Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 10. kolo

Po dalším děsivém představení na hřišti slaboučké a poslední Jihlavy se Slavia ocitla tam, kde byla na jaře.

Že se už ubohý výkon proti Bohemce nebude opakovat? Jako tradičně zůstalo zase jenom u řečí. Výkon nehodný jména Slavie dokonale navázal na Pastoorovu jarní bídu. Fanoušci sešívaných oprávněně zuří, pro příznivce jiných barev jsme naopak mančaft k smíchu.

Červenobílí přitom do zápasu nevstoupili špatně a první deset minut měli více ze hry. Na Jihlavě bylo vidět, že její obrana nefunguje vůbec jistě. Nicméně tlak zůstal vinou mnoha nepřesností nevyužit a záhy se vše obrátilo doslova naruby. Po kiksu Bílka se dostala Vysočina do vedení a slávisté vyklidili hřiště. Jen s velkým štěstím a asi i s pomocí rozhodčího, který nám nejspíše odpustil ruku ve vápně, Jihlava nepřidala další dva tři góly. Slavia hrála naprosto dezorganizovaně, obrana panikařila a kupila dětinské chyby, útok neexistoval.

Druhá půle přinesla velice podprůměrnou podívanou z obou stran (třeba večerní zápas Slovácko - Baník měl úplně jiné tempo i kvalitu). Slabá Jihlava se snažila jen krátit čas, Slavia pak byla zoufalá a aspoň náznak tlaku si připsala až v závěrečných deseti minutách. Zápas dvou mizerných celků, tak zaslouženě vyhráli domácí a Slavia se po herní stránce opět ocitla na samotném dně.

Hráči jsou hodnoceni od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Karel Hrubeš - 5 - Původně jsem nechtěl nikomu dávat byť jen průměrnou pětku, ale Hrubešovi bych křivdil. Před prvním gólem ještě vychytal samostatný nájezd, totéž se mu v zápase povedlo ještě jednou dobrým vypíchnutím míče. Naproti tomu šel na centr jen dvakrát - poprvé to bylo nejisté a podruhé proplachtil úplně mimo balón.

Martin Dobrotka - 4 - Předvedl určitě slabší výkon než proti Spartě, i tak ale opět patřil k lepším. V obraně sotva průměr (přesto s Kodrem nejlepší z obranné čtveřice) s několika chybami, podpora útoku pak nevýrazná.

Marek Kodr - 4 - Obrana celkově slabá, největší potíže ale měla levá strana. Kodr odehrál téměř ucházející zápas, větší chybu si připsal jen okolo 76. minuty, když u čáry propadl jako jeden z posledních v souboji. Nakonec ho ale dokázal zasotupit křižující Dobrotka.

Jiří Bílek - 2 - V první půli naprosto katastrofální výkon zralý na nejnižší hodnocení. Dvakrát hrubě zaváhal při náběhu protihráče a byly z toho tutové šance, z nichž padl jeden gól. K tomu přidal i podskočení triviálního míče ve vápně. V druhé půli už přidal a připsal si i nějaké dobré zákroky ve skluzu na poslední chvíli. Celkově ale velká, velká bída.

Martin Juhar - 3 - Snažil se být aktivní dopředu, ale jeho technická nekvalita v práci s míčem bila do očí. V obraně měl pak značné potíže a spolu s Bílkem vytvořili úplně průchozí levou stranu naší defenzívy.

Aldo Baéz - 1 - Opravdu zvláštní výkon, jehož příčinu bych radši nechal bez spekulací. Už na začátku šel do skluzu, ale netrefil ani míč, ani protihráče a Jihlava šla zadarmo do přečíslení. A podivné situace se opakovaly. Hráči Jihlavy stačilo lehce naznačit kličku a Baéz odklusal po té straně dva metry naprosto bez zájmu o hru. To bych mu ještě nevyčítal před inkasovanou brankou, ale po následném rohovém kopu souboj očividně vypustil. Nešlo o ojedinělé momenty, ve druhé půli netrefil míč, který měl na noze, a Jihlava mohla jít opět do brejku. O jeho výkonu svědčí i to, že jindy zarputilý hráč téměř vůbec nefauloval a nechal se hladce obcházet.

Jaromír Zmrhal - 4 - Začal dost slabě, v první půlhodině mě zaujal snad jen lacinou ztrátou. Pak se zvedl a v té bídě patřil přeci jen k lepším, když si připsal pár zajímavých centrů. Celkově ale podprůměrný výkon, jako ostatně každý kromě Hrubeše.

Václav Prošek - 3 - V první půli byl vidět, jen když výborným návratem do obrany zastavil brejk po hrubce Baéze. Pak už se téměř s míčem nepotkal, zvláště když nestihl doběhnout dva zajímavě vypadající míče. Ve hře sice byli horší hráči, ale kouč Beránek střídal jeho, což se ale dá pochopit - Prošek se do hry vůbec nedostal.

Damien Boudjemaa - 4 - Ze začátku aktivní, přesně tak jak by od něj fanoušci minimálně očekávali. S upadající hrou Slavie ale uvadnul také Boudjemaa a nijak proti proudu odevzdaných fotbalistů nevykročil. Dohromady sice patřil k lepším hráčům v útočné činnosti, i tak ale zahrál za podprůměrnou čtyřku.

Milan Černý - 3 - V Dukle za třičtvrtě roku nepředvedl vůbec nic a začínám mít pocit, že i pro Slavii je zbytečnou posilou. Kdysi byl možná velkým talentem, ale v současnosti je jeho práce s míčem doslova tristní. Balón mu uskakuje, centr nedá pořádně. K tomu si připočtěme i tradičně špatnou poziční hru, když se v jeden moment dokonce ocitl dva metry od Proška na pravé lajně.

Bekim Balaj - 2 - Balaj je možná sniper s dobrým zakončením, rozhodně ale není útočníkem, co by pracoval pro tým. Nedostával míče a tak naprosto ztratil zájem o hru. V nadějné situaci v první půli pak mohl přihrávat do otevřeného křídla, místo toho nesmyslně pálil vedle. Diop ukázal za 10 minut větší snahu hrát než Balaj za celý zápas.

Karel Piták - 4 - Občas dal dobrý míč, ale dohromady se zoufalou hrou Slavie nedokázal udělat vůbec nic.

Jakub Petr - 4 - Nastoupil  na posledních cca 25 minut a viděl jsem ho snad jen v situaci, kdy mu Černý hloupě vzal míč v nadějné pozici. Jinak nepředvedl opět nic a čtyřku má jen z milosti, že neměl velký časový prostor něco ukázat.

Dame Diop není hodnocen, protože neodehrál dostatečný počet minut.

Komentáře (131)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Kajula     před 10 lety 05.10.2014 12:57 |  
    0 0

    Bohužel, začínám čím dál více věřit fámám o tom, že nechodí výplaty, jiné racionální vysvětlení pro nebojovnost a odevzdání zápasu nemám... :(

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      (host)     před 10 lety 05.10.2014 13:53 |  
      0 0

      Podle mych informaci vyplaty chodi.
      jane

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Navyseals     před 10 lety 05.10.2014 14:02 |  
        0 0

        Tohle je podle mě jedna ze situací, kdy ani insideři nemusí mít přesný info. Tohle se ven většinou nevynáší.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        galapetr     před 10 lety 05.10.2014 14:32 |  
        0 0

        Tak to potom přístup hráču,nechapu vůbec. Pan Baez byl včera rovnou na pár facek.

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          Ladislav (přítel SN)     před 10 lety 05.10.2014 14:59 |  
          0 0

          Nezapomínejte, že když chybí Latka, je to malér, takovou druhou osobnost nemáme.

          • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

            marcocruz (přítel SN)     před 10 lety 05.10.2014 17:02 |  
            0 0

            A tak sakra jsou to chlapy ne? Přece nemůžou bejt 30 letý chlapy labilní jak puberťáci, já tomu fakt nerozumim. To to jsou krasobruslaři? Že jim nevyjdou dvě piruety a rozbrečí se?

            • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

              marcocruz (přítel SN)     před 10 lety 05.10.2014 17:04 |  
              0 0

              Chlapi* a ještě bych dodal, že když jde o tetování, velký silný auta, to se kasaj, a pak se kvůli 3 nepovedeným akcím sesypají na celý utkání?

              • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

                Navyseals     před 10 lety 05.10.2014 17:23 |  
                0 0

                Oni se nesesypou, jim je to jednoduše u prdele. Dřív kluci ze Slavie zápas končili v křečích, dneska se ani nemusej sprchovat a nemusej se jim ani prát dresy.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    asanin     před 10 lety 05.10.2014 13:23 |  
    0 0

    Připadá mi, že ať přijde do Slavie kdokoliv, za pár dní je z něj dřevák, nebo invalida...
    1) Vojtěch Štěpán vynikající v Hradci, přišel do Slavie a vypadal, že neumí pořádně běhat... Po přestupu do Baníku zase podává výkony, které předváděl v Hradci
    2) Jakub Petr - na Slovácku na jaře patřil k nejlepším hráčům... Výborný krajní záložník, který po příchodu do Slavie hraje tak, že se z toho zeblilo třičtvrtě Vršovic...
    3) Boudjema, Baez - hráči, kteří po příchodu do Slavie vypadali, že si asi nějakou náhodou spletli fotbalové adresy, a že se tu ocitli pro svou fotbalovou kvalitu nějakým omylem... Dnes už jsou to klasičtí břídilové...

    Když k tomu připočteme, že každý kdo strčí nohu do Edenu, přepadne ho ihned kulhavka, slintavka, průjem, horečka, neštovice atd. (viz. zranění Berkovce, který v Bohemce nedostal za celé hostování ani rýmu, a po návratu k nám je out), je z toho opět jeden velký nekončící kabaret...

    Dokonává to trenér, který prostě nepochopí, že v Dobrotkovi máme vynikajícího stopera. Raději tam cpe Kodra, z kterého se prostě musí udělat stoper světových parametrů, i když nemá ani na nadprůměr ligy... No nic - asi nějaká kletba padla na Eden a na lidi, kteří jsou spjati se Slavií...

