Fortuna liga

Zítra se odehraje vršovické derby

Díky dnešnímu zaváhání Brna získala Slavia skvělou příležitost si utvořit již možná rozhodující náskok na páté příčce. Proti však bude zatím na jaře velmi dobře hrající Bohemka, která již několikrát prokázala, že především doma v Ďolíčku se umí na své slavnější pražské rivaly vytáhnout. Zápas je možno sledovat na ČT Sport.

Liga nám pomalu vrcholí, natěšenost a očekávání by měly dosahovat skoro již maximálních hodnot. Leč ve slávistickém táboře panuje spíše taková letargie, přání ať už ta sezónu nějak doklepeme, udržíme páté místo a pak se uvidí... Alespoň takový mám z toho všeho pocit. A ono, dá se vlastně divit? Zápas s Teplicemi, tedy poslední kolo, byl možná takový ideální příklad toho, jak fanouška na stadión příště nedostat. Což o to, zápas to byl i zajímavý, padlo hodně branek, napětí. Ale lajdácky zahozená vítězná penalta a dále vědomí, že trápící se Teplice místy domácí Slavii značně přehrávaly, nám spolu v kombinaci s nečekaným značným ochlazením dává nepříliš hezký slávistický večer. 

To naopak fanoušci Bohemky si mohou pochvalovat jednu z nejlepších sezón za dlouhou dobu (to ti Slavie samozřejmě taky, ale...). Ačkoliv klokani nemají kvůli nevýraznému startu do soutěže zas tolik bodů, tak především na jaře udivují širokou veřejnost svoji hrou. Trenér Pivarník vnukl svým svěřencům chuť útočit za každou cenu, a tak ačkoliv stále Bohemka vychází při zápasů spíše z obrany a spoléhá na brejky, tak si nelze nevšimnout v jakém počtu se do oněch kontrů pouští. Jasně, stále se bavíme o Bohemce, takže to ani nyní žádná mašina na body není, ale když si člověk jen vezme poslední zápasy, uvědomí si, že proti Slavii nebude zítra stát nějaký chudák strachující se o záchranu.

Spoustu z vás jistě vidělo zápas se Spartou, možná méně však již zápas, co se odehrál v Ďolíčku předtím. Ač tehdy Bohemians proti Liberci prohráli 0:1, tleskalo se jim ve stoje. Čtyřikrát zazvonila branková konstrukce, několika zásahy se předvedl gólman soupeře Koubek a Bohemka prohrála vlastně z ojedinělé liberecké akce. 

Mimochodem, teprve potřetí v této sezóně odcházeli fanoušci zelenobílých z Ďolíčku s vědomím nulového bodového zisku, přičemž ty předchozí dvě zaváhání přišly s Plzní (0:1) a hned v prvním kole s tehdejším velkým překvapením ze Zlína. Bez zajímavosti dále také jistě není, že ač patří Bohemce v současnosti až 10. příčka, tak doma za 13 utkání obdrželi prvě jen 12 branek (pro zajímavost - Slavia je na tom v tomto ohledu stejně). 

V posledním zápase zajela Bohemka do kraje našeho pana prezidenta a dokázala se de facto již zachránit výhrou nad tamní Jihlavou v ne příliš koukatelném zápase. Vítěznou branku vstřelil mladý talent Hubínek, který se však v uplynulém týdnu potýkal se zdravotními problémy, což bohužel pro našeho soupeře se netýkalo jen jeho. Omezeni v tomto směru byli i například Jindříšek či Schick, tedy další opory. Navíc zákaz startu bude mít zítra jistě Švec, který hostuje právě ze Slavie. Slavii budou chybět Zmrhal, Železník a Vukadinovič. 

Bude velmi zajímavé, jak se slávisté popasují s nadšením hrajícími domácími. Já mám například v živé paměti zápas za trenéra Beránka, kdy červenobílí nevěděli, kde jim hlava stojí. Jelikož Brno dnes body ztratilo, nemusel by být úplnou tragédií ani zisk jednoho bodu za remízu. Je otázka, jestli má současná Slavia vlastně v momentální situaci na víc. Myslím si však, že nás bude čekat zajímavý otevřený zápas, kdy naopak s bodem nebude chtít kalkulovat nikdo a oba týmy se pokusí vyhrát. Pokud však Slavia předvede výkon jako třeba v Olomouci, mohla by odejít také s pěknou ostudou... 

Tip na sestavu: Pavlenka - Bořil, Bílek, Deli, Jablonský - Kenia, Souček, Hušbauer, Mihalík - Mešanovič, Škoda 

kurzy Fortuna: 2.86 - 3.15 - 2.45

27.kolo - Neděle 01. 05. 2016 19:00

Synot liga, 2015/2016
0 - 0
0 - 0
Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (50)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Zítra se odehraje vršovické derby

    dropt     před 8 lety 30.04.2016 18:20 |  
    0 0

    Na zítřejší zápas se velmi těším. Vzhledem k absencím by se mi konečně mohla splnit moje vysněná sestava (i když tomu stejně nevěřím) a pokud ano, doufám, že mne kluci nezklamou, protože jinak tu budu za idiota :-D

    Takže:
    Pavlenka - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Souček - Hušbauer, Barák - Kenia, Škoda, Mihalík

    • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

      TSeguinTS     před 8 lety 30.04.2016 18:22 |  
      0 0

      Už jsem v tomto duchu reagoval jednou, ale takto poskládanou sestavu bych si také přál vidět :-)

  2. Re: Zítra se odehraje vršovické derby

    mpik     před 8 lety 30.04.2016 18:49 |  
    0 0

    ad Jablonec: v lize prohrává kde může, od Dukly dostane šestku, porazí ho předposlední Olomouc, ale v poháru porazí Spartu 2:0. Fajn komedie...

    • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

      Petr9608     před 8 lety 30.04.2016 19:19 |  
      0 0

      Musej Čínani říct Peltičovi, že neposypou FAČRu, když nebudou hrát poháry obě pražská S....

      • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

        edenian     před 8 lety 30.04.2016 19:24 |  
        0 0

        Nebo pelta do ciny. Nafurt.

    • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

      mirecek1111     před 8 lety 30.04.2016 19:26 |  
      0 0

      S tak silným majitelem (investorem) a plány, které evidentně Tvrdík má nám určitě nějaký Jablonec (kde to proboha vůbec je?) stát v cestě ani nemůže. A ani s Peltou nebo Horníkem ne.

      Myslím, že řada věčných spekulantů o tom, jak si to ten Pelta s Horníkem všechno "šéfují" žijí pořád v dobách hodně minulých.

      Horník už dávno není ten Horník jak si ho všichni pamatují a Pelta chce být určitě ještě dlouho na svazu, tak už ani nemůže být takový kovboj jakým býval. Navíc Slavia už je v úplně jiné situaci než byla, nejen kvůli tomu sponzoringu repre apod...

      Já vlastně ani nechápu, proč by měl chtít Jablonec postup do pohárů. Neprošel přes předkola ani když tam ještě sypali peníze a měl by chtít teď? V situaci, kdy všechny ty velké plány s Jablonec už odpískali. V létě střelí Tecla, Pospíšil si ten odchod taky hezky celé jaro "vytrucovává" a Horník bude shánět hráče někde ve druhé lize. Já tomu upřímně fakt nerozumím, proč by měl Pelta chtít dotlačit Jablonec do nějakých předkol..

      Já žádným spekulacím moc nevěřím, ale kdybys byl býval, tak bych spíše věřil tomu, že si to naopak ted bude chtít pohlídat Tvrdík a např. v létě prostě za nějakého kluka z Jablonce zaplatí trošku "více" aby nám v aktuální situaci Jablonec nestál v cestě.

      Ale to, že tohle všechno řešíme je především naše chyba jako Slavie a důsledek toho, že celé jaro hodně krutě nezvládáme..

      • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

        Slawek     před 8 lety 01.05.2016 10:33 |  
        0 0

        A Mirečku, myslíš, že ten Tvrdík ví, jak na to? Zatím to moc nevypadá i když bych si to moc přál.

  3. Re: Zítra se odehraje vršovické derby

    Petr9608     před 8 lety 30.04.2016 19:33 |  
    0 0

    Mimofotbalový sportovní off-topic - navštívili jste někdo WTA turnaj ve Stromovce? Já byl ÚT-ČT, chtěl jsem i dnes na finále (Lucku mám rád), ale ani příchod 50 minut před začátkem nestašil. Kapacita (1600 + 900 VIP) plná.

    Jako mnozní "nešťastlivci", na které se nedostalo, jsem si i já povzdechl - Jak by to bylo fajn na Štvanici.

    Tenis je asi unikátní sport u nás - na jeho nejlepším sportovišti se už 4 roky nekonala žádná tenisová akce. Jako kdyby se v O2 areně nehrál 4 roky hokej nebo u nás v Edenu by se 4 roky nehrál fotbal. Těžko si představit, že?

    No nic.

    • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

      Travinho     před 8 lety 30.04.2016 21:21 |  
      0 0

      Taky jsem se nad tím pozastavoval, je to škoda...

      • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

        ElvisPresley     před 8 lety 30.04.2016 21:50 |  
        0 0

        Tak na Štvanici se loni konal tenisový turnaj muži a ženy ITF K bez hospitality například tam hrála Vaidišová,Koukalova,Cetkovska, a chlapi Darcis apod. Prakticky celý turnaj jsem byl přítomný problém na Štvanici je ten že hlavní kurt nemá antuku antukový povrch co jsi udělal kaderka a svým způsobem tak vydírá čelo tk proto nelze na centrkurtu nic pořádat bohužel stížnosti tohoto typu Směřovat na Kaderku.

        • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

          Dresco     před 8 lety 30.04.2016 22:42 |  
          0 0

          Tim to neni, hodit tam antuku neni problem, Kaderka v tomhle nerozhoduje. Ale Cernosek ma prava a vlastni kurty na Sparte, tak to za kazdou cenu chce poradat tam, i kdyz na to neni kapacita. Chodil jsem kazdy den krome dneska, protoze uz vcera jsem se na kurt nedostal a musel byt ve fanzone, ktera stala za kulovy, tak bylo jasny, ze dnes to bude jeste horsi. Ale jinak do ctvrtka dobry.

          • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

            ElvisPresley     před 8 lety 30.04.2016 23:22 |  
            0 0

            Centrkurt na Štvanici patří Českému tenisovému svazu, ostatní kurty patří ČLTK. Přesně o tomto problému centrkurtu jsem se loni bavil s prezidentem ČLTK panem Šavrdou.

            • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

              Petr9608     před 8 lety 01.05.2016 01:06 |  
              0 0

              A o čem konkrétně? Ono by ČLTK centr snad chtělo mít?

              Samozřejmě je to problém, když je jedna stavba papírově rozpůlená a má dva různý majitele.

              Ovšem Kaderkův nápad s hardem do antukovýho areálu byl na nobelovku, to je fakt.

              Nicméně i kdyby anutka na tom centru zůstala, tak by asi stejně Černošek radši baslil z lešení tribuny na spartě...

              Jediná možnost je asi skutečně ta, že by ČLTK našlo donátora a pořádalo by vlastní WTA (nebo i ATP) turnaj (jako do r. 2010)

  4. Re: Zítra se odehraje vršovické derby

    Maeden (přítel SN)     před 8 lety 30.04.2016 19:44 |  
    0 0

    Tohle derby nemá favorita.
    Jediná jistota je, že jestli se na lavičce objeví Míňa Černý, jediný zdravý krajní halv, strhne se tady příšernej shitstorm :)

    • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

      Kara (přítel SN)     před 8 lety 30.04.2016 19:52 |  
      0 0

      Ten se strhne stejně, pokud neporazíme Bohemku aspoň 3:0 ;)

      • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

        vlk30 (přítel SN)     před 8 lety 30.04.2016 20:24 |  
        0 0

        Spíš to vypadá na obligátní plichtu,čochtan by nás nemusel moc dokopat,přece jenom mají už dost bodů,ale za týden v palermu očekávám velkou komedii.

        • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

          Kara (přítel SN)     před 8 lety 30.04.2016 20:33 |  
          0 0

          Však jo, myslím, že za plichtu budeme zítra rádi...

    • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

      Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 30.04.2016 20:52 |  
      0 0

      Ten se strhne, i kdyby byl zraněný. Stejně za prohru může M. Černý...

