Fortuna liga

Slavia - Plzeň 5:0

Slavia v posledním zápase sezóny zdemolovala již jistého mistra z Plzně svou nejvyšší výhrou v sezóně. Pět branek do sítě soupeře nastříleli postupně Mihalík, Barák, Mešanovič, Hušbauer a střídající Vukadinovič.

Slavia - Plzeň 5:0 (3:0)
Branky:
 4. Mihalík, 20. Barák, 27. Mešanovič, 50. Hušbauer, 87. M. Vukadinovič

Slavia: Berkovec - Mikula, Bílek, Frydrych, Bořil - Mihalík (79. M. Vukadinovič), Souček, Barák, Hušbauer, Zmrhal (81. Piták) - Mešanovič (83. Kenia)

Trenér Dušan Uhrin neudělal oproti zápasu v Příbrami žádnou změnu v sestavě, na lavičce však byl připraven Simon Deli, který si teprve před šesti dny v zápase se Slováckem vykloubil rameno. Před zápasem si zasloužených ovací tribun užily fotbalistky Slavie, které jen před dvěma hodinami získali mistrovský titul v kopané žen. Úvod zápasu potvrdil, že oba týmy už nemají moc o co hrát a tempo nebylo příliš vysoké. I to umožnilo Bořilovi projít celkem lehce až do vápna soupeře, nacentrovat na zadní tyč, kde měl lehký úkol laxně hlídaný Mihalík, který poslal míč hlavou z několika kroků do sítě - 1:0 a první branka nejdražší zimní posily Slavie v sešívaném dresu! Hned v desáté minutě mohlo být vyrovnáno, Bořil byl zastaven u soupeřova vápna na hranici faulu, sudí Julínek však nepískal a hosté šli do brejku 4 na 3. Ten vyřešil Kopic střelou do tyče, dorážející Krmenčík pak trefil vstávajícího Berkovce. Hosté trochu zvýšili aktivitu, ale na dostřel brány Martina Berkovce se nedostávali, naopak se radovali opět slávisté. Antonín Barák napřáhl z dobrých 25 metrů a poslal míč přesně k tyči. Vstřelil tak svůj čtvrtý gól v posledních třech zápasech - 2:0! A mohlo být ještě veseleji, když si za obranu naběhl do křídla Mešanovič, poslal přízemní centr do malého vápna, kde těsně před Zmrhalem odehráli vracející se obránci o tyč vlastní brány na roh. Slávisté hráli s chutí a ještě před půlhodinou hry se dočkali třetí branky. Souček vyvezl míč středem, dal doprava Mihalíkovi, jehož přízemní centr před Bolkem poslal do sítě Muris Mešanovič - 3:0! V 31. minutě zapálila Tribuna Sever velké množství bílých a červených dýmovnic a zápas musel být na dvě minuty přerušen, než se neprůhledný kouř aspoň trochu rozplyne. V 36. minutě střílel z dálky Kolář, bránu Berkovce těsně minul. O čtyři minuty později Krmenčík lehce oběhl Bílka, zpětnou přihrávkou na hranici vápna hledal Kopice, který byl však dobře ubráněn. Kopic si ještě chtěl vymodlit penaltu, od sudího Julínka obdržel však jen žlutou kartu, což Tribuna Sever ocenila velkým aplausem. O chvíli později trefil Kovařík střelou zpoza vápna tyč. V závěru poločasu se trochu náhodně dostali slávisté do brejku 4 na 3, Mešanovič místo nahrávky lépe postaveným spoluhráčům střílel z velké dálky sám, Bolek s jeho pokusem neměl problém. I tak mohli jít slávisté do kabin velice spokojení, novému mistrovi ligy nasázeli za poločas tři branky.

Do druhé půle vstoupili slávisté ofenzivně a brzy se radovali z čtvrté branky v síti Plzně. Po pěkné akci centroval velice přesně Mihalík a Josef Hušbauer poslal míč přesně k tyči - 4:0! Plzeň se pak přeci jen zlepšila a vyrovnala hru, velkou šanci si ale připravila až v 66. minutě, kdy do vápna zleva prošel Kovařík, jeho střela z úhlu propadla ke Kopicovi na vzdálenější tyči, který však nebyl schopný míč usměrnit do sítě a místo toho jej odrazil úplně opačným směrem. O chvíli později šla Slavia do brejku, Zmrhal krásně uvolnil Mešanoviče, ten mohl nahrávat před prázdnou bránu Mihalíkovi, zvolil však střelu, kterou Bolek vyrazil. A hned zase na druhé straně Berkovec výborně vyrazil střelu Kovaříka na roh. Zatímco Edenem obíhala mexická vlna, Rajtoral prověřil střelou z úhlu Berkovce, který si i tentokrát poradil. V 80. minutě zkusil zase Bolka z podobné pozice překvapit Barák, brankář hostí se ale tentokrát vytáhl a velmi dobrý pokus vyrazil na roh. Když už to vypadalo, že zápas v poklidu doplyne do svého konce, střídající Piták krásně uvolnil rovněž čerstvého Miljana Vukadinoviče, který přidal poslední gól Slavie v této sezóně a završil populárního bůra - 5:0! Eden tak mohl oslavit nejvyšší výhru Slavie v sezóně a snad také příslib věcí budoucích. Kde totiž jeden příběh končí, další už pomalu začíná...

Trenér hostí Karel Krejčí těžko hledal slova: "Nevím vůbec, co říct. Jsem absolutně zklamaný, je to velká kaňka na závěr ligy. Myslím, že tohle si nikdo v klubu nezasloužil, tím méně naši fanoušci. Přístup k zápasu musí být v Plzni daleko lepší. Od zisku titulu pozoruji na hráčích, že koncentrace a motivace nejsou jako v předešlých utkáních, dnes tohle jen vyvrcholilo. Dnes to bylo směrem dopředu ještě jakž takž, ale dozadu chyběla organizace, bojovnost, důraz. Je pravda, že jsme trefovali tyče a mohli se vrátit do zápasu, ale na to se nehraje. Velká omluva všem našim fanouškům. Na začátku přípravy si s hráči důrazněji promluvíme. Byl jsem jako trenér u šestnáctizápasové vítězné šňůry, to je pro mě důležitější než nejhorší porážka klubu za posledních 10 let. Michal Ďuriš měl v závěru sezóny smůlu na zranění, na Spartě nám v důležitém zápase pomohl, ale trochu se mu to vracelo, tak jsme jej dnes nepostavili."

Dušan Uhrin byl pochopitelně spokojený. "Nechci aby to dnes bylo dlouhé, jsem rád, že jsme vyhráli. V závěru ligy jsme konečně byli pohromadě, měsíc všichni trénovali a bylo to vidět. Dnes z nás spadlo to, že musíme. Nemuseli jsme, ale chtěli a udělali jsme pro to dnes maximum. Hlavně jsem zvědavý na středu, jak to dopadne. Dali jsme pěkné branky, ale užiju si toho jindy, máme před sebou spoustu práce. Chceme trošku posílit mužstvo, musíme zmapovat pár hráčů. Kdyby nám chyběl ještě Mešanovič, nemáme koho postavit, jen Fotra. Smlouvu tu mám do roku 2018, návrh nové smlouvy neočekávám. Potřebujeme do každé řady jednoho hráče. Vydrželi jsme na jaře dlouho bez žlutých karet, to se v příští sezóně nemusí opakovat. Nechceme ale při posilování udělat chybu. Hráčů je na trhu moc. Může se jednat i o hráče z mých bývalých angažmá, ale ti jsou v našem seznamu asi dva a ostatních asi sto. Tonda Barák je pěkný příklad toho, jak si hráč musí zvyknout na to, že ve Slavii se musí pořád vyhrávat. Jejich myšlení se musí trochu změnit a to chce trochu času. Hru, kterou hrajeme dnes, jsme začali nacvičovat před měsícem a půl. Máme tu Vukadinoviče, o kterém budeme jednat s Boleslaví. S Černým a Keniou, kterým končí smlouvy, budeme mluvit. Věřím, že Karel Piták se bude ve Slavii věnovat trenérské kariéře. V jádru jsme se sezónou spokojení, i nejsme. Měli jsme na jaře nějaké problémy, budeme předělávat kvůli tomu kabiny, abychom byli v budoucnu zdraví. Příští sezónu bych chtěl zakončit na pohárové příčce, nerad bych po sezóně na něco čekal jako dnes."

30.kolo - Sobota 14. 05. 2016 17:00

Synot liga, 2015/2016
5 - 0
3 - 0
SK Slavia Praha
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň

Komentáře (226)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Plzeň 2:0 v 1. pol.

    buri     před 8 lety 14.05.2016 15:58 |  
    0 0

    Kluci díky za parádní choreo!!!A Mihalik a Barák a Mešan nádhera!!! 3 : 0

  2. Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

    marcocruz (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 15:59 |  
    0 0

    V Příbrami jsme hráli ve středu ne?

  3. Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

    japoko     před 8 lety 14.05.2016 16:05 |  
    0 1

    Výkon hráčů OK, výkon TS dementní.

    • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

      PetCC     před 8 lety 14.05.2016 18:13 |  
      0 0

      Za ten čmoud by jsem je nakopali do prdele. Ani jsme pak neměli náladu přidat se k fandění.

      • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

        malan (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 18:51 |  
        0 0

        vy jste dva komici:-)

        • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

          knl66 (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 19:24 |  
          0 0

          Hádám, že tobě se ty dýmovnice líbily? No jo, já zapomněl, že pyro na fotbal patří a ten čmoud byl vlastně úžasnej.

        • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

          Pepino44     před 8 lety 14.05.2016 19:29 |  
          0 0

          A to Vám to u televize vadilo? Kdyby jste byli na stadionu, tak by Vám to asi nevadilo jako velké většině lidí. Já ty čmoudíky taky nemusím, ale dneska se mi to líbilo, patřilo to k zápasu.

          • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

            Faris (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 19:57 |  
            0 0

            Já byl na východě a nebyl tam nikdo, komu by se to líbilo. Nikdo. Spíše tam byly těžké nadávky. Po fantastickém choreu taková hloupost. Chápu, že se to někomu líbí, věřte ale, že většině ne.

            • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

              PetCC     před 8 lety 14.05.2016 21:02 |  
              0 0

              Přesně tak, na východě byli nasraní všichni.

              • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

                Jachym     před 8 lety 14.05.2016 21:59 |  
                0 0

                Na rodinné tribuně také včetně mě...

          • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

            Kenny     před 8 lety 15.05.2016 00:38 |  
            0 0

            No jste machři!!!! Sice kvůli vám zaplatí Slávie pokutu svazu ále co? Je to fajn a k fotbalu to patří, tak co?! Lepší než jen povzbuzovat potleskem a pokřikem. To prostě musí bejt! Serem na to, co ta disciplinárka vymyslí. My to platit nemusíme, tak co?Jó bomba, my jsme ti nejlepší fandové, my to táhnem za bodama a bez nás by hráli ho*no. Ať si nás koukaj vážit, protože my jsme asi ten nejdůležitější aspekt!

        • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

          Kenny     před 8 lety 15.05.2016 00:41 |  
          0 0

          malane, o tobě si to tady od dob tvých nicků myslí také dost lidí.

    • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

      Markus     před 8 lety 14.05.2016 19:47 |  
      0 0

      Kvůli pár hlupákům bych nepaušalizoval. Fandění bylo super a hráči jistě něco směrem k přerušení na tribunu vzkázali. Plzeň naštěstí té nabídnuté šance na vzpamatování se nevyužila. Jinak parádní zápas, zábava jak má být!

    • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

      mpik     před 8 lety 14.05.2016 23:03 |  
      0 0

      Ty dýmovnice jsou ostuda, na fotbal to nepatří. Smrdělo to tam, vidět nebylo, muselo se přerušit, prostě ostuda kotle.

      • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

        Kenny     před 8 lety 15.05.2016 00:40 |  
        0 0

        nejvíc mě štve, že jsou tak zaslepení, že ani nevidí že nám vlastně v tom tlaku ubližují!!! To jsou vážně tak omezení?

        • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

          Pepino44     před 8 lety 15.05.2016 12:37 |  
          0 0

          Prober se, v té době jsme vedli 3:0, zápas o ničem rozhodnutý, tak jaké ublížení v tlaku. Horší by bylo, kdyby se o něco hrálo a byli jsme v tlaku, takhle o ničem.

          • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

            Kenny     před 8 lety 15.05.2016 14:36 |  
            0 0

            Aha, takže připouštíš, že kdyby se "o něco" hrálo, tak by to byla chyba? Tak proč jí dělat i když se "o nic" nehraje?

  4. Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

    Barra     před 8 lety 14.05.2016 16:05 |  
    0 0

    Neverim svym ocim. Jednak diky krasnemu vysledku, ale hlavne kvuli tem par IDIOTUM kteri brani nasim racum nasadit Plzni milostnou ranu. Neni kotel vazne schopen se s temi bezmozkami sam vyporadat? Je to ostuda. Nainstalovat dobre kamery a ty "fandy" na delsi dobu vyloucit ze Slavie.

    • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

      Edudant     před 8 lety 14.05.2016 18:39 |  
      0 0

      Říkají si fanoušci a přitom obírají svojí Slávii o peníze kolo co kolo za pokuty. Prostě debilové, jinak je nazvat nelze. Tímto chováním takzvaných fandů se stále řadíme někam na balkán. A ještě k tomu ti opilci a je hotovo. Myslím samozřejmě rozhodčí. Jinak fotbal slušnej. Uvidíme příští sezónu.

      • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

        dubas     před 8 lety 14.05.2016 19:28 |  
        0 0

        Ale na záběrech čt ty lidi jsou vidět jak stojí s dýmovnicí v ruce, tak přece nemůže být takový problém ty dementní tchuráky dohledat.

    • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

      Guly (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 20:12 |  
      0 0

      Nebreč tady furt.

      • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

        Barra     před 8 lety 14.05.2016 20:15 |  
        0 0

        Primitivni odpoved, ale nic jineho jsem od tebe ani necekal.

        • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

          Guly (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 20:26 |  
          0 0

          A úplně nechápu, jak člověk jako ty, si dovolí komentovat, kdo v kotli má být a kdo ne. Ty sedíš u netu v Belgii a kritizuješ lidi, který za Slavii jezděj všude po republice, utrácí ročně za Slavii desítky tisíc korun ročně.

          • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

            Guly (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 20:28 |  
            0 0

            A to jsem nezmínil kolik času Slavii věnují. Ty věnuješ čas možná tak čtení na netu a pro Slavii jsi udělal co?

            • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

              knl66 (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 20:46 |  
              0 0

              Podívej, nikdo nezpochybňuje, že fandění je většinou parádní. Ale pak přijde takováhle dementní situace, kdy tlačíme, Viktorka je zralá na ručník a my sami jí poskytneme oddechový čas. Tady přece vůbec nejde o to, kdo v kotli má být a kdo ne. Oháníš se věnovaným časem a spoustou peněz. ALe Slavia pak zase, skoro kolo co kolo, platí spoustu peněz za pyrotechniku. Dejme tomu římské svíce, fajn. Ale dýmovnice nebo petardy, po kterých zalehnou uši, jsou fakt zhovadilost, to sorry.

              • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

                Kmotr (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 22:47 |  
                0 0

                Asi bych tady vzal potaz: ze je to byl posledni zapas sezony ve kterem vubec o nic neslo a vizualne to melo uplne suprovej efekt,proste nadhera jak se z toho kotle vali tahle barva.
                Kdy a kolikrat vubec se stalo,ze by dymovnice od fanousku Slavie prerusila zapas?
                Jestli tady nekdo vola po urcitem "odstupu" k projevum,vykonum atd zamestnancum Slavie,mel by stejnym metrem merit i TS,ktera si to za svoji praci pro Slavii minimáne zaslouzi..

                • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

                  malan (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 11:10 |  
                  0 0

                  +1,absolutne nechapu co se tu resi,posledni zapas,vysoka vyhra a tady je po kotniky nabreceno kvuli trosce dymu.

                  • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

                    dalislavista     před 8 lety 16.05.2016 11:20 |  
                    0 0

                    Takže pravidla (zákaz pyrotechniky) někdy platí a někdy ne? A rozhodujete o tom vy. Správně?
                    Karcinogenní dým může obhajovat jen trouba.

              • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

                Guly (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 23:42 |  
                0 0

                Řeknu ti to asi takhle. Kdyby nebylo ultras, tak na Slavii neexistuje žádné organizované fandění a vypadalo by to hůř, než na spartě (i když, ta se teď po ultras stránce dost zvedla). Párkrát by se za zápas zařvalo Slavia do toho a to by bylo všechno. Vem si, že posledních 5-6 let byla atmosféra v Edenu jediný, co ve Slavii stálo za to. Nemalá část lidí chodila jen kvůli ní, protože se na fotbal jednoduše koukat nešlo. A když lidi vidí v televizi, jak vypadá našlapaně kotel, mají tendenci se ke kotli přidat a fandit taky a třeba zažít skvělou atmosféru na vlastní kůži. A to Slavii přináší nové zákazníky (toto slovo nemám rád ve spojení s fotbalem, ale je to tak). Slavia sice platí pokuty kolo co kolo, ale někdy to už jen prostě z principu, přitom je pyra i někdy naprostý minimum. Je to prostě dáno tím, že se necháme a nejenom my, zametat svazem. Neexistuje nějaký jednotný metr, dávají pokuty jak se jim zlíbí. Dále vem v potaz shánění sponzorů. Já kdybych chtěl někam dát svoje peníze za účelem reklamy, tak zvažuju více faktorů. Mezi ně určitě patří atmosféra na domácích utkáních, protože třeba jen kvůli ní někteří diváci chodí. Takže atmosféra vytvářená ultras pozitivně působí na potencionální sponzory. Všechno souvisí se vším. A ať se Vám to líbí nebo ne, tak pyrotechnika prostě neodmyslitelně patří k mentalitě ultras.
                Tak si teď sami rozhodněte, co byste radši chtěli. Žádnou atmosféru a žádný pyro nebo super atmosféru a občas trošku dýmu.

                • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

                  Kenny     před 8 lety 15.05.2016 00:45 |  
                  0 0

                  Tak dávej prachy na sponzoring.To bude mít smysl a ne na něco, za co platí Slavia pokuty!!!!!!!!

                • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

                  Kenny     před 8 lety 15.05.2016 00:45 |  
                  0 0

                  Tak dávej prachy na sponzoring.To bude mít smysl a ne na něco, za co platí Slavia pokuty!!!!!!!!

                  • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

                    Guly (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 09:30 |  
                    0 0

                    :D

                • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

                  sasky     před 8 lety 15.05.2016 23:38 |  
                  0 0

                  To je nesmysl jak kráva. Fandění je super, to vám neberu, ale dýmovnice jsou prostě kravina. Obhajuj si to jak chceš. Můžeš to svalovat na svaz, na nás ostatní, na sponzory, ale chyba je u vás. Vy ten systém nerespektujete. Tak mějte taky koule na to, vybrat mezi sebou prachy na pokuty, když už bez dýmovnic nemůžete bejt. A jestli si myslíš, že někdo chodí na Slavii kvůli TS, tak to je vrchol povýšenosti. Argument typu buď pyro nebo ticho je ubohost když se snažíš obhájit neobhajitelné.

                  • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

                    Guly (přítel SN)     před 8 lety 16.05.2016 12:03 |  
                    0 0

                    Pro tebe možná kravina jsou, je mi to celkem buřt. Ne já si to nemyslím, já to vím. A těch lidí není málo, jen co já vím.

            • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

              Barra     před 8 lety 14.05.2016 20:58 |  
              0 0

              Dve mimoradne hloupe prispevky, na ktere ani nema smysl reagovat.

            • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

              Boss82     před 8 lety 14.05.2016 21:29 |  
              0 0

              Hodně ubohoučký argument, Guly, fakt hodně.

          • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

            dubas     před 8 lety 14.05.2016 21:00 |  
            0 0

            To je arogance hodná fanouška Sparty, kde zase bereš právo ty nám zakazovat náš názor, že dýmovnici používají je totální tchuráci.

            • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

              Guly (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 23:49 |  
              0 0

              Já někomu něco zakazuju? Je to spíš o soudnosti, psát něco takovýho o lidech, kteří Slavii žijí a udělali pro ní asi tak 1000x víc než vy všichni tady dohromady, o tom to je. Tohle bych si já nedovolil.

              • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

                Kenny     před 8 lety 15.05.2016 00:48 |  
                0 0

                Skutečně myslíš, že když kvůli nim Slávia pletí pokuty, že něco dělají PRO NI??????

                • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

                  Kmotr (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 14:16 |  
                  0 0

                  Ano delaji. Dle meho plusy TS jasne prevysuji minusy z pokut. Navic si myslim,ze tohle vsechno je vzdy domlouvane s klubem,ktery to tise podporuje. Navic je i jasna logika v tom,ze kdyz vi sem chodite a delatu tu neco pro propagaci Slavie a nechcete za to penize,tak mi za vas aspon obcas zplatimr pokutu. Ja treba davam kazdej zapas 50 kc pro ultras. Beru to jako kdybych je daval na pokuty.. Nazdar

                  • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

                    Guly (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 15:47 |  
                    0 0

                    Super komentář. Mimochodem jsem slyšel z celkem důvěryhodného zdroje, že pyrotechnická vložka na podzim s bohemkou se velmi zamlouvala čínským majitelům. Takže asi tak.

              • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

                dalislavista     před 8 lety 16.05.2016 11:28 |  
                0 0

                Aha. Takže za zásluhy je právo na dýmovnice... A je právo třeba na vytrhávání sedaček? To by mohl být taky pěkný efekt, hodit je za branku nebo na hřiště... A k fotbalu to třeba taky patří...

  5. Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

    buri     před 8 lety 14.05.2016 16:16 |  
    0 0

    Ty dýmovnice snad zapalují dementi...

    • Re: Slavia - Plzeň 3:0 v 1. pol.

      knl66 (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 22:21 |  
      0 0

      A pořadatelé se na ty dementy z metru koukají a nezasáhnou... :/ K čemu tam jsou, pak Pámbu ví.

  6. Re: Slavia - Plzeň 3:0 po 1. pol.

    Barra     před 8 lety 14.05.2016 16:22 |  
    0 0

    Antonin Barak nehraje jen paradne poslední dobu, ale mluvi i velmi rozumne a s prehledem. Polo-zaposovy rozhovor byl krasny, a je Antoninovi teprve 21 let. Klobouk dolu.

    • Re: Slavia - Plzeň 3:0 po 1. pol.

      starr     před 8 lety 14.05.2016 16:30 |  
      0 0

      Presne z toho duvodu jsem si v minulem prestupnim obdobi Baraka velmi pral - pusobil na me pri vsech rozhovorech na svuj vek extremne rozumne a prirozene. Zaroven je cilevedomej, myslim, ze to jeste dotahne daleko.

      • Re: Slavia - Plzeň 3:0 po 1. pol.

        Barra     před 8 lety 14.05.2016 16:32 |  
        0 0

        Souhlas. Rekl bych ze je velmi dobre vychovany, je skromny, slusny a stoji obama nohami pevne na zemi.

        • Re: Slavia - Plzeň 3:0 po 1. pol.

          japoko     před 8 lety 14.05.2016 16:54 |  
          0 1

          A myje si ruce před jídlem....!

          • Re: Slavia - Plzeň 3:0 po 1. pol.

            Barra     před 8 lety 14.05.2016 17:03 |  
            0 0

            Verím ze tolik zije fotbalem, ze nebude riskovat žloutenku a si tedy ty ruce doopravdy myje.

    • Re: Slavia - Plzeň 3:0 po 1. pol.

      Barra     před 8 lety 14.05.2016 16:31 |  
      0 0

      Jinak dnes vsechny 3 branky od jarních posil, v Pribrami s Murisem a Antoninem dalsi 2, v tretim zapase v rade proti Slavacku 2 x Antonin a Pepa Husbauer.

      Z 11 branek v posledních 3 zápasech nastrelili novacci hned 8!

      • Re: Slavia - Plzeň 3:0 po 1. pol.

        Barra     před 8 lety 14.05.2016 16:45 |  
        0 0

        Devata branka z celkove 12 v posledních 3 zapasech nasich jarních posil.

        2 x Pepa, 2 x Muris, 4 x Antonin, 1 x Jaro. Ostatní 3 od Jiriho Bilka, Milana Skody a Tomase Soucka.

        • Re: Slavia - Plzeň 3:0 po 1. pol.

          Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 18:27 |  
          0 0

          Tak posily, které k nám přišli, byli ofenzivnějšího rázu, takže to není žádné překvapení, že skórují právě oni...

      • Re: Slavia - Plzeň 3:0 po 1. pol.

        Pepino44     před 8 lety 14.05.2016 19:40 |  
        0 0

        Barro, nechci Tě opravovat, ale v posledních třech utkáních jsme dali 13 branek.
        (5:1, 3:1 a 5:0). Tak jak jsi to napsal, tak nám to kazí průměr v těchto zápasech přes 4 branky na zápas.

        • Re: Slavia - Plzeň 3:0 po 1. pol.

          Barra     před 8 lety 14.05.2016 20:24 |  
          0 0

          Ahoj Pepine, mas samozrejme pravdu, psal jsem to ale za stavu 4-0 nez jeste navysil Miljan na 5-0.

          Jinak si Pepine dovolim tady reagovat na tvuj prispevek vyse, kde rikas ze ta dymovnice dnes nevadila a tam holt patrila. Nesouhlasim. Klidne o polocasu nebo po konci zapasu, ale ne behem, kdy se kvuli tomu musela prerusit hra. A jinak, lituji hrace a hlavne Martina Berkovce, ktery ten kour musel vdychat do svych plic. Pochybuji ze by to bylo zrovna zdrave. A vice krat jsem tady psal, ferove by bylo aby ti kteri ji odpalili take zaplatili pokutu misto Slavie. Na to ale takovi velci hrdinove uz nebudou.

          • Re: Slavia - Plzeň 3:0 po 1. pol.

            knl66 (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 22:30 |  
            0 0

            Souhlas. Kdo si začmoudí, ať si platí pokuty.
            Jestli se budeme jako Slavia zlepšovat a pyro se pořád nebude řešit, bude to čím dál horší, až se na nás zase nabalí noví, pravověrní "fandové".

          • Re: Slavia - Plzeň 3:0 po 1. pol.

            Pepino44     před 8 lety 15.05.2016 10:28 |  
            0 0

            Ahoj Barro, já jsem vždy ty dýmovnice odsuzoval, ale jak jsem již psal, tak v tom zápase mi nějak nevadily. V té euforii z výsledku a předváděné hry jsem to nějak negativně v té době nevnímal. Byla to úžasná atmosféra, která se opět jen tak neuvidí, protože takhle převálcovat Plzeň se zase mockrát nepovede. Prostě v té náladě jaká panovala na TS jsem ten smrad chvíli vydržel. Jsou zde zmínky, že tím přerušením jsme nabídli Plzni aby se z toho tlaku trochu dostala, ale to je liché, za takto rozhodnutého stavu to myslím nebylo podstatné. Horší by bylo, kdybychom prohrávali a pokoušeli se vyrovnat nebo vyhrát, ale za stavu 4:0 to nebylo rozhodující. Horší jsou ty pokuty, a s tím souhlasím. Jinak hodně kritiky na ty dýmovnice se neslo z východu a i ze západu, kde vzhledem k tomu, že tam se moc nefandí ta atmosféra jako na TS tam prostě není. To ostatně bylo vidět při mex.vlnách, kdy tam pro mnoho lidí bylo obtížné se zapojit a zvednout se.

    • Re: Slavia - Plzeň 3:0 po 1. pol.

      Betynka58     před 8 lety 14.05.2016 16:31 |  
      0 0

      Plně souhlasím, Tonda je velký sympaťák. Je vidět, že to má v hlavě srovnané.

    • Re: Slavia - Plzeň 3:0 po 1. pol.

      Kara (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 18:16 |  
      0 0

      Baráka si troufnu hodnotit jako nejlepší posilu. Perspektivní, viditelně inteligentní a vyzrálý.

  7. Re: Slavia - Plzeň 3:0 po 1. pol.

    Hesmir (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 16:25 |  
    0 0

    Chlapi, máte někdo stream? Vím, že to má dávat ČT, ale online to je samý hokej a o fotbale nic. Klasickou TV mám nejblíž v hospodě a potřebuju něco dělat doma, tak bych to měl rád puštěný,... Díky.

  8. Re: Slavia - Plzeň 4:0 v 2. pol.

    buri     před 8 lety 14.05.2016 16:45 |  
    0 0

    Je to nádhera, moje rodná Olomouc taky paráda, ale Jabka to Starkovi pustí...

  9. Re: Slavia - Plzeň 4:0 v 2. pol.

    zeleznik2     před 8 lety 14.05.2016 16:59 |  
    0 0

    Kluci díky třetí zápas v řadě ve kterém dáváme soupeři na zadek, škoda, že liga už končí v této formě bychom snad dali v klidu i Rumuny, na druhou stranu se hraje už jen o čest, tak se hraje uvolněně. Posily dnes opět skóruji, opět se opakuji Barák super. Znovu i Murisovi to tam spadlo a Hušby druhý zásah.

  10. Re: Slavia - Plzeň 4:0 v 2. pol.

    marcocruz (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 17:15 |  
    0 0

    Jedno asi nepochopim, proč tam nedá Fotra na těch posledních deset minut. Vždyť o co jako jde?

    • Re: Slavia - Plzeň 4:0 v 2. pol.

      carfi-sks (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 17:28 |  
      0 0

      Šetří ho na přípravu a doufejme i na EL :)

      • Re: Slavia - Plzeň 4:0 v 2. pol.

        PetCC     před 8 lety 14.05.2016 18:15 |  
        0 0

        Tak ty Vuka Kenija bojují o sestavu, takže nedat je tam ani na chvíli by nebylo moc rozumný. A Piták zřejmě končí.

  11. Re: Slavia - Plzeň 5:0

    carfi-sks (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 17:27 |  
    0 0

    Super, díky kluci, dneska parádní výkon a pěkný fotbal. V nohách je to i na titul ! :)

  12. Slavia - Plzeň 5:0 !

    houston (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 17:40 |  
    0 0

    Boha mu ! Dneska jsme to byli my, jak jsem nás chtěl vidět celé jaro ! Nádhera, a teď to neposrat . Modlím se, aby to MB ve středu neodevzdala cinklým...

  13. Re: Slavia - Plzeň 5:0

    Betynka58     před 8 lety 14.05.2016 17:41 |  
    0 0

    Liberec vyválčil třetí místo, další dobrá zpráva! Snad budou mít Jarolímovci ve středu o to větší motivaci.

  14. Re: Slavia - Plzeň 5:0

    JS (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 17:56 |  
    0 0

    Dneska mě mrzí jen ta zasyflená Příbram. Podle návštěvníků zápasu Jablek to byla pěkná ostuda.

  15. Re: Slavia - Plzeň 5:0

    Betynka58     před 8 lety 14.05.2016 17:58 |  
    0 0

    Je pravda, že po zimním posílení je pro mnohé páté místo zklamáním, ale co se týká počtu bodů, tak jsem spokojen. V předchozích pěti sezónách by vždy 52 bodů bohatě stačilo na čtvrtou příčku.

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      donford     před 8 lety 14.05.2016 18:59 |  
      0 0

      Liga se pro příště rozdělí na 5-6 dobrých a silných mužstev a o zbytek, který bude těmto sekundovat a občas nějakým tím vydřeným výsledkem je připraví o pár bodíků. Trochu podobně jako ve Španělsku. A ti silní se budou ucházet mezi sebou "o přízeň" rozhodčích. Moc hezké to nebude, jedině můžeme být rádi, že Slavia bude mezi těmi silnými.
      A důležité slovo zase budou mít Peltové, Starkové, Horníkové, viz dnešní Jablonec, který prakticky pojednou doma ani nevystřelí na bránu soupeře z obavy, aby nedal gól, takže největší nebezpečí byla hlavička Zápotočného nad vlastní bránu.Myslím, že jablonečtí hráči budou za dnešek brát plné premie. Olomouc a Zlín byli zařezáváni celé jaro.
      Naše vnitřní trio i s přihlédnutím k nedůstojnému výkonu Plzně se lepší zápas od zápasu (Souček, Hušby, Barák) a protože dnes opravdu nic ani na chvíli nevypustili, bylo radost na ně pohledět. Pro nás asi škoda, že liga končí, ale naše nové fotbalové dobroružství brzy začne.

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        knl66 (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 19:01 |  
        0 0

        Zmiňuješ Jablonec, ale výkon Teplic ti přišel v pořádku? Vždyť ty taky nechtěly hrát.

  16. Re: Slavia - Plzeň 5:0

    starr     před 8 lety 14.05.2016 18:06 |  
    0 0

    Jinak je videt, jak se jim hraje, kdyz nejsou pod tlakem a o nic uz nejde. Viz. posledni tri zapasy. Na jednu stranu super, fotbal proste hrat umej, na druhou stranu by to do pristi sezony chtelo trochu vic mentalni odolnosti.

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      LordEdmund     před 8 lety 14.05.2016 18:54 |  
      0 0

      Nad tím jsem také přemýšlel. Snad to bude lepší v další sezóně. Těch zbytečných ztrát se slabými soupeři bylo moc.
      Ale dnes je důvod k radosti. Pěkný výkon, pěkné góly, atmosféra.

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        Kara (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 19:10 |  
        0 0

        Uhrin to na tiskovce připisoval tomu, že posily přišly z týmů, kde nebyl takový tlak. Což je otázka...ono psychická odolnost už pár let není slávistickou silnou stránkou tak nějak obecně...

  17. Re: Slavia - Plzeň 5:0

    lassiter     před 8 lety 14.05.2016 18:58 |  
    0 0

    Bylo to takové příjemné odpoledne, vůbec celý den je povedený. Snad se nám tu rodí velký tým :-)

  18. Re: Slavia - Plzeň 5:0

    knl66 (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 18:59 |  
    0 0

    Zápas pěkný a povedený. Skoro se už začínám těšit na další sezónu! Snad to bude zase o něco lepší než předcházející ročníky.
    Čemu nerozumím v citaci Uhrina je předposlední věta: "Měli jsme na jaře nějaké problémy, budeme předělávat kvůli tomu kabiny, abychom byli v budoucnu zdraví." Je to chybný přepis nebo narážka na infekční epidemii?

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      plechovka     před 8 lety 14.05.2016 19:10 |  
      0 0

      Narážka směřující někam třeba ke klimatizaci nebo tak nějak, jak povídala jedna paní před vchodem číslo čtyři se šroubovákem v ruce. ;)

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        knl66 (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 19:22 |  
        0 0

        Dík, pobavils :-DD

        • Re: Slavia - Plzeň 5:0

          plechovka     před 8 lety 14.05.2016 19:28 |  
          0 0

          Díky. Od toho tu jsem :).

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      quelhar (admin)     před 8 lety 14.05.2016 19:56 |  
      0 0

      Je to narazka na to, ze je podezreni, ze k sireni one "virozy" mohlo prispet i prostredi v kabine, napriklad jiz vyse zminena klimatizace, ktera tam jede 365 dni v roce.

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        postovni (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 20:09 |  
        0 0

        Mě by zajímalo, jak to může někdo takhle blbě u novýho stadionu postavit. Kdo někdy dělal v "moderním" baráku s klimatizací v kanclu, ví co to dokáže i bez fyzickejch výkonů.

  19. Re: Slavia - Plzeň 5:0

    rak (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 20:56 |  
    0 0

    Tak dnes jsem si to opravdu užil, i když už prakticky o nic nešlo. Tlak nebyl a stálo to za to. Perfektní atmosféra (až na zbytečné zakouření stadionu) i akce ke koukání, příjmené počasí. Paráda.

    Teď by to snad chtělo nějaký výjezd na finále poháru a dostat Jablonec pod tlak. Dnes naštvali i vlastní fanoušky. Byla to (tedy očekávaná) šaškárna. Mně toto daleko vadí víc než nějaký čtvrtý rozhodčí, který udělá sice ostudu do světa, ale jinak se konec konců potrestá hlavně sám. To se strašně rozmazává, ale třeba o poškození Olomouce na Slovácku nic a tak to bude i s dnešním zápasem v Jablonci. Jsem tedy zvědav, jestli bude i nějaké divadlo s finálem poháru. Boleslav by jinak nějakou motivaci vyhrát mít měla. Uvidíme.

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      PetCC     před 8 lety 14.05.2016 21:05 |  
      0 0

      Já nevím, ale já mám nejradši tyhle poslední zápasy sezóny a nechápu, proč na ně lidi (všeobecně) tak nechtějí chodit.

  20. Re: Slavia - Plzeň 5:0

    afro     před 8 lety 14.05.2016 21:17 |  
    0 0

    Jenom rychle přispěchám, dokud se tu nebanuje za sprosťárny.

    Jděte vy útlocitní kritici dýmovnic do prdele! Vaše problémy bych chtěl mít...

    Ludvo, já řval jako kráva! :-)

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      japoko     před 8 lety 14.05.2016 21:28 |  
      0 1

      Svatá prostato!

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        Huzgi (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 21:30 |  
        0 0

        Ještě bych poprosil tu pohádku, jak je ten fotbal s dýmovnicí hezčí.

        • Re: Slavia - Plzeň 5:0

          afro     před 8 lety 14.05.2016 21:38 |  
          0 0

          Mně se líbí s dýmovnicemi i bez dýmovnic.

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      1rytir     před 8 lety 14.05.2016 21:36 |  
      0 0

      Člověče, být to pár let zpátky, tak tebe i ty, co měli ty dýmovnice v rukou, s radostí pošlu kamsi na cvičák, abyste se tam s těmi dýmovnicemi vyřádili a bez masek kouře pořádně nadýchali, zkrátka abyste si to užili! Patřím k té naprosté většině, co tvrdí, že dýmovnice na stadion nepatří a že je v Edenu nechceme!

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        Steve2924 (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 22:43 |  
        0 0

        Já jsem se jich dneska nadýchal bez masky a nijak mě to nevadilo. Předpokládám, že ani ti co to odpálili s tím neměli problém. Takže klidně pošli :DDDD

        Btw když můžou ligu řídit ožralí sudí a bafící si přátelsky domlouvat výsledky aby spadl správný tým, tak proč by si fanoušci nemohli v napůl exhibičním zápase trochu zařádit.... :P

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        Malvin     před 8 lety 15.05.2016 08:11 |  
        0 0

        Naprostý souhlas. Dýmovnice absolutně nechápu. Naprosto nesmyslný a otravný. Dýmovnice mě na fotbale vaděj víc než světlice. Otravujou celý stadion.

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      Eluin (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 21:43 |  
      0 0

      To není věc utlocitnosti, ale ohleduplnosti k jiným a v podstatě i obyčejné lidské slušnosti.

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        Dresco     před 8 lety 14.05.2016 21:52 |  
        0 0

        Stejny je to ale s kurakama. Osobne mi vadi vice kuraci, co daji pet cigaret za polocas nez kour z dymovnic pet minut v zapase.

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        afro     před 8 lety 14.05.2016 22:04 |  
        0 0

        Ono je to tak trochu o interním nastavení toho, co komu vadí, ale hysterie podle mě není na místě. Fanouškům, kteří chodí na sever to ve většině případů asi vadit nebude a když ano, tak můžou chodit na východ/jih, ostatních se to zas tak dramaticky netýká a že se jednou za sezónu přeruší zápas. No bóže... Problémem jsou finanční postihy pro klub, to uznávám.

        • Re: Slavia - Plzeň 5:0

          Ferguss     před 8 lety 14.05.2016 22:20 |  
          0 0

          A zkusil sis v tom někdy běhat? Já vím, ze svého běhání jak moc je nepříjemné, když proběhneš okolo baráku, kde se z komína valí takový ten smrdutý dým, věř mi, že v plicích to cítíš ještě další kilometr. A to běhám spíš piánko. Dýmovnice je ještě o parník horší běhání fotbalistů mnohem intenzivnější.

          • Re: Slavia - Plzeň 5:0

            afro     před 8 lety 14.05.2016 22:34 |  
            0 0

            Přiznávám, že nezkusil. Ale vždyť byl přerušený zápas...

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      Jachym     před 8 lety 14.05.2016 22:07 |  
      0 0

      A teď si představ, že bys měl tu čest jako Slavia platit následné pokuty. To bys řval jako bejk...

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        afro     před 8 lety 14.05.2016 22:26 |  
        0 0

        Pokuty viz výše...

        Jen aby nedošlo k mýlce, dýmovnice neodpaluju nebo co se s tím vlastně dělá :-) a můj komentář byl reakcí na několik prvních příspěvků, které po zápasu ve kterém jsme deklasovali soupeře a fanoušci předvedli také skvělý výkon řeší dýmovnice...

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        Slawek     před 8 lety 14.05.2016 22:41 |  
        0 0

        V zasade, ve vyspelych fotbalovych zemich to az na vyjimky (sem tam Italie, Recko,Turecko) nevidite, takze to k fotbalu asi opravdu nepatri. Cekal bych, ze to Quelhar ve sve referatu nebude jen tak konstatovat, ale durazne to odsoudi. Je to primitivni zpusob oslavy cehokoli a na stadion to nepatri. Nasleduji pokuty pro klub, ktere by meli hradit fanousci z TS. Vedi vubec kolik to klub stoji? Anebo je jim to jedno?
        Pochybuji, ze o tom vubec premysli, nebot nejsem presvedcen o tom, maji-li cim. A to nemam vubec na mysli zdravotni stranku veci, kdyz to ti
        hraci maji dychat.

          • Re: Slavia - Plzeň 5:0

            afro     před 8 lety 14.05.2016 23:08 |  
            0 0

            Tu Anglii jsi neměl... Já jen doufám, že to někde neviděl takovej Bosák. Tomu by se zhroutil svět. :-)

            • Re: Slavia - Plzeň 5:0

              Steve2924 (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 23:41 |  
              0 0

              tak on Bosák musel i sám na vlastní oči vidět někoikrát pyro při LM jen dělá, že to neví...

          • Re: Slavia - Plzeň 5:0

            notrax     před 8 lety 14.05.2016 23:12 |  
            0 0

            To nemá cenu někomu vysvětlovat. By mě zajímalo, kdo začal tyhle kecy o fotbalově vyspělých zemích, jak tam vše funguje, neodpaluje se pyrotechnika či nenapadají se klubové autobusy, ale tak měl bych jeden tip. :))

            A vůbec je zajímavé, že nejvíce řvou lidé, kteří tam vůbec nebyli. Nevšiml jsem si, že by si hráči či někdo z vedení klubu stěžoval.

            • Re: Slavia - Plzeň 5:0

              Steve2924 (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 23:40 |  
              0 0

              hlavně v době, kdy na YT prostě jakýkoliv takový argument vyvrátíš během sekund...

          • Re: Slavia - Plzeň 5:0

            sasky     před 8 lety 15.05.2016 23:45 |  
            0 0

            jj, a četl jsi u tý Anglie ten komentář? Myslím ten, že ten v tvých očích borec s dýmovnicí má na tři roky utrum s fotbalem. Je to dementní zábava.

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      winter (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 22:21 |  
      0 0

      Ne asi. Zápas ve kterém už o nic nejde, vedeme 3:0 nad mistrem ligy, vhodnější okamžik prezentovat se pyrem tohohle rozsahu v sezoně nebyl, ale stejně se bude remcat... Navíc to nebylo jen o odpálení dýmovnic, během toho a následně i poté se pak jel 10 minut v kuse jeden chorál, celkově celý zápas parádní fandění. Pochopil bych kritiku pyra za stavu kdy SKS potřebuje tlačit a vyrovnat/otočit zápas, ale takhle? Stadion není kostel, smiřte se s tím.

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        slamacek (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 22:31 |  
        0 0

        jdete s dymovnicema do p... to na fobtal opravdu nepatri!

        • Re: Slavia - Plzeň 5:0

          winter (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 22:35 |  
          0 0

          Já sám nejsem fanda dýmovnic, pyro se mi líbí ale bez dýmovnic (když jsou odpálený v dementní chvíli) a dělobuchů. Ale vzhledem k situaci to dneska nemělo chybu, pro TS palec nahoru.

          • Re: Slavia - Plzeň 5:0

            Kenny     před 8 lety 15.05.2016 01:03 |  
            0 0

            Pyro je zakázaný! Máš s tím problém? Proč? Je to jednoduchý. Existujou prostě pravidla. Nechceš je dodržovat? A proč by je měl dodržovat Horník, Starka, rozhodčí Pilný, Kocourek, Lafata, Berbr, Tulinger? Ty taky nechceš! Ale na ostatní remcáš!Jim třeba taky připadá hezký to co dělaj.

            • Re: Slavia - Plzeň 5:0

              winter (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 13:51 |  
              0 0

              Podle nový vyhlášky Ministerstva dopravy platí značka Zimní výbava po celý rok, budeš kvůli tomu jezdit v létě na zimních gumách? Asi těžko.. Když jsou pravidla nesmyslný tak je lidi prostě dodržovat nebudou, tečka. A Horníka, Starku a další svině do pyra netahej, to je uplně jiný téma...

              • Re: Slavia - Plzeň 5:0

                Kenny     před 8 lety 15.05.2016 14:40 |  
                0 0

                Vidíš, a já myslím že to není jiné téma. Taky si jen prostě dělají co chtějí.

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        Faris (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 22:41 |  
        0 0

        Nezlob se kámo, ale poslední větou jsi to pohřbil. S čím se máme smířit? Kdo jsi, že určuješ pravidla? Vlastník klubu, nebo celé ligy? a s čím se máme ještě smířit, abych se prosím připravil na to, co nás může ještě potkat.
        Zápas super, choreo super, pyro z mého pohledu super, ale dělbuchy a dýmovnice prostě kazí fotbal. Pyro při derby paráda, má to efekt, ale toto? Nikdo nic nevidí, přerušená hra, hůř se dýchá. Běž to prosím říct klukům do kabiny, "já jsem winter, stadion není kostel, tak se s tím smiřte, že budete běhat v dýmu. A jestli se vám to nelíbí, tak vás Afro pošle do prdele".:-)
        Už se v tom nebudu dál babrat, máme důležitější věci na práci, snad ta Bolka dá ten Jablonec. A v Evropě vás prosím, abyste tyto ptákoviny nechaly doma, pokuty v milionech

  21. Re: Slavia - Plzeň 5:0

    RaskarKapak     před 8 lety 14.05.2016 21:18 |  
    0 0

    Chtěl bych se zeptat Vás ostatních, jaké hráče by jste chtěli do týmu ? Ať už z Čech nebo i z ciziny, pan Uhrin zmínil minimálně jednoho na každý post. Díky :)

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      Divizni (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 21:41 |  
      0 0

      to byla ale dneska trapárna. nehodnote hráče

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      Grobar     před 8 lety 14.05.2016 21:44 |  
      0 0

      Svento, Bero, Reznicek.

