Fortuna liga

Ligovou tečku napíše zápas s Plzní

Tak nám to končí. Jaro uteklo jako voda a už abychom se začali připravovat na letní přestupové období. Ale ještě před tím nás čeká závěrečné představení sešívaných proti staronovému mistrovi ligy. Atraktivní zápas si samozřejmě nemohla ujít Česká televize.

Jestli jsme ještě před pár týdny mohli uvažovat o tom, že je dobře, jaro se chýlí ke konci, tak nyní by člověk skoro až řekl - jaká škoda! Přesto si myslím, že není na místě skákat radostí do stropu, slávisté sice vstřelili hodně branek (a to jako opravdu hodně), ale co se týče herního představení, tak to v obou posledních zápas stále často dost skřípalo. Je svým způsobem škoda, že ani v situaci, když už vlastně dá se říci o nic nejde, tak není tým schopen hrát uvolněně po celou dobu zápasu... Ale nebuďme tak negativní, buďme rádi alespoň za ty občasné momenty. A doufejme, že s novou sezónou se budou jen a jen prodlužovat. Navíc nyní Slavia drží již sedmizápasovou sérii bez porážky. A to je vskutku zajímavý počin, který by se přehlížet neměl. Zítra bude mít možnost si tuto bilanci ještě o jeden zápas rozšířit. A to proti soupeři, kterému i přes jeho v posledních letech velký vzestup není zvyklá příliš odevzdávat plný bodový zisk, tedy alespoň v Edenu.

Ono se totiž řekne - Plzeň, vítěz 4 z posledních šesti ročníků. No jo, ale když ona ta Plzeň vyloupila Eden v posledních 9 letech jen 2x... Což přiznejme si při vzpomínce na tu bídu, co červenobílé provázela, není pro sešívaného fanouška úplně negativní statistika. Letos však Plzeň jela na rekordní vítězné vlně, ačkoliv ta hra nebyla vždy ideální, vítězství se jen a jen hrnuly. Pak však přišla jistota titulu, velká sláva a zařazená zpátečka k tomu. Co se honit, když už o nic nejde že jo? Oni nám to fanoušci odpustí, vždyť jsme mistři olé. A tak náhle přijde jedna porážka v Boleslavi, pak hned na to porážka doma s Jabloncem, dva špatné výkony s heslem - hlavně se v těch přátelácích nezranit. Ale kdo kdy dělal nějaký sport, tak určitě ví, že ono se nedá jen tak jednoduše náhle přepnout z pohodičky na stoprocentní koncentraci. Proto by se dalo čekat, že ani zítra neuvidíme plné nasazení. I když, plné (či lépe řečeno asi plnější) tribuny také udělají svoje. A Plzeň má stále velkou kvalitu.

Proto to pro slávisty bude zítra jeden z těch těžších zápasů. Ale to by jim zas tak nemuselo vadit. Slavia totiž prohrála doma letos jen jednou, s Olomoucí, a i celkově ty horší výkony přicházely spíše v momentě, kdy se od Slavie čekala jasná výhra. Naopak zápasy proti Jablonci, Spartě nebo Boleslavi patří určitě k tomu lepšímu. A abychom zůstali u té Plzně, pamatuje si na první kolo? Já vím, už je to dávno, navíc tehdy se z hlavy všechno kvůli sluníčku dostávalo tak nějak samo, ale právě v tomto úvodním střetnutí sezóny zanechávali sešívaní na stadiónu na západě Čech velmi dobrý dojem. Moc nechybělo a mohli tehdy překvapivě i uzmout velkému favoritovi nějaké body...

O body zítra zas tolik nepůjde. Oba týmy mají své jisté, o to uvolněněji by snad mohli hrát. Motivace by měla být určitě větší na straně červenobílých, fotbalová kvalita je oproti tomu přeci jen více zbarvena do modročervena. I přes určité trápení po část soutěže si však určitě hráči od vás zaslouží potlesk za nejpovedenější slávistickou sezónu za dlouhá léta.

Tip na sestavu: Berkovec - Mikula, Bílek, Frydrych, Bořil - Mihalík, Souček, Barák, Hušbauer, Zmrhal - Mešanovič

kurzy Fortuna: 1.95 - 3.50 - 3.40

30.kolo - Sobota 14. 05. 2016 17:00

Synot liga, 2015/2016
5 - 0
3 - 0
SK Slavia Praha
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň

Komentáře (26)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Ligovou tečku napíše zápas s Plzní

    Mike     před 8 lety 13.05.2016 22:10 |  
    0 0

    ,,ale co se týče herního představení, tak to v obou posledních zápas stále často dost skřípalo. Je svým způsobem škoda, že ani v situaci, když už vlastně dá se říci o nic nejde, tak není tým schopen hrát uvolněně po celou dobu zápasu"

    Tak oba zápasy jsem viděl, a nesouhlasím s Tebou ve 2 věcech- V obou zápasech ještě šlo o konečné 5.místo.Stačilo třeba v Příbrami prohrát a Brno nás mohlo v posledním kole přeskočit.

    A 2.věc- opět tě odcituji- ,, Ale nebuďme tak negativní, buďme rádi alespoň za ty občasné momenty"- vždyť jsme proboha nastříleli v obou důležitých zápasech 8 /!!!/ gólů, z toho 6 ze hry, a oba zápasy dotáhli k bezpečnému vítězství. Co už by si chtěl, abychom dávali v každém utkání 7 gólů ?

    • Re: Ligovou tečku napíše zápas s Plzní

      (host)     před 8 lety 13.05.2016 22:24 |  
      0 0

      Ad 1 - v situaci, kdy vedes na hristi na jare tragicke Pribrami 3:0, tak uz si myslim, ze muzes hrat v klidu. Sance, ze se ten zapas prohraje, se blizi skoro nule.

      Ad 2 - ano, golu padlo hodne, to jsem i napsal, druhou veci je, ze skutence dobry fotbal se hral v tech dvou zapasech dohromady max 60 minut

      • Re: Ligovou tečku napíše zápas s Plzní

        Mike     před 8 lety 13.05.2016 22:34 |  
        0 0

        Ad 1- Příbram hrála opravdu tragicky, ale v 1.poločasu tam letos na jaře 3-0 nevedl nikdo. Na jaře tam musela otáčet Boleslav, Liberec vyhrál z jediné šance 1-0. To jsem jmenoval týmy, které zaslouženě skončily před námi. Pokud vedeš v poločasu 3-0, a za 3 dny tě čeká zápas proti mistru ligy, nepůjdeš do toho naplno. A nejsem ani Ščasný, abych se vymlouval, že nám tam chyběli naši 3 nejlepší fotbalisté.

        Ad 2- co si představuješ pod pojmem ,,skutečně dobrý fotbal" ? Asi 2.poločas s Jabloncem. Až na to, že jsem nedali gól, a skončilo to bezbrankovou remízou. Samozřejmě je ideální nasypat 5 gólů, a ještě se při tom bavit. To ale na jaře nesvedla ani letos suverénní Plzeň. Hrála profesorsky, co potřebovala. A její potenciál je o 2 třídy výše, než máme my.

        • Re: Ligovou tečku napíše zápas s Plzní

          Boss82     před 8 lety 14.05.2016 08:47 |  
          0 0

          Souhlas, taky nevim, co už by někteří chtěli.

          • Re: Ligovou tečku napíše zápas s Plzní

            Barra     před 8 lety 14.05.2016 09:13 |  
            0 0

            Take souhlasim. Musime jit krucek za kruckem, a ted nam slo v tech doposud odehranych 13 zapasech jarni casti hlavne o vysledek. A ten je, 23 ziskanych bodu je vice nez dobry vysledek a co nam schazelo abychom meli o 4 body vice? Tri nastrelene tyce proti Jablonci, nepromenena penalta proti Teplicim. Mimochodem, mame v jarni casti prumerne lepsi vysledek na zapas nez v podzimni casti, kdy (temer) kazdy byl vysledky mile prekvapeny.

            I ve sportu plati ze nikdo neni ihned dokonaly a ze to chce poradnou drinu, o to vice kdyz se jedna o kolektivni vykon sportovcu, kteri spolu tvori muzstvo. Vzhledem k moznostem ktere jsme meli a s poohlednutim kde jsme pred 8 mesici byli jsem spokojeny. Vedeni v zari jasne mluvilo o 3-letem planu jak se dostat na vrchol. Prozatim je ta siska o ktere mluvil Petr Rada jeste obcas kriva, vsak casem se polepsime.

            • Re: Ligovou tečku napíše zápas s Plzní

              Boss82     před 8 lety 14.05.2016 18:19 |  
              0 0

              Pod tento názor bych se klidně podepsal. Máte naprostou pravdu.

  2. Re: Ligovou tečku napíše zápas s Plzní

    JS (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 00:13 |  
    0 0

    Nějak jsem to asi nezaregistroval, proč v Příbrami ani s Plzní nehraje Škoda?

    • Re: Ligovou tečku napíše zápas s Plzní

      Arutha     před 8 lety 14.05.2016 00:21 |  
      0 0

      Zranění přitahovače stehenního svalu...

      • Re: Ligovou tečku napíše zápas s Plzní

        spravnej_jezedak     před 8 lety 14.05.2016 09:35 |  
        0 0

        Vidíš to..A přes to nedal trenér Oskarovi čuchnout ani na minutku..
        Stejně tak v zápase s Brnem mohl zkusit nasadit Kuchtu, když se vedlo 2:0.. V přípravě se mu u nás dařilo, dal pár gólů, ale od odjezdu na soustředění si nekopnul.. To je ukázková práce toho, jak se u nás pracuje s mládeží!!

        Je fajn, že bude mít Honza Kuchta maturitu, ale nehrát rok v tomhle věku ho fotbalově odrovává. Zápasy za U19 mu podle mého nemohou nahradit zkušenosti ze zápasů 1. nebo 2. ligy..

        Podělím se zde o svou osobní zkušenost.
        Hrával jsem krajskou soutěž dorostu. Od 16ti jsem trénoval s áčkem (také krajský přebor). Nejdříve jsme mi mladí hráli jen po minutkách, pak už jsme začali hrát čím dál tím víc. O rok pozdeji už si mě vytáhl pan Staner na testy do dorostu MB, kde jsem uspěl, ale znamenalo změnu školy, ustavičné dojíždění, tak jsem se rozhodl toho nevyužit..
        Mezitím se v áčku vyměnil trenér, přivedl si nové hráče a já už jsem hrál "jen" za dorost a v áčku leštil lavičku..
        Ve finále mě to úplně přestalo bavit a vykašlal jsem se na to úplně.

        Toť má osobní zkušenost, a proto mě mrzí, jak se chováme ke svým nadějím..

        • Re: Ligovou tečku napíše zápas s Plzní

          Arutha     před 8 lety 14.05.2016 09:41 |  
          0 0

          Kuchta prodělal zánět slepého střeva...

          • Re: Ligovou tečku napíše zápas s Plzní

            Arutha     před 8 lety 14.05.2016 09:42 |  
            0 0

            jo aha, proti Brnu... beru zpět

    • Re: Trpišovský

      Mike     před 8 lety 14.05.2016 11:19 |  
      0 0

      Já si myslím, že trenér, který má odtrénovánu v lize 1 sezonu, ať se jeví jakkoliv dobře, by měl svoji dobrou práci dokazovat opakovaně. Pak by se o něm dalo uvažovat. Myslím, že prostředí u nás po pár neúspěchách by ho semlelo. To už raději trenérsky prověření, kteří toho už odtrénovali v lize dost- Šilhavý nebo Kozel.

      • Re: Trpišovský

        sicilianbrno     před 8 lety 14.05.2016 12:40 |  
        0 0

        Sem na rozpacích, jsem zastáncem dlouhodobýho trenéra, ale nevím jestli Uhrin je ten pravej. Jelikož Kozel končí na Dukle, tak by on byl můj vysněný favorit na dlouholetého kouče....
        Ale každý má svůj názor, toto je ten můj

      • Re: Trpišovský

        vavicek     před 8 lety 14.05.2016 12:56 |  
        0 0

        Opakovaně? Podle této teorie by Dortmund nikdy nevzal Kloppa.

    • Re: Trpišovský

      Travinho     před 8 lety 14.05.2016 13:37 |  
      0 0

      Já někdy opravdu nestačím žasnout. V Plzni zůstává Krejčí, to je na 99 procent hotová věc.

  3. Re: Ligovou tečku napíše zápas s Plzní

    JS (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 12:09 |  
    0 0

    Jaké mače jsou dnes v TV? Je to v dnešní internetové době trochu mimo, ale ani na webu O2 TV ani na TV programech jsem se konkrétní nedozvěděl. Všude jen píší "vybraný zápas Synot Ligy".

    • Re: Ligovou tečku napíše zápas s Plzní

      bedva (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 12:16 |  
      0 0

      Na ČT sport jsme my s plzní. Na O2 sport asi ty z druhé strany řeky s Jihlavou (tento zápas ale jen tipuju podle placených zápasů na isportu).

      • Re: Ligovou tečku napíše zápas s Plzní

        Dresco     před 8 lety 14.05.2016 12:20 |  
        0 0

        Sparta a Slavia je na isportu placena bez ohledu na to, jestli je v TV nebo ne, takze tezko rict co na O2, ale tipuju nejaky zapas kde o neco jde (Bolka, Jablonec, Olomouc)

        • Re: Ligovou tečku napíše zápas s Plzní

          bedva (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 12:24 |  
          0 0

          Jo, já jsem nějak přehlíd, že tam je placenej ještě ten Liberec v Bolce, takže to pak bude vycházet na ně a spartu dávaj placenou jen kvůli fanouškům, jak píšeš. My fault.:)

      • Re: Ligovou tečku napíše zápas s Plzní

        PetCC     před 8 lety 14.05.2016 12:40 |  
        0 0

        Na O2 je Boleslav s Libercem, pokud se nepletu.

    • Re: Ligovou tečku napíše zápas s Plzní

      Arutha     před 8 lety 14.05.2016 12:18 |  
      0 0

      Na O2 myslím dávají Boleslav s Libercem

      • Re: Ligovou tečku napíše zápas s Plzní

        JS (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 12:20 |  
        0 0

        Díky vám! :)

  4. Re: Ligovou tečku napíše zápas s Plzní

    Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 13:29 |  
    0 0

    Slávistky 3. titul v řadě! Gratulace.