Ženský fotbal

Holky vezou ze Slovácka tři body

Slávistky si připsaly další tři body, na hřišti Slovácka vyhrály s přehledem 5:1. Dvě branky vstřelila Kožárová, po jedné přidaly Necidová, Chlastáková a Divišová. Dorostenky stejným soupeřem remizovaly 3:3.

Slávistky narazily na dosud úspěšné Slovácko, se kterým se ale zdatně vypořádaly. Hned od začátku jsme si vytvořili územní převahu a brzy se do šance dostala Divišová, ale Bednaříková jí vychytala. Domácí bránili z vlastní poloviny, o velký presink se nepokoušeli. Zápas jsme v pohododě kontrolovali a po velké šanci Necidové jsme se dostali do vedení až ve 28. minutě, když právě Necidová se dostala za obranu a silou vůle se jí podařilo dotlačit míč do sítě. Střelecký pokus zaznamenala Svitková, ve 41. minutě skórovala Chlastáková hlavou, když do branky vrátila odražený míč.

Ve druhém poločase jsme sice měli převahu, ale dlouho jsme se nedokázali prosadit. Až v 68. minutě z dálky vystřelila Divišová a vymetla pavučinky v levém rohu branky. V 72. minutě jsme propadli, když se za obranu dostala Massey a přehodila vyběhnutou Votíkovou. Hned poté mohl být zápas ještě více zdramatizovaný, Američanka Massey přešla přes několik hráček a následně prudce vystřelila, ale Votíková náš tým podržela. V závěru jsme dokázali ještě skóre navýšit, dvakrát se prosadila Kožárová, nejdříve po centru Chlastákové zakončila přímo z voleje, následně po úniku Divišové dorážela do prázdné branky. Nakonec se ještě hezkou střelou prezentovala Pěničková a tyč trefila Kožárová.

"Vzhledem k tomu, že jsme Slovácko ještě neviděli hrát, byl vstup do utkání trochu opatrnější, ale po dvou chybách domácí brankářky jsme se dostali do dvougólového vedení, vytvořili jsme si další dvě vyložené gólové příležitosti, které jsme však neproměnili. Ale bylo to o tom, kdy přidáme další branky. Soupeř se uchýlil k tvrdším zákrokům, ale přesto jsme si dokázali vytvořit šance, které jsme proměnili. Čekali jsme aktivnější hru od soupeře, který minulé kolo vstřelil sedm gólů. Jsme rádi, že se nám naopak podařilo pět branek dát. Po celou dobu jsme byli lepším týmem jak kombinačně, tak nasazením. Ani na chvilku jsem během zápasu nezapochyboval o našem vítězství," řekl k zápasu trenér Anton Mišovec.

Slovácko - Slavia 1:5 (0:2)
Slovácko:
Bednaříková - Lysáková (55. Sedlačíková), Gudgeon, Polášková, Chlumová - Massey, Fabová, Strnadová - Březinová, Skupinová (65. Janíková), Strožová (77. Horáčková)
Slavia: Votíková - Tomášková (69. Pincová), Juračková (72. Němečková), Budošová, Benýrová - Bartovičová (61. Malinová), Chlastáková, Pěničková, Divišová - Svitková (46. Kožárová), Necidová (79. Jášová)
Branky: 72. Massey - 28. Necidová, 41. Chlastáková, 68. Divišová, 84. a 85. Kožárová
ŽK: 32. Polášková - 80. Divišová


Dorostenky:
Slovácko - Slavia 3:3 (2:2)
Slavia:
Horáčková - Dlouhá, Juračková, Němečková, Mrázová - Novotná (50. Mrkvičková), Sehnálková (65. Pakostová), Jášová, Čiperová, Houzarová - Vyskočilová (75. Blažejová)
Branky: 18. Dubcová K. pen., 38. vlastní Novotná, 62. Jeníková - 2., 39. a 55. Vyskočilová
ŽK: 31. Vyskočilová, 35. Novotná

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Holky vezou ze Slovácka tři body

    Sokrates55 (přítel SN)     před 10 lety 08.09.2014 06:43 |  
    0 0

    Dobré ráno přeji.
    Blahopřeji našim děvčatům za velmi pěkný výsledek a hlavně jim držím palce na zápas s Barcelonou.
    A ještě koukám, že nám roste další "bobarďák" v podobě Vyskočilové .. :-).
    Dobrá práce.
    Sokrates55

    • Re: Holky vezou ze Slovácka tři body

      Kara (přítel SN)     před 10 lety 08.09.2014 08:53 |  
      0 0

      Myslím, že loňská sezóna, kdy konečně prolomily smůlu a zaslouženě vyhrály titul, je musela pěkně nakopnout :) A to je dobře.

      • Re: Holky vezou ze Slovácka tři body

        Barra     před 10 lety 08.09.2014 09:02 |  
        0 0

        Souhlas. A s doublem ukazaly Slavistky minulou sezonu kdo vladne v zenskem fotbalu v Cesku.

    • Re: Holky vezou ze Slovácka tři body

      quelhar (admin)     před 10 lety 08.09.2014 09:10 |  
      0 0

      Za pozornost rovněž stojí návrat Pincové a Kožárové do kádru.

      • Re: Holky vezou ze Slovácka tři body

        Lachim     před 10 lety 08.09.2014 10:01 |  
        0 0

        Jak to myslíš? Ony byly ten případ útěku na Letnou?

      • Re: Holky vezou ze Slovácka tři body

        spino     před 10 lety 08.09.2014 10:03 |  
        0 0

        A ta Bartovičová je ve Švédsku jenom na dvouměsíční stáži, nebo pokud se jí bude dařit tam už zůstane?