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Alanor (admin)     před 10 lety 05.10.2014 13:25 |  
      0 0

      Já bych v tomto trenéra Beránka podržel. Za mě určitě lepší Dobrotka napravo a Kodr na stoperu než napravo Nitrianský, byť třeba s Dobrotkou na stoperu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        asanin     před 10 lety 05.10.2014 13:28 |  
        0 0

        Neberu ti tvůj názor. Já zase zastávám ten, že Dobrotka patří na stopera... A doteď nechápu, proč Dobrotka ani jednou nenastoupil s Latkou... Podle mě by to byla ideální dvojice a jedna z nejlepších dvojic v lize... Ignorace Dobrotky a protěžování Bílka s Kodrem je pro mě nepochopitelné...

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          Alanor (admin)     před 10 lety 05.10.2014 13:30 |  
          0 0

          Dobrotka na stopera patří a je na něm výborný. Ale Nitrianský je tak špatný krajní bek, že mi dohromady přijde jako lepší hrát bez něj, i když Dobrotka musí hrát mimo svůj primární post.

          • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

            asanin     před 10 lety 05.10.2014 13:33 |  
            0 0

            Problém je, že Dobrotka by na stoperu včera nehrál, ani kdyby napravo byl zdravý třeba Mikula... Pro Beránka je prostě z nějakého důvodu na stopera nepřijatelný...

            • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

              Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 05.10.2014 13:35 |  
              0 0

              V tom může hrát roli faktor zranění. Na stoperu je víc tvrdých soubojů a nevíme jestli je Dobrotoka stoprocentně zdraví, přeci jen toho hodně promarodil. Ale jink si myslím, že kdby byl zdraví Mikula a Latka out tak Dobrotka na stoperu bude. Ale jinak si myslím, že je to pro Beránka stoper č 3. i když podle mě je lepší než Bílek.

              • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

                asanin     před 10 lety 05.10.2014 13:39 |  
                0 0

                Latka byl out v Teplicích a hrál Kodr... Dobrotka na lavici... Pro mě je Dobrotka stoper kvalitou srovnatelný s Latkou - rozhodně lepší než Bílek i Kodr... Je to jedna z mála věcí, kterou Beránkovi vyčítám... Myslím si ovšem, že kdyby to takto postavil, obrana by se obrovsky zkvalitnila...

                • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

                  Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 05.10.2014 15:32 |  
                  0 0

                  Tam tuším Dobrotka nebyl 100% fit a Kodr měl za sebou celkem úspěšnou premiéru, takže si myslím, že to byl důvod. Ale nechci se hádat.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

                    Betynka58     před 10 lety 05.10.2014 16:51 |  
                    0 0

                    Já zase mám nepříjemné tušení, že s Dobrotkou od zimy moc nepočítají, když mu končí smlouva, tak Beránek raději zapracovává Kodra.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

                      marcocruz (přítel SN)     před 10 lety 05.10.2014 17:01 |  
                      0 0

                      Bylo by nám to podobný, že kvalitního hráče se s lehkým srdcem zbavíme a nekopy si necháme.

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          Falk     před 10 lety 05.10.2014 21:38 |  
          0 0

          Jasný souhlas,musí zkusit Latka - Dobrotka,trenérovi nasazováni je k pláči,jasná jeho chyba

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 05.10.2014 13:32 |  
      0 0

      Dobrotka nehraje na stoperu protože na pravo nikdo není. Mikula zraněnej, Nitranský tragickej. Takže furt lepší Dobrotka s Kodrem, kteří hrajou bez větších problémů než dát na kraj Nitranského nebo nedej bůh Dostála. To samé na druhé straně s Juharem, prostě nic lepšího tam není. Ale to nevyčítám Beránkovi, ten hraje s tím co má. A v obraně prostě jinou možnost nemá.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        asanin     před 10 lety 05.10.2014 13:42 |  
        0 0

        To, že nemá konkurenci za Juhara si zavinil sám... Vyhnal Tusjaka (který sice nezářil, ale mohl být konkurencí) a vyhnal Nevese (sice fotbalově slabší hráč, ale bojovností a nasazením velice platný)...

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          spino     před 10 lety 05.10.2014 14:21 |  
          0 0

          Ještě že nevyhnal Vyhnala. :D

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      bongor     před 10 lety 05.10.2014 14:35 |  
      0 0

      bohužel jsem si těchto věcí taky všiml,to snad ani nejde,nevšimnout si těch změn,třeba u Štěpána.Baez to byl zpočátku muž zcela na svém místě,proč úplně přestal hrát to netuším.Boudjemaa tam to pořád má alespoň nějaký důvod,má problémy od toho zranění s Matulou,řekněme,že se začal bát o nohy,když viděl co může čekat od nekopů,které svou hrou dokonale zesměšňoval.Já si třeba ze svého krátkého fotbalového působení pamatuju,jak jsem ve Vrchlabí utek jednomu obránci/běhal jsem stovku pod 12/.načež mi pravil:Ještě jednou mi uteč a přelámu ti obě nohy.Asi něco podobného funguje i výš.
      Každopádně nevěřím,že by MB někoho nějak mimořádně protěžoval,jak to čtu o Kodrovi.Může tam být malá výpomoc,ale to by museli být dva jedinci skoro na stejné úrovni,aby dal Míra před úspěchem Slavie přednost nějakým kamarádům a to i ve vlastním zájmu.Uvítal bych,kdyby se někdo z vedení jasně vyjádřil k těm výpadkům,které někdy vypadají skoro jako schválnosti/trenér,Kisel,AŘ/.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      galapetr     před 10 lety 05.10.2014 17:37 |  
      0 0

      Tenhle příspěvek mě rozsekal,ale bohužel je to tak. Něco shnilého je v srdci slavistickém. Kdo ho vyléčí?

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Roman11     před 10 lety 05.10.2014 19:35 |  
      0 0

      Trochu mě připadá ,že bojují slávisti proti slavii a úplně mě dojímá kritika MB ,že staví 18 letého hráče,mimochodem dobře hodnoceného,místo o 12 let starší
      Latku a Bílka i o 11 let staršího Dobrotku.

      Proto si myslím , že osobní antipatie ke komukoliv sem nepatří

  3. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Navyseals     před 10 lety 05.10.2014 13:26 |  
    0 0

    nesouhlasím s Juharem a Proškem, Juhar min. 4 a Prošek 2

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Alanor (admin)     před 10 lety 05.10.2014 13:28 |  
      0 0

      Já vím, že jsi psal pod report, že Juhar zahrál solidně. Ale to prostě bylo očividné, jak si on i přes snahu neumí poradit s míčem. A levá strana obrany naprosto hořela.

      Naopak Prošek se prostě do hry nedostal a těžko ho za to přehnaně vinit. Navíc výborně zastavil svým rychlým návratem přečíslení 4 na 3 po Baézově hrubce.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 05.10.2014 13:33 |  
        0 0

        Myslím, že hráč na jeho pozici by se dohry dostat měl. Jeho úkolem je dobře si nabíhat. A to nedělal. Takže v tomhle systému je spíš jeho chyba, že se do hry nedostal.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Navyseals     před 10 lety 05.10.2014 13:36 |  
        0 0

        Prošek zastavil ten protiútok, to je fakt. Ale na začátku zápasu mu to Boudjemaa dal do vápna, kde byl úplně sám a špatně si to zpracoval, jinak by to dával za korunu. Juhar podle mě včera prostě hrál obstojně, i když nijak světoborně, tak odebíral balóny a snažil se něco vymyslet. Naopak velký souhlas s Bílkem, od zranění je jak vyměněnej, k horšímu bohužel.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Romino     před 10 lety 05.10.2014 13:37 |  
        0 0

        Myslím, že Juhar ukázal, že je opravdu fotbalový debil, který má rychlost, ale jinak vůbec nic.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        bongor     před 10 lety 05.10.2014 14:38 |  
        0 0

        Juhar prostě patří do zálohy,ale kde vzít levýho obránce?Teda levejch máme dost,ale ani jeden z nich by nbyl lepší než Juhi.

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          Ladislav (přítel SN)     před 10 lety 05.10.2014 15:27 |  
          0 0

          Jednou jsem viděl hrát vlevo Dobrotku a byl dobrej, navíc za dva týdny už by mohl být napravo k dispozici Milula.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    honza_sl     před 10 lety 05.10.2014 15:30 |  
    0 0

    Provokativni dotaz. Ty obrovsky propady formy a ochoty makat jsou pro sks typicke uz nekolik let. Podle me jsme dlouhodobe nenevyrovnanejsi tym ligy. A ted dotaz. Nemuze to byt proste tak, ze to cast, treba jen mala, hracu proste prodava? A jejich "nevysvetlitelne" vykony otravi ostatni? Ja vim, ze to je desna predstava, prosim, vysvetlete mi nekdo racionalne, ze je to blbost. Me ta nase vecna houpacka nahoru-dolu proste nejde o hlavy...

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      galapetr     před 10 lety 05.10.2014 16:06 |  
      0 0

      Přesně,trvá to několik let a děsně nás to sráži dolu. Těch odchozených zápasů jsou mraky a je to pořád dokola. Proč? To je asi nevysvětlitelná otázka. Nechapu,že to leta neřeši majitel. Jsou to přece jeho peníze,které do toho vkládá. Zvlášť v dnešní době platí,nemakáš-máš míň peněz,nebo tahni. Tady opět každý mlčí. Fakt tomu nerozumim.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    1rytir     před 10 lety 05.10.2014 15:36 |  
    0 0

    Přidávám se k těm, kteří by rádi poprosili tvůrce těchto stránek, aby se pokusili získat od odpovědných osob ve Slavii vyjádření k příčinám a hlavně řešení současného stavu. Děkuji. Prosbu bych adresoval na oficiálkách, ale když tam už několik měsíců (!) je diskusní fórum v rekonstrukci, což také něco vypovídá o tom, jak to nyní v klubu chodí...

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Lunaris     před 10 lety 05.10.2014 18:57 |  
      0 0

      Fórum bylo zrušený kvůli nepřetržitému spamování jednoho rudýho debila.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Dobi     před 10 lety 06.10.2014 06:15 |  
        0 0

        Boha Márius, to neexistuje možnost ty spamy mazat, jako u některých jiných fór. Po Sparta-Liberec, jinými slovy, po popravě Severočechů (a když Sparta nemůže, rozhodčí jí pomůže - co Vy na to, slečno Matrace?) jsem nakoukl na diskusi na iDnes. Tam jsou v převaze nafouknutí sparťané, kteí si nepřipouštějí, že ta tlačenka tu byla... Byl to smutný den pro Ještěd, v hokeji prohráli se Spartou také. Ale to se stává, jen po tom fotbale chápu jejich oprávněnou hořkost...

  6. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    hiker42     před 10 lety 05.10.2014 16:03 |  
    0 0

    Pěknou neděli,

    udělal jsem si průměry z Alanorových známek z jeho přehledů (moc za ně děkuju) a po třetině ligy mi vyšla celkem zajímavá čísla (snad tam není chyba:)).

    Hrubeš =6,0

    Nitrianský =4,0
    Mikula =5,0
    Dobrotka =4,6
    Dostál =5,0
    Latka =5,5
    Bílek =4,78
    Kodr =4,0
    Juhar =4,0

    Baez =4,67
    Gecov =4,4
    Hrubý =4,0
    Zmrhal =5,3
    Boudjemaa =4,67
    Vukadinovič =5,0
    Černý =4,5
    Piták =4,71
    Prošek =3,0
    Petr =4,0

    Škoda =5,67
    Balaj =4,25

    Kromě toho, že na můj vkus je Alanor vůči našim hráčům občas docela shovívavý:), vychází mi z toho pár věcí, které tady celkem rezonují:

    1. Z 21 hodnocených hráčů má třetina mírně nadprůměrné hodnocení, naopak podobný počet hráčů je zřetelně podprůměrných,
    2. bota nás netlačí na pozici brankáře;
    3. střed obrany je průměrný, ale máme tady možnosti pro alternativy;
    4. pravá strana - pokud budou Mikula a Dobrotka zdraví, může být i pravá strana minimálně průměrná, v zimě bych se ale rozloučil s Nitrianským a Dostálem;
    5. celou levou stranu máme strašnou (Juhar není fotbalista, Petr zase zaplaťpánbů není náš), s oběma bych v zimě poděkoval, na hostovačce máme Koreše a Tusjaka, oba řekl bych lepší než v/u, ale oba do zálohy, obránce žádného - toho musí vedení přivést stůj co stůj;
    6. defenzivní záloha - s Gecovem bych se rozloučil, zabírá místo, zariskoval bych a dal prostor Salašovičovi;
    7. pravá strana je průměrná, lidí ale dost;
    8. Zmrhal není špílmachr, Damien taky ne, ale počítám, že peníze nazbyt nebudou, takže by v zimě mohl dostat šanci Bazal;
    9. útok máme průměrný, doplnit ho můžeme Červenkou, jenom na úrovni zbožného přání je Aidin Mahmutovič.

    Myslím, že i kdyby v zimě nebylo na nákupy, z prodejů Nitrianského, Juhara a Gecova (Zmrhala?) by se dal pořídit jeden dobrý levý bek; z hostování pak lze stáhnout Tusjaka, Koreše, Bazala a Červenku, z juniorky posunout Salašoviče a Fotra.

    Pak sice nečekám zázraky, ale můžeme mít celkem konsolidovaný průměrný tým, který letos může ligu se ctí dohrát a poprat se o střed tabulky.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      bongor     před 10 lety 05.10.2014 17:17 |  
      0 0

      Juhar není fotbalista?to hodně přeháníš.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        hiker42     před 10 lety 05.10.2014 19:51 |  
        0 0

        je to všechno subjektivní, ale přeháním jenom trochu. mě Juhar za 2,5 roku nepřesvědčil, že je dobrý fotbalista a tím spíš, že je dobrý pro Slavii. kdybych napsal, že nemá hlavu, nemyslím tím, že by to byl bezhlavej jezdec, ale myslím tím to samé, co výše. není do kombinace, nemá cit pro hru, jakoby nevěděl, co chce. má sice v noze ránu jako kůň, ale to mi přijde nedostatečný pro Slavii, jakou bych chtěl vidět. naproti tomu Štěpána Koreše mám rád jako málokoho ze současného kádru. pamatuju ho ještě za Béčko, kdy hrál jako z partesu, přijde mi jako pravej opak Juhara, má myšlení, je do kombinace, umí kličku a nebojí se ji zkusit, pro mě jednoznačně lepší alternativa.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      klika     před 10 lety 05.10.2014 18:28 |  
      0 0

      Za Rady když hrál vlevo Tusjak Juhar, tak levá strana fungovala a celkem dobře viz.derby se Spartou výhra 1-0, pak z nepochopitelných důvodů Rada Tusjaka po zápase s Plzní přestal stavět a nedával ho ani na lávku.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Lunaris     před 10 lety 05.10.2014 18:59 |  
      0 0

      To nejsou hráči, kteří sem přinesou jakoukoliv okamžitou kvalitu. Nic by se nezlepšilo.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        hiker42     před 10 lety 05.10.2014 19:56 |  
        0 0

        já jsem to bral tak, že nejsou peníze, tudíž nebude na nákupy, takže budeme rádi za jednoho hráče na přestup. zase, je to subjektivní, ale přijde mi, že s hotovým levým bekem a zálohou Koreš/Tusjak bude levá strana úplně jinde než s tandemem Juhar-Petr/hráč, co to má přes nohu. +ušetří se za platy pro Gecova, Nitrianskýho,..

  7. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Barra     před 10 lety 05.10.2014 16:48 |  
    0 0

    Hrda Borussia Dortmund prohrala proti poslednimu HSV. Borussia je na 13 miste v tabulce, ze 7 zapasu teto ligy prohrala jiz cele 4, jednou remizovala, ma jen 7 bodu z 21. Bayern ma po sedmi zapasech jiz 10 bodu naskok. Reakce kotle po zapase pri dekovacce - neni to zadne popichnuti nasich fandu, hraci si respekt od fandu musi zaslouzit. Presto je krasne, ze tito fandove berou, ze jednou je klub nahore, pak muze hluboko spadnout, ale presto to zustava jejich Borussia jak v dobrych, tak ve spatnych casech.


    http://www.hln.be/hln/nl/950/Buitenlands-Voetbal/article/detail/2076151/2014/10/05/Verliezen-tegen-rode-lantaarn-Fans-van-Dortmund-als-een-man-achter-hun-team.dhtml

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      bongor     před 10 lety 05.10.2014 17:14 |  
      0 0

      ale zato soudruzi dali konečně gola.Pochopitelně z pencle.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Dobi     před 10 lety 05.10.2014 20:29 |  
        0 0

        Počkal jsem si na BBV. A musím si zopakovat pokřik, který jsme jako tehdejší kotel skandovali: "A když Sparta nemůže, rozhodčí jí pomůže!" Taška asi zase promluvila...

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        skors     před 10 lety 06.10.2014 17:45 |  
        0 0

        Tak to je jednoduše řečeno Brašna v akci :-)).Nám by tohle nikdy nikdo nepísknul.Zase na druhou stranu rozhodčí když někomu připískne,tak těm prvním pěti v tabulce,ale o klub který se už roky plácá někde na spodu tabulky rozhodčí pomáhat nebude.Slávia se k penaltě už snad ani nikdy nedostane pokud budeme hrát tak jak hrajem už roky.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Artur (přítel SN)     před 10 lety 05.10.2014 17:25 |  
      0 0

      Myslím, že kdyby Dortmund hrál 4 roky skoro u samého dna, tak by reakce fandu byli minimálně stejně rozpačité jako naše :o) vždyť mi jezdíme do kdejaký vesnice se strachem že prohrajeme a co to zase bude za holomajznu... :o)

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Barra     před 10 lety 05.10.2014 18:11 |  
        0 0

        Proto jsem take psal, ze hraci si respekt od fandu musi zaslouzit. Jinak jen ze zkusenosti: Beerschot balancoval leta na hrane padu do druhe, nakonec zbankrotoval, ale presto ma i ted ve ctvrte lize kolem 6,5 tis perminantek. Fandeni je jako manzelstvi, v dobrych a spatnych casech.

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          Barlblog     před 10 lety 05.10.2014 19:09 |  
          0 0

          Všechno se odráží od atmosféry v klubu. Dortmund je profesionálně řízený klub, který si "vyžral" finanční nestabilitu. V současnosti vyhrál oba zápasy v LM a je zatím v pozici věčně druhého za utrácejícím Bayernem. S naší situací je to nesrovnatelné.

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          slaviator     před 10 lety 05.10.2014 21:43 |  
          0 0

          Sorry, ale Beerschot byl regionální tým, neco jako v Česku třeba Liberec. Ale kdyby se na dne tabulky motal pět sezon Anderlecht Brusel a byl neprofesionalne řízen nebo v Nizozemí Ajax Amsterodam, tak by asi fanoušci taky nebyli veselí

          • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

            Barra     před 10 lety 06.10.2014 07:50 |  
            0 0

            Sorry Slaviatore, ale to je pekna hloupost. Anderlecht ma rozpocet ve vysi 48 mil EUR, Ajax 65 mil. Oba kluby znamenaji to ve sve lize, co Dortmund v Bundeslize, nebo Sparta v Synotlize. Tyto kluby se nesmi leta motat kolem sestupovych pricek, tam plati jine meritko. Druhe misto se nebere jako uspech. Chtel jsem jinak za (A) jen naznacit, ze Dortmund je ve nevidane krizi, uz to musi byz sakramentsky dlouho, ze by prohrali 4 zapasy z sedmi a meli 7 bodu z 21, s trinactym mistem v tabulde jako vysledek, (B) ze fandove , kteri jsou za posledni leta vide nez rozmlsani, misto toho aby hrace vypiskali, je naopak podporuji a ukazuji ze se spolu vyhrava a spolu prohrava a za (C), a to jsi jak se zda nepochopil, ze pravy fanda vypije kalich se svym klubem v pripade neuspechu do dna. A rad bych videl ktery cesky klub by v pate lize, kde se hraje na poli kde vlevo se pasou ovce a vpravo kravicky, mel vice jak 6,5 tis permanentkaru a domaci navstevy v prumeru pres 8 tis divaku.

            A za ten 'regionalni' klub si trochu zaslouzis zatahnout za usi. Ale neberu ti tvoji neznalost za zle, pred 3 lety jsi ani nevedel, ze nejaky Beerschot existuje... Jinak se tesim, az tento klub, ktery hraje po promoci z minele sezony ted ve ctvrte lize, se setka se Slavii. Budes se divit, ale sve penize bych vsadil spis na ten regionalni klub -:)

            • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

              Barra     před 10 lety 06.10.2014 07:52 |  
              0 0

              (B) vide = vic nez rozmlsani

            • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

              slaviator     před 10 lety 06.10.2014 08:35 |  
              0 0

              No právě. My se historicky taky nemáme motat kolem sestupu. Druhy místo taky bývalo bráno jako neúspech. U nás v lize je jen Slavie a Sparta, zbytek jsou regionální kluby, i Plzeň a i Baník Ostrava. V Nizozemí je to jen Ajax a Feyernoord, zbytek regionální klu y. V Belgii jen Anderlecht Brusel a možná Standart Lutych...

              • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

                Barra     před 10 lety 06.10.2014 09:56 |  
                0 0

                Pred rokem jsem tady psal o cyklusech ve fotbale, a to k velke hilarite jinych Slavistu. Proc by ne, zabava patri k zivote. Kdo se ale diva dal nez ma nos dlouhy, zjisti ze vetsina klubu projde po obdobi velke slavy propadem. Bylo to tak s Borussii, potkalo to nejlepsi evropsky klub '70 let, Bayern Muenchen. Neni tomu tak davno, ze byli i na dvanactym miste v Bundeslize, a to jim prece take 'historicky' nepatri. Historicky, pises? Ano, Slavie sbirala druhe mista, otazka je jestli tomu tak bylo presto, ze konkurence byla tak silna, nebo diky tomu, ze vedle Sparty byla konkurence mala. Ano, byli jsme 2x mistri za sebou (s podekovanim smerem Repky). A po pyse a obdobi neomezenych financnich moznosti prisel logicky tvrdy pad na zem. Od doby titulu jsme koncili ja 7, 9, 12, 7 a 13 miste v tabulce, a tvrdim, ze nebyt obdobi Igora Korneeva bychom minulou sezonu koncili lepe. Ale budis. Kdyz dosly penize a prisli hraci à la Jirka Böhm moc Slavistu brucelo, ze uz nechteji dalsi konsolidacni sezonu. Jo, mit k dispozici milionu liber jako Chelsea nebo Man City, bychom si take mohli koupit cele nove muzstvo. Neobhajuji hrace ani klub, nejsem nadseny, ale snazim se nevidet vse cerno/bile. Ceka nas tvrda prace, je ale na case aby si kritici uvedomili, ze absolutni vetsina hracu se pred 12 tydny jeste ani neznala. Vezli jsme
                se na vlne euforie po 12 bodech z 12, ted mame obdobi, kdy se nic nedari, a po obdrzene brance nejsme schopni se rvat zpet. Jak daleko schazelo k tomu, abychom Sparte dali 1, 2 branky? A hned by se hracum lepe as ulevou dycholo.

                Jinak si u Syrovych hlav, jak se rika Holandanum, zapomnel na PSV, ktedy ma hned dvojnasobek titulu, nez tebou jmenovany Feyenoord. Take Standard pokulhava za napriklad Club Brugge.

                • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

                  slaviator     před 10 lety 06.10.2014 13:12 |  
                  0 0

                  pravda, na PSV a Club Brugge jsem pozapomněl.. .:) Ale tak je to jako v hokeji, kdy u nás hodně titulů měla hokejová Dukla Jihlava - nebo ve fotbale Dukla Praha. Přesto to není žádným způsobem místní velkoklub jako je u nás Sparta a s odstupem Slavia, na Moravě by se jako místní regionální velkoklub dal možná s přimhouřením očí považovat Baník Ostrava.

                  Ale prostě chci říct, že trpělivost slávistů je hodně velká, ale není bezedná. Věř, že v Turecku, v Řecku, v Itálii by už lítaly kameny na hrací plochu (ostatně to není žádný výmysl, v turecké lize se už párkrát skutečně stalo v nedávné době, že na hrací plochu letěl kilogramový kus betonu z chátrajícího stadionu), přes plot by na tréninkový areál létaly molotovovy koktejly, hráči by měli rozřezaný pneumatiky a pomačkaný plechy u aut a třeba v Itálii by museli hráče Juventusu Turín v podobný situace v jaký je Slavie chránit karabiniéři... A vůbec ani nejde o to na jakém místě tabulky hrajeme, ale jakým stylem k tomu hráči přistupují.

                  Proto nikdo moc nemůže vyčítat Dostálovi nebo Juharovi to, že by se nesnažili. Tihle dva hrajou na 150 %. Ale Nitrianský, Balaj, poslední zápasy Baez a další si ani nepropotí dres...

  8. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Betynka58     před 10 lety 05.10.2014 17:01 |  
    0 0

    Otázka pro Alanora - zohlednil jsi u Balaje, doufám, to, jak neskutečně naložil se suverénně největší šancí zápasu ve druhé půli? V momentě, kdy se může zeptat brankáře, kam to chce, a má navíc spoustu času, ho lajdácky nastřelí, to je dle mne na přesdržku.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Edwardtheiron     před 10 lety 05.10.2014 17:08 |  
      0 0

      Tak tak, to je přesně to, co mu vyčítám nejvíc. Plus následná nereakce na odražený balon.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Alanor (admin)     před 10 lety 05.10.2014 17:09 |  
      0 0

      O té šanci samozřejmě vím a zohledněna byla. Nicméně bych neřekl, že to byla šance ve stylu "zeptat se brankáře, kam to chce". S tou Škodovou tutovkou v minulém kole to bylo nesrovnatelné.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Edwardtheiron     před 10 lety 05.10.2014 18:20 |  
        0 0

        Jojo, jenomže Škoda se snažil dát gól, Balaj k té šanci přistoupil, jako kdyby mu to bylo tak nějak šumák.

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          Alanor (admin)     před 10 lety 05.10.2014 18:31 |  
          0 0

          To bych neřekl. Nezakončil špatně, jen bohužel přímo do brankáře.

          • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

            vyseptala_analni_sbijecka     před 10 lety 06.10.2014 17:43 |  
            0 0

            samozřejmě, že zakončil špatně, neboť gól z toho nebyl a brankář se ani nemusel moc snažit. a hlavně - zakončil neuvěřitelně lajdácky, to mi na tom přišlo jako nejhorší...

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          Steve2924 (přítel SN)     před 10 lety 05.10.2014 18:35 |  
          0 0

          No ono se to lehce kritizuje ale on si ten balon musel zpracovat hrudníkem a pak čekat až mu padne k nohám, ale do té doby kolem něj už byli dva obránci a brankář netr před ním. Navíc tím že mu míč padal kolmo na nohu tak to ani nemohl poslat po zemi. Nebyla to uplně lehká situace

          • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

            Edwardtheiron     před 10 lety 05.10.2014 18:50 |  
            0 0

            Tak snad abychom ještě litovali ligového hráče, že si musel zpracovat balon...
            To zakončení zkrátka bylo laxní, nedůrazné. A ta jeho následná "práce" je trestuhodná.

          • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

            galapetr     před 10 lety 05.10.2014 19:45 |  
            0 0

            No já myslim,že pan Balaj se ani nezapotil ba sotva lehce zahřál.Že nedal tutovku,dobrý stane se,ale jeho práce pro spící tým byla hrou na flétnu.-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Betynka58     před 10 lety 05.10.2014 21:18 |  
        0 0

        Myslím, že tohle byla naopak ještě větší šance.

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          Kornovo     před 10 lety 05.10.2014 22:56 |  
          0 0

          na tu sanci bych rekl: co by chtel vic?

  9. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    podol (přítel SN)     před 10 lety 05.10.2014 19:00 |  
    0 0

    Přidávám se k několika předchozím komentářům. Takový propad výkonu, nasazení. Absolutní nezájem. To prostě rozum nebere, nemůže to být jenom hráči či realizačním týmem. V pozadí je příčina, která se zatím neprezentuje. Většina hráčů jsou profesionálové (málem jsem napsal žoldnéři), které fotbal živí a moc jiného neumí. Hrají tam, kde je platí a opravdových "srdcařů - slávistů" mezi nimi mnoho není. To, že odchodí zápas tím dávají najevo, že jsou s něčím nespokojeni. Doufám, že se neopakovala chyba z jara, kdy se 6 kol před koncem prohlásí, že s většinou hráčů se pro příští sezonu nepočítá a potom se spoléhá na to, že odehrají v zápasech, kdy jde
    o záchranu, své maximum.
    Pomalu si začínám připadat, že si z nás, příznivců Slavie někdo dělá legraci.Trochu mi to připomínají slova Jana Wericha z jedné jeho písně:
    "Od pradávna říkali si páni,
    že se musí ohlupovat lid.
    ........"
    Unesl bych prohru, s lepším soupeřem, nebo i způsobenou smůlou. Ale výkony z několika posledních zápasů, to je ostudné a zesměšňující naši Slavii. Tak to nebylo ani v dobách temna za totality.
    Slavia nám působila smutek, ale nikdy nebyla k smíchu. Těžko můžeme kritizovat "nezávislé" sporťáky i jiná média, když jim dáváme takové důvody.
    Přivítal bych proto informace, které musí být a nevěřím, že se dají zcela utajit. Dotýká se to již příliš mnoho lidí.
    Ať žije Slavia, ta naše, ne ta jejich!!!

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      spino     před 10 lety 05.10.2014 19:13 |  
      0 0

      Já bych třeba hrozně chtěl vědět pravdu, jak je to s tím spojením stadionu a klubu.

      Aleš Řebíček, který s médii nikdy nekomunikuje, najednou napíše SMS, že prodává Slavii (doposud mediálně utajenému) Karlu Pražákovi. Pár dní na to zjistíme, že o spojení se teprve jedná a bude záviset na výsledku voleb.

      Pokud Řebíček takhle nečekaně vypustil do novin tuto interní informaci, musel to udělat z nějakého důvodu. Pravděpodobně chtěl na někoho nebo na něco zatlačit. Ale proč, to je otázka...

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        galapetr     před 10 lety 05.10.2014 19:32 |  
        0 0

        Pochop, že my jako fanoušci se nic nedozvíme a pravdu už vůbec ne.Rebíček s fanoušky nekomunikuje.Na schůze s nima chodí Adam,Vrba a Trepeš.A nečekám,že se v nejbližší době něco změní.Když to Rebíček prodá a bůh ví komu,budou fanoušci poslední ,kteří se to dozvědí.A když akcie prodá třeba do Zimbabwe,tak s tím stejně nikdo z nás nic nezmůže.Ta bezmoc je hrozná.

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          spino     před 10 lety 05.10.2014 19:35 |  
          0 0

          Já jsem chtěl jen upozornit na to, že Řebíčkovo počínání bylo hodně neobvyklé. S nikým nemluví, a najednou mírnyx týrnyx odpoví Lidovkám, že prodává celý svůj podíl Pražákovi. Zvláštní...

          • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

            vlk30 (přítel SN)     před 10 lety 05.10.2014 19:51 |  
            0 0

            Ty jako myslíš že nějakej kšeftman ti bude své plány vytrubovat na veřejnost dopředu.

            • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

              spino     před 10 lety 05.10.2014 20:09 |  
              0 0

              Řebíček to právě udělal. To je na tom to divné. Nezáleží jestli měl pravdu, nebo lhal.

              • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

                vlk30 (přítel SN)     před 10 lety 05.10.2014 22:29 |  
                0 0

                Tak asi to považuje za hotovku.

                • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

                  spino     před 10 lety 05.10.2014 23:14 |  
                  0 0

                  Zatímco všichni ostatní prohlásili, že jednání teprve probíhají. Sportovní novináři, investigativní novináři, slávističtí insideři, bývalí hráči Slavie...

                  Samozřejmě může mít Řebíček pravdu, ale tím jak to řekl předčasně do novin začínám nabírat dojem, že šlo pouze o nějaký tah, jak na určité osoby vyvinout při prodeji tlak. Nevím...

  10. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    JiriS     před 10 lety 05.10.2014 19:06 |  
    0 0

    Hodnocení hráčů po Jihlavě :

    Hrubeš 4 dobrý výkon na čáře, rezervy v ovládání pok.území

    Dobrotka 4 dobrý výkon s rezervou

    Kodr 4 dobrý výkon, výhodou čistá hra a čtení situací, více odvahy
    při podpoře dopředu

    Bílek 2 nepovedené utkání

    Juhar 2 neví co je,obránce ?, útočník ,post mu nesedí

    Baez 2 rozpačitý výkon

    Zmrhal 3 chybí schopnosti jeden na jednoho

    Prošek 3 výkon roste s nižší kvalitou soupeře

    Boudjemaa 3 své schopnosti příliš neuplatnil

    Černý 3 totéž jako Zmrhal

    Balaj 2 proti poslednímu týmu v lize se měl prosadit

    Piták 4 alespoň náznaky kombinační hry

    Petr 3 snaha nepodpořená kvalitou

  11. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 10 lety 05.10.2014 19:24 |  
    0 0

    Dobrý večer přeji.
    Po derby jsem se přesvědčoval, že už sem psát nebudu. Víte proč, protože my jsme kluky normálně podrazili těmi "pitomými ohňostroji". Když jsem se na to zeptal jednoho z těch "in" fandů proč to dělají, a dokonce jsem se představil, tak mi bylo tímto chlapcem řečeno, že takový páprdy jako já na TS trpět nebudou, protože je jejich a ty moje "cinty" už nikdo ani nečte a jsem se svojí latinou pro smích.
    Dobrá, uznal jsem, že může mít i pravdu a tak to beru prostě jako fakt, s kterým nic nenadělám.
    Řekl bych tedy jen to, že pokud budeme známkovat hráče, tak bychom si měli za derby z fandění dát -10. Nebudu říkat, kdo z hráčů byl víc "nasraný", protože jsme je zastavili ve chvílích, kdy na to měli, aby to srovnali.
    Hodnocení hráčů proto nebudu ani nyní kometovat. Nejdříve bychom si měli sami zamést před svým fandovským prahem.
    Klidně mi tu dejte "kartáč", po derby to horší být ani nemůže.
    Já si to vezmu s pokorou k srdci a budu si fandit tak, jak fandím celý život, včetně toho, že může být i hůř.
    Nashledanou Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      fredydj (přítel SN)     před 10 lety 05.10.2014 19:30 |  
      0 0

      ty Vaše cinty si s radostí přečtu a vždycky se na ně těším :) a myslím, že nejsem sám

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Eluin (přítel SN)     před 10 lety 05.10.2014 19:35 |  
      0 0

      Sokrate, z podobných komentářů některých individuí si nic nedělejte a jen piště rád. Vězte, že je tu hodně lidí, kteří si Vaše řádky s radostí přečtou.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Dobi     před 10 lety 05.10.2014 20:18 |  
        0 0

        I já si myslím, že jsem jedním z těch "páprdů - filozofů". Kdysi se scházeli na plató před starou dřevěnkou opravdoví páprdové - dědkové-"plataři" nebo "žabáci". Věčně pěna u úst, nikdo nebyl dobrý, jó, kde jsou časy Bicana, Kopeckého, Puče... Všichni dnešní jsou nekopové, vy nic nevíte! Nadávali funkcionářům i dalším fandům!
        Věřím, že my starší a staří jsme jiní, vím, že se snažíme o toleranci - v nás jsou zkušenosti a tradice, v těch mladších invence, nápady, chuť k fandění.
        Rád jsem poučen, nikoliv však poučován... Nikdy nechci dělit slávisty na mladé / staré nebo na Sever a ostatní! Je to o diskusi a toleranci. Někdy ji nemají i někteří starší, někdy si říkají o aspoň morálního facana někteří, kteří se spíše k TS jen přifařili! Zapomeňme na to a - kurník šopa - táhněme za jeden provaz! Každý podle svých možností!

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          Pepino44     před 10 lety 05.10.2014 22:34 |  
          0 0

          Nazdar Dobi,jak píšeš o těch dědcích "platařích" ze dřevěnky.tak já je docela chápu. Kdo vídával hrát Bicana,tomu se asi těžko srovnával třeba s Kukou, a možná dost oprávněně říkali-"tyhle šance by Pepi bez problému dával" a tak můžeme postupovat dál. Když jsou úspěchy,tak se to prostě pamatuje. A co to dnešní srovnávání (a nejsou to jenom dědci) " Jo,za KJ,to byl fotbal,za KJ by se to nestalo,jo tenkrát se hrálo." Když čteš diskusi,tak si musíš to frfňání na hráče a nadávání na ně uvědomit. Ono se toho zase tolik nezměnilo. Jenom dříve se frfňalo na platu,nyní se frfňá na netu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      vlk30 (přítel SN)     před 10 lety 05.10.2014 19:46 |  
      0 0

      No jenže včera se neměli na co vymlouvat,nasraný můžou být tak akorát na sebe,samo že to přerušování není v pořádku.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      piero (přítel SN)     před 10 lety 05.10.2014 21:15 |  
      0 0

      Dobrý večer Sokrate, prosím nenechte se odradit některými individui, myslím, že je nás zde drtivá většina, která si ráda přečte váš názor a přivítá i latinské přísloví či citát¨. Bohužel dnešní mladí vyrůstali v jiné době a dávají přednost jiných hodnotám, s tím ale nic nenaděláme. V žádném případě nás to nesmí odradit se vyjadřovat k naší společné lásce( koníčku, či smyslu života) a tou je naše Slávia.
      Věřte že bude líp a snad to již nebude příliš dlouho trvat.
      Piero

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        spino     před 10 lety 05.10.2014 21:48 |  
        0 0

        Hrozně bych si přál, aby hráči jako Martin Latka nebo Milan Škoda ještě v týmu Slavie mohli bojovat o nejvyšší příčky, protože toho pro klub udělali dost a už by si to zasloužili. Bohužel, čas nezastavíš... :(

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        spino     před 10 lety 05.10.2014 22:11 |  
        0 0

        "Bohužel dnešní mladí vyrůstali v jiné době a dávají přednost jiných hodnotám"

        Já bych neřekl, že je to jen u mladých, i když u nich to je asi nejviditelnější, ale u všech generací.

        A ruku v ruce s tím jde bohužel novodobá česká kultura, která je podle mého názoru strašně negativistická, místo aby také ukazovala pozitivní stránky společnosti.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Woltaire     před 10 lety 06.10.2014 09:34 |  
        0 0

        BOHUDÍK jsem vyrůstal v jiné době!!!! Já nevím jak Vy pane piero, ale já jsem za možnost vyrůstat v raných devadesátých strašně vděčný. Proto prosím nepaušalizujme lidi. Všichni by jsme měli mít hodnoty stejné, zde opravdu na režimu nezáleží, jsme přeci jen slávisté, představitelé inteligence.

        Děkuji

        V.

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          slaviator     před 10 lety 06.10.2014 13:04 |  
          0 0

          Jo, taky jsem děsně vděčen za to, že jsem dětství prožil v 90. letech. Objektivně to byla asi nejsvobodnější dekáda naší nejen novodobé historie...

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Borris     před 10 lety 05.10.2014 21:36 |  
      0 0

      S celým příspěvkem a se vším co jste napsal naprosto souhlasím Sokrate. A jen zírám na to, jak nenávistně se na vás obořil ten dotyčný. Protože jsem přesvědčený, že jste se ho zeptal úplně normálně a bez nějaké snahy o hádku. Docela by mě zajímalo, jestli šlo přímo o člena TS, nebo jen nějakého otrapu co na TS chodí a myslí si kdovíjaký to není borec. Pokud by šlo přímo o člena TS, docela by mě to zklamalo. Takový jedinec by dělal TS pořádnou ostudu a jen by se mi bohužel potvrdilo to co se mi už několikrát zdálo. To že TS považuje za správné slávisty jen sebe. A kdo nechodí na TS, není slávista. Pořád se mi nechce věřit že by měli takový postoj. Ale tohle by bohužel ukázalo na pravý opak. Přitom tohle je přece úplná kravina. Proč se máme my fanoušci rozleptávat sami zevnitř? Jakoby těch problémů nebylo už tak dost. Já si vážím každého slávisty. A je mi jedno jestli chodí na TS, na východ nebo na střechu stadionu.

      Jednoznačný souhlas, se vším co jste napsal. I já jsem se tu nad tím po derby pozastavoval, jaká nehorázná demence byla vytahovat ty dýmovnice když tlačíme a ženeme se za vyrovnáním. A hned se mi teď zase vybavil ten cca čtrnáctiletý spratek, který stál s jednou z dýmovnic kousek ode mě a doteď si vyčítám že jsem ho nevylejskal. Jen pevně doufám Sokrate že vás to neodradí od toho, aby jste sem přispíval dál. Já si vaše příspěvky vždy rád s chutí přečtu a kolikrát i cíleně hledám nějaký váš příspěvek, protože míváte mnohdy i nějaké zákulisní informace ke kterým se my ostatní jinak třeba nedostaneme. Nenechte se odradit jedním spratkem, ten vám za to přece nestojí.

      Jinak s dodatkem k hráčům. Chápu že museli být po derby naštvaní. A od fanoušků to podraz opravdu byl. Ale zase je fakt že svoje zahozené šance v derby na to svádět nemohou. Stejně jako ty mizérie co předvedli s Bohemkou a nebo včera. To bylo též neomluvitelné a taktéž podraz. Před prahem si podle mě tedy musíme zamést všichni. Jak hráči, tak my fandové. S pozdravem Borris a hlavu vzhůru Sokrate.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      klimi     před 10 lety 05.10.2014 23:34 |  
      0 0

      Ano, přerušování (resp. spíše jeho příčina) není v pořádku, ale když hráč, který si
      před sezónou dá za cíl 15 gólů, nedá ze tří stoprocentních tutovek během 20 minut ani jednu, tak se prostě nemůže vymlouvat na nějaké přerušení...

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Kornovo     před 10 lety 05.10.2014 23:45 |  
        0 0

        odkud jsi tu cufru vyhrabal bramburku? milan uz to rekl nahlas?

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          Borris     před 10 lety 06.10.2014 00:08 |  
          0 0

          To sice neřekl, ale prozradil ho jeden ze členů realizačního týmu ve videu po Liberci. Po tom co Liberci vstřelil svůj třetí a čtvrtý gól v sezóně, tak jeden z členů realizačního týmu ( nevím už o koho šlo) když se s ním po zápase radoval, tak na něj křičel že už jich zbývá dát jen jedenáct :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          klimi     před 10 lety 06.10.2014 00:10 |  
          0 0

          bramburku?...

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        Borris     před 10 lety 06.10.2014 00:11 |  
        0 0

        Souhlas. Však přece taky v tom příspěvku píšu, že všechny ty neproměněné šance hráči nemohou svalovat na přerušení.

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          Dobi     před 10 lety 06.10.2014 06:07 |  
          0 0

          Bože můj, ta netolerance k názorům druhých! To není problém mladí x staří, TS x "žabáci", inteligenti, polointeligenti a vůbec polointeligenti, kteří se považují za inteligenty a inteligenti, kteří se raději stáhnou. Kdosi se tu vyslovil s pochopením pro ony "žabáky" či "plataře". To ale nebyli diskutéři, kteří pamatovali lepší časy a s nostalgií vzpomínali na Bicana, Ženíška, Pláničku či Puče. Já jsem úmyslně psal o "pěně u úst". Bylo strachem kolem nich projít, scházeli se tam denně a kolikrát to schytal i pan Růžek nebo František Šulc, nezapomenutelný sekretář OP. To byla zloba, závist a zášť! Nostalgici se najdou všude, ale tyto lidi spojovala zloba. Na vše.
          Já jsem připomněl jarní besedu s Alexem Pastoorem v Příbrami. Nemám právo hodnotit jeho (ne)přínos mužstvu. Ale i přes jazykovou bariéru to byl diskutující výborný, věcný, sympatický. A v Příbrami, byť ligovém městě, je jedna z nejlepších odboček OP. A probíhala tak i beseda, po skončení se mi on i van Doop svěřili, že něco takového nečekali! Ale jen do chvíle, kdy se začal hlásit člověk, který prý ani není členem OP, bůhví, kteří čerti jej přinesli... A jak už jsem někde psal, ptal se a zároveň už znal odpověď. Tu svoji - ať řekl Pastoor, co chtěl. Tedy diskuse "hluchého se slepým". A některé příspěvky mi to připomínají: "Kdepak, dýmovnice závěr neovlivnila, když je Škoda dřevák..." "Kdyby nebylo pyro, jen by na stadióně dřepěli páprdové"... Samozřejmě to zdaleka nejsou všichni členové TS, jejich celkové působení na atmosféru nemá v ČR obdoby, choreo, i když se někdy ujede, jsou výsledkem nápadů, dlouhé práce a nemalých nákladů. A ne každý, kdo dorazí na severní tribunu, má ty nejlepší úmysly, nemůže být považován za člena organizované skupiny. Ale jak "oddělit zrno od plev"?

          • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

            Sokrates55 (přítel SN)     před 10 lety 06.10.2014 07:21 |  
            0 0

            Dobré ráno přeji Vám všem.
            Pane Dobiáši, já přeci nechci oddělovat zrno od plev. To už tu bylo. Já ani nevím, zda ten chlapec byl či nebyl členem TS. Rozumím Vám a na Jablonec zase přijedu. Vždyť já bych to stejně doma nevydržel. Jen jsem si prostě musel "vyžrat" tu chvilku bezmocnosti, kdy se tam nedalo dýchat, viděli jsme prt a bohužel jsme všichni věděli, že jsme tomu "korunu". To poznání bylo o to horší, že to nebyl ten jeden chlapec, ale že jich tam nad tím "bordelem" jásalo víc. Já přeci našeho "strašáka" znám, občas s ním mluvím, je to slušný kluk, ale tentokrát se na derby nepovedlo při fandění skoro nic.
            Vždycky by měla přijít nějaká sebereflexe a teď bude TS kvůli tomu "průseru se světlicemi" zavřená. Na TS je hodně fandů, co umí fandit a zpívat a povzbuzovat a ty světlice a dýmovnice jim také vadí. Proč tedy když už, nezapálí ty světlice po zápase, když budou naše barvy vítězné, tady by mi to prostě smysl dávalo, ale takhle.
            My se z toho vyhrabeme, budeme bojovat o to šesté až osmé místo, protože sami vidíte, co se stane s psychikou některých našich hráčů, když to nejde. Potřebujeme "špílmachra". A také konečně vyřešeného majitele. Tady máme asi největší průšvich, ale pokud mám zprávy, tak o platech to opravdu není. Ale to už tak bývá. Úsměvné penalty kopou jiní...........

            • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

              Dobi     před 10 lety 06.10.2014 10:48 |  
              0 0

              Příteli Sokrate! I já každý Váš komentář s chutí čtu, vím, kolik je v něm moudra přímo i v podtextu... Já jsem to oddělení zrna od plev myslel tak, jak zde taky padlo - Strašák, subHuman a další z jádra kotelníků jsou pro mě tím zrnem. Třeba i my před 30-40 letech jsme udělali chybičky i chyby a byli kritizováni, ale všichni věděli, že to myslíme dobře. Že nemáme obyčejné srdce, ale SLÁVISTICKÉ SRDCE! Ale ty plevy, to jsou hlavně ti anonymní "kapucíni" na které už poukázalo i více lidí, jakož i ti, kteří si myslí, že jen a jen oni mají pravdu! A skončím bonmotem - Proč nebyli věrní slávisté zahrnuti také do církevních restitucí? Vždyť být slávistou, to je řehole!!!
              Snad mě někdo za tuto nadsázku nepošle kamsi do Arábie nebo na hranici (ne na Šumavu nebo Krušnohoří), takovou, kde naposledy vydechl Mistr Jan Hus!

          • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

            edenian     před 10 lety 06.10.2014 09:13 |  
            0 0

            Zdravim Dobi. Vedle takoveho jednoho s penou u ust jsem mel permici na Strahov. Vydrzel jsem asi 5 zapasu, pak jsem ho v totalni frustraci napadl / uste :-) ale velmi nevybirave / a druhej den jsem sel a nechal si vymenit misto daleko od neho. Byly to vlastne doby treba Kuchare, jiste si pamatujete, ze ten polocas kdy behal Kuchar na te strane kde clovek sedel byl vzdycky nekonecny. No, ten soused mi tak votravil pul sezony, zeto nelze popsat. Zed takovy v okoli nemam, ale zase tam. Am jiny exoty :-) Jeden je pekelne sprostej primitiv. Tak to je taky lahudka. Nekdy je to vazne tezky.

            • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

              edenian     před 10 lety 06.10.2014 09:35 |  
              0 0

              Spise takhle: Ted takovy v okoli nemam, ale zase tam mam jiny exoty :-) Jeden je pekelne sprostej primitiv. Tak to je taky lahudka. Nekdy je to vazne tezky.

              Jojo zadelany brejle.

              • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

                urs (přítel SN)     před 10 lety 06.10.2014 10:18 |  
                0 0

                :))

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      davy     před 10 lety 06.10.2014 17:25 |  
      0 0

      Cituji: "takový páprdy jako já na TS trpět nebudou, protože je jejich"
      Oni si tu TS koupili? Takže tu fúzi klub+stadion vidím poněkud černě, když TS má jiného majitele než zbytek stadiónu. :-)
      Ale teď vážně: Nežiji v blízkosti Edenu a nestíhám navštěvovat zápasy Slavie. O to důkladněji čtu zdejší diskuse. Na příspěvky některých pisatelů se velmi těším, Sokrates se svou latinou patří mezi ně. Doufám tedy, že tento příspěvek nebyl poslední a budu se moci těšit na další.

  12. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    warhammer (přítel SN)     před 10 lety 06.10.2014 00:17 |  
    0 0

    Je zjevné, že Baez se proti začátku sezóny viditelně zhoršil. Ale Alanore, korelace Tvého hodnocení Baez 1, Piták 4, Petr 4 mi silně uniká. O tolik se Ti zdál výkon těch dvou lepší?

