Přípravná utkání

Slavia - Vyšehrad 5:1

Slavia vyhrála poslední přípravný zápas před odjezdem na soustředění nad druholigovým Vyšehradem 5:1.

Slavia - Vyšehrad 5:1 (3:0)

Branky: 14. a 35. Škoda, 38. Zmrhal, 50. Hušbauer, 57. Bořil - 71. Madej

Sestava Slavie:

1. poločas: Pavlenka - Bořil, Frydrych, Bílek, Jablonský - Souček - Mihalík, Hušbauer, Zmrhal - Mešanovič, Škoda

2. poločas: Berkovec - Bořil (57. Mikula), Latka, Frydrych, Jablonský (67. Černý) - Souček - Vukadinovič, Hušbauer (57. Barák), Zmrhal (57. Štohanzl) - Mešanovič (67. Linhart), Kuchta

Kouč Dušan Uhrin do utkání nenominoval několik hráčů, u kterých nechtěl riskovat zranění, konkrétně Železníka, Keniu a Deliho. Nehráli ani ti, kteří již nepoletí s týmem na soustředění, Kodr, Daniel Souček a Vošahlík. Do zápasu tak nemohly nastoupit dvě odlišné jedenáctky pro každý poločas.

Slavia začala v utkání hodně aktivně, hráči Vyšehradu se před Pavlenkovu bránu dostali až v 10. minutě. V 11. minutě si Hušbauer naběhnul na pěkný centr před bránu od Mešanoviče, ale gólman Vyšehradu jeho pokus chytil. O tři minuty později Mihalík poslal pěknou přihrávku před sebe Škodovi a ten prostřelil brankáře - 1:0.V 16. minutě se dostali do šance i hosté, Pavlenka likvidoval hlavičku Vyhnala. Další střelecký pokus hráče Vyšehradu kryl po dvaceti minutách hry Pavlenka u země. Pěknou střelou vedle se prezentoval Hušbauer a ve 25. minutě Mešanovič nakrátko nahrál Škodovi, jeho pokus z otočky ale gólman měl. Diváci viděli hodně aktivní Slavii, která měla velkou převahu, hřiště bylo plné Mešanoviče, který se dostal do dalších šancí, které ale neproměnil. Ve 35. minutě Zmrhal centroval skoro až od rohového praporku a posadil balón na hlavu Milana Škody - 2:0. O tři minuty si tito dva hráči prohodili role, Škoda přihrával a Zmrhal zavěsil k zadní tyči 3:0. 

Do druhé půle nastoupili čtyři noví hráči a v 50. minutě už to bylo 4:0, Vukadinovič pronikl podél pravé lajny, přihrál Bořilovi a po jeho centru se od Mešanoviče balón dostal k Hušbauerovi, který ho doklepnul do brány. V 55. minutě prohrál souboj Latka, Strnad šel sám na Berkovce, ten ale jeho střelu chytil. O dvě minuty později po přihrávce Vukadinoviče zvýšil Bořil na 5:0. Po dvou střídáních v 58. a 67. minutě už hra Slavie nebyla tak pohledná, v 71. minutě pak vstřelili branku i hosté, když střílel zpoza vápna osamocený Madej - 5:1. Pár šancí měl i Kuchta, ale žádnou nedotáhnul do konce, slávisti šli 4 na 2, ale opravdu trestuhodně toto přečíslení promrhali. V 81. minutě ještě musel řešit Berkovec situaci po závaru ve vápně, ale balón vyrazil a pak ho někdo odkopnul do zámezí.

"Prohráli jsme minulé utkání s Ústím a dnes jsme chtěli vyhrát. Řekl bych, že 65 minut zápasu bylo dobrých, takto bych si to kombinačně představoval, poté jsme polevili, vystřídali jsme a někteří hráči nebyli na svých postech, byl tam trochu chaos, hlavně na levé straně. Pro nás je to pořád příprava, dopoledne jsme měli trénink a odpoledne jsme hráli," zhodnotil utkání Dušan Uhrin. V připravě zatím slávisti kromě utkání s Ústím vše vyhráli, nyní ale přijdou ty nejzajímavější duely. "Máme před sebou soustředění ve Španělsku, kde budeme hrát proti silným soupeřům, tam uvidíme, kde máme ještě slabiny a co musíme zlepšit."

Komentáře (598)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé