Fortuna liga

Zlín - Slavia 0:2

Slávisté vezou ze Zlína cenné a důležité tři body po zasloužené výhře nad dosud doma neporaženým Zlínem. Branky si připsali Kenia, který nastoupil v základní sestavě, a Souček.

Zlín - Slavia 0:2 (0:0)
Branky:
 48. Kenia, 61. Souček 

Slavia: Berkovec - Mikula (81. Bílek), Latka, Deli, Jablonský - Kenia (77. Bazal), Souček, Zmrhal (90.+1. Piták), Černý - Škoda, Voltr

Trenér Uhrin se musel obejít bez několika hráčů, Štohanzl je stále zraněný po startu za Viktorii Žižkov minulý týden, Robert Hrubý je nemocný. Jen na lavičce také začal Michal Frydrych, který před pár dny přišel z Baníku Ostrava. Naopak do sestavy se po delší pauze vrátil Jaromír Zmrhal a vůbec poprvé v sezóně také Levan Kenia. Slavia začala zápas aktivně a v šesté minutě vyslal na Holého prudkou skákavou střelu Zmrhal, brankář domácích míč s potížemi vyrazil. Velmi aktivní byl především Kenia, když ve 14. minutě vybojoval roh a sám jej rozehrál, centrovaný míč podskočil Holý, ale Škoda prázdnou bránu v souboji přestřelil. Na druhé straně domácí hrozili v akcích jeden na jednoho, v 18. minutě naštěstí Jablonský pohlídal exslávistu Vukadinoviče. Sešívaní však byli daleko častěji u míče a rozdíl ve hře oproti minulému zápasu s Mladou Boleslaví byl jasně patrný. Největší šanci dosavadního průběhu si přesto připsali domácí, když slávisté trochu zaspali ve středu pole, míč dostal do strany Bartolomeu, kterého skvěle vychytal Berkovec. Na druhé straně našel Jablonský dobrým centrem Škodu, který však ani tentokrát bránu netrefil. Podruhé zachránil Slavii Berkovec po hlavičce Živuliče. Úvodní tlak Slavie se rozpustil ruku v ruce s tím, jak se Kenia vytratil ze hry. Otěže hry naopak převzali na deset minut mezi 30. a 40. minutou domácí. V úplném závěru se slávisté opět probrali a dlouhé chvíle nepustili hráče Zlína za polovinu hřiště, sami si ale nepřipravili žádnou šanci. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Sešívaní nastoupili i do druhého poločasu aktivně a brzy přišla sladká odměna. Volný míč přebral Jablonský, potáhl jej a vystřelil, jeho pokus ještě lehce tečoval Levan Kenia a míč skončil přesně u vzdálenější tyče - 0:1! Slávisté se podle očekávání docela zatáhli, přesto nechali domácím prostor k zajímavému průniku, Vukadinovič hledal Železníka, přihrávku však skvěle vypíchl Deli. Naopak na druhé straně přišly další střely Slavie, Latka mířil vysoko nad, Jablonského pokus vyrazil Holý a Voltr zařízení podobně jako Latka také netrefil. Aktivita Slavie ale neumdlévala a po ose Kenia - Černý se dostal míč k Jablonskému, jeho centr si našel na malém vápně Souček a nemýlil se - 0:2! Domácí si pak vytvořili územní převahu, k první střele se ale dostali až v 75. minutě, navíc byla velice slabá a Berkovec míč lehce sebral. Slávisté mohli vedení navýšit v 84. minutě, ale střídající Bazal přestřelil. A na druhé straně se se štěstím dostal míč za obranu Slavie k Poznarovi, ten ale špičkou kopačky také minul. Když už to vypadalo, že zápas doplyne v poklidu ke svému konci, domácí prokombinovali míč na hranici vápna k Železníkovi, jeho střelu ale parádně vyrazil Berkovec. A ten si také poradil s prudkou střelou skrz chumel hráčů po rohovém kopu. Udržel tak čisté konto a výrazně pomohl Slavii k již druhé výhře na venkovním hřišti v této sezóně.

7.kolo - Sobota 19. 09. 2015 17:00

Synot liga, 2015/2016
0 - 2
0 - 0
FC Zlín
FC Zlín

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

48. Levan Kenia
62. Tomáš Souček

Komentáře (303)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé