita se nedá pochopit ani na apríla.kterým to zastírá..

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Alanor (admin)     před 10 lety 02.04.2014 11:57 |  
      0 0

      Zbytečné se zabývat lidským odpadem. Koho to navíc u rudých překvapuje? My bychom se měli zaměřit hlavně na nás, aby se začal dělat fotbal na Slavii dobře, pak nebudeme těmto hlupákům dávat záminky pro jejich výlevy.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        Fulham     před 10 lety 02.04.2014 12:03 |  
        0 0

        Víš jak. Mi nevadí,když do nás šije fotbalově - od toho ta rubrika je. Ale tohle je hodně daleko za čárou normální lidskosti....strašně mi to namíchlo..

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          Betynka58     před 10 lety 02.04.2014 13:23 |  
          0 0

          To nejsi sám. To, co napsal, je hyenismus nejhrubšího trna.

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            Alanor (admin)     před 10 lety 02.04.2014 15:15 |  
            0 0

            Já tedy ten jeho komentář neviděl, reagoval jsem obecně na ty urážky, co se vynořily od té doby, co jsme snadným terčem a je v módě si do nás kopnout.

            • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

              Fulham     před 10 lety 02.04.2014 15:43 |  
              0 0

              Nadpis : Skvělé zprávy pro nás a sešívaná charita . první odstavec OK ,sparťanská mládež blabla.... DRUHÝ ODSTAVEC CITUJI CELÝ - A ještě zpráva z 1.dubna.,,Klub SK Slavia pozval na vlastní náklady na zápas v Mladé Boleslavi děti z dětského domova v Klánovicích. ,,viděli jsme malé kluky,v jejichž obličejích se zračilo celoživotní utrpení ,zmar,nenávratně narušená psychika a velké obavy z budoucnosti,, uvedl po zápase jedenáctiletý František. Sparta Forever! Petr Kolář 36 let redaktor Týdne
              ........NEBUĎME TAKOVÍ!!!!

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Kornovo     před 10 lety 02.04.2014 13:53 |  
      0 0

      o co jde? je to nekde na netu?

  4. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Virgil1956     před 10 lety 02.04.2014 12:15 |  
    0 0

    Nevím, ale zdá se mi, že děláme příliš brzy závěry především u hráčů, kteří se teprve zabudovávají do týmu. Týká se to především Hrubého, který podle mého hraje s přehledem, umí si pokrýt míč a má kvalitní rozehrávku. Že není tvrdý, to už asi nikdo nezmění, ale to není žádný argument. Gecov je tvrdý dost, ale nezdá se mi, že by byl pro záložní řadu větším přínosem. Druhým hráčem je Ritchie, i tam by troška trpělivosti neškodila, přišel do zcela nového prostředí, do jiného stylu fotbalu, a zdá se mi, že se zlepšuje zápas od zápasu. Ano, udělal nějaké chyby, ale ty dělají všichni obránci a nejen ve Slávii. Připomíná mi to trochu situaci kolem Gebreselassieho, před lety jsem sem psal, abychom s ním měli trpělivost, že z něj vyroste kvalitní hráč a dostal jsem skoro od všech za uši. Já věřím, že Ritchie už v příští sezoně bude oporou. Nakonec, je to posila přes Kornějeva, stejně jako Damien, a ten hráče sleduje dlouhodobě, nebyl to žádný náhodný nákup jako třeba (zřejmě) u Mensaha, kterého po jednom zápase doporučil Poustka.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Barra     před 10 lety 02.04.2014 12:48 |  
      0 0

      Absolutni souhlas. Ritchie potrebuje se adaptovat, take fotbale dozrat. Nebudme netrpelivi, a urcite je predcasne mluvit o tom, ze jeho transfer je je hloupy vtip. Coz neznamena, ze bych nevidel na jeho miste radeji zkuseneho matadora Nevese, ale zasadne bych Ritchieho po 5 zapasech neodepsal. Je jedno jestli ma bilou nebo cernou plet, pochazi ze zeme kde fotbal je na daleko nizsi urovni nez v Evrope. Ja v tomto smyslu verim, ze Korneev vedel co delal kdyz ma navrhoval dlouholetou smlouvu. Ritchiemu je 23 let, soudit muzeme spis za rok.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        Alanor (admin)     před 10 lety 02.04.2014 15:16 |  
        0 0

        Já neodepisuji Ritchieho úplně. Odepisuji ho ale v roli velké posily, co musí hrát mermomocí v základu, jak (nejen) nám to Kornějev s Kiselem vnucují.

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          Virgil1956     před 10 lety 02.04.2014 15:43 |  
          0 0

          To je pravda, ale zrovna tohle je jedna z mála věcí, které p. Koubkovi vyčítám. V zimní pauze měl problém na levé straně obrany, Tusjak zraněný, Čonka pryč a on to řešil nesmyslně Zmrhalem, kdyby dal do přípravy Ritchieho, možná by se líp adaptoval do týmu, nebo by ukázal, že na to opravdu nemá. On vlastně neměl žádného jiného levého beka než Ritchieho a přesto ho ani nezkusil. Jinak jen dodám, že Ritchie, jestli si dobře vybavuji, nebyl představen jako velká posila, ale jako bek pro budoucnost s velkým potenciálem.

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            Travinho     před 10 lety 02.04.2014 17:41 |  
            0 0

            Jenže Ritchie přišel až na 3 poslední zápasy přípravy a hned v prvním se nechal nesmyslně vyloučit. Já mu mnohem víc vyčítám odpis Čonky.

            • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

              Thane (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 18:28 |  
              0 0

              Odpis Conky mu nevycitam ani trochu..kdyz nekdo dokaze ve spatnosti a lezernosti porazit Nitrianskeho na hlava, tak nema co delat ani v juniorce ani kdekoli na pozemcich Slavie..

              Ritchie je zatim strasna bida, ale uz jsem to jednou psal..hodnotit/soudit ho budu nejdriv za pul roku, mozna az za rok (samozrejme pokud mu to nepujde nemel by byt na hristi a mel by se aklimatizovat treba v juniorce).

  5. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    japhy     před 10 lety 02.04.2014 12:53 |  
    0 0

    Já vám nevím, přátelé. Taky mě baví sledovat nebo se zapojovat do diskuzí o prospěšnosti a úspěšnosti toho kterého hráče. Ale pak si vybavím pocity při sledování našich zápasů, kdy bych skoro všem dal tak 2 nebo 3, ale týmu jednu velkou 0. Např. první poločas v Bolce jsem měl pocit, že jsme schopni ztratit míč, i kdyby nás soupeř vůbec nenapadal. My si prostě nahráváme tak dlouho, až to ten poslední dostane do neřešitelný pozice, což je vlastně úplný opak toho, proč se kombinuje :) Pokud takhle budeme hrát dál, další náloži karet se nevyhneme.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      quelhar (admin)     před 10 lety 02.04.2014 13:02 |  
      0 0

      Jo, taky jsem si toho všiml... Ovšem na druhou stranu velký adept na poháry z Mladé Boleslavi předváděl 40 minut téměř totéž. Oni ovšem celkem často ukazují, že mají na víc, zatímco u nás jsou lepší výkony jen výjimečné záblesky v šedi bídy a utrpení.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Viking     před 10 lety 02.04.2014 13:20 |  
    0 0

    Ministerstvo školství je připraveno poskytnout fotbalu ve Znojmě dotaci ve výši 90 milionů korun na rekonstrukci stadionu, na kterém nováček Gambrinus ligy v této sezoně nesmí hrát.

    To se mi snad jenom zdá.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      martyni (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 13:26 |  
      0 0

      Hm, 3 miliardy na strahov nedame, ale znojmu bychom dat mohli...

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        martyni (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 13:27 |  
        0 0

        myslite, ze to s tim muze souviset?

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          smely (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 13:48 |  
          0 0

          no me spis rozciluje proc bych ja, jako fanousek Slavie mel coby danovy poplatnik prispivat na stadion Znojma ?