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Falk     před 10 lety 06.10.2014 06:54 |  
      0 0

      A co Kodr,ztráta balonu cca 60 min. a potom výklus,několik nesmyslných nákopu - tak za 4,Zmrhal v klidu pohupsává ani jedna myšlenka,jenom náhodné nákopy,není na balonu,- 4 mírně podpruměrná známka,Baez 1 ,to ne Alanore,to jsi viděl zkresleně.Kdyby měl Beránek k.... a nechal sedět Kodra,Zmrhala,Černýho naše hra by šla nahoru.Já těm klukům nechci ubližovat a zbytečně je kritizovat,omlouvám se jim,mám na mysli vždy jen sportovní výkon.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Alanor (admin)     před 10 lety 06.10.2014 09:37 |  
      0 0

      Piták s Petrem odehráli méně minut a v podstatě moc vidět nebyli. Baéz byl vidět doslova pořád a to jen v tom negativním smyslu, když kupil hrubku za hrubkou.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Dobi     před 10 lety 06.10.2014 07:17 |  
    0 0

    OT - teď hlásili, že Franz Elster, jinak také František Straka byl odvolán z postu trenéra Slovanu Blava po prohře 0:4 v Trenčíně. V EL hrají s letenskými Rumuny. Je to krok dobrý? Třeba to slovaňáky nakopne a bude to jako při našem vystoupení v Jihlavě těsně po odvolání Rady.... Je na to, proboha, nikdo nereagujte výkřikem "Bery ven!". Kdo to teď vyřkne, budiž proklet! Protože - alternativu někdo vůbec tuší???

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      bongor     před 10 lety 07.10.2014 00:01 |  
      0 0

      Jistě je dobře,že ho vyrazili ještě než stačil slovanistům vysvětlit,jak body se Slovanem rumun nutně potřebuje.K tomu s MB se naprosto připojuji.Kdo viděl Slavii ,jak pod ním hrála za jeho minulého působení,nemůže na nějaké svádění viny za nekoukatelný fotbal na trenéra ani pomyslet.On je ten poslední,kdo by měl ze Slavie vyletět.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    vlastim     před 10 lety 06.10.2014 08:26 |  
    0 0

    Už mi dávno není dvacet pět, dokonce dávno ani třicet pět. Nejsem Slávista z Prahy, ale jsem pravověrným sešívkou už více, než 50 let. Do Edenu se dostanu málokdy a tak vyrazím občas někam, kam to mám blíž. Tentokrát do Jihlavy.

    Myslím, že zde uvedené hodnocení je k hráčům ještě velice přívětivé. Ani nejmenší náznak fotbalovosti a co hůř, ani nejmenší náznak jakékoliv bojovnosti. Přišlo mi, že to hráče nebaví, že to snad musí dělat schválně. Viděl jsem totální, ale absolutně totální reklamu na antifotbal!!! To, co na hřišti předvedli profesionální hráči, kteří se na svůj výkon celý týden poctivě připravují BYLO ABSOLUTNĚ NEOMLUVITELNÉ!!!

    Snesl jsem, že jsem byl terčem posměchu za prohru, ale těžko skousávám způsob, jakým k ní došlo. Za takový výkon na svém pracovišti bych byl odměněn vyhazovem.

    BÝT CELOŽIVOTNÍM FANOUŠKEM SLÁVIE JE SKUTEČNĚ ŠICHTA. V MINULOSTI BYLY ROKY, KDY SE NEDAŘILO, ALE TO CO JSME NUCENI SLEDOVAT V TOMTO KALENDÁŘNÍM ROCE ........... ANI V TOM NEJHORŠÍM SNU JSEM SI NĚCO TAKOVÉHO NEDOVEDL PŘEDSTAVIT!!

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Falk     před 10 lety 06.10.2014 08:47 |  
      0 0

      Děkuji a souhlasím,přidávám podpis

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      galapetr     před 10 lety 06.10.2014 09:46 |  
      0 0

      Taktež souhlasím a podepisuji.

  15. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Haala (přítel SN)     před 10 lety 06.10.2014 08:30 |  
    0 0

    Zdravím Alanore,
    děkuji za článek, tentokrát mi to ale nedá a cítím potřebu zareagovat - vůbec mi nesedí hlavně slovní hodnocení u dvou hráčů - Boudjemaa a Prošek. Budjemaa sice aktivní byl, ale když to trochu zveličím - nevšiml jsem si jediné přesné, natož dobré přihrávky posouvající hru do útoku, velmi nepřesné pak byly jeho pokusy o přenesení hry, které končily přímo na nohách protihráčů. Přesně si vybavuji jeden z jeho pokusů, který i velmi rychlý Prošek nestihl. A přidat toto Václavovi k horšímu s tím, že to nestihl doběhnout, to mě tedy opravdu nadzvedlo ze židle! Navíc už přeci z principu přihrávající hráč má znát (nejen) běžecké vlastnosti spoluhráče adresáta.
    Podobné to je s Juharem a Bílkem, myslím, že by se věci měly posuzovat v širším kontextu, Bílek musel pracovat na mnohem větším prostoru než Kodr. Spíš bych mu vyčetl, že si Juhara nedokázal ukočírovat...

    Jinak v podstatě souhlasím, jen prohlašovat Černého za zbytečnou posilu mi přijde přehnané, ale rozumím té frustraci...

  16. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    japhy     před 10 lety 06.10.2014 09:08 |  
    0 0

    Že vás ještě baví dohadovat se tu o jeden, tu o dva body u jednoho hráče. Po takových výkonech snad ani nemá smysl v této rubrice vůbec pokračovat. Když nechce hrát celý tým, jednotlivec, i kdyby chtěl, tak ho to stejně po čase přestane bavit.
    Jak jsem očekával, hráči se vzepjali jen proti Spartě (protože rivalita), pak se zase najede na režim "Bohemka".
    Máme tu prostě problém a ten je řádně velikej. A těžko ho hledat jen v hráčích nebo trenérech. Je to už několik let, co se na naší hru nedá většinou koukat a za tu dobu se tu protočilo mraky hráčů a trenérů. A nezdá se mi, že by sem mířili primární nekopové, naopak, ve spoustě týmů SL by měli základ jistý. A jak jsme mohli vidět, tak se právě jinde prezentovali slušnými výkony. U nás se buď rovnou zranili nebo dobře hráli pár zápasů, v ideálním připadě dobré výkony střídali s bídnými.
    Na druhou stranu si ale říkám, že aby takhle mizerně a bez zájmu hráli, to by jim snad Slavia místo neplacení musela ty prachy ještě odčerpávat. To je prostě bojkot vlastního týmu. A je mi divné, že se proti té bídě vedení nějak výrazně nevymezuje - asi mají sami máslo na hlavě.
    Anebo to je nepoměrně jednodušší a prostě se za tu obří dobu nepovedlo najít vhodný realizační tým, který by chtěl hrát fotbal místo nakopávané kopané, která nikoho z hráčů nebaví a navíc se na to nedá koukat.
    OT - jak se vám líbila pencle na Spartě?

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      spino     před 10 lety 06.10.2014 09:25 |  
      0 0

      Myslím, že současný realizační tým je nejlepší, co tu za poslední dobu byl. Stačí si všimnout, kolik hráčů začalo být skutečnými oporami týmu (Škoda, Zmrhal), že konečně máme kondičního trenéra, který má respekt a ví co dělá, atd.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Dobi     před 10 lety 06.10.2014 10:35 |  
      0 0

      Jak jsme skandovávali A když Sparta nemůže, rozhodčí jí pomůže. Jsem zvědav, co ta prostitutka z Plzně bude na to pindat!

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      bongor     před 10 lety 06.10.2014 23:54 |  
      0 0

      pencle podle svědků naprosto neregulerní,stejně jako proti nám.No hlavně že soudruh má svoje body doma,na pencle se zapomene ,ale tabulku si blbečkové vyvěsí i na hajzlu.

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Markus     před 10 lety 06.10.2014 13:42 |  
      0 0

      Ahoj, teď odpovím na tohle. To jsem si zas jednou dal, zajímal jsem se více o komunální volby a čuchnul ke všemu možnému. Je mi z toho ... nevolno a zcela jsem ztratil na dlouhou dobu apetit. Mezi těmi sliby lidí, co už mnohokrát slíbili marně a podivnými uskupeními kamarádíčků, která lákají na populistické iluze se vyjímá P10. Ne, nevyznám se v tom a není ani z čeho usuzovat, čemu se dá věřit více, lidé si z toho sestavili své verze a těm věří. Co mě jako slávistu štve je pokračující mlha, za kterou se všechny ty operace kolem stadionu a klubu dělají a to neuvěřitelně naivní hloupé divadlo, které nám kašpárci předvádí a média tím celkem v klidu v rámci PR pardon sportovních zpráv krmí veřejnost. Zažil jsem v poslední době dvakrát šok, když se lidé v mém okolí které jsem považoval za čestné a normální ochotně připojili do takových her - asi lidem dochází peníze, jinak nechápu, proč tak činí, ale je mi z toho smutno. Takže možná jsem naivní já, když celou dobu volám po obnově klubu jako transparentnímu sdružení malých investorů a zároveň také (celkem pravidelných) diváků, což by pomohlo položit i kostru lepší kultuře fandění na stadionu. Mezitím se tu odehrává další kolo o nás bez nás respektive jak je naivní považovat něco za své, když mi to nepatří. Být slávistou tak dnes považuji už pouze za vážení si těch původních myšlenek, nic víc.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        edenian     před 10 lety 06.10.2014 13:53 |  
        0 0

        Podotkl bych, ze mistniho referenda p10 pred ctrnacti dny se zucastnilo 16% moznych volicu. A slo o velmi dulezite / celospolecensky / otazky. Takze ty dalsi kola , kde pujde i o rekonstrukci Dolicku atd. dopadnou zhruba stejne a budou neplatna. Dost me to prekvapilo. Ze lidi nevoli ve volbach chapu, ale ze se ani nezkusi ozvat ve sve obci je dukaz skutecne rezignace.

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          Markus     před 10 lety 06.10.2014 14:24 |  
          0 0

          Jo jo, rezignace je ten správný termín. Akorát se tím dostáváme zpět tam co jsme už byli, takový začarovaný kruh, většina lidí se nebude o věci zajímat a tak se budou zase dít věci. Ne, že by se občas nevyskytl nějaký úředník, co by to viděl a nesouhlasil s tím, ale nebude mít odvahu o tom mluvit. Přijde domu z práce a neřekne to ani doma ... Líbí se mi myšlenky třeba NFPK, ale když to lidi dostatečně nepodpoří, přestane se o tom mluvit. A lidi jsou také líní, to je nejspíše hlavní důvod, proč to referendum neměli reálně ani šanci, kdyby to bylo v ten samý termín jako komunální volby, dalo by se to dohromady. Město není vesnice a je to škoda, na vesnici se lidé dobře znají, ve městech jsou to moc velké, prakticky anonymní celky. Ani vztah k obecnímu majetku tu není takový, na vesnici si toho lidi váží a kontrolují to, když jdou kolem, ve městech se většina nezajímá. Ve městě jsou větší objemy prostředků a přitom je tu více temných uliček, kam se nikdo nedívá, pak se tu dějí divné věci.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        spino     před 10 lety 06.10.2014 13:54 |  
        0 0

        Já to vidím takhle. Komunální politici kolem pana Hrdličky, kterému zřejmě patří jak stadion Bohemky, tak stadion Slavie, si vzali fanoušky obou klubů jako rukojmí. Je to neskutečná prasárna, ale bohužel je to tak. Oni nám víceméně skrz vývoj situace říkají, buďto ve volbách zvolíte nás a vaše kluby přežijí - Bohemce nezbouráme stadion a Slavii oddlužíme, nebo v druhém případě u voleb prohrajeme, a tím pádem přijde Bohemka o Ďolíček, proto ten vlastním já (Hrdlička) a můžu si s ním dělat co chci, a Slavia se bude dále plácat na hraně sestupu bez stadionu a silného majitele.

