Fortuna liga

Mladá Boleslav - Slavia 2:1

Slavia se ve velice důležitém zápase v boji o poháry utkala venku s Mladou Boleslaví, kterou se sešívaným nepodařilo delší dobu porazit. Prokletí bohužel trvá i po dnešním zápase, který domácí vyhráli 2:1.

Mladá Boleslav - Slavia 2:1 (0:0)

Branky: 57. Magera z penalty, 85. Rada - 90. Mešanovič

Sestava: Pavlenka - Mikula, Frydrych, Deli, Jablonský - Mihalík (62. Mešanovič), Souček, Hušbauer, Zmrhal (78. Kenia) - Železník, Škoda (87. Piták)

Zraněného Berkovce nahradil mezi třemi tyčemi Jiří Pavlenka, v útoku tentokrát začne s Milanem Škodou Lukáš Železník. Po jednozápasové absenci způsobené problémy s kolenem se do základu vrací Jaromír Zmrhal.

Prvná poločas patřil domácím, kteří byli mnohem nebezpečnější i aktivnější. Hned za prvních pět minut si vytvořili dvě zajímavé šance. Obě šly přes naši pravou stranu, kde se nevracel Mihalík. Poprvé pálil těsně vedle šibenice Čermák, podruhé už musel proti velmi pohotové střele Ščuka zasahovat Pavlenka. Prudká rána šla naštěstí doprostřed, takže náš brankář stačil míč reflexivně vyrazit. Boleslav i nadále tlačila, nicméně do vyložených šancí se zatím nedostávala. Na druhé straně si ojedinělou šanci připsal po špatném výkopu Šedy Škoda, bohužel váhal tak dlouho, až mu míč srazil na roh Čmovš. Vzápětí pálil opět aktivní Čermák, jehož rána byla ztečována jen těsně mimo naši branku. Na konci poločasu mohli jít boleslavští do vedení, když zůstal ve vápně osamocený Chramosta, naštěstí však na poslední chvíli zachránil skluzem Deli. Slavia má tak za sebou nepovedený poločas, kdy domácím herně nestačila. Za jediné pozitivum se dá počítat nerozhodný výsledek.

Do druhé půle vstoupila Slavia trochu překvapivě ve stejné sestavě a bohužel byl zpočátku totožný i průběh hry. Nejdříve pálil Ščuk, ale jeho dalekonosnou ránu Pavlenka u tyče pokryl. Pak už bohužel přišla gólová situace, o kterou si slávisté koledovali od začátku zápasu. Za obranou se vynořil Chramosta, který byl při pokusu o střelu trochu diskutabilně faulován Frydrychem. Penalta se však pískala nejspíše správně a Magera ji s přehledem proměnil - 1:0. Frydrych byl navíc vyloučen, takže Slavia dohrávala o deseti hráčích. Paradoxně ji to ale nakoplo, k čemuž přispělo i střídání Mihalíka za aktivního Mešanoviče. Pražané začali konečně hrát aktivně a brzy se dostavily i zajímavé situace na půli Boleslavi. Ve vápně zahrál rukou Ščuk, ale penalta se na druhé straně nepískala, protože sudí Ardeleánu vyhodnotil, že ji měl domácí hráč u těla. O pár minut později se ve vyložené situaci ocitl po dobrém sklepnutí Škody Mešanovič, ale jeho střela z jasné pozice jen zvenku jemně lízla tyč. Vyrovnat mohl i Souček, který pohotově vracel míč do odkryté branky domácích po špatném výběhu brankáře Šedy. Ten se však nakonec stačil vrátit a míč na poslední chvíli vyrazil. Bohužel tlak Slavie ve vyrovnání nevyústil a naopak se radovala na druhé straně Mladá Boleslav. Krásnou ránu vyslal Jakub Rada a vystřelil domácím dvoubrankové vedení. Míč se sice stočil, ale úplně čisté svědomí nemohl mít brankář Pavlenka. Slavii to mohlo mrzet o to více, protože se v 90. minutě po dobře zahraném volném kopu Kenii prosadil hlavou Mešanovič. V závěru ještě plály emoce po tvrdém faulu Pitáku, po němž byl vyloučen v přerušené hře oplácející Kúdela, ale Slavii už nevystřelil remízu ani Levan Kenia, který ještě v závěru pálil z přímého kopu těsně vedle.

20.kolo - Sobota 05. 03. 2016 18:00

Synot liga, 2015/2016
2 - 1
0 - 0
FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav

57. Lukáš Magera (pen.)
85. Jakub Rada

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

90. Muris Mešanovič

Komentáře (359)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé