Hráči Slavie

Jaroslav Mihalík bude slávistou

Ofenzivu Slavie přichází posílit slovenský záložník Jaroslav Mihalík ze Žiliny. Ve Slavii podepíše jeden z největších talentů slovenského fotbalu smlouvu na 3,5 roku. Zbývá už jen absolvovat zdravotní prohlídku

"V klubu jsme si dali za cíl přivézt 9 hráčů, máme jich osm. Chtěli jsme je tady mít rychle, aby pod trenérem absolvovali celou přípravu, to se také beze zbytku povedlo. Vytipované posily nám vyšly, s dvěma výjimkami, naprosto dokonale. Jaroslav Mihalík je jeden ze dvou nejlepších fotbalistů slovenské budoucnosti a Dušan Uhrin si ho moc přál mít ve svem týmu. Za CEFC jsme s přestupy již nyní velice spokojeni, sportovní rada klubu, a zejména Josef Jinoch, odvedli skvělou práci. Oba s Jiřím Šimáněm bychom si přáli návrat Dušana Šventa a kdyby ještě tohle vyšlo, jsem spokojen na 1000 %," okomentoval příchod osmé posily pro Slávistické noviny místopředseda dozorčí rady Slavie a zástupce majoritního vlastníka Jaroslav Tvrdík.

Jaroslav Mihalík (ročník 1994), 180 cm vysoký hráč, je slovenský reprezentant do 21 let, který nastupuje na postu pravého či levého křídla nebo útočníka, do Slavie přichází na post pravého záložníka. Odchovanec žilinské akademie patří mezi největší slovenské talenty ve své věkové kategorii, první ligový start si připsal už ve věku 17 let a 4 měsíců, v listopadu 2011. Od sezóny 2013/14 patřil stabilně do základní sestavy Žiliny, připsal si branku také v předkole Evropské ligy do sítě HNK Rijeka. Minulou sezónu se stal třetím nejlepším střelcem slovenské ligy s 13 vstřelenými brankami a dostal se do nejlepší jedenáctky sezóny. Na podzim Mihalík nastoupil do všech čtyř kvalifikačních zápasů slovenské reprezentace do 21 let v základní sestavě, Slovensko získalo devět bodů včetně dvou výher nad Nizozemskem. Mihalík k tomu přispěl dvěma brankami, jednou do sítě Kypru a jednu vstřelil právě Nizozemsku v zápase, který Slováci otočili z poločasového stavu 0:2 na konečných 4:2. V letošní sezóně se jedná už o druhou sešívanou posilu ze Žiliny, řady ženského týmu Slavie v létě rozšířila slovenská záložnice Valentína Šušolová.

"Jedná se o mladého talentovaného reprezentanta Slovenska do 21 let, který své kvality a střelecký potenciál potvrzuje už více než tři roky v A-týmu Žiliny. Věříme, že po úspěšném absolvování zdravotní prohlídky se do týmu rychle zapracuje," uvedl generální ředitel Slavie David Trunda pro oficiální web klubu.

Komentáře (367)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé