Fortuna liga

Sparta - Slavia 3:1

Dnes se odehrál největší zápas ligy - derby pražských S. Sparta vrátila Slavii podzimní porážku a navzdory první inkasované brance zaslouženě zvítězila 3:1.

Sparta - Slavia 3:1 (0:1)

Branky: 56. Lafata, 74. Costa, 77. Zahustel - 6. Škoda

Sestava: Berkovec - Bořil, Latka, Deli, Jablonský - Železník (76. Mešanovič), Souček, Hušbauer, Štohanzl (65. Kenia) - Vukadinovič, Škoda

Slavia začala derby na Letné výborně jako minulý rok. Hned z prvního rohového kopu totiž udeřil Milan Škoda! Hušbauer zahrál roh na přední tyč, tam jeden ze slávistů sklepl míč na Škodu a ten se trefil přesně k tyči - 0:1! Vstřelená branka ovšem Slavii příliš nenakopla a byla to jasně Sparta, kdo měl otěže zápasu ve svých rukou. Tlak během první půle byl místy až drtivý, nicméně obrana sešívaných fungovala dobře. Domácí mohli srovnat ve 22. minutě, po faulu Bořila rozehrával standardku Dočkal a na malém vápně zůstal zcela osamocený kapitán Lafata, naštěstí mu však chybělo pár centimetrů, aby na míč dosáhl. Na druhé straně se odrazil míč k Hušbauerovi, ten však pálil jen vysoko nad. V obdobné pozici si vedl stejně na druhé straně Frýdek. Ke konci poločasu se za obranou vynořil Krejčí, jemuž byl chybně odmáván ofsajd. Nicméně domácí hráč stejně míč nedokázal zpracovat, takže ho tak jako tak pro sebe získal brankář Berkovec. V závěru ještě Slavia ojediněle zahrozila po standardce, na níž nedosáhl Škoda. Slavia šla tedy do šaten s vynikajícím jednogólovým náskokem, nicméně pro zisk bodů bude třeba výrazně zlepšit hodně pasivní hru.

Během poločasové pauzy nesáhl ani jeden z trenérů ke střídání. Druhou půli načal dalekonosnou ranou Štohanzl, pálil ale o kus vedle Bičíkovy branky. Pak už přišla vyrovnávací trefa. Frýdek hodil dlouhý aut, mezi beky vyplaval Lafata, jehož hlavičku si Berkovec jenom srazil na tyč a kanonýr domácích pak už měl před prázdnou brankou snadnou úlohu - 1:1. Po hodině hry mohl vedení vrátit Slavii Latka, ale po rohu hlavičkoval v těžké pozici nad. Slavia měla ještě jednu šanci, když si Šural srazil po standardní situaci míč směrem k vlastní bráně, Bičík ale měl situaci pod kontrolou a akrobaticky vyrazil. Obraz hry se oproti první půli nezměnil a Sparta byla za své snažení odměněna. Rozhodčí chybně nenechal pokračovat do brejku Keniu a místo něho přišel roh. Ten slávisté vůbec nepokryli a Costa dorazili pohodlně do prázdné branky. Vzápětí přišel třetí gól a poslední hřebíček do slávistické rakve. Po rychlém brejku nedokázal míč odvrátit Jablonský a naopak Zahustelovu ránu tečoval mimo dosah Berkovce - 3:1. Pak už se zápas jen dohrával, nepříjemnou ránu si připsal ještě Dočkal, ale Berkovec byl tentokrát připraven. Slavii tak derby nevyšlo a na půdě úhlavního rivala podlehla poměrem 1:3.

22.kolo - Neděle 20. 03. 2016 19:30

Synot liga, 2015/2016
3 - 1
0 - 1
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

56. David Lafata
75. Costa Nhamoinesu
78. Ondřej Zahustel

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

6. Milan Škoda

Komentáře (375)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé