Ženský fotbal

Slávistky rozdrtily Hradec Králové

Fotbalistky Slavie si v dalším domácím zápase poradily se soupeřem dvouciferným rozdílem, tentokrát to odnesl Hradec Králové, holky vyhrály vysoko 10:0. Ve středu je na programu Liga mistrů s Barcelonou, přijďte v co největším počtu!

V sestavě Hradce se objevily čtyři hráčky, které chvíli předtím odehrály celý zápas za dorostenky, další hráčka odehrála poločas. Bylo tedy zřejmé, že proti rozjeté Slavii to bude mít soupeř těžké. Slávistky však nyní čeká náročný program, proto dostaly příležitost další hráčky. Hradec hrál hodně defenzivně, proto bylo docela složité se přes zahuštěnou obranu prosadit. Bylo to o trpělivosti, protože šance postupně přicházely. Nejdříve se děvčata zastřelovala a od 20. minuty začaly konečně padat branky. Holečková posunula na Kožárovou, která z vápna brankářku prostřelila. Ve 27. minutě po rohu Pěničkové hostující hráčka míč nadzvedla do břevna a následně Budošová doklepla. 30. minuta znamenala standardní situaci Pěničkové a Kožárová na přední tyči z voleje zakončila. Ve 38. minutě hostující hráčka ve snaze o obranný zákrok vypíchla míč přímo ke Kožárové, která byla sama před brankářkou a bez problémů skórovala. V závěru ještě přihrávku skrz vápno Kožárová šikovně přenechala na Divišovou, která se nemýlila.

Ve druhém poločase pokračovala drtivá převaha, Hradec často byl maximálně dvacet metrů od svého vápna. Holky s chutí se snažily překonat defenzivní blok, což se jim dařilo. V 59. minutě se za obranu dostala Divišová a u brankové čáry byla faulována, následnou penaltu proměnila Pěničková. O minutu později po centru Benýrové pohotově doklepla Necidová. V 62. minutě Svitková krásným pasem poslala do brejku Divišovou, která si s nabídnout šancí poradila. V 74. minutě střílela Benýrová, brankářka vytáhla na břevno a pohotová Necidová doklepla. V 77. minutě po rohu Svitkové přesně k tyči hlavičkovala Juračková. Další branku se již nepodařilo vstřelit.

Slavia - Hradec Králové 10:0 (5:0)
Slavia:
Sladká - Malinová, Pincová (68. Juračková), Budošová (75. Němečková), Benýrová - Holečková (46. Svitková), Bartovičová (46. Chlastáková), Pěničková, Divišová - Kožárová (68. Tomášková), Necidová
Hradec: Konrádyová (68. Poláková) - Skálová, Boráková, Benešová, Vlasatíková, Kozáková - Brunová (56. Miklová), Lacinová, Vacková - Táborská (73. Kvapilová), Cermanová (63. Chocholoušová)
Branky: 20., 30. a 38. Kožárová, 44. a 62. Divišová, 60. a 74. Necidová, 27. Budošová, 59. Pěničková pen., 77. Juračková


Dorostenky:
Dorostenky si od začátku vytvořily převahu, ale proti bránícímu Hradci se složitě prosazovaly. Většina akcí skončila před vápnem nebo pokaženou přihrávkou. Do zaslouženého vedení jsme se dostali v 16. minutě, když se vysunula stoperka Němečková, svým důrazem dokázala dostat míč za obranu a Vyskočilová zkušeně přehodila brankářku. O chvíli později jsme přidali druhou branku, po centru Dlouhé před brankářkou hlavičkovala Hilbertová. Ve 31. minutě si po slávistickém centru dala vlastní branku Kvapilová. Pak se do velké šance po centru Novotné dostala Dlouhá, ale v klíčový okamžik jí míč odskočil. Ve druhém poločase jsme moc pohledný fotbal neviděli, postupně jsme prostřídali a zápas nebyl v takovém tempu. Přes vytrvalou převahu a několik nadějných šancí jsme již další branku nepřidali.

Slavia - Hradec Králové 3:0 (3:0)
Slavia:
Horáková - Pakostová (74. Hrtánková), Juračková, Němečková, Mrkvičková (51. Vodičková) - Dlouhá (62. Šefernová), Fomínová, Houzarová, Novotná (74. Mrázová) - Vyskočilová (60. Becková), Hilbertová (47. Blažejová)
Branky: 16. Vyskočilová, 22. Hilbertová, 31. vlastní Kvapilová

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky rozdrtily Hradec Králové

    Chlupp (přítel SN)     před 9 lety 06.10.2014 08:27 |  
    0 0

    Jste skvele holky! Ve stredu se na vas s radosti zajdem podivat;)