Ženský fotbal

Slávistické ženy čeká klíčové derby

Slávistické ženy čeká v neděli patrně rozhodující utkání celé sezony. Od 11:15 se představí na Letné na tréninkovém hřišti. Vstupné je zdarma.

"Na derby se těšíme strašně moc. Bude to zápas o všechno. Takové utkání jsem ještě nehrála, tak jsem zvědavá, jaké to bude," říká před nedělním důležitým duelem mladá ofenzivní hráčka Kateřina Svitková. Ta letos rozhodla už dvě derby svými trefami, bude v neděli platit do třetice všeho dobrého?

"Očekávám, že to nebude jednoduché. Bude to hodně o nasazení, tvrdých soubojích a o vůli chtít vyhrát. Doufám, že bude k vidění i pohledný fotbal plný pěkných akcí," hledí k derby Svitková.

Velkou oporou Slavie, která v letošní sezoně získala už domácí pohár, je obránkyně Veronika Pincová. "Na derby se samozřejmě těším. Je to pro nás nejdůležitější zápas sezony, který rozhodne o tom, kdo získá titul," má jasno kapitánka reprezentace. "Jak my, tak Sparta chceme vyhrát. Takže se na zápas pořádně připravujeme a dáme do toho všechno, abychom zvítězili," dodala Pincová.

Slavia před zápasem se Spartou ztrácí v tabulce na svého soupeře jeden bod. Pokud zvítězí, šly by do dvoubodového náskoku, který by byl před posledním domácím zápasem zřejmě rozhodující. V případě remízy se rozhodne v závěrečném kole (Slavia hostí Slovácko, Sparta hraje na Střížkově s Bohemians). Pokud se v neděli bude radovat rival z výhry, oslaví tak zároveň zisk titulu.

"Chtěla bych pozvat fanoušky na vypjaté derby. Bude to na krev a myslím, že diváci uvidí všechno - tvrdé souboje, krásné akce, góly a také pohledné holky," usmívá se Svitková. "I holky umí hrát pohledný fotbal, ve kterém jsou emoce a bojovnost. Věřím, že přijde co nejvíce lidí," pokračuje Pincová. "Přijďte nás podpořit a my se vám odvděčíme," zakončila mladá útočnice Svitková.

Kdy: Neděle 1. června, 11:15
Kde: Tréninkové hřiště Sparty na Letné
Co: Klíčové derby žen Sparta - Slavia ve finále ženské ligy
Vstup: Zdarma

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistické ženy čeká klíčové derby

    naplavnik     před 10 lety 30.05.2014 10:09 |  
    0 0

    Pokud se po sobotě nebudu houpat v některém z pražských parků na větvi, tak bych děvčátka přišel povzbudit. Jedná se o to hřiště za tím Mc rychlým obžerstvením?

    • Re: Slávistické ženy čeká klíčové derby

      Eluin (přítel SN)     před 10 lety 30.05.2014 16:06 |  
      0 0

      Ano, jedná se o to hřiště, hrálo se tam i minule.

  2. Re: Slávistické ženy čeká klíčové derby

    steev (přítel SN)     před 10 lety 30.05.2014 22:23 |  
    0 0

    Budu držet palce.