Aktuality z médií

Vývoj kauzy insolvence fotbalové Slavie: Řebíček bude muset ukázat klubové účty

Článek na severu ihned.cz se věnuje vývoji insolvenčního řízení se Slavií. Soudkyně zamítla námitku klubu proti nutnosti dodat soudu dokumenty o ekonomické situaci klubu.

Soud neuznal námitku, že by zveřejnění citlivých dokumentů mohlo vést k jejich zneužití, a Slavia tak musí do 15. července předložit např. aktualizovaný seznam majetku, zaměstnanců, pohledávek a věřitelů.

Je možné, že údaje z těchto dokumentů mohou na žádost Slavie zůstat v insolvenčním rejstříku neveřejné, každopádně asi není žádoucí, aby se dostaly do rukou lidem okolo společnosti Online Services, která vymáhá údajnou pohledávku Zbyňka Kusého vůči Slavii.

Celou kauzu nadále sledujeme, případně ji můžete sledovat i vy v insolvenčním rejstříku.

Komentáře (17)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Vývoj kauzy insolvence fotbalové Slavie: Řebíček bude muset ukázat klubové

    stefi     před 9 lety 29.06.2015 22:49 |  
    0 0

    Slavia může žádat o cokoli, ale insolvenční rejstřík je v principu veřejně přístupný a výjimky uvádí zákon - údaje podlehající utajení, podání, jejichž uveřejnění by mařilo účel insolvenčního řízení, omezení uvádění některých údajů u fyzických osob atd.

    • Re: Vývoj kauzy insolvence fotbalové Slavie: Řebíček bude muset ukázat klubové

      quelhar (admin)     před 9 lety 30.06.2015 09:50 |  
      0 0

      V tom pripade by me docela zajimalo, na zaklade ceho soud rozhodl, ze ten anonymni dopis, ktery na soud dorazil a o kterem jsme informovali, bude v neverejne casti rejstriku.

  2. Re: Vývoj kauzy insolvence fotbalové Slavie: Řebíček bude muset ukázat klubové

    Barra     před 9 lety 30.06.2015 07:09 |  
    0 0

    Dovolim si jen dodat, ze Holas zada 3 veci, a to

    a) predlozeni veskerych smluv mezi Berankem a Slavii vcetne tech ktere resi ukonceni jeho angazma v Slavii
    b) predlozeni vsech smluv mezi Slavii a Uhrinem
    c) seznam vsech hracu, nejen z Acka, ale vsech muzstev, vcetne tech mladeznickych

    Nejedna se tedy, jestli si dobre pamatuji (spis je uz velmi obsahly) primo o doklady ohledne ekonomicke situaci v Slavii. Proc smlouvy s starym a novym trenerem? Muzou ukazat, jak Slavie na tom financne je, jestlize si muze dovolit odvolat stareho trenera, dat mu odstupne, najit noveho, pravdepodobne take ne levneho trenera. Seznam veskerych hracu? To mi trochu unika, melo by to jen slouzit v pripade nucenym prodeji nasich hracu, o tom ale neni (prozatim) rec.

    Jinak bude zajimave videt kdo smlouvy s Berankem a Uhrinem podepsal - jestli Slavie si neprotireci s poznamkou o podpisovem pravu. Co ale asi nejvic bude zajimat Sport a jine, je kolik bral Beranek a kolik ted bere Uhrin. A v tom vidim velky problem, muzu si uz ted predstavit reakce na tyto citlive udaje.

    • Re: Vývoj kauzy insolvence fotbalové Slavie: Řebíček bude muset ukázat klubové

      stefi     před 9 lety 30.06.2015 08:16 |  
      0 0

      Pokud si pamatuji, tak soud nenařídil předložení smluv Beránek/Slavia, resp. Uhrin/Slavia, ani seznamu všech hráčů /ale zaměstnanců, což je velký rozdíl/.

    • Re: Vývoj kauzy insolvence fotbalové Slavie: Řebíček bude muset ukázat klubové

      pl3     před 9 lety 30.06.2015 08:24 |  
      0 0

      Podívejte se, aniž bych se vyjadřoval k meritu věci, tak Holas si může požadovat co se mu zlíbí, ale žádné smlouvy s Uhrinem či Beránkem samozřejmě předkládány nebudou. Za účelem zjištění, zda klub je či není v úpadku, bude dokládán zjednodušeně řečeno soupis majetku klubu, seznam jeho pohledávek a závazků vůči jiným osobám, a konečně i seznam zaměstnanců klubu. Pokud je mi známo, tak hráči v pracovním poměru ke klubu nejsou, takže jejich seznam předkládán také nebude. Ono je skutečně třeba rozlišovat mezi sporným řízením a řízením insolvenčním, stejně jako mezi výkřiky advokáta navrhovatele a skutečným stavem věci. Každopádně kvalita počínání právníků klubu mě přílišným optimismem nenaplňuje.

    • Re: Vývoj kauzy insolvence fotbalové Slavie: Řebíček bude muset ukázat klubové

      jane (admin)     před 9 lety 30.06.2015 08:26 |  
      0 0

      I. Soud ukládá dlužnici, aby se ve lhůtě 10 dnů ode dne doručení tohoto usnesení písemně vyjádřila k návrhu věřitelky a připojila listinné důkazy, jichž se bude dovolávat. Pokud se s tímto návrhem neztotožní, je povinna výslovně uvést konkrétní rozhodné skutečnosti na svou obranu včetně označení důkazů.

      II. Soud ukládá dlužnici, aby se do 10 dnů ode dne doručení tohoto rozhodnutí předložila soudu:

      a) aktualizovaný seznam svého majetku včetně svých pohledávek s uvedením svých dlužníků

      b) aktualizovaný seznam svých závazků s uvedením svých věřitelů

      c) aktualizovaný seznam svých zaměstnanců

      Rozhodnutí z 8. června.

      • Re: Vývoj kauzy insolvence fotbalové Slavie: Řebíček bude muset ukázat klubové

        Barra     před 9 lety 30.06.2015 15:23 |  
        0 0

        Mas pravdu. Holas o veci ktere jsem psal zadal, soud ale vydal rozhodnuti ktere jsi uvedla. Mam obavu, ze se jeste vsichni budeme moc divit - bohuzel v negativnim smyslu. A AR urcite lituje, ze do toho v 2011 vubec sel. Jsem zvedavy na dalsi kroky Slavie, proti rozhodnuti soudu k predlozeni podkladu ale neexistuje moznost odvolani.

  3. Re: Vývoj kauzy insolvence fotbalové Slavie: Řebíček bude muset ukázat klubové

    quelhar (admin)     před 9 lety 30.06.2015 09:56 |  
    0 0

    Koukám, že Holas má asi podchycené novináře v Hospodářkách, to není moc dobrá zpráva...

    Jak jinak si totiž vysvětlit existenci článku, ve kterém se zdůrazňuje, že soud zamítl žádost Slavie o zbavení povinnosti předložit zmíněné dokumenty, ale už tam chybí jiná informace o tom, co soud naopak zamítl Holasovi.

    V článku totiž nalezneme, o co Holas žádal:

    "nutnost revize veškerých kroků ve smyslu prodeje či nákupu hráčů Slavie či angažmá členů realizačního týmu klubu z poslední doby. Slavia například před novou sezonou najala trenéra Dušana Uhrina ml., což podle navrhovatele insolvence může být čin, který zmenšuje majetkovou podstatu klubu a je v podstatě protiprávní. Stejně tak napadá možný prodej útočníka Milana Škody, o němž se v poslední době spekuluje.

    "Obáváme se, že jediné aktivum Slavie krom ochranné známky je právě hráčský kádr. Dle mého názoru by proto neměla se svými aktivy v tuto chvíli nakládat. Z minulosti je znám případ transferu hráče Morávka z Bohemians do Schalke, který měl i trestněprávní dohru," upozorňuje advokát Jiří Holas, který ve sporu zastupuje Online Services Ltd.."

    Ale už tam ale jaksi nenajdeme dost podstatnou informaci, že žádost Holase o předložení smluv s hráči a trenéry, soud také zamítl.

    • Re: Vývoj kauzy insolvence fotbalové Slavie: Řebíček bude muset ukázat klubové

      Markus     před 9 lety 30.06.2015 10:49 |  
      0 0

      Kauza WPB Capital také nebyla v médiích seriozně řešena, neznám novináře, co by si dovolil důkladnější investigaci a publikoval pak závěry dle vlastní hlavy. Nedejbože aby snad někdo promluvil o těch, o kterých se mluvit nesmí, třeba viceguvernérovi ČNB Vladimírovi Tomšíkovi ... Nezkoušejte mi napovídat, že za tímhle vším je stále hlavním hybetelem Kusý. Ten jen odprodal svou pohledávku lidem, kteří o ni měli zájem. Buď chce ten někdo jen na situaci Slavie jednorázově vydělat nebo snižuje cenu klubu s jasným záměrem ...

      • Re: Vývoj kauzy insolvence fotbalové Slavie: Řebíček bude muset ukázat klubové

        hiker42     před 9 lety 30.06.2015 18:40 |  
        0 0

        tak pokud by celé to divadýlko znamenalo přimět prevíty, aby prodali, pak se na to nemusí nahlížet jenom negativně nebo skepticky. pamatuju si celkem dobře na tažení Vítka proti Hušákovi a následný vstup Kellnera do Sazky, čímž neříkám, že je za tím Kellner :) prostě uvidíme, nejhorší je ten mrtvolnej pach kolem Sisáka / Janouška / Řebíčka posledních X let.

    • Re: Vývoj kauzy insolvence fotbalové Slavie: Řebíček bude muset ukázat klubové

      Steve2924 (přítel SN)     před 9 lety 30.06.2015 14:32 |  
      0 0

      Tak PR to oni zmáknutý mají viz jejich předchozí kauzy nebo FB....

  4. Re: Vývoj kauzy insolvence fotbalové Slavie: Řebíček bude muset ukázat klubové

    Kunetice     před 9 lety 30.06.2015 18:39 |  
    0 1

    Já to vidím na dvě věci
    1. buď to krachne a hřebík to bude muset prodat pod cenu.
    2.nebo to ustojí a příští sezonu sestupujeme.

  5. Re: Vývoj kauzy insolvence fotbalové Slavie: Řebíček bude muset ukázat klubové

    Petr9608     před 9 lety 30.06.2015 23:51 |  
    0 0

    No, tak má náš domov za sebou další velkou akci. Nedá se říct, že by za těch 7 let toho zažil málo. Dvě oslavy titulu, Superpohár UEFA, ME U21....

    Nicméně je strašně smutný, že velice významný podíl viny na našem sportovním neúspěchu má Zmrhal. :-( Věřim, že při plichtě s Dánama by nakonec ten postup dopadl...

    • Re: Vývoj kauzy insolvence fotbalové Slavie: Řebíček bude muset ukázat klubové

      honza1947     před 9 lety 01.07.2015 01:03 |  
      0 0

      Co máte chlapi stále s tím Zmrhalem. Copak byl jediný, kdo byl ve druhé půli s Dány na hřišti. A podobnou minelu udělá občas každý (viz. opěvovaný, a právem, Kalas v utkání s Němci).
      V každém mužstvu je potřeba mít nenápadného dělníka, dříče, a tím Zmrhal je ve Slavii a i v U 21, což si Dovalil dobře uvědomoval. A myslím, že Dovalil je z těch, kteří svému řemeslu opravdu rozumí a mají tzv. "čuch" na hráče.

      • Re: Vývoj kauzy insolvence fotbalové Slavie: Řebíček bude muset ukázat klubové

        no-nick     před 9 lety 01.07.2015 07:54 |  
        0 0

        To víš, ono je to takové...slavisticke...

        S tím Kalasem máš naprostou pravdu.

        • Re: Vývoj kauzy insolvence fotbalové Slavie: Řebíček bude muset ukázat klubové

          Barra     před 9 lety 01.07.2015 07:58 |  
          0 0

          Prvni veta me dostala ☺

    • Re: Vývoj kauzy insolvence fotbalové Slavie: Řebíček bude muset ukázat klubové

      Steve2924 (přítel SN)     před 9 lety 01.07.2015 11:04 |  
      0 0

      Hele Zmrhal udělal jednu chybu v jednom zápase a zavinil tím jeden gól. Naopak ve zbytku hrál minimálně dobře. Ano můžeme si říct, kdyby ten gol nepadl tak jsme postoupili místo Danů. Ale takhle můžu pokračovat. Kdyby se na ten druhej poločas s Dánskem hromadně nevysrali. Kdyby Kalas neudělal chybu s Německem. Kdyby Kliment po zápase se Srbskem nevyletěl do oblak a pak proti Němcům nezadrbal x slibných šancí. Kdyby Němci nepodcenili první duel se Srbskem, tak proti nám nemuseli hrát tu nechutnou hru na remízu a spíš by šetřili síly. Kdyby jsme třeba neporazili srby rozdílem třídy tak by třeba proti Dánsku nehráli jak spráskaní psi a neprohráli by. A těch „kdyby“ bych našel další desítky, kdybych chtěl. Tak proč si sakra vybírat jedno „kdyby“ a peskovat za něj jednoho hráče. Jo, kdyby (  ) jsme celej druhej poločas Dány drtily a pak dostali blbej gól tak by to bylo něco jiného. Ale ten poločas byl špatnej komplet od celého kolektivu a jak se říká, na gól se jen čekalo.