  7. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Betynka58     před 10 lety 02.04.2014 13:32 |  
    0 0

    Tentokrát bych měl připomínky k hodnocení obránců. Dostál mi připadl rozhodně lepší než Ritchie, přes kterého boleslaváci přecházeli, jak se jim zachtělo (souhlasím však s názorem, že bych mu dal ještě čas, třeba se vyhraje), mezi stopery se mi zase líbil více Gecov než Neves, který ve druhé půli udělal takovou šílenou kravinu, po níž šel boleslavák z úhlu sám na branku, čímž mě děsně naštval.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      naplavnik     před 10 lety 02.04.2014 13:51 |  
      0 0

      Zase tam měl Ritchie jednu hezkou ofenzivní akci do vápna, kterou sice zazdil příšerným centrem, ale byla to taková jiskřička. Ale souhlasím, že Martin Dostál působil jistěji. Z krajních beků je pro mne dnes i výše než Nitranský, který stagnuje, a v podstatě žádný z trenérů s ním moc neudělal.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 15:08 |  
        0 0

        To Dostál taky když pěkně nasadil housle Šultesovi a taky to zazdil příšernou příhrou

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          naplavnik     před 10 lety 02.04.2014 15:18 |  
          0 0

          Jj, to máš pravdu. Takže i zde je jiskérka naděje ;-)

  8. Několik poznámek

    Mike     před 10 lety 02.04.2014 14:32 |  
    0 0

    Čontofalský mě také štve, působí jako mrzout a duchem nepřítomen.
    Bohužel dostane stopku na 1 zápas, kterou odsedí v Brně. Já bych
    zkusil zítra Rakovana, a pak podle výkonu i proti Jablonci.
    Budu možná za blázna, ale já věřím, že Jablonec porazíme. Vzadu jsou dost děravý, a když přelezou přes Boleslav v Poháru, tak ligu už
    jen dohrajou. Ještě drobná poznámka k mateřskému jazyku- Jablonec je protežovaným týmem Pelty, ne protěžovaným. Protěž je kytka v Alpách. Ale to ber Alanore jako přátelské popíchnutí, chyb také píšu spousty, jistě jich najdeš dost i v této rekaci.Doufejmem ,že po 2 letech proteží rozhodčí nás- viz článek Procházky z Hattricku.
    Jinak Tvůj článek opět musím pochválit, velice objektivní hodnocení, lišili bychom se tak u 2 hráčů. Kéž by si příští kolo měl možnost psát známky od pětky výše.

    • Re: Několik poznámek

      Alanor (admin)     před 10 lety 02.04.2014 15:18 |  
      0 0

      Se slovem protežovat máš pravdu, díky za upozornění! Tuším, že se to tu řešilo, ale nějak jsem na to pozapomněl a ve škole jsem se s tím nesetkal.

      • Re: Několik poznámek

        Mike     před 10 lety 02.04.2014 15:31 |  
        0 0

        Díky za Tvoji reakci, bezvadná.
        Já věřím, že nás rozhodčí proteží nebo třeba protěží- hlavně aby to bylo, už proti Peltovu.
        Nebo ještě lépe, ať si to uhrajeme bez jakékoliv pomoci.
        Jsem optimista, vyhrajeme, někdy už přece musíme.
        Tak v úterý v Edenu mezi 4500 diváky nazdar.

        • Re: Několik poznámek

          bongor     před 10 lety 02.04.2014 19:42 |  
          0 0

          Já myslím Mike,že někoho protěžovat je správně,protežovat vůbec neznám.No třeba je to nějaká změna pravopisu,kdo ví.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Thane (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 14:43 |  
    0 0

    Už jsem to udělal u staršího článku , ale udělám to znovu. Vyjádřím se k ofsajdu. Pokyn pouštět hraniční situace je nesmyslný. Nikdo neřekl co je těsný ofsajd, a proto se to nedá objektivně posuzovat. Rozdíl mezi těsným ofsajdem a hrubou chybou je velmi "těsný." Je to tedy naprostý nesmysl. Dá se tolerovat, že v těsných/složitých situacích (nemusí být vždy totéž) rozhodčí udělá chybu. Ne však, že se k totožným situacím vyjádří autorita (ať je jaká chce) pokaždé jinak. To je naprosto skandální chování!!! Ofsajd buď je, nebo neni, nic mezi tím...

    Dále k našim výkonům. Mám totiž pocit, že naši "hráči" hrají proti týmům ze špičky tabulky poměrně zodpovědně a s nasazením, zaostáváme naopak kvalitou, což se nakonec vždycky projeví a gól dostaneme. To se dá tak nějak vzít a poměrně důstojně trpět. Pak ale hrajeme proti týmům od středu tabulky níž a najednou neexistuje nasazení a většinou ani kvalita, což je tragédie. Když jsem v zimě psal, že přes "posily" vidím stále obrovské problémy, sám jsem netušil, že budou až takové. Co jsem ale mohl čekat, když nemáme ani krajní obránce ani záložníky ani střední záložníky...zraněnej Dobrotka a chudák Necid to vážně neukopou..Z celýho týmu bych si nechal Smejkala, Dobrotku (jestli by to mělo smysl ovšem..), Hrubýho (potřebuje zesílit a zrychlit, aby neprohrával souboje tělo na tělo, jinak jedno ze dvou pozitivních překvapení s Boudjemou), Zmrhala (jen a pouze kdyby našel koule konečně), Boudjemu, Necida a možná Vyhnala (těžko říct, když ještě nenastoupil). To je 7 hráčů a zbytek bych poslal do dolů (Nitrianskymu bych dal jeste smeny navic). A ještě Rakovana vlastně..ostatní tu nemaj co dělat.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      slaviator     před 10 lety 02.04.2014 16:21 |  
      0 0

      Podle mě je to zřejmé. Pokud už chceme mít zavedené ofsajdy, jsou v zásadě dvě možnosti: buď zavést videorozhodčího nebo čipy v míči, což bude dokonale přesné. Nebo je ta možnost, že rozhodčí budou rozhodovat sami, na základě svých dojmů, kdy lidské oko je nedokonalé a v podstatě se nedá zastihnout vše jedním párem očí... Pokud bude platit i nadále druhá varianta, tak prostě není v lidských schopnostech zachytit přesně až půlmetrový ofsajd, pokud jsou obránci a útočník v pohybu. Nejde totiž jenom o polohu nohou, ale o polohu jakékoli části těla, s kterou hráč může hrát - typicky nohy, hrudník, hlava. Takže stačí, pokud je útočník předkloněn, a už to je ofsajd, i když nohy má blíž k bráně obránce.... A to jsou přesně ty těsné situace, které by se měly pouštět.

      Jinak já jsem zastánce toho ofsajdy zrušit úplně...

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        mitsu     před 10 lety 02.04.2014 16:25 |  
        0 0

        jak by to melo fungovat, ze by se ofsajdy zrusily? to by jako jedec hrac stal neustale pred golmanem a cekal, az k nemu nekdo odpokne balon? to by to vypadalo teda...:D

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          slaviator     před 10 lety 02.04.2014 16:27 |  
          0 0

          Myslíš, že by to tak vypadalo? Možná by to některý tým tak hrál, ale většina rozhodně ne. On ten jeden hráč je totiž nakonec rozdílový uprostřed hřiště, kde by chyběl, a proto je takticky výhodnější, pokud hraje normálně, zapojuje se do hry a pak si zabíhá za obranu...

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            lassiter     před 10 lety 02.04.2014 16:51 |  
            0 0

            Rozdílový je možná u Barcelony nebo Bayernu. U týmu, kde jsou na tom technicky tak, že nejsou schopni si dát tři přihrávky za sebou (třeba Slavia), jeden hráč navíc nehraje v jedné konkrétní akci žádnou roli.

            • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

              slaviator     před 10 lety 02.04.2014 16:59 |  
              0 0

              Na druhou stranou, jestli by se u vápna soupeře motal takovej Gecov/Zmrhal/Vošahlík/... místo toho, aby se motal před naším vápnem, jen dobře, ne?

              • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                mitsu     před 10 lety 02.04.2014 17:18 |  
                0 0

                Ano, myslim, ze by to presne tak vypadalo :-) proste by se jenom odkopavalo na nejakyho hrace, kterej by celej zapas cekal nekde pred vapnem a byl by to pak uplne jinej sport, nez fotbal :-) toho se opravdu nechci dozit. promin,ale dle me totalni nesmysl. Ofsajd je ve fotbale klicove pravidlo a prehmaty budou proste vzdycky existovat.Konec koncu je fotbal hlavne emocni zalezitost a to k tomu patri.

                • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                  slaviator     před 10 lety 02.04.2014 18:00 |  
                  0 0

                  Tak je to taky názor, to co chci ale nechci sám, prosazuje to i Brückner nebo van Basten... :-)

                  • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                    edenian     před 10 lety 02.04.2014 18:12 |  
                    0 0

                    To je taky nejstrasnejsi predstava ze bych cumel na Brukneruv fotbal. Vzpominka na hru na Kolera, nic desnejsiho si snad z fotbalu ani nevybavuju, snad jen styl Czaplaruv :-)

                    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                      slaviator     před 10 lety 02.04.2014 19:06 |  
                      0 0

                      No tak to jako prrr, Koller na svoji výšku 202 cm měl neuvěřitelnou techniku, rozhodně to nebylo žádné kopyto...

                      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                        edenian     před 10 lety 02.04.2014 22:12 |  
                        0 0

                        Me proste nebavil ten stereotyp. Pro me to byla nekonecna nuda. Fotbalisti jako Koler nebo Kweuke apod. me proste nebavi. Nikomu to nevnucuju, ale koukat na to nebudu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          slaviator     před 10 lety 02.04.2014 16:29 |  
          0 0

          "Hlasy za fotbal bez ofsajdů zazněly v poslední době i v Německu. Pro jejich zrušení se tam vyslovili také někteří známí hráči," poznamenal Macela.

          Strážci fotbalových pravidel z International Football Association Board (IFAB) jsou však pověstní svými konzervativními názory na navrhované úpravy.

          Švýcarský deník Blick uveřejnil již v roce 2004 vědeckou studii španělského lékaře Francisca Belda Maruendy v British Medical Journal. Maruenda tvrdí, že je nemožné, aby pomezní a hlavní rozhodčí dokázali správně vyhodnotit ofsajdy.

          Lidské oko si podle Maruendy nedokáže přesně a bezchybně poradit se situací, v níž se najednou pohybují nejméně dva útočící hráči, bránící hráči a ještě míč.

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          slaviator     před 10 lety 02.04.2014 16:35 |  
          0 0

          Při sympoziu Unie evropských fotbalových trenérů minulý týden v Praze hodnotil trenér české reprezentace Karel Brückner hru našeho týmu na šampionátu v Německu, ale také se zajímavě dotkl přetrvávajících problémů s posuzování ofsajdu.
          „Než bych pustil jeden ofsajd, který není, raději jich odpískám deset!“ řeklo prý Brücknerovi několik mužů s píšťalou. To je ovšem pro hráče a diváky katastrofa. Vida, proto nepadají góly! Je to opravdu potíž. Hraniční ofsajdy nelze totiž rychle posoudit lidským okem. Aby asistent rozhodčího stačil zrakem zpracovat moment, kdy hráč přihrává, a zároveň říci, zda jeho spoluhráč v tom zlomku vteřiny byl či nebyl v ofsajdu, zejména není-li on sám, tedy muž s praporkem, na úrovni bránících borců – to je úkol nadlidský, co do rychlostí reakcí, jejich vyhodnocení a zpracování v mozku.
          Současně platící pravidlo o ofsajdu vzniklo v roce 1925. Je víc než jisté, že tehdy byl fotbal mnohem pomalejší. Proto tenkrát neměli rozhodčí s ofsajdem tolik problémů.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        slaviator     před 10 lety 02.04.2014 16:26 |  
        0 0

        *) A to jsou přesně ty těsné situace, které by se měly pouštět. = A to jsou přesně ty momenty, kdy se může stát, že si rozhodčí není jistý (je blíž noha obránce nebo hrudník útočníka) a takovéto momenty by se měly pouště...

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        Thane (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 17:09 |  
        0 0

        Ja v tomhle smyslu (technika) ten prispevek nemyslel, ale osobne mi prijde, ze by to nemuselo byt az tak strasne slozite na posuzovani technikou v realnem case (mozna je ale nevim)..
        ze to lidske oko (a mozek) nedokaze zaznamenat davno vime (podle citovanych studii), o to mi ale neslo.
        Co se tyce zruseni ofsajdu jde podle me o absolutni nesmysl..stal by se z toho uplne jiny sport..anglani by se vratili ke stare dobre taktice nakopu golmana do vapna soupere, kde by stalo 6 Honzu Kolleru..to by byla podivana..

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          slaviator     před 10 lety 02.04.2014 17:14 |  
          0 0

          No, já si fakt myslím, že je daleko lepší po taktické stránce postupně přecházet do útoku, než nechat pár hráčů u vápna a nakopávat na ně míče. To, že by celej zápas stáli hráči před vápem, by se podle mého s nejvyšší pravděpodobností nestalo (beru to na základě upraveného tzv. "věznova dilema") - nejvýhodnější pro oba týmy bude hrát se všema hráčema...)

          Otázkou č. 2) je to, zda zavést při existenci ofsajdu videorozhodčího. To říkám rozhodně ano.

          Otázkou č. 3) pak ale je, zda by zrušení ofsajdů nezvalo rozhodčím dost velkou moc jak ovlivnit zápas... Ano, vzalo...

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            Thane (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 17:28 |  
            0 0

            podle me by to pak hodne vypadalo jako australskej fotbal (pokud se nepletu) coz neni neco, kde bych chtel fotbal videt. I kdyby nakrasne tymy vyuzivali vsechny hrace, tak by bylo hriste hrozne roztazene (nez by se dostala k vapnu) a nebo ne a cekalo by se u nej, coz by bylo uplne nejhorsi..

            videorozhodci pochopitelne ne ve smyslu jako v hokeji..musel by to byt software, ktery by rozhodoval v realnem case jinak by to nemelo smysl

            nevzalo kor kdyby bylo mraky hracu ve vapne tak faul se tam da pisknout vzdycky..

            • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

              slaviator     před 10 lety 02.04.2014 18:05 |  
              0 0

              No tak by mohlo dojít ke kompromisu - namalovat na hřiště třeba 20 nebo 25 metrů další čáru a rozdělit tak hřiště na 4 části. Na obranné polovině by ofsajd neplatil tak, jako neplatí dneska. Na té první útočné "čtvrtině" by platil ofsajd a platil by i pro moment, kdy by hráč stál v té poslední čtvrtině před bránou a míč by přeletěl tuto lajnu. No a ve čtvrté čtvrtině by před bránou ofsajd neplatil, pokud by hráč vybíhal ze třetí celkové=první útoční čtvrtiny (stejně jako není ofsajd dneska, když hráč vybíhá z obranné poloviny...) a ve čtvrté čtvrtině by taky nebyl ofsajd jakákoli přihrávka uvnitř této čtvrtiny (tzn přihrávky kolem vápna by prostě nemohly být vystaveny ofsajdu).

              To by byl myslím slušný kompromis toho, jak zabránit tomu, aby někdo stál celý zápas před brankou (když by dostal míč, tak by to byl díky přechodu přes 3. čtvrtinu ofsajd) a zároveň by obranná řada nemohla v závěru nebo při standartce vystoupit a vystavit tak protihráče ofsajdu... Co myslíš?

              • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                Thane (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 18:36 |  
                0 0

                Co si myslim ja je nastesti pro vyvoj tohohle problemu zasadni :D

                Ale ne, ja nevidim duvod pravidlo o ofsajdu menit, verim v budouci techniku..
                Pokud by slo o zruseni ofsajdu ve ve vapne tak nevim co by to prineslo, neumim si to predstavit, ale ja bych to nechal jak to je. Nejsem pro velky zmeny v pravidlech, protoze spousta veci by se dala zlepsit i v ramci tech soucasnych.

                • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                  slaviator     před 10 lety 02.04.2014 18:44 |  
                  0 0

                  Já jsem pro, aby to řešení bylo a) co nejlevnější b) shodné pro první českou ligu, pro Ligu mistrů, pro druhou estonskou ligu i pro okresní přebor...

                  Takže z toho mi vyplývá, že technika by byla jen "nouzové" řešení a raději bych ten ofsajd poupravil nějak jinak...

                  • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                    Thane (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 21:36 |  
                    0 0

                    pravidla by byla porad stejna... v tenise jsou taky stejny pravidla akorat ho nekde muzes pouzit a nekdy ne kdyz ta neni to je cely..

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      mitsu     před 10 lety 02.04.2014 16:22 |  
      0 0

      tohle podle me byla tesna/slozita situace, ktera se uplne v pohode mohla pustit. dokonce bych se i primlouval k tomu, aby se pousteli. pokud si pamatuju, nohama byl magera na urovni posledniho naseho hrace, akorat telem byl v pohybu smerem vpred. Nechapu, proc se vsichni rozciluji nad Damkovou. I kdyby rekla, ze to ofsajd byl, tak co by to zmenilo? Nic. Stejnak nema pravomoc to zpětně změnit.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        Virgil1956     před 10 lety 02.04.2014 16:42 |  
        0 0

        Všichni se rozčilují nad Damkovu především proto, že si nevidí do huby - když se mávl ofsajd v úplně stejné pozici Teclovi, řekla, že to spíš ofsajd byl a když to teď nemávli Magerovi, tak říká, že to byla hraniční situace a měly by se pouštět. Prostě žvaní to, co se jí zrovna hodí do krámu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        Thane (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 17:19 |  
        0 0

        Tesne pozice nemuseji byt slozite. Napr. v Plzni byl uz nevim kdo (Petrzela, Kolar? je to vlastne jedno) kousek za nasim stoperem, ale nebezel smerem k brane ale kolmo k ni, byla to tedy situace tesna nikoli ale slozita (jen pro upresneni jak jsem to myslel).

        Me taky neurazi, ze tenhle ofsajd nepiskli, ale urazi me, kdyz tvrdi, ze ani po desatem shlednuti, nevidela jasny ofsajd. Ten ofsajd byl naprosto jasny (zpomalene na videu). Mela by jasne rict, ze to ofsajd byl, a tedy chyba rozhodcihoi!!! Ofsajd je snad jedina vec na fotbale, ktera jde exaktne merit (krome mice za carou, nic jineho me nenapada). Zaroven netvrdim, ze by mel byt rozhodci tvrde potrestan. Co bych si z toho jako rozhodci asi vzal, kdyz u jasneho ofsajdu tvrdi, ze ho nevidi? Ze do metru je to v pohode? Je to nesmysl..

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          mitsu     před 10 lety 02.04.2014 17:43 |  
          0 0

          Plzen si ted uplne nevybavuju, takze nemuzu reagovat. jen pro vyjasneni, neni kolmo k brane smerem na branu? :-) smerem na branu to vniman jako kolmo k brankove care. jinak bezi paralelne, ne? .-) ale to je jedno..

          Problem je, ze ja si prave myslim, ze ofsajd exaktne merit nejde. Exaktne neco zmerit znamena neco zmerit nejakou absolutni hodnotu s danou odchylkou dejme tomu. to ale ve fotbale nejde. Priznam se, ze neznam presnou definici ofsajdu v pravidlech a mile rad se necham poucit, ale pokud se nemylim, je tam zminka o tom, ze kdyz je to dle rozhodciho hranicni situace, tak by to mel pustit. To, jestli jde o hranicni situaci samozrejme nelze taky presne definovat, je to subjektivni vjem rozhodciho. ale vzdyt o tom to taky je ne, jeden rozhodci to piskne, druhy ne. Jinak metrovy ofsajd uz vnimam jako jasny ofsajd, ktery kdyz rozhodci nepiskne, je to hruba chyba. To, co bylo s Bolkou bylo proste tezky. Ofsajd to spis byl, ale nic, co by se nedalo rozhodcimu odpustit. Chyba byla, ze Čonto pak fauloval. I kdyz to mel tezky, tak pri jeho zkusenostech to mel radsi pustit do golu, než si nechat dat kratce pred prestavkou cervenou. to, že jsme dostali na jare ctvrtou cervenou vnimam jako mnohem vetsi problem, ktery by se mel resit, nez nejakej nepisknutej ofside.

          K Damkove: musel bych si zase pustit tecla, abych to mohl porovnat.Jestli situace byla totozna, tak chapu, ze to lidi muze stvat. Na druhou stranu, co nam je do Damkove, vsichni vime, jak to s ni je...Nemam proste rad nasi vecnou ubrecenost. Zalezi jenom na tom, jestli to sudi piskl, ci ne. At k tomu Damkova rekne cokoli, tak me osobne je to uplnej sumak, protoze na tom imho absolutne nezalezi a nic to nezmeni.

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            Thane (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 18:20 |  
            0 0

            Ano myslel jsem kolmo ke směru na bránu :)

            Hráč je v ofsajdové pozici, je-li blíže k soupeřově brankové čáře než míč a než předposlední hráč soupeře.
            ofsajdová pozice hráče se ve vztahu k předposlednímu hráči bránícího družstva posuzuje podle po-lohytěla hráče, nikoli pouze podle postavení jeho nohou. Proto se na středové čáře může stát, že roz-hodčí bude hráče, který je v rychlém pohybu směrem na soupeřovu polovinu hrací plochy, považovat za hráče v ofsajdové pozici přesto, že hráč je ještě jednou nohou na středové čáře.

            O těsných ofsajdech nikde nic není, je to jen jakýsi pokyn (nevím koho), není to ani obecně uznávaná věc. Jak jsem psal, nejde to posoudit..co je těsný ofsajd a co už ne? Metr? Nebo půl? Nebo 20 cm? Je to irelevantní ten problém tu bude pořád, akorát se posouvá o metr (půl...) jinam. Pak to bude, ale tohle byl metr a 5 cmo to by se melo poustet. Vubec to neresi problem. V pravidlech fotbalu to oporu nemá. Už jsem to psal dřív, fotbal se píská zvykově, ale ofsajd je jedna ze dvou věcí popsaná naprosto přesně a nedá se jakkoli ohnout.

            Já neříkám, že se to rozhodčímu nedá odpustit, vlastně mu to ani nijak zvlášť nevyčítám, jde o to, že předsedkyně rozhodčích nepozná (nechce poznat) na videu jasnej ofsajd. Nevim, která varianta je horší.

            Damkova urcuje co je spravne a co neni. A ma dat jasne najevo, ze tohle nebylo dobre..Dava tresty proboha takze zalezi na ni jak se bude piskat. Neberu jako problem ten ofsajd, ale Damkovou. Stejne jako nepotrestani toho mamrda co nas piskal v Teplicich (nehlede na to, ze prej piskal dalsi kolo zase Teplice). A i kdyz prihledneme k tomu, ze teda se takovehle tesne ofsajdy maji poustet (ac nikdo nevi co tesny ofsajd je), dobra, ale musim drzet jednotny metr celou sezonu a ne, ze se to vyhodnocuje jak se mi to zrovna hodi, coz je presne jeji pripad..

            • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

              mitsu     před 10 lety 02.04.2014 18:46 |  
              0 0

              mam takovy pocit, ze to o tesnych ofsajdech bylo nejake narizeni/doporuceni FIFA. ze se to rikalo rozhodcim na nejakych seminarich/skolenich. S tou Damkovou Ti rozumim. Myslel jsem to tak, ze na tom nezalezi v tom smyslu, ze uz s tim stejnak nejde nic udelat a potrestat rozhodciho za tohle je nesmysl, protoze jeden rozhodci to piskne, druhy ne a oba si to obhaji. Takze v tomhle konkretnim pripade na tom nezalezelo, co o tom rekne Damkova. Ale chapu Tvuj pohled na vec

              • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                Thane (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 19:01 |  
                0 0

                Jiste, jenze protoze nikdo nerekl, co to tesny ofsajd je, tezko to se to jakkoli hodnoti..

            • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

              slaviator     před 10 lety 02.04.2014 18:49 |  
              0 0

              Pouštět ty "Těsné ofsajdy" je pokyn International Football Association Board (IFAB), kde mají 4 členy anglická, skotská, severoirská a waleská fotbalová federace a 4 členy zbytek světa...

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          slaviator     před 10 lety 02.04.2014 18:07 |  
          0 0

          Za tenhle ofsajd rozhodčí asi být trestán nemůže, sorry... Pokud se koukneš, tak Magera má nohy za Dostálem, před ním má jehom tělo... To prostě je skutečně těžko postřehnutelné, pokud seš pomezní na čáře a pokud nemáš šanci si to dát pětkrát z opakovačky a z jiného úhlu...

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            Thane (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 18:21 |  
            0 0

            Uz jsem to psal, ze nevidim problem v tom ofsajdu, ale v Damkovy..

            • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

              jarodo57     před 10 lety 02.04.2014 19:06 |  
              0 0

              No slaviatore všechna čest za tvou vizi bez ofsajdů. Nic lepšího jsem zatím nečetl. Ofsajd je ofsajd a záleží jen a jen na pomezním jestli ho mávne. V našich zeměpisných šířkách v naší profláklé lize ,ale nemůžeme očekávat, že pomezní potažmo hlavní rozhodčí budou pískat podle svého vědomí a svědomí, ale podle toho přísloví,,Koho chleba jíš - toho píseň zpívej'¨Nic ve zlém ,ale Magera byl v jasném ofsajdu.A tu tvou představu o fotbale bez ofsajdu ? Konec fotbalu.

              • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                Barra     před 10 lety 02.04.2014 21:44 |  
                0 0

                Zdravim Jaro, k obrane Slaviatora musi rict ze Marco Van Basten ma stejny nazor, co se tyka zruseni offsidu, a take Louis Van Gaal by celkem radikalne zmenil pravidla. Specham, ale vecer/rano dam odkaz.

              • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                slaviator     před 10 lety 02.04.2014 23:51 |  
                0 0

                Fotbal? Že by se mělo střídat? Konec fotbalu...
                Fotbal? Že by se měla zavést červená karta? Konec fotbalu...


                Podle mě prostě fotbal opravdu potřebuje radikálnější řez - ofsajdy zrušit úplně nebo je zrušit alespoň pro pásmo posledních 20 metrů (tzn v podstatě kolem vápna by nemohly být ofsajdy, systém popsán viz výše...).
                Potřeba je také zavést podle mě oranžové karty, po kterých se třeba na deset minut dotyčtný hříšník odebere mimo hřiště a pak se bude moc vrátit do hry...
                A zavedl bych polohrubý čas 2×35 minut, který by se stopoval při střídání, při ošetřování na hřišti, při penaltách, přímácích... A týmům by tak odpadla možnost "takticky zdržovat", aby se pak hrálo 47 minut času jako když jsme hráli my s Duklou...

                • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                  edenian     před 10 lety 03.04.2014 00:05 |  
                  0 0

                  Za mne jeste zakaz stridani od 80 min.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                    slaviator     před 10 lety 03.04.2014 01:57 |  
                    0 0

                    A co když se v 81. minutě zraní hráč? Nebo v 85. minutě se zraní brankář? Nebo stoper? A když řekneš, že zranění hráči střídat budou smět, jak poznáš, že někdo nesimiluje, aby mohl střídat?

                • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                  Barra     před 10 lety 03.04.2014 10:13 |  
                  0 0

                  Je zajímavé, že jak Van Gaal, tak Van Basten, kteří mají celkem revoluční nápady jak změnit pravidla fotbalu, jsou oba bývalí útočníci, pro které bylo střílení branek jejich poslání. Naopak Franz Beckenbauer jako bývalý libero je více konzervativní a zdůrazňuje, že lidský faktor by měl zůstat ve fotbale, a že zápas by se neměl měnit na počítačovou hru. Stavím se více na stranu Beckenbauera. Vše co může více udělat fotbal více atraktivní sice vítám, ale nemělo by se to dotknout esence hry, jak byla formulována v 1863 anglickou fotbalovou federaci.

                  Samozřejmě, že postupem času se pravidla mění. Na začátku se nesměly posílat dlouhé přihrávky dopředu (změna v 1866), byl zaveden rozhodčí (1891), do roku 1912 mohl brankář kdekoliv na hřišti hrát míč rukou, v 1958 bylo poprvé povoleno střídání a to ještě jen při zranění hráče, karty byly zavedené teprve v ´70 letech, teprve od 1990 neplatí pravidlo off-sidu v případě že hráč stojí na stejné úrovni jako soupeř, do nedávna mohl brankář zvednout jakoukoliv zpětnou přihrávku rukou, vítězství znamenalo jen 2 body místo 3, atd., atd.

                  Veškeré nápady Van Bastena, Van Gaala a Slaviatora jsou jen dané tím, aby hra byla více atraktivní, přesto bych fotbal nechal být fotbalem a neměnil na rugby, hokej, basket, házenou a podobně, kde technologie hraje velkou roli, kde jsou time-outy, kde se střídá jako na běžícím páse, kde se zápasy co chvíli přerušují. Určitě bude každý souhlasit, že pravidla hry by měly být stejné pro veškeré fotbalové soutěže, jak v Champions League, tak v Gambrinuslize, či v okresním přeboru. V Holandsku například je 1,2 mil aktivních hráčů na různých úrovní, týdně se odehraje přes 33.000 zápasů! Těžko by mohl někdo očekávat že nějaký klub na hospodské úrovni by měl k dispozici náročnou technologie a k tomu adekvátní obsluhu, aby mohl zápas při sporným momentu zastavit, určit jestli se jednalo o možný off-side. Časem snad ano, ale toho se předpokládám málokdo z nás dožije.

                  Co jinak oba Holanďané navrhují (a s nimi Slaviator(?

                  Van Gaal:
                  - Řešení off-sidu pomoci třetího rozhodčí který bude disponovat o video nahrávky (a odpověď na otázku co by se stalo, kdyby se video porouchalo, už Van Gaal neměl odpověď: ukončit zápas??)
                  - Místo vhazování uvést míč do hry volným kopem
                  - Prodloužení hrát způsobem, že se počet hráčů každých 5 minut sníží o jednoho hráče, tedy od 95 minuty už jen 9 polních hráčů, a to až by zůstalo jen 6 hráč na hřišti – hrálo by se tak dlouho než padne rozhodující branka
                  - Zrušit pomezí rozhodčí a místo toho mít 2 rozhodčí na hřišti
                  - Zavést video-rozhodčí
                  http://espnfc.com/columns/story?id=763695&cc=5739

                  Van Basten:
                  - Kompletně zrušit off-side, s tím že by se podle Van Bastena muselo vymyslet nějaké pravidlo aby útočník jedného mužstva se nepohyboval stále před brankářem soupeře (a už je to tady – jak to konkrétně řešit Van Basten sám neví)
                  - Místo pokutového kopu zavést penalty-shootout jako v hokeji
                  - 2 x 35 min efektivní hry
                  - Žlutá karta = hráč musí na 5 minut opustit hřiště (výsledek by byl, že by padalo daleko více žlutých karet a rozhodčí by měl ještě větší možnost ovlivnit hru ve prospěch jednoho týmu)
                  - Atd.
                  http://www.bigsoccer.com/community/threads/marco-van-basten-wants-new-rules.18597/

                  Podle mě naštěstí nedojde ani tak rychle k revolučním změnám pravidel: o změnách rozhoduje od 1904 International Football Association Board, kde je 8 členů, mezi nimi stáli členové Anglie, Wales, Skotko a Severní Irsko, 4 členové rotují. K změně je zapotřebí souhlas 6 členů z 8, čtyři stálí členové jsou celkem konzervativně založení.

                  Jinak FIFA sama uznává, že fotbal tak populární, protože jeho pravidla jsou tak jednoduché a proto se také tak má zachovávat. A s tím souhlasím. V jednoduchosti se skrývá krása, a fotbal by se neměl měnit v počítačovou hru, kde stroje rozhodují za člověka. Technologie čipu v míči aby bylo jasné, jestli míč překročil brankovou čáru, je pro mě OK, zbytek bych (prozatím) nechal. Co bude už se bude běžně létat na Mars, uvidíme.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                    slaviator     před 10 lety 03.04.2014 11:10 |  
                    0 0

                    Já víceméně navrhuji to, co van Basten. A s tím, že ofsajd by se nemusel rušit kompletně, ale jen v pásmu širokém 20 nebo 25 metrů od brány. Tzn rozdělení hřiště na 4 čtvrtiny (široké 20-30-30-20 nebo 25-25-25-25 metrů) s tím, že v obranné polovině by nemohl být ofsajd (tak jako není dneska), v první útočné čtvrtině by mohl být a v druhé útočné čtvrtině (před bránou) by nemohl být. A s tím, že ve čtvrté čtvrtině (druhé útočné) by se nejednalo o ofsajd jen tehdy, pokud by přišla přihrávka uvnitř té čtvrtiny (tzn třeba od pomezní čáry před bránu) a pokud by si hráč nabíhal z té první útočné čtvrtiny (podobně jako se dneska nejedná o ofsajd, pokud si hráč nabíhá za obranu soupeře z vlastní poloviny a naběhne si za ně), naopak o ofsajd by se jednalo tehdy, pokud by stál hráč v druhé útočné čtvrtině a dostal by přihrávku nákopem z vlastní obranné poloviny nebo by stál v ofsajdové pozici ve druhé útočné čtvrtině a dostal by přihrávku do této ofsajdové pozice z první útočné čtvrtiny... 100 % systém, jak jednoduše eliminovat to, že by někdo stál celý zápas u soupeřova brankáře.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                      Barra     před 10 lety 03.04.2014 11:27 |  
                      0 0

                      :-) Jak jsem říkal, v jednoduchosti je krása. Zkus to ještě jednou: hraje se 24 metrů od branky soupeře, v té druhé útočné čtvrtině, a útočník tohoto mužstva se pohybuje řekněme v malým vápně. Quid? Off-side nebo ne?

                      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                        slaviator     před 10 lety 03.04.2014 11:36 |  
                        0 0

                        Pokud by byla útočná čtvrtina široká 25 metrů, tak by to nebyl ofsajd. Proto bych ji udělal záměrně takhle "úzkou", jestli by se tak mohlo hrát 25 metrů od brány, tak to už toho jednoho útočníka pohybující se za obrannou liní by se nasadila osobní obrana, stejně tak by obranná řada si musela hlídat všechny nabíhající hráče... Ale určitě by se nemohlo stát to, že by se hrálo ve středu hřiště a na jedný straně i na straně druhé by se pohybovali osamocení útočníci a čekali na nakopnuté míče...

                        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                          Barra     před 10 lety 03.04.2014 11:45 |  
                          0 0

                          Takový Bednář s Lafatou by ti byli velmi vdeční, kdyby se mohli celý zápas pohybovat téměř v brance soupeře a číhat na přihrávku. A to je právě to, proč i Van Basten říká, že neví jak by při zrušení pravidla off-sidu takové absurdní situace řešil.

                          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                            slaviator     před 10 lety 03.04.2014 11:53 |  
                            0 0

                            Ano, mohli by se tam tak pohybovat celý zápas. To mohou samozřejmě i dneska. Ale i to, jak navrhuju, tak kdyby dostali nákopem míč ze 3/4 hřiště, tak by to byl ofsajd... A jak často se hraje v tom pásmu do 20/25 metrů od brány? 10-15 minut na každé straně a zbytek se hraje ve středu hřiště? Kolik ale přihrávek ještě navíc je zpoza 20-25 metrové (zatím pomyslné) lajny? 60, 70, 80 %?

                            • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                              Barra     před 10 lety 03.04.2014 12:24 |  
                              0 0

                              Tak, Slaviatore, já musím se zase pustit do práce. Tvoje nápady by pomohly klubům jako Barcelona nebo Bayern (abych odpověděl jak často se hraje nějakých 20/25 metrů od branky), ale děkuji, není to zrovna fotbal o kterým já stojím, a s tím se zhodnotím s kritikou Franze Beckenbauera. A jinak opakuji, tvoje nápady jsou až tak radikální, že ani Van Bastena nenapadly.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                    slaviator     před 10 lety 03.04.2014 11:19 |  
                    0 0

                    Nebo jak dosáhnout toho, aby padalo více branek? Branka má rozměry 7,32×2,44 m (8 yardů×8 stop), řešením by bylo také to ji zvětšit (do výšky osm stop nechat, aby se dalo dosáhnout na břevno, do šířky ji prodloužit na 9 nebo 10 yardů - 8.24 nebo 9,15 metrů namísto dnešních 7,32) - řešení, které by sice vyžadovalo nějakou investici, ale naprosto minimální v porovnání se zavedením videorozhodčího...

                    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                      Barra     před 10 lety 03.04.2014 11:35 |  
                      0 0

                      Ale tak Slaviatore, to se mi zdá s prominutím blbost. Stál jsi někdy v brance? Já jsem chytal, a věř mi že těch téměř 3,5 metrů které ma brankář na každé straně od sebe je sakra vzdálenost.

                      A ty bys ještě přidal celkem 1 či 2 metry extra? Naštěstí v tom nenajdeš podporu ani u Van Gaala nebo Van Bastena.

                      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                        slaviator     před 10 lety 03.04.2014 11:50 |  
                        0 0

                        Chytal jsem do mladšího dorostu :-) Přidat jeden metr celkem znamená půl metru na každou stranu, v dospělém fotbale se to uskákat dá... a padalo by více branek (mám pocit, že v hokeji se taky hokejová branka několikrát zvětšovala a brankářská výstroj zmenšovala)

                        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                          Barra     před 10 lety 03.04.2014 12:10 |  
                          0 0

                          A tehdy jsi už snad měl nějakých 180 cm, ne? Potom je to lehké, když jsi o hlavu větší než ostatní.

                          Všechno se dá uskákat, samozřejmě. Půl metru k tyči, ihned nějakých 75 cm do vrchního rohu branky. Ale jestli jde jen o to, aby padalo více branek, ne z důvodu šikovnosti a umění hráčů, ale protože se jim to usnadní tím že se zvětší branky, tak udělejme klidně 14 metrové branky, s dvěma brankáři. Lidé jsou stále větší a větší, jestli na nějakých 50 let budeme mít všichni přes 2 metry, klidně se můžu branky zvětšit. Prozatím mi tento nápad vypadá až moc bizarní, ale neberu ti tvůj názor.

                          Jestli se branky u hokeje zvětšily, nevím, vím ale jistě, že momentální brankáři vypadají spíš jako Michelin-chlapečci oproti svým kolegům z nedávné minulosti.

                          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                            slaviator     před 10 lety 03.04.2014 13:11 |  
                            0 0

                            Tak pardon, jen padla úvaha zvětšit ty rozměry... Sorry za tu vsuvku o hokeji, ono by to v podstatě platilo i ve fotbale a souhlasím s tím, že brankáři by museli změnit svůj chytání (i ve fotbale) - ale nemyslím, že by to bylo na škodu, pokud by padalo více branek a zápasy by končily spíše 3:3 než 0:0...

                            17. června 2003 14:32 - NEW YORK
                            Komisionář zámořské NHL Gary Bettman získal v průběhu letošního finále dojem, že v lize padá málo gólů, a tak utrousil, že by nebylo od věci zvětšit hokejové branky. Novináři se jeho slov chytili: někteří je vzali jako vtip, ostatní smrtelně vážně a začali zpovídat gólmany. Těm se ale Bettmanův zlepšovák moc nezdá.

                            "Katastrofa," nastínil dopad nové ideje komisionáře NHL na hokej Hedberg. "No, to by byla hrůza," děsil se Caron. "Raději ani nepomyslet..."

                            Ztížená úloha brankářů
                            Hokejová branka nezměnila ani jedinkrát v historii své parametry. Její velikost byla stanovena v roce 1886 a od té doby se na celém světě vyrábí stejná. Dokonce i nejmenší žáčci hrají s klasickými bránami.

                            "Uvědomte si, kolik střel jde dnes do horní nebo bočních tyček. Museli byste radikálně změnit svůj styl," vysvětlil Hedberg. "Neměli byste prakticky žádnou šanci proti střelám k tyči. A při nájezdech ze strany byste museli vyjet z branky o nějakého čtvrt metru dál, abyste soupeři zmenšili úhel. Padalo by víc gólů, o tom není sporu, ale pro nás by to bylo hodně těžké," dodal.

                            Sílí názor, že hokej je nudný
                            Jenže NHL se momentálně potýká s poklesem návštěvnosti a s tím spojenými ekonomickými problémy. I v kolébce hokeje Kanadě se začíná množit názor, že je hra nudná. To by vysvětlovalo, proč Bettman stále častěji mluví o tom, že se pozmění pravidla.

                            "Asi o tom skutečně budeme jednat. Jednat ale nutně neznamená, že to hned zavedeme do praxe," tvrdí komisionář NHL.

                            Další možností je podle něj zmenšit části brankářské výstroje, hlavně betony, na úroveň standardní v osmdesátých letech. Tehdy padalo v každém zápasu průměrně o dvě branky víc než v uplynulých sezónách.

                            Brodeur s malými betony kraluje
                            Tahle myšlenka je gólmanům mnohem sympatičtější než větší branky. "Kdybych si měl vybrat, pak bych určitě volil zmenšit betony," nechal se slyšet Hedberg.

                            "Už teď chytám s menšími, než pravidla povolují. Podle mě to stejně nemá na výkony brankáře vliv. Podívejte se třeba na takového Martina Brodeura, který má vůbec nejmenší betony v lize, a stejně je nejlepší," dodal gólman Pittsburghu.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                    Pepino44     před 10 lety 03.04.2014 11:33 |  
                    0 0

                    Nazdar všichni. Pánové,se zájmem jsem si přečetl diskusi o změnách pravidel. Nevím,jsem asi moc konservativní,ale já bych nic neměnil. Teď trochu ironie. Co takhle zavést nějaké pravidlo jako je v české házené,kdy obránci nesmějí přes půlící čáru a útočníci se nesmějí vracet na svojí půlku (pokud jsem to napsal nepřesně,omlouvám se,protože českou házenou nesleduji a toto jsem jen někde četl). Pro fotbal by to šlo třeba ještě vylepšit,že záložníci nesmí do velkého vápna,případně útočníci do vápna malého. Prostě prostoru pro lidovou tvořivost je tady dost. Ale zpět k dnešním pravidlům. Jsme na něco zvyklí a proto to nechme být jak to je. Vždyť i ty sporné situace jsou k něčemu dobré,alespoň je o čem diskutovat.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                      Barra     před 10 lety 03.04.2014 11:40 |  
                      0 0

                      Díky Pepine za tuto reakci. Pro mě za mě udělat pokus s čipem v míčí, ale tím by to mělo končit. Jak je ale patrné, pravidla ve fotbale se nemění tak často a určitě ne tak radikálně, jak tady bylo navrhnuto. Naštěstí, řekl bych.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                      slaviator     před 10 lety 03.04.2014 11:59 |  
                      0 0

                      Jsme na něco zvyklí... To jsme vždycky. Nechci sem tahat politiku, ale byli jsme zvyklí na to, že Krym patří Ukrajině. A najednou bum, prásk a je to Rusko. Předtím jsme byli zvyklí 40 let, že USA je náš nepřítel.

                      A nebo ve fotbale: do 1866 byli zvyklí, že se nesmí posílat dlouhé pasy, ještě před sto lety byli zvyklí, že jim do toho nemá co kafrat nějaký nezávislý arbitr na hřišti, ještě na konci padesátých let už po éře Pepi Bicana byli zvyklí, že se nesmí střídat a i potom se směli střídat jenom zranění hráči, a až do sedmdesátých let byli zvyklí, že se smí prasit a nenásleduje za to žádný karetní trest...

                      Umí si dneska někdo představit, že by se hrál fotbal bez rozhodčích, brankáři by měli hrát rukou po celém hřišti, nesmělo se střídat a nedávaly se karty za fauly a prohřešky?

                      Fotbal je dneska komerce. A potřebuje diváky. Diváci chodí na góly. A částečným zrušením ofsajdů nebo zvětšením branek (či oboje) by padalo více gólů.

                      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

                        Barra     před 10 lety 03.04.2014 12:19 |  
                        0 0

                        Bez arbitrů? Ano, protože fotbal má svojí kolébku v zemi gentlemanů. Jak říkáš, fotbal je dnes komerce, viz boží ruka Maradony, přihrávka rukou Thierry Henryho proti Irsku a tím postup do Korey - nebo Schwalbe Jana Rezka proti Skotsku a tím postup Česka.

                        Pro takové podvodníky platí jen tvrdý trest, a fotbal bude hned o moc zvětší atraktivnější. Ne tím, že se zvětší branky.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Slawek     před 10 lety 03.04.2014 15:24 |  
      0 0

      Máš dobrý nápad. Nech si Dobrotku a taky ho plať. Vždyť on sehrál z cca 50 možných asi jen 18 utkání. To, že jinak je výborný je potom k ničemu. Stejné začíná platit o Mičolovi. Takové fotbalisty přece nikdo nepotřebuje.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    mitsu     před 10 lety 02.04.2014 16:06 |  
    0 0

    Panove, ja si proste nemuzu pomoct,ale vysvetlete mi nekdo, jak podle vas gecov individualne chyboval u druheho golu. chybu beru jako to, kdyz zkazite nejakou lehkou prihravku, nebo se na to vykaslete,ale kdyz prohrajete s nekym souboj, nebo vas nekdo obehraje a padne z toho gol, tak to prece neni vase chyba, ne? jako tohle branit ve vapne je strasne tezky, branici hrac musi reagovat na pohyb utocicho hrace, tim padem je tam vzdycky o krok pozdeji a nemuze dopredu predvidat, kam se balon odrazi, nebo ho nekdo odhlavickuje. to uz byla vetsi chyba Ritchieho, ktery ani nesel do hlavy. Marcel to uz mel srasne tezky. Sry,ale prijde mi, ze kritizuji jen ti, kteri to proste vidi jen lavicky,ale na hristri nikdy nebyli...samozrejme...kazdy ma pravo kritizovat,ale chce to trosku objektivity...stejne tak jako s tim ofsajdem. kdyby to bylo pusteny na druhou stranu, tak nikdo ani necekne...

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Falk     před 10 lety 02.04.2014 16:28 |  
      0 0

      Ahoj Alanore,hodnocení s rozmyslem a po uvážení,ale spíš bych se přikláněl k "Japhymu",nechci byt za kazdou cenu kritik,ale fotbal je nekoukatelny,hrajeme bez zálohy,takže nesouhlasím se známkami 5,v Ritchim nevidím potenciál,takových máme v dorostu a juniorce všechny,podle mého nejlepší Juhar,Gecov,Dostal,ale nemyslím si ,že oni jsou fotbalisti do kombinace. S tím Znojmem se to povídá a úplně mi zatrnulo,protože potom k sestupu je hodně blízko.A ještě něco ,pořad se mi zda,ze uměle přecenujeme některé hráče ,proto jsme tam kde jsme a jsme hodně dole

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Thane (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 17:22 |  
      0 0

      Nejsem trener ani odbornik (to mozna diky bohu viz televize), ale podle me by mel byt stoper vzdy o krok pred utocnikem (u brany)..pokud nabiha na predni tyc tak pochopitelne to nejde, ale tady by byt mel..

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Fallen (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 17:23 |  
      0 0

      Gecov chyboval jednoduše - byl u míče až druhý...

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        Fulham     před 10 lety 02.04.2014 18:01 |  
        0 0

        Já teda nechci skrzevá ty sračky kde jsme někoho kritizovat nebo se dohadovat a radši bych byl pozitivní ale...neměl to mít náhodou Radek? Ta zpětná šla těsně kolem něj. Aspoň to tečnout,gól nebyl.

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          Travinho     před 10 lety 02.04.2014 18:03 |  
          0 0

          Ono je to těžko, musel i hlídat, aby mu to nedal na přední tyč a šlo to kolem něj nějaké dva metry, což zase není tak málo, když si uvědomíme, že hráč hlavičkoval nějakých 7 metrů před ním a on se musel soustředit hlavně na prostor brány.

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            mitsu     před 10 lety 02.04.2014 18:29 |  
            0 0

            No jako pro beky sou hrozne neprijemny tyhle vraceny mice tesne pred branu do nabehu utociciho hrace, zvlast, zvlast, kdyz je golman prikovanej na brankovy care. Podle me to Radek asi mohl mit. Magera to mel docela v tezky pozici, to by na predni tyc asi nedal. A do balonu v malym vapne by mel golman chodit. Ale nejsem trener gomanu :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

              Travinho     před 10 lety 02.04.2014 18:57 |  
              0 0

              Jasně jenže je rozdíl jestli balon letí půl dne a přihrávka z malého vápna. Několikrát jsem se díval ze záznamu a mít to teoreticky mohl, ale to by byl výborný zákrok.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        mitsu     před 10 lety 02.04.2014 18:31 |  
        0 0

        nj, to se strasne lehce rika, ale hur provadi :-) to je proste prohranej souboj,kterej v tyhle situaci bek velmi casto prohraje, ale ne nejaka chyba, kterej ten gol zapricinila.

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          Betynka58     před 10 lety 02.04.2014 22:25 |  
          0 0

          Podle mne jde druhý gól jednoznačně za Dostálem, který ten odkop od brány provedl tak nedůrazně, že ho stihl ten boleslavák ještě před postranní čarou a následně rychle přenesl hru před branku. Kdyby šel míč do autu, stačila by se obrana včas zformovat a tohle jste teď nemuseli řešit.

  11. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Divizni (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 16:44 |  
    0 0

    Alanore jseš fakt dobrej. Mám na hodnocení úplně stejný názor. Jenom si také myslím, že nás by asi rozhodčí zastavil. Ještě si myslím, že Necid by se měl ,rozehrávat někde jinde a ne v mužstvu, které se zachraňuje. Při té 100% šanci se asi i bál o nohy. Juhar by to dal.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Travinho     před 10 lety 02.04.2014 17:50 |  
      0 0

      Bál o nohy? Jestli se někdo v naší situaci bojí o nohy tak nemá na hřišti co dělat. Podle mě se na to prostě vysral! Byl si jistý, že tam bude dřív až tomu tak nebylo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Travinho     před 10 lety 02.04.2014 18:01 |  
      0 0

      Bál o nohy? Jestli se někdo v naší situaci bojí o nohy tak nemá na hřišti co dělat. Podle mě se na to prostě vysral! Byl si jistý, že tam bude dřív až tomu tak nebylo.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        bongor     před 10 lety 02.04.2014 19:46 |  
        0 0

        Jenže nějaká uvědomělá obava o nohy to nebyla,prostě to ta končetina v rehabilitaci, ta se vylekala sama.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Edwardtheiron     před 10 lety 02.04.2014 19:07 |  
      0 0

      Jestli se bojí o nohy, ať tam neleze! Necid z roku 2008 by tu šanci proměnil a ještě by si o něj bránící hráč zlomil nohu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Alanor (admin)     před 10 lety 02.04.2014 19:40 |  
      0 0

      Díky za pozitivní zpětnou vazbu, která vždycky potěší. :)

  12. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Tomski     před 10 lety 02.04.2014 19:21 |  
    0 0

    tak proti Brnu nebude kromě vyloučeného Čontofalského také Damien, Piták, Smejkal, Ritchie...počítám, že ani Mičola s Dobrotkou nebudou připraveni...Rakovan (doufám, že je zdravý) - Dostál, Škoda, Gecov, Neves (Tusjak měl zůstat v Táborsku jestli u nás nedostane šanci) - Vošáhlík, Lička, Zmrhal, Juhar - Hrubý - Necid...možná bych zkusil hrát 4-4-2 s Juharem na hrotu a na lajně Prošek....

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      Alanor (admin)     před 10 lety 02.04.2014 19:29 |  
      0 0

      Pokud vím, tak Mičola má značné problémy. Nedávno dával na sociální sítě fotku z nemocnice, kde měl obě nohy zafačované a z jedné mu koukaly hadičky... Ten si podle toho obrázku minimálně do konce sezony zápas nezahraje.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        Tomski     před 10 lety 02.04.2014 19:41 |  
        0 0

        ajajaj...taková škoda...tak hlavně aby ještě mohl někdy hrát nejen u nás...o Dobrotkovi nejsou žádné informace ?

        • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

          Alanor (admin)     před 10 lety 02.04.2014 19:43 |  
          0 0

          Těžko soudit z obrázku, třeba to tak hrozné nebude. Ale vypadalo to docela děsivě... O Dobrotkovi nic nového nevím.

          • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

            jarodo57     před 10 lety 02.04.2014 20:09 |  
            0 0

            že by se mu alkohol vliv i do nohou?

  13. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    VitK     před 10 lety 02.04.2014 20:50 |  
    0 0

    Dobrý večer. Zápas jsem viděl až od 2. poločasu, v televizi. Koukat jsem se začal v okamžiku, kdy byly o přestávce rekapitulovány "tvrdé souboje mezi Necidem a Dosoudilem". Měl jsem pocit, že první zákrok Dosoudila byla penalta. Překvapilo mě, že to nikdo v komentářích nezmínil. Chtěl jsem se proto dnes večer podívat na záznam na i vysílání české televize. Už nemusím. Pan Procházka to potvrdil
    http://fotbal.hattrick.cz/sudi-slavii-zarizli-dosoudil-beztrestne-nasadil-necidovi-kravatu-54-zapasu-penalty/

    Ano, je jasné, že Slavia letos hraje hrozně. Ale to, co s námi dělají rozhodčí, je také neskutečné. Jen na co si teď okamžitě vzpomenu. Neodpískaná penalta s Ostravou (možné 2 body navíc), penalta s Jihlavou (možný bod navíc). Faul na brankáře v Jablonci (okradeni o další bod), zářez se Spartou (bod), skandální nevyloučení 2 hráčů Teplic (minus bod), neodpískaná naše penalta a naopak špatně odpískaná penalta a špatné vyloučení Čontofalského.... V pásmu sestupu bychom asi nebyli. Člověka to štve o to víc, když pak ještě slyší lži paní Damkové. Myslím, že pod článek pan Procházky by se měli všichni podepsat.

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      bongor     před 10 lety 03.04.2014 06:29 |  
      0 0

      Zcela s Tebou souhlasím.Jenže o nás každý ví,že si necháme štípat špalek na hlavě,jenom aby o nás někdo neřekl,že pořád brečíme.
      A tak spolu s dalšími vlivy a samozřejmě se špatnou hrou,kterou produkujeme ,jdeme dolů.Tam se sebere bodík,tam dva,oni to ti hloupí slávisti nějak přežijí.Nakonec to bohužel vidíš i v některých
      příspěvcích na SN.Opět musím vzpomenout moudrosti našich předků,skutečně každá ryba hnije od hlavy,zde od vedení klubu.
      Nemáme respekt,nemáme lobbisty,kteří by nám zajistili alespoň jakous takous rovinu v rozhodování,jsme pro srandu králíkům.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        YuckFou     před 10 lety 03.04.2014 09:45 |  
        0 0

        Taky se divím, že si nechá Aleš tak srát na hlavu??? Věřím, že zrovna on by neměl problém s tím najít nějaké páky na tu mafii na Stahově! :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      smely (přítel SN)     před 10 lety 03.04.2014 12:42 |  
      0 0

      zdravim, v ramci zachovani objektivity je treba dodat, ze doma s Duklou nas zase od penalty za stavu 0.0 ochranili...

  14. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Thorklaer (přítel SN)     před 10 lety 02.04.2014 21:50 |  
    0 0

    Poslední tři zápasy skoro ani není co hodnotit.

    Trošku si říkám, ze zranění Ritchieho a Pitaka jsou de facto posílení. Karel je bohužel z formy a dost možná mu nesedí post, kam ho staví. Ritchie podle mě nestíhá a nemá podporu útoku. Ok, dejme mu šanci, ale to musí hrát mermomocí hned? To samé stálice sestavy Zmrhal.

    Jak v kádru vytvoříte konkurenční prostředí, když půlka (spíš víc) hráčů může hrát totální hov.o a základ maj jistý?

    A když je jejich marnost moc okatá, tak alespon vždy jdou na jakýkoliv post střídat viz Nitrák? Tomu tymu podle mě chybí konkurenční prostředí a ničí ho tlačenky a sorry - mala odvaha trenéra.

  15. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Fulham     před 10 lety 02.04.2014 22:19 |  
    0 0

    Vám ty náhle ohlášené absence nepřijdou divný? Karlos byl v Bolce nasranej že střídá a vůbec žádný bebí. Smejkal nehrál,Ritchii taky běhal....jestli ten pohár vypustíme, tak chytim nerva. Hraje se 30 zápasů za deset měsíců + pohár a on se někdo šetří? No kujwa to teda ani omylem....

    • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

      quelhar (admin)     před 10 lety 02.04.2014 22:42 |  
      0 0

      Ritchie střídal pro zranění, před jeho střídáním se údajně chystal na hřiště Vyhnal a dolů měl jít někdo jiný, ale pak se to kvůli tomu měnilo a šel tam Lička.

      • Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

        Fulham     před 10 lety 03.04.2014 06:19 |  
        0 0

        Aha - asi už mám tu paranoiu....nevšiml jsem si,že je raněn - z toho 2x do paže a 3x do ramene....ale když to bylo takhle, ptám se ,kdo rozhodl,že minutu před koncem za stavu 1-3 půjdem do takového rizika a vystřídáme beka za of.záložníka??? Takto to otevřít!! ......mám dost.

  16. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    YuckFou     před 10 lety 03.04.2014 14:12 |  
    0 0

    V Olomouci se s tím nemazlí a napařili hráčům pokuty v podobě dotací vstupného. A tak jdou fanoušci na ligu za dvacku. Což je rozumný přístup! Hráči to pocítí na platu, fanošci budou mít jako omluvu levnější vstupné a klub z toho může profitovat v podobě velké návštěvy, která snad požene hráče za lepším výsledkem v boji o záchranu! Nevím proč se něco podobného nepraktikuje u nás již dávno?!

    http://fotbal.idnes.cz/fotbalova-olomouc-se-ukryla-na-soustredeni-fed-/fotbal.aspx?c=A140403_111736_fotbal_par

  17. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Sedrousek     před 10 lety 03.04.2014 17:15 |  
    0 0

    Mohl by mi prosím někdo říci, jak to vypadá s Budjemaa? Co mu vlastně je a jak dlouho nám ještě bude chybět? Dekuji za odpovědi.

  18. Re: Hodnocení slávistů - 22. kolo

    Divizni (přítel SN)     před 10 lety 09.04.2014 12:59 |  
    0 0

    Známky hráčů jsou jaké jsou ale ten komentář, 100% shoda se mnou. Už několik let nehrajeme o špici ale vždy jsme měli určité fáze zápasu, na které se ,dalo koukat a stavět na nich. V poslední době tam není fakt nic. Vše na náhodu. Jeden individuální výkon na tom nic nezmění. Bude to těžké, snad to ukopem.