Fortuna liga

Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

Slávisté si zítra odbudou premiéru na novém stadionu ve Vítkovicích, kam se Baník od dnešní sezóny přestěhoval z tradičních Bazalů. Slavia by ráda navázala na vysokou výhru nad Jihlavou a poprvé v sezóně vyhrála i venku. Zápas bude přenášet ČT Sport.

Gól! A ještě třikrát! Slávističtí fanoušci si prožili po čase zase krásnou neděli, kdy Slavii parádně vyšly standardní situace, ze kterých padly hned 3 góly, a další gól přidal parádní akcí kanonýr Milan Škoda. No jo, to bychom měli, jenže důležité je, aby si červenobílí nechali ještě nějaké ty góly na zítřek. Protože jen málokterý venkovní zápas slibuje takovou šanci na tři body jako ten zítřejší. A Slavia, pokud se nechce znovu do poslední chvíle strachovat o záchranu, body z venku prostě přivážet musí. Loni například přivezla pouhých 12, rok předtím pak 11, a jak ty sezóny poté vypadaly, to jistě máte v paměti všichni (a nebo jste to naopak již raději ze svých hlav vypustili). Bohužel se chtě nechtě musí vkrádat myšlenka na poslední slávistický zápas venku, tedy v Brně. Přehlídku dvou odevzdaných soupeřů, kteří snad pod dojmem velkého vedra ani nechtěli vyhrát, nakonec vyhrál ten, co byl odevzdanější o špetku méně. A Slavia to samozřejmě nebyla. Věřme, že Dušan Uhrin hráčům vše od plic vysvětlil a hráči naváží spíše na onen zápas proti Jihlavě. Uvidíme.

Říkáte si někdy - proč jsem zrovna slávistou, to je akorát trápení nad trápení? No, když vás tato chvilka přepadne, tak si zkuste představit, že byste fandili Baníku. Zatímco Slavia stojí nad propastí, další z tradičních klubů do ní již nějaký čas padá a orel stvořený perem Tolkiena zatím ne a ne přiletět, aby jej po vzoru závěru Návratu krále zachránil. Hráči odchází, ti co zůstávají, tak odejít chtějí (Frydrych), do toho boj mezi fanoušky a vedením a aby toho nebylo málo, tak ještě stoper Kaša dostal za červenou kartu ve Zlíně stopku na tři zápasy, a tedy bude chybět i v zítřejším utkání. S Baníkem si navíc trošku zalaškoval los, jelikož v prvních čtyřech zápasech hrál hned 3x venku, a výsledkem toho všeho je pouhý jeden bod. A ani z něho nepanovala žádná přehnaná radost, výkon v zápase s Boleslaví (jediný domácí zápas), ze kterého onen bod moravo-slezané získali, nebyl dobrý, Baník dal ze třech střel na bránu dva góly. Leč ačkoliv se dostal do dvoubrankového vedení, udržet ho již nedokázal a v závěrečných minutách již fanoušci na tribunách usilovně povzbuzovali ručičky na hodinkách, aby ve svém závodu s časem trošku přidali a zápas již konečně skončil a přinesl alespoň ten bodík. V minulém kole zajížděl Baník do Zlína, celý zápas tahal za kratší konec a nakonec prohrál 2:0.

Co by Baník mohlo uklidnit, je fakt, že Slavii se na jeho hřišti v poslední době vůbec nedaří. Poslední tříbodový zisk přišel v roce 2008, kdy sešívaní vyhráli 3:2 a dvěma brankami se blýskl Tijani Belaid. Od té doby se pravidelně ustálila série výhra Baníku - remíza - výhra Baníku - remíza atd. K zlomení této série bude mít trenér Uhrin krom Tomáše Jablonského kompletní kádr (Tomáše Mičolu, toho času regenerujícího po první etapě Vuelty, již nemá moc význam zmiňovat). Vzhledem k prozatimní velké vyrovnanosti ligy by případný tříbodový zisk katapultoval Slavii někam blízko k umístěním, na kterých bychom ji na konci ligy rádi viděli. 

Tip na sestavu: Berkovec - Mikula, Deli, Latka, Dostál - Souček, Zmrhal - Štohanzl, Hrubý, Černý - Škoda

kurzy bet365: 3.25 - 3.40 - 2.15

5.kolo - Sobota 22. 08. 2015 20:15

Synot liga, 2015/2016
1 - 3
0 - 2
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava

74. Patrik Mišák

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

8. Radek Voltr
45. Milan Škoda
90. Milan Škoda

Komentáře (28)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

    edenian     před 9 lety 21.08.2015 21:34 |  
    0 0

    Tak me napadlo, ze ti ostravaci kteri / i pres jine kluby / dorazili do Slavie vicemene vybouchli, Micola, Licka, Neves, pred nimi Lukes, to byl sympatak podle me. Clovek si muze rikat kdovi jak by to bylo s Frydychem :-) Ale treba jsem na nekoho zapomel.

    • Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

      Travinho     před 9 lety 21.08.2015 22:05 |  
      0 0

      Já bych se většinu výše zmíněných za výbuch zdráhal označit. Možná Lukeš, ale Mičola pokud byl fit patřil k nejlepším, Neves také nezklamal, Ličkovi se pod Koubkem dařilo a pak byl odepsán. Nicméně i tak si myslím, že Frydrycha nepotřebujeme.

    • Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

      Travinho     před 9 lety 21.08.2015 22:07 |  
      0 0

      Zato za exkluzivní výbuch bych označil Frejlacha.

      • Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

        edenian     před 9 lety 21.08.2015 22:43 |  
        0 0

        Ja to myslim celkove, ocekavani a realita / tj delka pusobeni, pocet odehranych zapasu, plat atd. Me by se taky libilo kdyby Micola hral a jeste tak solidne jak to umi. Ale to je na 90% nemozne.
        S Keniou to dopadne stejne. Taky by to umel, ale ...

    • Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

      naplavnik     před 9 lety 22.08.2015 06:10 |  
      0 0

      Ono vůbec Ostravaku,kteří by udělali v Praze obecně nějakou díru do světa není moc.

    • Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

      Eluin (přítel SN)     před 9 lety 21.08.2015 23:22 |  
      0 0

      Odpověď „Já moc nečtu, musím toho hromadu psát" - mě úplně rozsekala :).

      • Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

        edenian     před 9 lety 22.08.2015 10:04 |  
        0 0

        No, to je jeho hvezdny okamzik.

        + "privedte mi nekoho takovyho a ja to napisu "

      • Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

        Borris     před 9 lety 22.08.2015 03:12 |  
        0 0

        Je to tak, v tomto případě je v právu opravdu Konečník a Pergl je za pitomce. Jenže jako já jsem toho názoru, že Pergl jenom ukázal tu typickou sparťanskou aroganci. Však je jejich odchovancem. Protože takováto neúcta k soupeři a naprosto nulová pokora, to se mi prostě nelíbí. Krom toho když on se svým týmem nebyl schopný ty "zoufalce" vyřadit, tak nevím kdo je tu pak zoufalec. Fakt bych se hodně zasmál, kdyby Thun rumuny vyřadil, to by asi rozpoutalo slušný blázinec :-) a za blbce by byli jak rumuni ( vinou Pergla ), tak sám Pergl. Ale to se bohužel asi nestane. Buď jak buď, Pergl jen ukázal, jaký je to nafoukaný stupidní jelito.

        • Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

          ElBrody     před 9 lety 22.08.2015 06:38 |  
          0 0

          Já jsem zas toho názoru, že to nebyl běžnej rozhovor do novin a přeju zoufalýmu Konečníkovi, aby se s nim už žádnej sportovec nikdy nebavil ;)

          • Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

            bongor     před 9 lety 22.08.2015 07:55 |  
            0 0

            Když se baví arogantní blbec s jiným arogantním blbcem tak z toho vznikne arogantní blbost.O Konečníkovi nelze pochybovat,ten se snaží,aby neexistoval žádnej arogantnější blbeček než je sám.O výchově sralťanů je všeobecně známé,že jsou od malička ujišťováni,že nad ně není.Výsledky jsou známé.
            Ostrava do ligy patří,přeju jí,aby se zachránila a zase šla nahoru,ale body ať sbírá s jinými,než právě se Slavií.Je to smutný,že se musíme dívat,jak umělotiny hlavně peltonec,s podporou pár stovek fandů hrají poháry,kdežto tradiční a slavné kluby Slavia a Baník,které mají opravdu mimořádnou podporu fandů, lížou dno tabulky.

  2. Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

    zeleznik2     před 9 lety 22.08.2015 08:44 |  
    0 0

    Nic než výhra, ale bude to sakra těžké, ale koho bychom chtěli porážet než poslední tým tabulky že?doufám, že navážeme na zápas s Jihlavou. Moc gólů neočekávám, jeden nebo dva, hlavně zase neudělat vzadu chybu.

    • Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

      koudys2 (přítel SN)     před 9 lety 22.08.2015 09:24 |  
      0 0

      A s jakym souperem to v letosni sezone nebude sakra tezke :-)

  3. Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

    AdJap     před 9 lety 22.08.2015 09:48 |  
    0 0

    Osobně očekávám opět strašnou holomajznu. Proti týmům ze předku se dokážeme vyhecovat a podat dobrý výkon a naopak proti týmům jako Baník se většinou přizpůsobíme či hůře spadnem ještě o stupeň níž než naši soupeři. Výsledek radši neodhaduju. To záleží na tom, jak se vyspí Narh se Škodou...

    • Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

      vlk30 (přítel SN)     před 9 lety 22.08.2015 10:33 |  
      0 0

      Souhlasím,navíc bahník bude heclej jako my proti Jihlavě a bude chtít za každou cenu vyhrát a získat tři body.Navíc doma proti bolce nehrál tak tragicky.Když náš výkon venku bude jako v Brně tak je vymalováno.Budu štastnej za bod,ale moc tomu nevěřím.

    • Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

      klimi     před 9 lety 22.08.2015 10:41 |  
      0 0

      Tak proti Jihlavě jsme se taky vyhecovali a podali dobrý výkon, a to není tým z předku...

      Stejně jako ty čekám holomajznu, v Baníku mají problémy v obraně, zůstal jim tam snad (zatím) jen Frydrych, bylo by fajn ho sbalit spolu s 3 body na cestu zpět :))

  4. Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

    Majkl8     před 9 lety 22.08.2015 11:01 |  
    0 0

    Dostál, Zmrhal, Černý v základu, bezva no.....z jakýho důvodu sedí třeba Voltr??

    • Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

      Radek097 (přítel SN)     před 9 lety 22.08.2015 11:16 |  
      0 0

      Je to pouze 'tip na základní sestavu'. Za pár hodin uvidíme, jak to DU poskládal.

  5. Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

    no-nick     před 9 lety 22.08.2015 18:59 |  
    0 0

    Na twitteru už sestava. Zase na dva útočníky, super. Latka překvapil. Jen z kraje Svec Cerny mám strach. Raději bych viděl v sestavě Zmrhala.

    • Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

      jarodo57     před 9 lety 22.08.2015 19:19 |  
      0 0

      Pan Zmrhal nechce pod panem Uhrínem hrát.

      • Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

        no-nick     před 9 lety 22.08.2015 19:41 |  
        0 0

        Nebo takového tu proběhlo, doufám že to tak není.

      • Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

        bongor     před 9 lety 22.08.2015 19:46 |  
        0 0

        pan Zmrhal by si měl uvědomit,že hraje za Slavii a ne za pana Uhrina.A taky to,že kdyby bojoval za svoje mužstvo tak vehementně jako zřejmě bojuje s panem Uhrinem,tak ho už dávno někdo vykoupil a měl by klid.Takhle ho nekoupí snad ani ten bolševik.

        • Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

          Fallen (přítel SN)     před 9 lety 22.08.2015 20:04 |  
          0 0

          To jak pan Zmrhal hrál pod kýmkoli jiným zatím k mnoha úspěchům nevedlo, takže si pan Zmrhal může trhnout nohou, pokud je to pravda...

  6. Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

    zeleznik2     před 9 lety 22.08.2015 19:19 |  
    0 0

    Tak nakonec Latka se vrací a v základu i Voltr a Švec...

    Berkovec - Mikula, Latka, Deli, Švec - Hrubý, Souček - Černý, Štohanzl - Voltr a Škoda

    lavička: Hrubeš, Dostál, Bílek, Piták, Červenka, Zmrhal, Bazal

    • Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

      Faris (přítel SN)     před 9 lety 22.08.2015 19:32 |  
      0 0

      Já mám radost, že jsou dva vepředu, osvědčilo se to minulou sezonu, první tři vítězné zápasy Balaj-Škoda vepředu. Proti Jihlavě taky, proč v tom nepokračovat. Řeči o tom, že není důležité, kolik je útočníků, ale kolik je útočících hráčů, si nechme pro Barcelonu, u nás to prostě neplatí, ti záložníci úročnou kvalitu nemají.
      Nevíte, co je s Keniou? Vím, že jsou s Uhrinem na "nože", ale včera psali, že až na Jablonského jsou všichni zdraví, tak proč není aspoň na lavičce? Sakra, toho nechci ztratit. Kdyby nahnal fyzičku, tak podle mne nejlepší záložník v lize..
      Hlavně jezdit poprdeli, ať se neopakuje Brno. To bych radši přepnul na Harryho Pottera:-)

      • Re: Slavia zajíždí na hřiště posledního Baníku

        zeleznik2     před 9 lety 22.08.2015 19:37 |  
        0 0

        Údajně zranění, ale těžko říci, zda zatím nebude averze s Uhrinem. Latka podle mne nebyl zraněný, ale žehlil problém s exmanželkou...