  5. Re: Zítra se odehraje vršovické derby

    Travinho     před 8 lety 30.04.2016 21:27 |  
    0 0

    No jsem docela zvědavý. Mám informace, že zdravotně indisponována není jen zmíněná trojice, ale i Deli u kterého je start značně nejistý. Ale toho by Laty podle mého dokázal snad v pohodě zaskočit.
    Jinak na Bohemku budeme muset vyrukovat s velkým důrazem a asi bych ji nechal hrát, protože do plných oni úplně neumí, druhá věc je, že naši nejrychlejší hráči jsou téměř všichni mimo. Jsem docela zvědavý, jak se s tím Uhrin vypořádá. Já bych to zkusil postavit dost alternativně.
    Pavlenka - Frydrych, Latka, Deli (Bílek), Jablonský - Mihalík, Souček, Hušbauer, Kenia, Bořil - Škoda

    • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

      xavi     před 8 lety 30.04.2016 22:12 |  
      0 0

      nevím jestli by Latka v pohodě nahradil Deliho,ten je přece jen výkonnostně někde jinde a Bořil v záloze to je docela úlet,jsem proti tomu dávat hráče na pozice které jim nejsou vlastní.

      • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

        donford     před 8 lety 30.04.2016 22:17 |  
        0 0

        Když tak prohodit Mihalíka s Bořilem. Prý je Mihalík lepší vlevo. Ale spíš bych nechal Bořila v obraně. Na pokusy bude dost času přes léto.

        • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

          Travinho     před 8 lety 01.05.2016 08:52 |  
          0 0

          Jojo, tak jsem to myslel, blbě jsem to napsal. Jinak si myslím, že Bořil by zálohu zvládl úplně v pohodě. Dřív to hrával a pro brejky a na důraznou hru Bohemky by mohl platit. Co se týká Latky, tak si myslím, že pokud by jsme hráli ze zajištěné obrany a na brejky, tak by si svou pozici zastal bez problémů. Deli je Deli, ale Latka Bílek je také na ligu nadstandardní dvojice.

    • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

      Fallen (přítel SN)     před 8 lety 01.05.2016 10:05 |  
      0 0

      Pamatuj, že do obrany tentokrát potřebujem někoho rychlejšího, než Latka. Ten 40 letý Čížek je super rychlík...

      • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

        Travinho     před 8 lety 01.05.2016 10:50 |  
        0 0

        Pokud budeme hrát v klidu ze zatažené obrany, tak to Laty zvládne v pohodě.

        • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

          Fallen (přítel SN)     před 8 lety 01.05.2016 13:15 |  
          0 0

          Mno ale to zase nedáme žádnej gól... :D Už tak je gólů, jako šafránu...

          • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

            Travinho     před 8 lety 02.05.2016 07:07 |  
            0 0

            Pokud bychom hráli s rychlým přechodem do útoku a na brejky, tak nevidím důvod...

  6. Re: Zítra se odehraje vršovické derby

    Hektor     před 8 lety 01.05.2016 00:21 |  
    0 0

    Tak nevím, nejsem jediný, kdo si myslí, že absence Zmrhala a Železníka bude spíše posílení?

    • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

      Falk     před 8 lety 01.05.2016 06:10 |  
      0 0

      Kromě Uhrina a Tvrdíka

      • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

        Slawek     před 8 lety 01.05.2016 10:15 |  
        0 0

        Na Bohémku bych určitě postavil Latku.

    • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

      Kenny     před 8 lety 01.05.2016 12:24 |  
      0 0

      Zmrhal když má den dokáže sám rozhodnout zápas. Nevím jestli s vyjímkou Škody někoho dalšího takového máme. Nepočítám jak se třikrát ukopl Souček a chachaři si to sráželi sami do branky.

  7. Re: Zítra se odehraje vršovické derby

    dubas     před 8 lety 01.05.2016 07:42 |  
    0 0

    4:1 Barák, Hušbauer a dvakrát Škoda, jedém kluci moji milovaní.

  8. Re: Zítra se odehraje vršovické derby

    carfi-sks (přítel SN)     před 8 lety 01.05.2016 10:25 |  
    0 0

    Dnes hraje juniorka a je tam jedna nová tvář, jméno psát nebudu, hledejte :)

    • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

      carfi-sks (přítel SN)     před 8 lety 01.05.2016 10:26 |  
      0 0

      A Štohanzl dával góla ...

      • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

        Slavista77     před 8 lety 01.05.2016 10:31 |  
        0 0

        twarzik

        • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

          Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 01.05.2016 11:06 |  
          0 0

          3:0 po poločase. :-)

  9. Re: Zítra se odehraje vršovické derby

    zeleznik2     před 8 lety 01.05.2016 11:42 |  
    0 0

    Tak fotbalistky to zvládly a co naši borci?výhra asi ne, ale plichtu 1:1 či 2:2 bychom měli dát.

    • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

      Eluin (přítel SN)     před 8 lety 01.05.2016 12:17 |  
      0 0

      Vyhra klidne ano :).

  10. Re: Zítra se odehraje vršovické derby

    Lovver     před 8 lety 01.05.2016 12:18 |  
    0 0

    Twardzik hrál dneska za juniorku. Nevíte někdo, jak to funguje? To znamená, že už je náš? To snad ale ani nejde mimo přestupový období ne? Takž u juniorů může klidně nastoupit někdo z jinýho týmu?

    A Kuchta s Holíkem vůbec nebyli na soupisce, tak je možná čeká dneska áčko a nebo se učej na maturitu.

    • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

      Travinho     před 8 lety 01.05.2016 12:23 |  
      0 0

      Ano, podle IS FAČR by od pátku měl být náš hráč. Sice je to mimo přestupové období (i pro amatérský fotbal), ale jelikož je v ČR jako nový registrovaný hráč, tak to asi nevadí. Moc se v tomto nevyznám.
      Kuchta + Holík - Vzhledem k absencím si myslím, že by měli jít na lavičku áčka, pochybuju, že by se tak nutně museli učit na maturitu (Já den před maturou odchytal zápas za dorost a následně za muže)...

      • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

        Fallen (přítel SN)     před 8 lety 01.05.2016 13:21 |  
        0 0

        Tak on nikdy nehrál za žádný český klub. takže je pravděpodobně možné ho regnout. On už jako dítě začínal v Německu...

      • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

        quelhar (admin)     před 8 lety 01.05.2016 13:27 |  
        0 0

        Hráči, kteří tu jsou v juniorce na testech, obdrží speciální třítýdenní registraci.

    • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

      Lovver     před 8 lety 01.05.2016 12:23 |  
      0 0

      Tak už vyšla informace, je na dvoutýdenní zkoušce.

      • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

        Kenny     před 8 lety 01.05.2016 12:28 |  
        0 0

        Což moc nekoresponduje s tím, že už ho máme zaregistrovanýho jak píše Travinho.

        • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

          Travinho     před 8 lety 02.05.2016 07:09 |  
          0 0

          Proč by to nekorespondovalo. Zaregistrován je. Jelikož nikde jinde v Česku nehrál, tak asi s registrací problém nebyl.

        • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

          Travinho     před 8 lety 02.05.2016 07:09 |  
          0 0

          Registrované máš i hráče, kteří jsou uvolněni do zahraničí...Tudíž to, že je registrován ještě neznamená, že může nastupovat za A - tým.

  11. Re: Zítra se odehraje vršovické derby

    Borgetti     před 8 lety 01.05.2016 13:31 |  
    0 0

    Bod z Ďolíčku bude zlatý, nýbrž tam se hraje blbě i klubům ze špičky. Slavia by vedla o 3 body před Brnem, 3 kola před koncem. Tak snad to dobře dopadne. Vítězství z Bohemians by bylo zlaté.

    • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

      Borgetti     před 8 lety 01.05.2016 13:32 |  
      0 0

      Teda to vítězství by bylo fantastické, když bod bude zlatý :-)

  12. Re: Zítra se odehraje vršovické derby

    zeleznik2     před 8 lety 01.05.2016 18:17 |  
    0 0

    Tak sestava skoro přesná jen místo Jablonského Frydrych a Barák namísto Kenii. Sestava: Pavlenka - Frydrych, Deli, Bílek, Bořil - Souček, Hušbauer- Mihalík, Barák- Mešanovič- Škoda. Lavička: Berkovec, Latka,Jablonský, Černý, Piták, Zmrhal.

    • Re: Zítra se odehraje vršovické derby

      zeleznik2     před 8 lety 01.05.2016 18:18 |  
      0 0

      +Kenia.

  13. Re: Zítra se odehraje vršovické derby

    japhy     před 8 lety 01.05.2016 18:22 |  
    0 0

    Ještě, že má Sparta pořád to štěstíčko, už jsem si říkal, jestli není matrix nemocnej :)