B-Tým

Juniorka: Slavia - Sparta 0:2

V derby juniorek oplatila Sparta Slavii podzimní porážku, v Edenu zvítězila 2:0 a upevnila si vedení v čele tabulky.

Slavia - Sparta 0:2 (0:0)

Branky: 69. Císařovský, 80. Piško

Sestava: Řehák - Pelyak, Broukal, Routek, Möglich (60. Gilián) - Černý, Barák, Vavrouš (75. Fotr), Kocourek, Zoubek (46. Badocha) - Kuchta (79. Jakab)

Zápas za chladného počasí na umělé trávě začal poměrně zajímavě, když se v prvních minutách nejdříve o zakončení pokoušela Slavia a posléze i Sparta. Ani jedna střela se ale mezi tři tyče nevešla. Poté bohužel aktivita před oběma brankami opadla, což bylo charakteristické i pro zbytek zápasu. Do vedení se mohla dostat Sparta paradoxně po zřejmě nepovedeném centru Závišky. Ten míč trefil však natolik dobře, že přeletěl Řeháka a zastavil se až o tyč, od níž se šťastně odrazil zpět do hry! Na druhé straně zatáhl míč do vápna Černý, před odkrytou sparťanskou brankou ale nikoho nenašel. Neúspěšně dopadl i zajímavý brejk založený Barákem, který zhatil špatnou zpětnou přihrávkou Kuchta. Obecně měli v první půli více ze hry mladíci Sparty, nicméně do žádné významné šance se nedostali a celkem nudný první poločas skončil bezgólovou remízou.

V podobném duchu pokračovala i druhá půle - Sparta byla o něco lepší, šancí a zakončení ale bylo jako šafránu. Po hodině hry se do šance dostával Císařovský, ale jeho pokus odvrátil Broukal na roh. Právě Císařovský se prosadil v 69. minutě a zaznamenal úvodní branku duelu. Gilián zaspal a nechal hráče Sparty trestuhodně neobsazeného. Ten postupoval ze strany na Řeháka a nepříliš umístěnou střelou ho bohužel překonal - 0:1. V 80. minutě tvrdě fauloval Černý a Sparta jeho zákrok potrestala ze standardky. Za obranou se vynořil Piško a centrovaný míč hlavou umístil za bezmocného Řeháka - 0:2. Ve zbytku zápasu se již nic nestalo a dá se tak říci, že Sparta asi zaslouženě v nemastném neslaném zápase zvítězila.

Trenér Řehák zhodnotil zápas pro oficiální web takto: "Bohužel si myslím, že Sparta asi vyhrála zaslouženě, protože do toho dala mnohem více srdce a tvrdosti. Od našich hráčů mi to chybí. Derby se musí hrát jinak."

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorka: Slavia - Sparta 0:2

    Alanor (admin)     před 8 lety 06.03.2016 14:09 |  
    0 0

    Jinak moje osobní názory na zápas a jeho vybrané aktéry.

    Zápas celkem nudný, s minimem šancí. Mladíci Sparty jsou bohužel o něco lepší než naši, což potvrzuje současný stav mládeže. Z našich mladých mne vůbec nikdo nezaujal. Na druhou stranu sparťani hráli spíše týmově a nedá se říci, že by dnes mezi nimi byla vidět individualita, která by na hřišti ostatní výrazněji převyšovala (což je pro áčko asi hlavní).

    Vyjádřím se k hráčům áčka:

    Řehák - hodně špatná hra nohama, první gól se podle mě dal chytat, ta střela šla skoro doprostřed. Posuďte z videa na onlajnech sami.

    Barák - z našeho týmu nejlepší, i když ani od něj to nebylo úplně 100%. Vyhrával hlavičky, dobře pracoval s míčem.

    Černý - byl lepší než naši junioři, nicméně moc vidět nebyl, svezl se s nevýrazným výkonem týmu. V první půli tam měl jednu dvě dobré akce. Jednou byl ostře faulován a jednou ostře fauloval on. :)

    Kuchta - špatný výkon. Skoro se nedostal do hry, v první půli zazdil nadějný brejk nepochopitelnou zpětnou a i nepřesnou přihrávkou. Celkově měl minimum dobrých momentů.

    Ještě bych zmínil Routka, který mě zklamal. Byl jsem na něj zvědav, protože přeci jen už do áčka loni pod Beránkem nakoukl a byl celkem chválen. Teď ale mezi ním a dalšími nevýraznými juniory žádný rozdíl nebyl. Nedá se říct, že by hořel, ale měl tam celkem dost nepřesvědčivých momentů. Dnes se zkrátka ukázalo, že z juniorů, co dnes hrálo, se minimálně v blízké době nedá výrazněji počítat do áčka s nikým.

    • Re: Juniorka: Slavia - Sparta 0:2

      Travinho     před 8 lety 06.03.2016 17:14 |  
      0 0

      Můžu se zeptat jak hrál Kocourek?

      • Re: Juniorka: Slavia - Sparta 0:2

        Alanor (admin)     před 8 lety 06.03.2016 17:24 |  
        0 0

        Nic moc, stejně jako zbytek mužstva. Já ho viděl poprvé a ta jeho postava zatím na dospělý fotbal moc není. Barák byl o level výš.

        • Re: Juniorka: Slavia - Sparta 0:2

          Tomski     před 8 lety 07.03.2016 08:31 |  
          0 0

          sice je mu devátenáct, ale bojím se, že to na 1.ligu nebude...tu postavu má hrozně slabou...ale fotbalista to je super jinak...