        Sám nevím, jestli bych v takovém případě podlehl a volil tyhle darebáky, kteří nám za malou (velkou) domů ty stadiony zachrání, nebo zvolil strany, které stojí proti nim s rizikem, že o oba stadiony můžeme přijít. :(

        Snad slávisti a bohemáci z Desítky pro domácí budou po volbách rozhodovat moudře a nenechají se do těchto her pana Hrdličky vmanipulovat více, než by bylo zdrávo. Mají mou podporu, snad nezklamou. ;)

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          golux     před 10 lety 06.10.2014 15:07 |  
          0 0

          Vidím to naprosto stejně...

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          slaviator     před 10 lety 06.10.2014 16:23 |  
          0 0

          Já bych byl proti. Slavii nedělá Slavii Eden, existovali jsme na Letné, existujeme ve Vršovicích a klidně bychom mohli existovat i na nějakém novém stadionu ve Stodůlkách nebo jinde. Ostatně Vršovice byly také v padesátých letech totální periferií tehdejší Prahy.

          Slavii dělá Slavii zcela něco jiného než to, že máme (či spíše teda nyní nemáme) jako stadion Eden...

          • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

            slaviator     před 10 lety 06.10.2014 16:25 |  
            0 0

            A hlavně: když si toto uvědomíme, tak tu silnější pozici máme my. Slavie jako klub skutečně může hrát na stadionu ve Stodůlkách, v Počernicích nebo v Malešicích. Ale kdo jinej než Slavie bude schopen hrát v Edenu? Co by s ním majitel stadionu dělal, pokud by tam nehrála Slavie? Šel by těžce k šípku...

            • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

              Edwardtheiron     před 10 lety 06.10.2014 17:04 |  
              0 0

              Přesně tak! Navzdory tomu se pořád někdo snaží šířit bludy o tom, že by majitel stadionu chtěl Slavii dostat pryč. Ovšem ona mu sem nebude každý měsíc jezdit Metallica nebo Springsteen, aby to naplnil. A on to moc dobře ví.

        • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

          bongor     před 10 lety 06.10.2014 23:49 |  
          0 0

          politika sem nepatří,to říkáme pořád.Ale je to takové svinstvo,že si to fotbalem pod FaČR náramně rozumí.Nemysli si ale,že když zvolíš kohokoliv jiného,tak se to vylepší.Ti co jsou nyní o něco slušnější,brzy po zvolení vezmou za své manýry těch,které před volbami kritizují.Naslibují hory doly,ale jediný jejich cíl je,pořádně si nahrabat.

          • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

            Markus     před 10 lety 07.10.2014 13:35 |  
            0 0

            Koukám ty seš už taky na stejný vlně zmaru jako já. Prostě lidi jsou nepoučitelní, zbaví se jednoho, aby nadšeně podpořili něco nově vzniklého s lidmi v popředí, o kterých nic netuší a pak se budou divit, že pouze jedna vlivná skupinka převzala pozice po jiné vlivné skupince. Už mám všech těch změn, pro lidi, pro prahu a kdovíčeho ještě dalšího plné zuby, vždy když jsem odkryl šlupku, byl tam hnus, hnus, hnus. Červená pilulka je pěkně hnusná, ta modrá pro jednoduchý život v matrixu bez zbytečných otázek je mnohem lákavější. A je to tak, i v tom fotbale, jeden gauner střídá jiného, o samotný sport v první řadě nejdeme skoro nikomu, všichni to mají jen jako hračku a pračku na prachy.

  17. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Pepino44     před 10 lety 06.10.2014 12:28 |  
    0 0

    Tak pořád nemohu pochopit,proč někteří hráči ztratili výkonnost,kterou měli na počátku,když do Slávie přišli.Např.Baez,když přišel,byl to agresivní DZ,který sice moc technický nebyl,ale vše nahrazoval svojí bojovností. Zakrátko však nasbíral žluté karty a to mnohdá i díky své pověsti,která jej předcházela ze slovenské ligy,prostě rozhodčí jej mají zaškatulkovaného jako "žluťáska". Co když nyní hraje pod hrozbou nějaké pokuty za další žluté karty? Musí krotit svoji agresivitu a hrát tak jak neumí,prostě čistě. Možná proto se vyhybá osobním soubojům,ve kterých dříve vynikal,možná,že jej takto hrát nebaví. Netvrdím,že toto je příčina ztráty jeho výkonnosti,ale je to také jedna z možností.Když se podívám na Damiena(jenom sv.Václav a kapitán Exner) ví s kým a na jak dlouho má smlouvu,tak na jeho hře je poznat,že jej hra nebaví a je to jenom stín Damiena,který k nám přišel. Možná,že má ve smlouvě něco,co mu umožní v zimě odejít a protože ve Slávii nevidí svou budoucnost,hraje tak jak hraje. Mnoho lidí zde píše,že se obává tvrdé hry soupeřů v naší lize. Ano,to může být pravda ale myslíte,že s ním soupeři v rumunské lize zacházeli v rukavičkách? Měl jsem možnost vidět několik zápasů rumunské ligy a tam se zrovna moc čistě a s ohledem na soupeře nehraje. Pokud neznám všechny okolnosti,tak se zdráhám takové hráče odsuzovat

    • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

      Markus     před 10 lety 06.10.2014 13:31 |  
      0 0

      Letní změny dokázaly vytvořit v klubu velmi motivující prostředí. Hráči se chtěli ukázat a už na tréninku cítili, že mají na více než se od nich čeká. Navíc tu byl po delší době trenér, který si umí získat důvěru hráčů a který jim správně po česku jasně řekne, co od nich vlastně chce. První kola jsme neodehráli v režimu "jedeme na titul" ani přestřílíme je, ale hrálo se, abychom se sehráli, zabojovali si, potrápili soupeře. Hrálo se pěkně a bez tlaku, bez očekávání. Všichni to věděli a stejně ten pád dolu přišel - teď to vypadá na problém jak zastavit šutr, co spadl na budovu a bortí jedno patro za druhým. Jeden výsledek nerozbil jen jedno patro, ale rovnou připravil šerednou situaci pro další kolo ... Hráči rádi říkají, že si nevšímají věcí kolem stadionu a majitelů klubu, no budu jim tentokrát věřit a netahat do toho ještě tohle. A řešení? Chce to delší čas a probírat kvalitu, v zimě musí přijít další kolo změn a musí létat třísky. Bude to bolet, budeme kroutit hlavou, ale když to bude dělat trenér co ví co dělá, výsledkem bude tým s lepšími a hlavně stabilními výsledky.

      • Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

        smely (přítel SN)     před 10 lety 07.10.2014 07:20 |  
        0 0

        nezbyva nez doufat, ze to co rozlozila 1. repre pauza, da ta druha zase dohromady.

  18. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    martyni (přítel SN)     před 10 lety 06.10.2014 16:18 |  
    0 0

    Vite, me prijde, ze vykony tymu jde stezi pochopit.. po prohrach se vzdy pokousime o analyzy, muze za to trener, spatny system. Nitriansky, Juhar, Cerny, tihle hraci by meli odejit, tamti na to nemaji, kadr je slaby celkove, mladi jsou spatni, stari jsou spatni... prijde mi, ze malokdy se tyhle nazory shoduji, malokdy jsou vystizny.. myslim, ze sami nemame vubec jasno v tom, co je ve slavii vlastne spatne a jak to zmenit. Zda se, ze tym hral na zacatku ligy nad svy moznosti a mel jeste stesti. Ted je to jinak.. tedy je kadr tak slaby nebo spatne poskladany? Nebo zas klub nema vedeni, ktery by motivovalo sve podrizene k nejakym vykonum? Je to ve slavii kazdemu zas jedno, jak zapasy dopadnou? Proc hraci, kteri po par dobrych vykonech postupne uvadaji a radi se do podprumeru? Jsem presvedcen, ze trenerem to nebude, je nekdo schopen nejaky rozumny analyzy? Ja teda ne..

  19. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    zeleznik2     před 10 lety 06.10.2014 16:26 |  
    0 0

    Až na Petra bych souhlasil, ten hráč mi prostě nesedí 4, rozhodně s porovnáním Pitáka či Dobrotky určitě nemůže být, ale když má Míňa 3, který byl tragický, chtělo by to zavést půlky. Pro mne Petr 3,5. Hrubeš souhlas, dva góly chytil, dokonce jednou skvěle vyběhl!ikdyž to bylo asi zase jen jedenkrát za celý zápas, taky tam měl hodně štěstí, ale nejlepší hráč Slavie bezpochyby.

  20. Re: Hodnocení slávistů - 10. kolo

    Lunaris     před 10 lety 06.10.2014 20:52 |  
    0 0

    Není v silách současné Slavie kupovat ty nejlepší hráče tak, jak se dělo v minulých letech. Když po Euru 96 odešli Poborský, Šmicer, Suchopárek nebo Bejbl, tak se přivedly kvalitní náhrady. Např. Vácha, Ašanin, Horváth, Ulich, Lasota, Vlček ad. Sice jsme v předkole LM shořeli, ale nakonec si to sedlo. Teď sem přicházejí vcelku průměrní hráči. Těžko to bude táhnout někdo jako Černý, Vukadinovič nebo Zmrhal. Dokud k nám nebudou chodit opět skutečně kvalitní hráči, kteří umí fotbal hrát, tak to dlouhodobě lepší nebude.