Fortuna liga

Olomouc - Slavia 1:1

Slávisté předvedli v Olomouci slabý výkon, domácí naštěstí nebyli o moc lepší a podprůměrný zápas tak skončil zaslouženou remízou 1:1, branku Slavie vstřelil Jaromír Zmrhal.

Olomouc - Slavia 1:1 (0:0)
Branky:
 59. Navrátil - 79. Zmrhal

Slavia: Pavlenka - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Zmrhal, Souček, Kenia (75. Barák), Hušbauer, Mihalík (62. Vukadinovič) - Mešanovič (62. Železník)

Předzápasové dění odstartovalo tentokrát už v poledne, přestože výkop byl až v 17:00. K obědu totiž nadělil slávistům základní sestavu sešívaných na Twitteru nový předseda představenstva Jaroslav Tvrdík. Ten svůj tweet sice vzápětí smazal, ale jak známo, Internet nezapomíná. Jak se ukázalo, nešlo o záměrnou dezinformaci a Slavia opravdu nastoupila v avizované sestavě, tedy s jedinou změnou oproti zápasu proti Jablonci, Antonína Baráka nahradil Levan Kenia. Slavia nevstoupila do zápasu dobře, domácí si vytvořili rychle převahu a první střelecké pokusy a závary přišly z jejich strany. Byli daleko aktivnější, rychlí při startu na míč, červenobílí proti nim naopak působili těžkopádně a bez zájmu. První střelu si slávisté připsali až ve 25. minutě, ale Hušbauer mířil snad ze 30 metrů velice vysoko nad. Ve 29. minutě se dostal do vyložené pozice Mešanovič, ale nechal jen vyniknout Reichla. Tou dobou už Slavia vyrovnala hru, ve 34. minutě střílel Zmrhal těsně vedle. V 41. minutě měli šanci domácí, po svém prvním rohovém kopu hlavičkoval Chorý v dobré pozici slabě a mimo. Na druhé straně střílel z otočky Zmrhal, Reichl vyrazil. Slávisté zahrávali v závěru poločasu několik rohových kopů, šanci si z nich ale nepřipravili a po slabém výkonu šli do kabin oba týmy za stavu 0:0.

Hned v první minutě druhé půle střílel z halfvoleje těsně za vápnem Hušbauer, bránu Reichla ale minul. Na druhé straně střílel po rohovém kopu nepříliš nebezpečně a navíc mimo Pavlenkovu bránu Houska. Zajímavou individuální akci zkusil předvést Kenia, nakonec byl ale v klíčové chvíli u míče dříve brankář Reichl. Slávisté vypadali na počátku druhého poločasu rozhodně lépe než v první půli. Z brejku ale mohli udeřit domácí, Falta předložil Chorému, ten však přestřelil. Tou dobou už aktivita Slavia opět polevila a z poměrně nenápadné akce udeřili, když sám ve vápně si s vyloženou šancí poradil o dost lépe než v prvním poločase Mešanovič - 1:0. Trenér Uhrin okamžitě reagoval stažením Mihalíka s Mešanovičem, do hry přišli Vukadinovič a Železník. Slavii to ale nepomohlo, hráči po inkasované brance vypadali úplně odevzdaně. Houska střílel z přímého kopu velmi dobře, Pavlenka výborně vyrazil na roh. Vyrovnání nepřinesla ani dobrá střela Zmrhala z hranice šestnáctky, Železník se pak nedostal k dorážce. Vyrovnání přišlo - stejně jako první branka zápasu - zničehonic. Hušbauer střílel uvnitř vápna z úhlu, Reichl vyrazil ke Zmrhalovi, který už měl poměrně jednoduchý úkol dopravit míč do sítě - 1:1. Domácím samozřejmě bod nestačil a vrhli síly do útoku. Pavlenka vyrazil nebezpečnou střelu Vepřeka na roh. V nastaveném čase mohli strhnout vítězství na svou stranu oba týmy, Součkovu hlavičku do šibenice vyrazil Reichl, na druhé straně dobře zapracovala slávistická obrana v posledních dvou akcích zápasu. Zápas tak skončil nakonec asi spravedlivou remízou 1:1.

25.kolo - Sobota 16. 04. 2016 17:00

Synot liga, 2015/2016
1 - 1
0 - 0
SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc

59. Navrátil

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

79. Jaromír Zmrhal

Komentáře (367)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé