Přípravná utkání

Slavia - Lech Poznaň 3:1

Ve třetím přípravném zápase na soustředění ve Španělsku se Slavia utkala s aktuálním polským mistrem Lechem Poznaň. Sešívaní utkání zvládli a zvítězili 3:1.

Slavia - Lech Poznaň 3:1 (2:0)

Branky: 4. Škoda, 40. Hušbauer, 70. Kenia - 50. Kownacki

Sestava: Berkovec (46. Pavlenka) - Bořil (73. Mikula), Bílek (70. Latka), Deli (70. Frydrych), Jablonský (78. Holík) - Štohanzl (46. Vukadinovič), Souček (64. Barák), Hušbauer (78. Piták), Zmrhal (78. Černý) - Železník (46. Mešanovič), Škoda (66. Kenia)

Jelikož jde o předposlední přípravný zápas, tak trenér Uhrin postavil sestavu, která by se již mohla blížit finální jedenáctce, jež vstoupí do prvního mistrovského utkání nového roku proti Brnu. Stále však zůstává několik otazníků, mimo jiné třeba pozice kapitána Latky, když na místě stopera znovu dostává příležitost vedle Deliho Bílek.

Lech zaspal úvod zápasu a Slavia se tak dostala do vedení hned ve 4. minutě, když tváří v tvář soupeřovu brankáři chladnokrevně zakončil Milan Škoda! Sešívaní byli i nadále aktivnější, když zejména svým napadáním na útočné polovině dělali polskému celku problémy. Zhruba v polovině první půle ale začala Poznaň červenobílým nepříjemně zatápět. Několik náznaků nakonec vygradovalo ve velice dobrou šanci polského celku. Při rychlém protiútoku si útočník v modrém pohrál s Delim, sám před Berkovcem ale pálil jen těsně vedle! Po půl hodině hry se zajímavým centrem prezentoval Štohanzl, nicméně Škodovi chybělo ve vápně pár centimetrů k tomu, aby na míč dosáhl. Ve 40. minutě vstřelila Slavia 2. gól, když se po pěkném sólu pohotově prosadil Hušbauer!

Lechu vyšel úvodní vstup do druhé půle podobně jako Slavii ten do první. Kownacki se ze strany vřítil do pokutového území Slavie a nepříliš prudkou střelou zaskočil Pavlenku, který v půli vystřídal Berkovce. Kromě střídání brankářů došlo ještě v dresu sešívaných ke dvou změnám: Štohanzla nahradil Vukadinovič a Železníka Mešanovič. V 63. minutě  mohla vést Slavia opět o dvě branky, ale dobře zasáhl brankář Poznaně. Na další gól se však nečekalo dlouho. Vukadinovič byl faulován v pokutovém území a byla nařízena penalta. Tu kopl lajdácky Kenia a brankář si s ní poradil, nicméně vyražený míč dokázal kopající hráč s velkou porcí štěstěny dostat do sítě - 3:1. Poté došlo k prostřídání značné části týmu. Zvýšit skóre mohl Mešanovič, ale v dobré pozici pálil jen nad branku. Gól mohl dát i Lech, ale podezřelý zákrok Frydrycha ve vápně zůstal neodpískán. Utkání tak skončilo vítězstvím Slavie v poměru 3:1.

Komentáře (328)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé