Fortuna liga

Bohemians - Slavia 2:0

Slavia předvedla v Ďolíčku katastrofální výkon, kterým dala vzpomenout na jarní část minulé sezóny. Naprosto zaslouženě podlehla Bohemians 2:0.

Bohemians - Slavia 2:0 (0:0)
Branky:
 60. Jindřišek (pen.), 77. Lietava
ČK: 81. Nitrianský

Slavia: Hrubeš - Nitrianský, Latka, Bílek, Juhar - Baéz (65. Hrubý), Gecov (46. Kodr) - Černý, Škoda, Zmrhal - Balaj (76. Vukadinovič)

Trenér Miroslav Beránek překvapil zařazením Marcela Gecova do středu zálohy, což znamenalo posun Jaromíra Zmrhala na levé křídlo, Milana Černého na pravé křídlo a Vukadina Vukadinoviče jen na lavičku náhradníků. V základní sestavě nastoupil také Bekim Balaj, Milan Škoda nastoupil pod ním a nedostalo se tak na Damiena Boudjemaau. Na stoperu pak Marka Kodra nahradil uzdravený Jiří Bílek.

První střelu zápasu si připsali domácí, po ztrátě míče Gecova šli do brejku, který z dálky zakončil tvrdým pokusem Šírl, Hrubešovu branku ale o dobré dva metry minul. Z podobné pozice to zkusil za chvíli Mosquera, ten pro změnu vysoko přestřelil. Domácí hrozili z rychlých akcí a obrana sešívaných nepůsobila příliš jistě, Bílka lehce obešel Bratanovič, postupoval z úhlu sám na Hrubeše, ale při zakončení se asi nemohl rozhodnout, zda vystřelit nebo hledat Mikuše, bylo z toho naštěstí pro Slavii něco mezi. Až v desáté minutě poprvé vystřelili také červenobílí, Balaj z hranice vápna branku Švengera přestřelil. To ale bylo ze strany Slavie na delší dobu vše a domácí několik minut nepustili hráče v červenobílých dresech na vlastní polovinu. Hrubeš sice také nemusel zasahovat, ale slávisté byli pod znatelným tlakem. V polovině prvního poločasu pak poprvé musel zasahovat brankář Slavie a nebylo to příliš šťastné, střílený centr Šírla jen vyboxoval před sebe, přímo na nohu Mosquery, který trestuhodně přestřelil. V 32. minutě Bratanovič krásně obešel ve vápně Baéze a dával podél brankové čáry nabídku spoluhráčům, vlastní gól si málem vstřelil Nitrianský, naštěstí míč tečoval dobrým směrem a Mosquera za ním už nic nevymyslel. Slavia však byla pod obrovským tlakem domácích. Z něj se částečně osvobodila až v 35. minutě, centr Juhara hlavičkoval ve vápně Škoda jen těsně vedle. V 45. minutě Bohemians jednoduchou akcí přehrála celou defenzivu Slavie, ve vyložené pozici střílel Moravec, dokázal poslat míč na bránu a mimo dosah Hrubeše, ovšem asi nepočítal, že vynikající zákrok předvede Martin Latka. Brankou neskončilo ani několik pokusů domácích v nastaveném čase a do kabin se tak šlo za stavu 0:0. Slavia byla rozhodně týmem, který musel být spokojenější. Její hra byla totiž téměř katastrofální.

V poločase přišlo velice překvapivé střídání, když Gecova na hřišti nahradil Kodr. Bohemians si však i ve druhé půli připravili první šanci, Mikuš střílel z hranice vápna velice nebezpečně, Hrubeš tentokrát předvedl parádní zákrok. Na druhé straně první střelu na Švengera vyslal Juhar. Málo uvěřitelný kiks předvedl v 53. minutě Juhar, v následné akci střílel z dobré pozice Moravec naštěstí mimo tři tyče branky, kterou strážil Hrubeš. Za pět minut ale další fatální minela Juhara už vedla k brance domácích. Mosquera spadl ve vápně po nevinně vypadajícím souboji s Černým a celý zápas nepřesný sudí Orel odpískal pokutový kop. Ten proměnil Jindřišek, přestože si Hrubeš na míč sáhl - 1:0. Na druhé straně střílel prudce z dálky Balaj, Švenger střelu vytáhl. Emoce pak vyostřil konflikt Nitrianského s Mosquerou, který zřejmě obránci Slavie něco řekl a ten jej vzápětí napadl. Výsledkem byly dvě žluté karty, ale kdyby Nitrianský dostal červenou, rozhodně by se nikdo nemohl divit. Slávisté nemohli ani pomýšlet na vyrovnání, naopak v 77. minutě nechali vystřelit z hranice vápna Lietavu a přestože si Hrubeš opět na míč sáhl, ani tentokrát jej nedokázal vytěsnit - 2:0. Za další tři minuty mohlo být ještě hůř, Pauschek obešel Bílka a při jeho střele měl konečně Hrubeš štěstí, když ji vyrazil na tyč a následoval jen rohový kop. Devět minut před koncem otočil rozhodčí Orel po souboji Nitrianského s Mosquerou aut v neprospěch Slavie, Nitrianský neudržel nervy a míč zahodil, nemohlo následovat nic jiného než druhá žlutá a tedy červená karta. Třetí gól už slávisté neinkasovali, a tak si z Ďolíčku odvezli vzhledem k výkonu ještě docela milosrdnou porážku 2:0.

Komentáře (276)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé