Fortuna liga

Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

V 'přátelském' utkání se utká již zachráněná Slavia s od příští sezóny druholigovým Hradcem. Zápas nenabízí žádná z televizí.

Prvoligoví, prvoligoví, zůstaneme prvolígoví! Slavia se v minulém kole po výhře nad Duklou, která byla za a) o více branek a za b) s čistým kontem, což je co se týče tohoto ročníku skutečně raritou, konečně zachránila. Nebojím se říci, že se mi opravdu velmi ulevilo, že Slavia nezažije stejný zápas jako v loňské sezóně. Tím však důvody k radosti končí, zachránit se dvě kola před koncem je pro tak slavný klub jednoznačně nedůstojné. Co se však týče samotného zápasu s Duklou, mohli slávističtí příznivci odcházet s relativně dobrým pocitem. Zápas to byl od Slavie jistě lepší než předchozí výhra ve stejném poměru proti Budějovicím. Jistě, stále byli sešívaní často velmi pasivní a nedokázali hrát delší dobu dobrý a koukatelný fotbal, ale vzhledem k okolnostem a jistě nulovému sebevědomí celého kádru šlo myslím o vcelku povedený duel ze strany domácích, ačkoliv jsem si vědom toho, že moje nároky se zcela určitě víceméně týden co týden snižují.

Vysoké naopak budou právě zítra, neboť Hradec již nemá o co hrát, motivace hráčů musela rapidně poklesnout a Slavia by měla prokázat, že má kádr lepší než budoucí druholigový mančaft. Východočeši měli velmi dobrou sérii na přelomu podzimu a jara, která je málem nasměrovala k záchraně, jenže se posléze ukázalo, že šlo spíše o ojedinělý záchvěv týmu, který neodpovídal reálné kvalitě. Z posledních 8 zápasů si totiž votroci připsali pouhé čtyři body, přičemž až na Jablonec se Spartou šlo jistě o přijatelný los. Zlomový byl pravděpodobně zápas proti Příbrami, který Hradec ztratil i za přispění rozhodčích ze stavu 2:0. Problém však ležel i jinde, Hradec je nejslabším domácím týmem, uhrát za 14 kol jen 15 bodů je doma prostě málo. Pro srovnání Slavia získala o 7 bodů více. Špatné má Hradec i domácí skóre, kdy bilance 14:22 není nic, čím by se mohl chlubit.

Když už se bavíme o špatných výsledcích Hradce doma, je však na místě si připomenout ku příležitosti posledního zápasu venku i tradiční tragickou bilanci Slavie venku. Ze 14 kol 9 bodů a v tom skryté ostudné výsledky z Bohemky, Jihlavy nebo Brna, to na náladě věru nepřidá. A teď si zkuste odmyslet výhry vskutku ojedinělé výhry na Slovácku a v Liberci a vyjde vám něco, o čem mi připadá snad i nemístné psát. No jo, jenže když už by měla Slavia někde bodovat, tak kde jinde než na hřišti nejslabšího domácího týmu? Týmu však budou chybět hned tři obránci, Martin Latka, Mikula a Tamás. Dalšího ligového startu se tak opětovně pravděpodobně dočká Martin Dostál.

Slavia v Hradci vyhrála naposledy v roce 1999. Tuto bilanci samozřejmě ovlivňuje dlouhý pobyt Hradce v nižší soutěži, přesto se však o nějakou pěknou bilanci nejedná. Změní se zítra?

Tip na sestavu: Berkovec - Švec, Bílek, Deli, Dostál - Baéz, Piták - Vukadinovič, Kenia, Zmrhal - Škoda

kurzy bet365: 2.70 - 3.20 - 2.60

Komentáře (26)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

    Virgil1956     před 9 lety 22.05.2015 18:18 |  
    0 0

    Slavia by měla prokázat, že má kádr lepší než budoucí druholigový mančaft. No, asi nemá. Kdyby Hradec nepodráželi na jaře sudí ještě víc než nás, asi by se v tomto zápase hrálo o záchranu... Viděl jsem Hradec párkrát v sezoně a nebyl to tým na sestup.

  2. Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

    Maeden (přítel SN)     před 9 lety 22.05.2015 18:39 |  
    0 0

    Na Bohemce nebyl ostudný výsledek 2:0, spíš výkon, kdy jsme byli zralí na bůra, kdyby uměli hastrmani trefit zařízení.
    Když si odmyslíme něco jiného, třeba chyby a "chyby" rozhodčích a ztráty bodů v Příbrami, Boleslavi, doma s Teplicemi, Bohemkou, podezřelou neformu Hrubeše doma s MB, tak hrajeme o poháry. Na kdyby se ale nehraje.

  3. Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

    ashley     před 9 lety 23.05.2015 09:01 |  
    0 0

    Osobně si myslím, že by v těch posledních zápasech měli dostat šanci kluci z juniorky. Ruku na srdce, nikdo neví, jak to bude v příští sezoně, jestli se nám mužstvo úplně nerozsype a třeba bude potřeba, aby jich pár bylo schopných za A tým nastoupit. Nejsem zastáncem 8 juniorů v týmu, to je hloupost, ale tak dva nechat v základu a tři na lavičce a třeba je vzájemně protočit, aby si získali zkušenost s velkým fotbalem a věděli o čem to je. Tohle je dlouhodobě hlavní náš problém, že juniorům neumožníme hrát. Nemyslím teď za ačko, ale formou hostování. Především ve druhé lize. Já chodím na fotbal v Čáslavi, takže s tím mám osobní zkušenost, za tu dobu, co se hrála druhá liga tam byla spousta hráčů na hostování hlavně z Jablonce, Liberce a Hradce. Většinou to byli hodně mladý kluci a spousta jich teď hraje první ligu, když budu jmenovat na koho si v tuhle chvíli vzpomenu, tak je to třeba Kopic, Bartl, Nitrianský, Vlasko, který teď táhne na Slovensku Trnavu nebo třeba zde zmiňovaný Voltr, který pod Koubkem vystřílel postup do GL tenkrát. Jak říkám, ti hráči přicházeli tak v 19, 20 a naučili se v té soutěži takovou tu potřebnou tvrdost a odolnost v soubojích a také to, jak hrát dospělý fotbal, protože slova o junioské lize, která pronesl Koubek, jsou pravdivá, i když se to mnohým nelíbí. Stačí se podívat kolik hráčů připravila pro Slavii za dobu své existence. Je to jen prodlužování mládí hráčům, kteří na to nemají. Dnes když to pozoruji, tak už není dostatečná, ani 3. liga. Na nějaké udržení hráčů pokud nenastoupí za ačko ano, ale pro ty juniory to nemá cenu. Kvalita ČFL za tu dobu, co z ní Čáslav postupovala šla hrozivě dolů. A smutné je, že se ani pořádně ti hráči neprosadí. Šimečka jsem si prvně všiml, když byl střídán a podobně. Cesta je formou hostování ve druhé lize, často tu lidé mluví o tom, že to musí být v předních týmech, ale to je zbytečné naopak menší týmy ze středu a konce jim spíš zajistí to, že budou hrát. Vedení si toho už začalo být vědomo a začalo v tomhle smyslu postupovat, ale chtělo by to ještě rozšířit. Krásná ukázka je dvojice Červenka x Prošek. Červenkovi ten půl rok v Sokolově obrovsky pomohl, zvládá souboje a hlavně 7 gólů zvedne i sebevědomí. Naproti tomu Prošek, i když to spousta lidí nechce slyšet je hráč, který se prostě neprosadí a bude věčným talentem jako Koreš. Slavie mu hrozně uškodila právě tím, že ho nechává sedět na lavičce a jen občas naskočí. Vím, že měl zdravotní problémy,takže nebyl moc prostor, ten ale nutně přichází teď. Je mu 22 a nemá základní návyky, po hřišti pobíhá jako utržený vagon, špatně řeší situace a je hrozně slabý v soubojích. Tohle by mu pomohlo pravidelné nastupování někde v Pardubicích nebo Mostě rozhodně pomohlo zlepšit a byl by přínosem, další sezení ve Slavii ho zabíjí. Počkejte vzpomenete si na moje slova s návratem Bazala, kterému se na Žižkově hodně daří a hlavně Tusjaka, který po 3 letech ve druhé lize je podle mě připraven na základní sestavu.

    • Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

      klimi     před 9 lety 23.05.2015 09:26 |  
      0 0

      Však tak to klub dělá, ale je otázka jestli na tu druhou ligu ti hráči také mají...
      Kolik toho odehrál na jaře Mysliveček s Peterkou? Kolik v celé sezóně Čepelák nebo Verner?...

      • Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

        ashley     před 9 lety 23.05.2015 09:42 |  
        0 0

        Zdravím Klimi, však ano, víceméně to tam píšu, ale vezměte si, že takhle se to děje opravdu hlavně tu poslední sezonu, před tím to právě tak pravidlem nebylo a mnoho talentů se tím promarnilo. A plně s Vámi souhlasím i v druhém případě. Další výhodou je, že to skutečně oddělí zrno od plev, protože když někdo nemá na to, aby se prosadil ve druhé lize, tak je zbytečné ho pak držet tři roky na lavičce, když stejně ten hráč nemá odpovídající kvalitu.

    • Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

      MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 9 lety 23.05.2015 11:31 |  
      0 0

      Máš pravdu. Hlavně je ale důležité zvolit vhodné hostování, jak píše klimi, třeba Mysliveček nebo Peterka na tu druhou ligu (základní sestava) rozhodně nemají. Pak je to taky o přístupu těch hráčů Hurka, Šimeček nebo Čepelák byli v kategorii U19 v reprezentaci a teď.
      Hurka nehraje pravidelně ani v posledním týmu 2. ligy.
      Šimeček, nejlepší hráč 1. ročníku juniorské ligy teď hraje v Zápech a že by tam nějak vynikal? Nemyslím si.
      Verner ve Vlašimi 6 zápasů, dohromady 229 minut, poslední zápas 22. 11. 2014. Tady se taky nabízí otázka, proč ho tam Slavia nechala i na jarní část, ve které neodehrál ani minutu.
      Čepelák letos odehrál ze Vlašim 3 celé zápasy a jednou 39 minuty, poslední zápas 27. 9. 2014. Stejně jako u Vernera, proč tam pořád je?

      Hostování co se jeví jako přínosné bude u Bazala a Součka (oba pravidelně hrají). Tusjak hraje taky pravidelně a doufám, že už se konečně prosadí.

      • Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

        klimi     před 9 lety 23.05.2015 11:33 |  
        0 0

        Doplnění:

        Šimeček je na Admiře.

        Čepelák chodí hrát ČFL za Louňovice, takže aspoň někde hraje, Verner je teď po operaci.

        • Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

          MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 9 lety 23.05.2015 12:44 |  
          0 0

          Aha díky, tak tyhle informace o Vernerovi vůbec nemám.

  4. Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

    Nosorozec     před 9 lety 23.05.2015 10:50 |  
    0 0

    V tomhle zápase už o nic nejde, takže by nemusel mít Beránek naděláno v gatích a mohli b ysme zkusit hrát aktivně CELÝ zápas a postavil bych od začátku dva útočníky. Moje sestava pro dnešek: Berkovec - Švec, Latka, Fialka, Dostál - Deli - Vukadinovič, Kenia, Zmrhal - Škoda, Červenka.

    • Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

      Arutha     před 9 lety 23.05.2015 12:56 |  
      0 0

      Latka hrát nebude

      • Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

        Nosorozec     před 9 lety 23.05.2015 13:07 |  
        0 0

        hm, tak vedle Fialky na stopera Deli a na DZ Kodr nebo Baez

        • Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

          klimi     před 9 lety 23.05.2015 13:13 |  
          0 0

          Fialka byl minulé kolo také tuším zraněný, tak nevím, jestli teď bude hrát...

          Proč tam nemáš Bílka?

          • Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

            Nosorozec     před 9 lety 23.05.2015 13:47 |  
            0 0

            Jelikož už o nic nejde, tak bych dal šanci Fialkovi nebo Kodrovi, aby nasbírali ligový zkušenosti. Bílek je dobrej stoper, ale neni schopnej řídit obranu a proto je důležitý aby vedle Fialky nebo Kodra hrál tedy Latka nebo Deli.

            • Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

              klimi     před 9 lety 23.05.2015 13:57 |  
              0 0

              Teď si nejsem jist, jak hodně je Deli schopný dirigovat obranu...

              • Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

                Nosorozec     před 9 lety 23.05.2015 14:46 |  
                0 0

                Tak proč si to dneska nevyzkoušet, třeba mu to půjde :) Podle mě je Deli hráč, kterej je schopnej vzít na sebe určitou zodpovědnost a vzhledem k jeho věku by z něj šel vychovat skvělej lídr obrany.

                • Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

                  Kenny     před 9 lety 23.05.2015 14:56 |  
                  0 0

                  Fakt nevím jestli by nebylo vhodnější něco zkoušet v přípravě.....

                  • Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

                    Nosorozec     před 9 lety 23.05.2015 16:08 |  
                    0 0

                    V přípravě zkoušíme lecos, ale v lize to pak funguje stejně jinak.

    • Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

      lukas8 (admin)     před 9 lety 23.05.2015 13:21 |  
      0 0

      Já bych to nejradši postavil takto: Rakovan - Švec, Bílek, Fialka, Mikula - Deli, Hrubý - Vukadinovič, Diop, Zmrhal - Škoda
      Případně bych byl rád, kdyby se v průběhu zápasu dostali na hřiště Kodr, Červenka a Kuchta.

      • Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

        klimi     před 9 lety 23.05.2015 13:26 |  
        0 0

        Proč Rakovan a proč Diop místo Červenky?

        Mikula nemůže hrát...

  5. Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

    Dresco     před 9 lety 23.05.2015 16:25 |  
    0 0

    Pojdme zkusit alespon dnes hrat kombinacne po zemi, hosi...kaslete na vysledek a hrajte pro trpiciho divaka.

  6. Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

    Radek097 (přítel SN)     před 9 lety 23.05.2015 16:44 |  
    0 0

    Základní sestavu: Berkovec - Švec, Bílek, Kodr, Dostál - Deli, Piták - Vukadinovič, Kenia, Zmrhal - Škoda
    Málem ten 'tip na sestavu' vyšel.

    • Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

      Radek097 (přítel SN)     před 9 lety 23.05.2015 16:45 |  
      0 0

      *Základní sestava

  7. Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

    Borris     před 9 lety 23.05.2015 16:46 |  
    0 0

    Trochu mimo téma dnešního zápasu. Ve sportu se píše, že v případě že by přišel Horník, chtěl by si vzít sebou trenéra Trpišovského. Ve sportu píšou, že pod ním hraje Žižkov nejlepší fotbal ze všech druholigových mančaftů i přes všechny ty dluhy atd. Teď úplně odhlédněme od Horníka, ze kterého bych taky nebyl nadšený, kdyby přišel. Ale jaký je ten Trpišovský trenér? Viděl jste někdo letos párkrát hrát Žižkov, jaký hraje fotbal? Přiznám se totiž, že bych u nás rád viděl nějakého mladého trenéra, perspektivního a progresivního trenéra, který by se nebál hrát dopředu. Jako třeba Vavruška, Habanec, Kozlík, Klusáček nebo Frťala. Otázkou ale samozřejmě je, jak by takhle mladý trenér zvládl ten tlak, který je ve Slavii obrovský. Copak Klusáček a Kozel jsou slávisti a dobře znají prostředí v klubu. Navíc už oba mají něco odtrénováno i přes svůj mladý věk, takže věřím že tlak by ustáli. Ale ten zbytek těžko říct no.

    • Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

      Radek097 (přítel SN)     před 9 lety 23.05.2015 16:57 |  
      0 0

      Jen tak pro info, působil ve Spartě.
      Mrknul na TransferMarket a průměr vstřelených a obdržených gólu v Žižkově má 1,47:0,90 a průměr má 1,66 bodů na zápas (odkoučoval 58 zápasů).

      • Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

        Borris     před 9 lety 23.05.2015 18:32 |  
        0 0

        Hele já ho fakt vůbec neznám, jen podle jména. Ale to je tak vše. A ty jsi viděl Žižkov jak hraje?

        • Re: Poslední venkovní zápas odehraje Slavia v Hradci

          Radek097 (přítel SN)     před 9 lety 23.05.2015 21:26 |  
          0 0

          Neviděl.