Fortuna liga

Liberec - Slavia 1:3

Slavia v prvním jarním kole veze z Liberce možná trochu překvapivé, ale naprosto zasloužené tři body za výhru 3:1, hattrick už v prvním poločase zaznamenal Milan Škoda!

Liberec - Slavia 1:3 (1:3)
Branky:
25. Obročník - 5., 36. a 38. Škoda

Slavia: Hrubeš - Mikula, Bílek, Fialka, Tamás - Deli, Hrubý (90. Dostál) - Vukadinovič (61. Baéz), Kenia (78. Piták), Zmrhal - Škoda

Trenér Miroslav Beránek neřešil příliš rébusů v sestavě. Oproti generálce proti Žižkovu udělal jedinou změnu, když uzdravený Tamás nahradil na levém beku Dostála. Domácí nastoupili se všemi oporami včetně největší zimní posily, útočníka Marka Bakoše. Domácí začali zostra a hned ve druhé minutě střílel hodně nebezpečně Hadaščok, naštěstí velmi těsně minul. Překvapivě ale šli do vedení slávisté, prakticky poprvé se na delší dobu dostali na polovinu soupeře, Vukadinovič se pěkně otočil a hledal Škodu, jeho přihrávku zablokoval Sackey, ovšem jen ke Keniovi, který již Škodu před prázdnou bránou našel a slávistický kanonýr neměl problém míč poslat do sítě - 0:1! Domácí mohli srovnat ve 14. minutě, Frýdek ve vzdušném souboji sestřelil Hrubeše, Paták však faul neodpískal, akce pokračovala otřesený Hrubeš musel zasahovat proti střele Pavelky. Za dvě minuty střílel z úhlu prudce ale nad Hrubešovu bránu Bakoš. Slávisté se soustředili na bránění, držení míče bylo jednoznačně na straně domácích. Když však přišel brejk sešívaných, stálo to za to, obrana domácích chybovala a Škoda se Zmrhalem šli na jediného obránce, ten však dokázal zablokovat Škodovu přihrávku mířící na Zmrhala před prázdnou bránou. Po následném rohu střílel zpoza vápna Tamás mimo. V Liberci se hrál zajímavý fotbal, v zárodku další velké šance byl Kenia, chytře strčil Zmrhalovi, ten přesnou zpětnou přihrávkou našel Deliho, zimní posila Slavie však v dobré pozici mířila mimo. Krásnou akci pak ukázal Kenia, pronikl do vápna, tam byl zastaven minimálně na hranici nedovoleného zákroku, míč se však dostal ke Zmrhalovi, který našel volného Škodu, jeho hlavičku Kolář zneškodnil. Slávisté za neproměněné šance zaplatili nejvyšší trest - po akci na pravé straně obrany Slavie se míč dostal na hranici vápna k Obročníkovi, který střelou po zemi k bližší tyči překonal Hrubeše - 1:1. Slávisté měli během první půle šancí na několik zápasů, Vukadinovič utekl po pravé straně, našel ve vyložené pozici Hrubého, ten ale napálil jen jednoho z obránců. Přesně v čase 30:00 se dostal ke střele po přihrávce Kenii Vukadinovič, z voleje ale poslal míč těsně nad. Další šanci ale slávisté proměnili. A opět začala u Levana Kenii, který v obležení tří protihráčů v hloubi pole poslal míč Hrubému, ten rychle dal do křídla Zmrhalovi, který postupoval s míčem osamocen ze strany do vápna Liberce. Neatakován došel až skoro k brankáři, pak dal míč Škodovi a ten opět poslal míč do odkryté brány - 1:2. A bylo ještě veseleji, Vukadinovič utekl po pravé straně, centroval na Škodu, v nepřehledné situaci se kanonýr Slavie zorientoval nejlépe a z úhlu poslal míč do sítě potřetí - hattrick během jediného poločasu a 1:3! V závěru poločasu vzal osud utkání do rukou sudí Paták, který svými rozhodnutími zvedl emoce v hráčích Slavie, korunoval to pak naprosto nesmyslnou žlutou kartou pro Keniu. Za první poločas dal Paták slávistům pět žlutých karet, z toho čtyři v posledních osmi minutách hry.

Do druhé půle vstoupily oba týmy opatrněji, první střelu si připsali slávisté po pěti minutách hry, Vukadinovič v dobré pozici vysoko přestřelil. Za dvě minuty se Zmrhal po přihrávce Kenii krásně vyhnul Sackeymu, našel ve vápně výborně si naběhnuvšího Škodu, jeho dobrou střelu vytáhl Kolář na roh. Po něm střílel v dobré pozici opět Škoda, tentokrát nad. V 55. minutě se domácí chvíli radovali z branky na 2:3, skórující Šural však byl v ofsajdu, což asistent sudího dobře viděl a mával. Po hodině hry vystřídal Vukadinoviče Baéz a postavil se do středu hřiště vedle Deliho, na kraj zálohy se přesunul Hrubý. Slávisté se stáhli hlouběji na svou polovinu a už si nepřipravovali tolik šancí jako v první půli, zároveň však také nepouštěli Liberec tak často do nebezpečných pozic. Domácí tak stříleli především z větší dálky a mimo, což pěkně dokumentoval v 68. minutě Sackey, který poslal míč přes tribunu za bránou. Čtvrt hodiny před koncem domácí zahrozili už nebezpečněji, Frýdkův centr hlavičkoval střídající Ndiaye, ale Hrubeš zasáhl dobře. V 80. minutě domácí vstřelili další branku z ofsajdu, opět to byl Šural a opět byl asistent rozhodčího pozorný a mával, slávisté si tak stále udržovali dvoubrankový náskok. Slavia nevyužila pár nadějných brejků a v závěru mohla ještě inkasovat, v 89. minutě zakončoval v dobré pozici opět Šural, ale jen do míst, kde stál Hrubeš. A za minutu totéž v bledě modrém, centr na zadní tyč našel úplně volného Pavelku, ten ale hlavičkoval opět jen přímo do náruče Hrubeše. Když pak v nastaveném čase zazdil tutovku Ndiaye, slávisté se mohli radovat ze zisku prvních jarních tří bodů!

Komentáře (265)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé