O Slavii

Proběhla tisková konference před startem přípravy

Kromě představení nového trenéra Miroslava Beránka se přítomní novináři dozvěděli, kteří hráči už se Slavií nenastoupí do letní přípravy.

Trenér Beránek podepsal smlouvu na 3 roky. Sám říkal, že by podepsal i na kratší dobu s opcí, ale že minimálně tříletá smlouva byla podmínkou majitele, který chce klub stabilizovat. Cílem nového trenéra je se během tří let dostat do Evropy, jde o vizi samotného Beránka, pro majitele to není podmínka. První kontakt se Slavií proběhl teprve ve čtvrtek, druhý v pátek a v pondělí se vše doladilo.

Nový kouč by chtěl slávistům vrátit hrdost a chtěl by postupně naplnit stadion. Miroslav Beránek sice přiznal, že měl i finančně zajímavější nabídky ze zahraničí, jasně ale převážila touha pomoci Slavii v těžké době. Mělo by i dojít ke schůzce s představiteli Tribuny Sever, trenér Beránek by chtěl, aby za jeho týmem fanoušci stáli i v těžkých okamžicích.

Dochází i ke změně přípravy, hned pozítří slávisté odjedou na týdenní soustředění do Blšan, kde se chce trenér důkladně seznámit s týmem. Do přípravy už se nezapojí kromě dříve známých hráčů Necida, Čontofalského a Ličky i Čonka, Bortel, Smejkal, Ritchie a Černý, který by ale měl ve Slavii nadále působit u mládeže. Jedná se i s Boudjemaaou, který ale zatím zůstává v kádru a do přípravy nastupuje. Do přípravy se zatím nezapojí Škutka, který je po operaci.

Kromě těchto hráčů končí i cizinci v juniorce Eschmann a Joseph Mensah. Naopak do áčka se z juniorky a dorostu posouvají Jankto, Kodr, Salašovič, Bejbl, Sodoma a Souček.

Padl i dotaz na tiskem skloňované případné posily Deliho, Jugase a Filla, ale jak trenér, tak ředitel Kisel odmítli tyto spekulace komentovat.

Komentáře (256)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé