Ženský fotbal

V Lize mistryň proti Barceloně!

Fotbalistky Slavie nastoupí v ženské Lize mistrů proti Barceloně. První zápas hrajeme doma 8. či 9. října, odveta bude na programu 15. či 16. října. K soupeři se vyjádřil trenér Anton Mišovec a kapitánka Blanka Pěničková.

Ženský tým Barcelony začal ligovou soutěž v roce 1988. Od roku 2011 získala tři mistrovské poháry, její první v historii. Zároveň dvakrát za sebou vyhrála pohár. Loni v lize vyhrála s náskokem deseti bodů nad Atletic Club. V loňské Lize mistrů se španělský mistr dostal do čtvrtfinále, kde podlehl Wolfsburgu. Ve druhém kole porazili Zürich 3:0 a 3:1, který loni porazil Spartu. V sezoně 2012/2013 vypadla hned v prvním kole, když nestačila na Arsenal.

Tým je složen převážně ze španělským fotbalistek, mají i početné zastoupení v reprezentaci. Najdeme zde i reprezentantky z Mexika či Argentiny.

"Jsem ráda, já osobně jsem velkým fanouškem Barcelony a přála jsem si ji. Je to klub zvučného jména a zápasy s tímto soupeřem pro náš celý tým budou odměnou za minulou povedenou sezonu. Ligu mistrů jsem hrála naposledy před devíti lety. Tehdy se hrálo ještě ve skupinách a jiným hracím systémem. Ve skupině jsme tenkrát skončili na druhém místě za tehdy nejlepším týmem Evropy švédskou Umeou. Na zápasy Ligy mistrů se celý tým ohromně těšíme a doufám, že Barcelona přitáhne spoustu fanoušků, kteří nás přijdou podpořit. Zároveň věřím, že se soupeřem sehrajeme vyrovnané zápasy a budeme dobře reprezentovat celou Slavii ve fotbalové Evropě," svěřila se po losu kapitánka Blanka Pěničková.

Jsme moc rádi, že budeme hrát s FC Barcelona. Je to soupeř, který má v Evropě velké jméno a je mezi nasazenými týmy. Viděl jsem utkání FC Barcelona - WfL Wolsburg v minulém ročníku na Eurosportu. Prezentovaly se velmi dobrým výkonem, hrály kreativní, technický fotbal. Osobně se na utkání moc těším, protože budeme hrát proti klubu, kterému fandím. První utkání budeme hrát doma a věřím, že nás přijdou podpořit fanoušci Slavie, Tribuny Sever, žáci sportovní ZŠ Vladivostocká a všechny mládežnické týmy. V zimním a letním přípravném období jsme sehráli několik kvalitních utkání s evropskými týmy, jdeme správnou cestou, získali jsme titul a vyhráli pohár. Pro náš klub a ženský fotbal je to velká výzva pokusit se prosadit v Evropě. Ke každému utkání nastupujeme s pokorou a respektem k soupeři a tohle utkání nebude výjimkou. Doufám, že se budeme prezentovat kvalitní hrou a pokusíme se uhrát co nejlepší výsledek pro odvetou ve Španělsku. Takže všichni slávisti držte nám palce. Bojujeme za Slavii Praha," okomentoval soupeře trenér Anton Mišovec.

Jméno slavného mužského konkurenta láká každého, teď se tento klub podívá do Prahy. Slavii tak čeká velice atraktivní soupeř. Těšíte se? Přijdete se podívat? O místě konání domácího zápasu se teprve rozhodne.

Pokud by se holkám podařilo postoupit, tak v osmifinále by nás čekal vítěz utkání Bristol Academy (Anglie) - Raheny United (Irsko).

Komentáře (10)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: V Lize mistryň proti Barceloně!

    Mac     před 10 lety 22.08.2014 15:18 |  
    0 0

    Výborný los. Atraktivní soupeř, který by mohl přitáhnout zájem diváků i médií. Hezký říjnový výlet pro holky do Barcelony (v osudí bylo i Rusko či Skandinávie). A po sportovní stránce to není úplně top klub, týmy z Francie, Německa či Švédska jsou silnější. Kdybych to měl porovnat, tak bych ženskou Barcu přirovnal třeba k mužské Benfice Lisabon nebo Portu. Je to favorit a asi postoupí, ale debakly to snad nebudou. :-) Chce to na ně hrát tvrdě. ;-)

  2. Re: V Lize mistryň proti Barceloně!

    spino     před 10 lety 22.08.2014 15:24 |  
    0 0

    Nevíte prosím, jak na tom bude v nové sezóně soupiska žen? Odejde nějaká hráčka, případně bude tým posílen?

    • Re: V Lize mistryň proti Barceloně!

      Alanor (admin)     před 10 lety 22.08.2014 15:30 |  
      0 0

      Příchody:

      Jitka Chlastáková (Sparta, jaro Bohemians)
      Sára Juračková (Plzeň)
      Barbora Votíková (Plzeň)
      Lébrová Tereza (dorostenky Slavie)
      Lačná Anna (dorostenky Slavie)

      Odchody:

      Cahynová Klára (univerzita v USA)
      Odehnalová Adéla (Sparta)
      Pincová Veronika (rozhoduje se o svém angažmá)
      Kožárová Tereza (rozhoduje se o svém angažmá)
      Bartovičová Diana (dvouměsíční stáž ve Švédsku)

      Je to měsíc staré, tak nevím, zda něco nepřibylo.

      • Re: V Lize mistryň proti Barceloně!

        Pepino44     před 10 lety 22.08.2014 17:48 |  
        0 0

        Tak to při vší úctě k děvčatům,která přišla to na posílení moc nevypadá. Škoda těch děvčat co odešla. Ženskou kopanou moc nesleduji,ale Cahynová,Pincová a Kožárová podle mne patřily k oporám.

      • Re: V Lize mistryň proti Barceloně!

        spino     před 10 lety 22.08.2014 17:55 |  
        0 0

        Dík moc. Teď je ještě otázka, zda-li odcházející hráčky patřily k oporám a zda jsme tedy spíše oslabili, nebo bude kádr víceméně stejný.

        • Re: V Lize mistryň proti Barceloně!

          Alanor (admin)     před 10 lety 22.08.2014 19:00 |  
          0 0

          Mně to také spíše připadá jako oslabení, ale příliš se nevyznám...

        • Re: V Lize mistryň proti Barceloně!

          Travinho     před 10 lety 22.08.2014 23:01 |  
          0 0

          To je bohužel hodně špatné...

          • Re: V Lize mistryň proti Barceloně!

            steev (přítel SN)     před 10 lety 23.08.2014 09:10 |  
            0 0

            O to víc bude třeba holky podpořit a přijít v hojném počtu.

  3. Re: V Lize mistryň proti Barceloně!

    Quido     před 10 lety 24.08.2014 22:01 |  
    0 0

    Uvažuje se o zájezdu na utkání do Barcelony?