Ženský fotbal

Slávistky postoupily do semifinále poháru

Fotbalistky Slavie postoupily do semifinále Poháru KFŽ po vítězství nad Starou Lysou 8:1. Hattrick vstřelila Divišová a dvě branky přidala Svitková. O našem soupeři se rozhodne v sobotu mezi Plzní a Libercem.

Do čtvrtfinálového zápasu holkám chyběla zraněná Votíková, v obraně opět nastoupila Pěničková a v útoku jsme nastoupili s Necidovou a Kožárovou. Proti druholigovému celku jsme si od samého začátku vytvořili územní převahu, ale v koncovce se moc nedařilo. První velkou šanci po centru Divišové měla Svitková, ale hlavou branku netrefila. Řadu akcí jsme táhli přes pravou stranu, kdy si soupeř nedokázal poradit s rychlou Divišovou. V 9. minutě po zpětné přihrávce byla v dobré pozici Svitková, vhodný okamžik prováhala. Do vedení jsme se dostali v 15. minutě - Svitková vyslala Divišovou, která před prázdnou branku vyzvala ke skórování Necidovou. A Svitková měla dalších řadu šancí, ale skórovat se jí nedařilo. Druhou branku jsme dali ve 27. minutě po náběhu Bartovičové z levé strany a přesným zakončením. Po dalších nevyužitých šancích jsme třetí branku přidali ve 43. minutě, když Divišová před prázdnou branku přihrála Kožárové. V poslední minutě Stará Lysá zkorigovala, když se po standardní situaci hlavou prosadila Zelníčková.

Do druhého poločasu jsme prostřídali a nadále byli aktivní, občas jsme mohli lépe vyřešit předfinální fázi, přesto se hrálo na jednu polovinu. V 57. minutě se konečně zaslouženě dočkala branky Svitková, po přesném centru Chlastáková před brankářkou hlavou zavěsila. Po deseti minutách si zakončení vyzkoušela Divišová a střelou pod břevno se nemýlila. V 82. minutě Houzarová šikovně našla ve vápně Svitkovou a v pohodě brankářku prostřelila. V závěru ještě dvakrát skórovala Divišová po samostatných únicích, čímž završila hattrick.

Slavia - Stará Lysá 8:1 (3:1)
Slavia: Sladká - Němečková (73. Houzarová), Pěničková, Budošová (46. Chlastáková), Tomášková (46. Malinová) - Divišová, Benýrová, Svitková (86. Sehnálková), Bartovičová - Necidová, Kožárová
Stará Lysá: Janštová - Mansfeldová (73. Hollová), Turková, Zelníčková, Lodeová - Uhlířová (84. Průšová), Bužková, Mouchová, Vařečková - Červeňáková, Pacoňová
Branky: 67., 87. a 89. Divišová, 57. a 82. Svitková, 15. Necidová, 27. Bartovičová, 43. Kožárová - 45. Zelníčková

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)