Ženský fotbal

Slávistky nad Slováckem vyhrály 6:1

Fotbalistky Slavie pokračují v podzimní jízdě, když v dalším kole porazily třetí tým ligy Slovácko vysoko 6:1. Čtyři branky vstřelila Necidová, dvě přidala Divišová. Dorostenky utrpěly debakl a prohrály doma se Slováckem vysoko 0:6!

Fotbalistky Slavie si od samého začátku vytvořily velkou převahu, kterou dokázaly rychle zúročit. Po nenápadné akci z levé strany poslala přízemní centr Svitková a před brankářkou šikovně tečovala Necidová. Po vedoucí brance jsme se nadále tlačili do útoku, drželi míč a snažili se dostat do výhodného zakončení. Po jednom z rohů se k prudké střele dostala Svitková, ale Bednaříková pohotově zakročila. V 17. minutě se po centru Chlastákové ke střele dostala Divišová, ale přestřelila. Slovácko hrálo s nasazením a postupem času slávistky nepustily do vyložených šancí, naopak v případě možnosti se rychle hnaly do útoku. Ve 31. minutě si na centr Benýrové přesně naběhla Necidová, zamířila k tyči, ale Bednaříková vyrazila na roh. Z něho jsme se podruhé prosadily, když Necidová hlavou přesně zakončila. Asi největší šance hostů přišla ve 37. minutě, po standardní situaci se míč odrazil ke Kubicové, která prudkou střelou zamířila kousek nad břevno. Ve 41. minutě byla ve velké šanci Svitková po centru Malinové, ale tečovaný míč nedokázala dopravit do sítě.

Druhý poločas přidalo Slovácko na důrazu a nasazení, se kterým jsme se museli vypořádat. K šancím jsme se složitě dostávali, přesto jsme zápas měli více pod kontrolou. Soupeř se však nevzdával, snažil se naší obranu překvapit, ale jsme pohodově odbránili. Když se nám nedařilo ze hry, prosadili jsme se po rohu. V 57. minutě Pěničková rozehrála a Necidová si přesně naběhla a završila tak čistý hattrick. Definitivní odpor soupeře hostů jsme odvrátili v 62. minutě, když pas za obranu dostala Divišová, obešla brankářku a dostala míč do sítě. Holky však chtěly přidat další branky, což se dařilo. V 76. minutě se za obranou opět objevila Divišová a opět si v koncovce zkušeně poradila. V závěru utkání se hosté dočkali jedné branky z jedné šance, když Fabová vybojovala míč a křižnou střelou překonala Votíkovou. Slávistky ještě dokázaly reagovat, v 89. minutě Divišová unikla a předložila Necidové míč před prázdnou branku.

Slavia - Slovácko 6:1 (2:0)
Slavia:
Votíková - Tomášková, Juračková (46. Pincová), Budošová, Benýrová - Bartovičová, Svitková (71. Holečková), Chlastáková (31. Malinová), Pěničková, Divišová - Necidová
Slovácko: Bednaříková - Březinová, Čeriová, Polášková, Lysáková - Horáčková (46. Strožová), Cvernová, Janků - Kubicová (69. Janíková), Fabová, Sedlačíková
Branky: 4., 32., 57. a 89. Necidová, 62. a 76. Divišová - 86. Fabová


Dorostenky:
Dorostenky Slavie čekal jeden z nejlepších týmů dorostenecké soutěže. S ohledem na zdravotní stav týmu byl soupeř favoritem a od začátku to bylo patrné. Slovácko hrálo kombinační fotbal, kombinace jim vycházely. V první šanci se ocitla M.Dubcová, ale tečovala mimo branku. Do vedení se hosté dostali v 8. minutě, když po zmatcích před brankou nakonec vše před sebou propálila K.Dubcová. Ve 13. minutě se bohužel zranila Jášová a do pole musela druhá gólmanka. O chvíli později se do velké šance dostala Pakostová, ale špatně si zpracovala míč, dostala se do horšího úhlu a Růžičková její pokus zneškodnila. To byla jediná světlá chvíle, jinak hru ovládali hosté. A přidali branky, ve 26. minutě po rohu skórovala hlavou osamocená Pavková a v závěru střelou z dálky skórovala Vojtková.

Do druhého poločasu jsme se ještě pokusili výsledek korigovat a trochu utkání zdramatizovat. I když jsme ale čtvrthodinku makali, vytvořili si šance, tak nám dnes evidentně nebylo nic souzeno. Slovácko ošemetné situace přečkalo a pak udeřilo. Nejdříve se z penalty prosadila Janíková, o dvě minuty později dostala pas za obranu K.Dubcová a podruhé skórovala, aby o další čtyři minuty završila hattrick, když ze skrumáže sebrala míč a ocitla se sama před Horáčkovou, kterou obešla a skórovala. Slovácko zaslouženě vyhrálo a klidně mohlo dát více gólů, díky psychické pohodě jim vše vycházelo, naopak na slávistky padla deka a nedokázaly se z toho dostat.

Slavia - Slovácko 0:6 (0:3)
Slavia:
Horáčková - Dlouhá, Juračková, Němečková, Blažejová (68. Fomínová) - Mrázová, Sehnálková, Jášová (13. Horáková, 52. Čiperová), Houzarová, Pakostová - Vyskočilová
Branky: 8., 60. a 64. Dubcová K., 26. Pavková, 38. Vojtková, 58. Jeníková pen.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)