Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 26. kolo

Slavia si v existenčním zápase připsala veledůležitou výhru na horké půdě rivala z Bohemians. Výsledek sice výborný, z předvedené hry ale bolely oči.

Přitom první půle nebyla ze strany sešívaných vůbec špatná. Kombinace sice stále vázla, ale červenobílí se snažili být aktivní a hlavně byli, pro mnohé (včetně mě) překvapivě, bojovnějším mužstvem. A brzy přišla i první (a jak se ukázalo tak i poslední) branka utkání, když po hrubé chybě defenzivy klokanů skóroval po pěkné kombinaci Necid! Už závěr prvního dějství byl ale ze strany Slavie pasivní a šlo o předzvěst zoufalého betonování, které přišlo v půli druhé.

Ta začala brzkým vystřídáním zraněného Vošahlíka, který odehrál solidní zápas a dal za pravdu těm, kteří delší dobu volali po nasazení druhého útočníka k Necidovi. Od té doby se tým z Edenu zcela stáhl na vlastní polovinu a až na naprosté výjimky se nesnažil ani o presink, ani o jakoukoliv útočnou činnost. Slavia se tak uchýlila k zoufalému odkopávání míčů, zatímco Bohemka se ve snaze o vyrovnání rvala spíše s vlastní neschopností hráčů než s neškodným soupeřem. Naštěstí těch pár náznaků, které si domácí vytvořili, dokázala Slavia obětavostí zhatit. A když nakonec bílozeleným nepomohla ani hrubá chyba pomezního rozhodčího, který skandálně přehlédl snad více než metrový ofsajd Lietavy, tak mohla konečně vypuknout radost v sešívaném táboře.

Ta by ale měla mít své meze. Jistě, hráči dřeli a vybojovali obrovsky důležitou výhru. Předvedená hra ale byla slabá až katastrofální. Není možné, aby tak slabý soupeř jako Bohemka měl až 85% převahu v držení míče, jako tomu bylo ve druhé půli. Teď je třeba doma urvat výhru s Příbramí, zachránit se, přebudovat tým a nejpozději po posledním kole sborem volat: Pastoor ven!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Radek Černý - 6 - Po minulém zápase s Plzní byl právem kritizovaný, po včerejšku si naopak zaslouží pochvalu. Nevychytal sice žádnou gólovku, ke které se ani Bohemka nedostala, ale jistě chytil Horovu nebezpečnou střelu a obraně několikrát dobře pomohl staženými centry. Horší stránkou jeho výkonu byly často nepřesné výkopy.

Milan Nitrianský - 4 - Horší čtyřka pro oba kraje, které byly tradičně velice nejisté vzadu a nepříliš viditelné v útoku. Nitrianský často opouštěl svou pozici a hasit potíže za něj museli jiní, třeba v první půli Hrubý, když se Nitrianský kdesi ztratil a nechal odkrytý celý svůj  prostor. Pokud chce jít Slavia nahoru, tak musí v létě skončit, na ligu je to totiž podprůměrný hráč.

Milan Škoda - 7 - Pro mě hráč zápasu. Stoperská dvojice působila dobře a vzhledem k tlaku domácích a ke slabým krajům naší obrany měla práce více než dost. Právě Škoda byl ze stoperů lepším. Mnoho míčů odvrátil hlavou, při obranné činnosti si vedl velice jistě. Jako nadstavbu přidal i několik dobrých průniků při vyvezení míče. Velice dobrý výkon!

Michal Smejkal - 5 - Lepší pětka pro Smejkala. Zahrál slušně, oproti Škodovi mi ale připadal méně jistý. Nechal se třeba lacině obejít, když mu míč prošel mezi nohama a on si u toho lehl a vyřadil se ze hry. Stejně tak mi přišel jeho parťák lepší v rozehrávce.

Martin Dostál - 4 - O krajích obrany už byla řeč u hodnocení Nitrianského. Dostál byl podobně slabý, takže i on má horší čtyřku. Největší kiks předvedl v první půli, když jako poslední bránící hráč vůbec neregistroval náběh soupeře a místo bránění jen zvedal ruku, ačkoliv o ofsajd nešlo o několik metrů. Hráč Bohemky se dostal zadarmo před Černého, naštěstí ale nezpracoval. Podobně jako u Nitrianského jde o silně podprůměrného ligového hráče, navzdory Martinově snaze.

Martin Juhar - 3 - Juharovi se nedá upřít snaživost, včera ale ukázal své slabiny v plné nahotě. K vidění od něj byla špatně zahraná standardka a především neskutečně zazděné sólo 3 na 1 v nastaveném čase! Místo jednoduché přihrávky ale Juhar ztratil míč v kličce! Je to sice buldok s tvrdou střelou, ale zato úplně postrádá fotbalové a kolektivní myšlení.

Marcel Gecov - 6 - Výkony kritizovaného Gecova jdou s postupující sezónou a s důležitostí zápasů nahoru. Zahrál slušně už proti Plzni, v Ďolíčku to pak bylo ještě lepší. Dřel a vybojoval spoustu míčů, čímž byl velice prospěšný pro tým. Několikrát i dobře pomohl obraně v nesnázích. Zdá se, že mu pomáhá riziko osmé žluté karty. Gecov hraje čistěji a lépe.

Robert Hrubý - 5 - 20tiletý oslavenec utnul propad své výkonnosti a ve vršovickém derby zahrál dobře. Vidět byl zejména při velice poctivé práci dozadu, která mu v minulých kolech chyběla. Pochvalu si zaslouží třeba za vykrytí nebezpečně volného prostoru po špatné poziční hře Nitrianského v první půli. Škoda, že se vinou projevu Slavie ve druhé půli příliš nedostal k využití svých ofenzivních schopností. Celkově ale lepší pětka.

Jaromír Zmrhal - 4 - Zaskvěl se založením gólové akce přihrávkou, která měla oči. Kromě tohoto velice pěkného momentu ale nepředvedl zhola nic a po zásluze byl vystřídán. Dohromady mi to vychází na lehce podprůměrnou známku.

Jan Vošahlík - 5 - Postavit Vošahlíka na hrotovou pozici s Necidem byl dobrý tah a oba útočníci se dobře doplňovali. Právě Vošahlík přesně nahrával Necidovi na gól, ačkoliv je pravda, že to nebylo těžké řešení. Slušný výkon kalí kromě zranění brzy po půli i situace z úplného začátku zápasu, kdy mohl jít Vošahlík do velké šance, ale tristním (ne)zpracováním si ji zhatil.

Tomáš Necid - 6 - Střelec rozhodujícího gólu, který nás dost možná zachrání v lize. Necid si dobře naběhl a v ideální pozici nezaváhal, ačkoliv měl balón na slabší levačce. Evidentně se celý zápas snažil, někdy to přineslo i kýžené ovoce. Na můj vkus byl ale v soubojích i v kličkách příliš málo efektivní, a to nejen oproti prvnímu působení v Edenu, ale třeba i oproti zápasu s Duklou. Podle mě tedy lehce nadprůměrný výkon.

Karel Piták - 4 - Nastoupil do druhé půle, kdy byla Slavia zoufale zatažená a příliš s tím toho udělat nemohl. Měl slabší momenty, jako když si nechal dát "housle", i silnější, když ve vápně dobře vypíchl míč Horovi. Vzhledem ke kontextu druhé půle a tomu, že střídal, dávám Pitákovi čtyřku, ačkoliv se do hry příliš nedostal.

Mario Lička - 4 - Podobná situace jako u Pitáka. Lička přišel na hřiště za situace absolutního zatažení do vlastního vápna a mnoho se s tím dělat nemohlo. Snažil se to rozhýbat, kvalita ale často pokulhávala. Vzhledem ke kontextu střídání také čtyřka.

Martin Dobrotka není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

Komentáře (337)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé