Ženský fotbal

Slávistky rozdrtily také Pardubice

Fotbalistky Slavie ve druhém ligovém kole naložily dalšímu soupeři, tentokrát devět branek nasázela do sítě Pardubic. Čtyři branky vstřelila Necidová.

Fotbalistky Slavie od samého začátku měly zápas pod kontrolou. Kombinační hrou se snažily dostat přes urputnou obranu a chvíli to trvalo. V první šanci se ocitla Svitková, ale brankářka její pokus na dvakrát kryla. Do vedení jsme se dostali ve 12. minutě, když Chlastáková nahrála pod sebe a Svitková se nemýlila. Střelecky jsme se začali více prosazovat až v druhé části první půle, nejdříve tyč trefila Divišová, poté se po centru Malinové prosadila Necidová po obtočení kolem obránkyně a střele pod břevno. O dvě minuty později přidala druhý gól po přesném centru Tomáškové. Ve 35. minutě po akci zůstala v útoku stoperka Budošová, po centru Benýrové skórovala hlavou. Další možnost měla Chlastáková, ale brankářka chytla.

Ve druhém poločase pokračovala slávistická převaha a pomohla tomu také rychlá branka. Ve 47. minutě po centru Benýrové hlavičkovala Pěničková, brankářka vyrazila na břevno a Necidová pohotově dorazila. Střelku z dálky předvedla Svitková a překvapila brankářku zakončením k tyči. V 70. minutě po autu Pardubic Divišová získala míč, vysunula Necidovou, která se v koncovce nemýlila. Devět minut před koncem po centru Tomáškové hlavičkovala přesně Divišová. V závěru ještě skórovala Pěničková, když se elegantně zbavila obránkyně a přesnou střelou nedala brankářce šanci.

Slavia - Pardubice 9:0 (4:0)
Slavia: Votíková - Tomášková, Juračková, Budošová, Benýrová - Divišová, Pěničková, Chlastáková (46. Němečková), Malinová (69. Sehnálková) - Svitková (62. Jášová), Necidová (85. Lačná)
Pardubice: Pavlíčková (56. Macounová) - Kunáková, Dobrevová, Sehnoutková (66. Martínková), Dostálová - Čechová, Nováková, Strachotová, Šrůtková, Danihelková - Šmídová (50. Merklová)
Branky: 25., 27., 47. a 70. Necidová, 12. a 54. Svitková, 35. Budošová, 81. Divišová, 87. Pěničková


Dorostenky:
Dorostenky mohly do zápasu vstoupit skvěle jako v předchozích utkáních, ale v jasné pozici Mrkvičková trefila brankářku. Tento okamžik následně určil ráz dalšího zápasu. Holky se následně začaly trápit a přes pozornou defenzivu si nedokázaly poradit. Naopak na druhé straně unikla Slavíková a z úhlu zakončila naštěstí mimo branku. Další možnost jsme si připsali až v polovině poločasu, ale Houzarová nakonec střílela v tísni. Z následné akce břevno trefila Dlouhá. Zasloužené vedení přišlo až ve 33. minutě, když po centru Novotné se obtočila kolem obránkyně Vyskočilová a přesným pokusem k tyči nedala brankářce šanci. O dvě minuty později vyražený centru brankářkou vrátila pohotově do sítě Sehnálková.

Ve druhém poločase jsme měli územní převahu, ale do šancí jsme se dostávali složitě. Z velkého závaru v úvodu nakonec tyč trefila Houzarová. O chvíli později Vyskočilová šikovně unikla, obránkyně faulovala a následnou penaltu proměnila Dlouhá. Kombinační hra nadále drhla, nedařilo se vypracovat dobrou šanci. Z ojedinělé možnosti naopak Pardubice snížily, když se po centru hlavou k tyči prosadila Hrbková. Na to jsme odpověděli několika šancemi, ke střelám se dostala Sehnálková a Pakostová, pokaždé do středu branky. V závěru pečetila vítězství Houzarová po úniku ze strany.

Slavia - Pardubice 4:1 (2:0)
Slavia: Horáčková (50. Horáková) - Dlouhá, Blažejová, Němečková, Mrázová (54. Čiperová) - Houzarová, Sehnálková, Jášová, Mrkvičková (65. Bohatová) - Vyskočilová, Novotná (54. Pakostová)
Branky: 33. Vyskočilová, 35. Sehnálková, 46. Dlouhá pen., 78. Houzarová - 65. Hrbková

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky rozdrtily také Pardubice

    Barra     před 10 lety 30.08.2014 18:32 |  
    0 0

    Takze nase slecny, s Annou Lacnou a Jitkou Chlastakovou v radach, radi dal. Kez by si par branek rezervovali proti kolegynim z Barcy!