Ženský fotbal

Zisk titulu pro slávistky byl zasloužený!

Ženy Slavie získaly mistrovský titul. Je to velký úspěch, jelikož pohár je ve správných rukách. Po dlouhých deseti letech tak u slávistek mohla propuknout radost. Navíc je to největší úspěch od rozdělení republiky. Pojďme se tedy podívat na tuto úspěšnou sezonu pohledem statistik, informací k plánované účasti v Lize mistrů a také videorozhovory s hráčky na téma: Úspěch přinesly výhry v derby.

V samostatné České lize žen vybojovaly fotbalistky Slavie teprve třetí mistrovský titul. Letos to však bylo poprvé v dlouhodobé soutěži a navíc se jim podařilo poprvé vyhrát český pohár. A jak to tedy v minulosti bylo?

Titul v sezoně 2002/2003
V sezoně se hrálo play-off, slávistky v sezoně dvakrát prohrály. Ve finále na domácím hřišti remizovaly 1:1, v následném utkání prohrály 1:3. Titul tak mířil na Letnou, jenže jim v sestavě nastoupila Regina Agapitosová-Holanová, která v sezoně také hrála v USA. Protest Slavie proti neoprávněnému startu nebyl uznán, ale odvolací a revizní komise dala pravdu Slavii, zápas byl kontumován 3:0 ve prospěch Slavie a holky tak slavily titul.

Titul v sezoně 2003/2004
Opět se hraje základní část, která vyvrcholí boji v play-off. Na domácím hřišti prohráváme 1:3, na Strahově remizujeme 2:2. Ve finále góly z 87. (Zubková) a 92. minuty (Chlumecká) vítězíme o dvě branky. V odvetném utkání udržíme tento náskok a i přes prohru 0:1 slavíme titul.

Titul v sezoně 2013/2014
Slavia své soupeře válcuje. V podzimním derby přejede i Spartu v poměru 2:0 po dvou gólech Svitkové. Na jaře na Letné remizujeme 0:0, následuje domácí utkání, kde prohráváme 1:2. Přesto se holky vzchopí, v poháru poráží Spartu 1:0 a v závěrečném utkání na Letné otáčí z 0:2 na 3:2. Tři výhry v sezoně dosud od rozdělení republiky nebylo. Navíc zápasy vyhrály zaslouženě! Derby tedy bylo klíčem k titulu, proto se podívejte na níže uvedené video.


Pojďme se nyní podívat na několik statistik z ukončené sezony. Blanka Pěničková, která si pamatuje poslední titul, v letošní sezoně odehrála nejvíce minut. Nejlepší střelkyní týmu i ligy se stala Petra Divišová. Nejlepší nahrávačkou týmu mladá Kateřina Svitková.

Nejvíce odehraných minut:
Blanka Pěničková - 1711 min.
Kateřina Svitková - 1657 min.
Pavla Benýrová - 1601 min.

Nejlepší střelkyně týmu:
Petra Divišová - 19 branek
Kateřina Svitková - 17 branek
Blanka Pěničková - 12 branek

Nejvíce asistencí v týmu:
Kateřina Svitková - 16
Blanka Pěničková - 11
Petra Divišová - 9

Další zajímavosti:
Počet hráček - celkem si připsalo start 26 hráček
Střelkyně - každá hráčka, která odehrála alespoň 90 minut, vstřelila branku (kromě brankářek). Poslední čekající byla Jana Tomášková, která proměnila penaltu proti Slovácku
ŽK - obdrželi jsme celkem 16 karet, dvě hráčky po čtyřech a kvůli tomu v jednom zápase chyběly
ČK - pouze jedna, dostala jí brankářka Barbora Sladká proti Bohemians

Ligy mistrů v sezoně 2014/2015
Fotbalistky Slavie po dlouhé době čeká vysněná konfrontace se zahraničními celky v Lize mistrů. Holky jsou nasazeny do 1. kola díky dobrému koeficientu. Los proběhne 22. srpna. Pravděpodobně nebudeme nasazeni, ale podrobnosti se teprve dozvíme. Zápasy se odehrají v termínu 8.-9. října, odvety jsou na programu 15.-16. října. O místě konání domácího zápasu slávistek zatím není rozhodnuto. Bude zájem vyrazit hromadně na venkovní zápas autobusem? Uspořádat pořádný výjezd a vynahradit si roky, kdy se nikam nepodíváme kvůli výsledkům mužské Slavie? Klidně se vyjádřete v diskusi.

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Zisk titulu pro slávistky byl zasloužený!

    travel (přítel SN)     před 10 lety 11.06.2014 08:55 |  
    0 0

    Předpokládám,že domácí zápasy v LM by si zasloužily hrát na stadionu v Edenu.S tím výjezdem-asi bude záležet na losu 22. srpna.

  2. Re: Zisk titulu pro slávistky byl zasloužený!

    Socrates (přítel SN)     před 10 lety 11.06.2014 09:10 |  
    0 0

    Hlavně na výjezd se těšíme ... snad to bude k moři (klidně i studenýmu☺).

    • Re: Zisk titulu pro slávistky byl zasloužený!

      Sokrates55 (přítel SN)     před 10 lety 11.06.2014 11:17 |  
      0 0

      Dobrý den přeji.
      Také se přidávám ke spoustě nás fandů, co Vám vyjadřují obdiv nad Vaším umem a vůlí, se kterou jste ligu vyhráli a dali nám tak všem náplast na to naše slávistické srdíčko.
      Ukázali jste všem slávistům, že to jde, když se opravdu chce!!!
      Váš Sokrates55

      • Re: Zisk titulu pro slávistky byl zasloužený!

        leoneig     před 10 lety 12.06.2014 00:17 |  
        0 0

        Sokratesi i já se připojují ke gratulací zde na SN.Rozhodl jsem se,že navštívím jejich (poslední)zápas se Synotem.Byl jsem poprvé na ženském fotbale a musím říct,že jsem se dobře bavil a rozhodně rád zajdu znovu. Oproti těm nestydatým kolegům z Áčka,jsem byl po dlouhé době opět pyšný na Slavii a hodně jsem si spravil chuť. Bylo by fajn,kdyby holky mohly hrát LM v Edenu a,přišlo by třeba 6- 8tis. dotaz na bus bych nechal rozhodně být v éteru,když mi čas dovolí a nebude to v Helsinkách..Na závěr ještě nápad či dotaz,jestli by byl potenciálně zájem a jestli je i reálné,aby byl vypraven bus z Edenu do Počernic pro fans z Vršovic a to třeba i na vybrané mládežnické zápasy..

        • Re: Zisk titulu pro slávistky byl zasloužený!

          jane (admin)     před 10 lety 12.06.2014 08:01 |  
          0 0

          Bus z Vrsovic na Xaverov vypravovan je, ma cislo 136 a jezdi kazdych 8 minut :) Akorat se pak jeste musi presednout na metro na Vysocanske a z Cerneho mostu dve stanice busem :)

          • Re: Zisk titulu pro slávistky byl zasloužený!

            leoneig     před 10 lety 16.06.2014 23:07 |  
            0 0

            No jo,ja jsem myslel přímou červenobílou vypravenou s podporou klubu :D) i tak diky za radu,občas se dá i vlak Vršovice -Vysočany -Počernice ;-)

  3. Re: Zisk titulu pro slávistky byl zasloužený!

    vlchan     před 10 lety 11.06.2014 17:53 |  
    0 0

    Ještě jednou gratuluji a rád bych viděl vaše zápasy na hlavním stadionu. (a lemry z tzv. "áčka" poslat do Xaverova.)