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        Jachym     před 8 lety 14.05.2016 22:10 |  
        0 0

        Řezníček, proboha! V menších klubech góly dává, ale je to hlava vymaštěná (Vácha je proti němu vysokoškolský docent) hodící se mentálně možná do Sparty, ale ne k nám.

        • Re: Slavia - Plzeň 5:0

          afro     před 8 lety 14.05.2016 23:13 |  
          0 0

          A představte si situaci, kdyby dal třeba v derby gól bolševikovi, tak by ho neslavil... ;-) Nebrat!

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      mirecek1111     před 8 lety 14.05.2016 22:32 |  
      0 0

      Švento - Bero - Magera + Coufal/Sýkora

      A hráli bychom: Pavlenka - Coufal, Bílek, Deli, Bořil - Mihalik, Bero, Souček, Barák, Švento - Škoda

      +silná lavička (Latka, Hušbauer, Kenia, Magera, Mešanovič + mladí)

      Přestupem Zmrhala by posily mohly být částečně (úplně-jestli se v Rusku fakt zbláznili) financovány.

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        mengy11     před 8 lety 15.05.2016 12:46 |  
        0 0

        Sýkora bohužel zřejmě do Sparty, i když ho chce iktorka, tak Spartě dává přednost..

  22. Re: Slavia - Plzeň 5:0

    skkizo     před 8 lety 14.05.2016 21:36 |  
    0 0

    Ahoj všem, moc často nepřispívám. Jsem jen občasný diskutér ale dnes musím před kluky smeknout. Vytvořil jsem takové menší video, kterým bych chtěl říct díky za celou sezónu. Snad se bude líbit.
    https://youtu.be/JI1nG-06U9A

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      Kaston     před 8 lety 14.05.2016 21:45 |  
      0 0

      Parádní video :)

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      Alanor (admin)     před 8 lety 14.05.2016 21:58 |  
      0 0

      Povedené, nasdílel jsem odkaz na náš fb.

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      jufoun (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 22:03 |  
      0 0

      Nádhera, moc se nám to doma líbilo.

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      Faris (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 22:30 |  
      0 0

      Perfektní, díky! Jen tak dál, zahřeje to u srdce.

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      Barra     před 8 lety 14.05.2016 23:31 |  
      0 0

      Super, diky!

        • Re: Slavia - Plzeň 5:0

          Pepino44     před 8 lety 15.05.2016 11:00 |  
          0 0

          Dobrá práce, díky.

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      Kara (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 11:04 |  
      0 0

      Hezký počin, díky :)

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        skkizo     před 8 lety 15.05.2016 12:16 |  
        0 0

        Jsem moc rád, že se video líbí a třeba příští rok bude poslední záběr ještě hezčí.

    • Re: Něco málo statistiky ve srovnání s předešlými sezónami

      belmis (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 23:50 |  
      1 0

      Díky, hezky se na to dívá -)

  23. Re: Slavia - Plzeň 5:0

    mirecek1111     před 8 lety 14.05.2016 22:20 |  
    0 0

    Nevíte jestli se dá někde na netu shlédnout záznam toho dnešního zápasu?

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      winter (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 22:32 |  
      0 0

      Taky jsem teď hledal, ale nenašel :/

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        lassiter     před 8 lety 14.05.2016 22:36 |  
        0 0

        Tak jako každý týden zde [synotliga.isport.blesk.cz]. Kompletní záznam utkání.

        • Re: Slavia - Plzeň 5:0

          winter (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 22:43 |  
          0 0

          Ha, tady už jsem byl ale na prvním místě je jenom sestřih a ten záznam jsem přehlídnul. Až teď jsem si ho všimnul :) Díky!

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      afro     před 8 lety 14.05.2016 22:36 |  
      0 0

      Já jsem se chtěl taky ještě pokochat, ale našel jsem jen sestřih na iSport.

  24. Re: Slavia - Plzeň 5:0

    koscheen (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 22:23 |  
    0 0

    Bojím se, že stejně jak si dneska Jarda pohlídal svůj nesestup v Jablonci. Tak i tak si Míra pohlídá své peníze v Teplicích. Nejhorší je, že ty smradi se sejdou před zápasem a všem se vysmějou. Snad se budu plést.

    Jinak výkon a střelecká potence ke konci ligy excelentní. Nej přestup zimy je Tonda Baráčků!

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      afro     před 8 lety 14.05.2016 22:30 |  
      0 0

      Někdo tady Baráka přirovnával k P. Bergerovi. No, minimálně pohybem a tím, že neváhá vystřelit zpoza vápna mi ho taky připomíná. Ale Berger byl myslím o pár let mladší, když už podával excelentní výkony.

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        Mike     před 8 lety 14.05.2016 22:42 |  
        0 0

        To jsem byl já, Bergerovi bylo tenkrát 17 let, tudíž velký věkový rozdíl, byla ještě federální liga a skoro všichni nejlepší českoslovenští fotbalisté hráli domácí ligu, takže i větší konkurence. Navíc Berger hrál spíše levého záložníka, Barák je střední záložník. Ale jak jsem psal minule- klička na levou nohu, figura, pohyb, herní drzost, smysl pro kombinace, střela, nebát se hrát- je mu velmi herně podobný.

        • Re: Slavia - Plzeň 5:0

          afro     před 8 lety 14.05.2016 23:02 |  
          0 0

          To máš pravdu s tou konkurencí. Proti rozvoji Baráka podle mě trochu hovoří malá dynamika/zrychlení, které PB měl zhruba na stejné úrovni. Fotbal se od té doby stal ještě více fyzickým a myslím, že i PB by to v současnosti trochu více limitovalo než tehdy. Ale je fakt, že u toho středního záložníka to není tak fatální.

        • Re: Slavia - Plzeň 5:0

          Ladislav (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 23:04 |  
          0 0

          Spíš bych řekl, že Tonda je jako Luboš Kubík, hlavně vytříbenou technikou a fotbalovým myšlením (samozřejmě i střelou). Patrik byl větší ranař a měl ještě o level tvrdší střelu, než mají běžně leváci.

          • Re: Slavia - Plzeň 5:0

            belmis (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 23:36 |  
            1 0

            Taky mi spíš připomíná Kubíka, i když Kubík měl téměř geniální fotbalové myšlení

            • Re: Slavia - Plzeň 5:0

              Mike     před 8 lety 14.05.2016 23:49 |  
              0 0

              Tak Kubík byl ještě o třídu lepší a elegance sama. On byl schopný- pro ty, kdo ho neviděli naživo- udělat ve vlastním pokutovém území třeba 2 hráče najednou, že vypadali jako šašci. A předat třeba Jarolímovi, mezitím DOJÍT- opravdu dokráčet před pokutové území soupeře, převzít přihrávku zpět a vymést šibenici. Nebo poslat pas do běhu Knoflíčkovi na 50 metrů.
              Pamatuji jeho ,,rozcvičky" před utkáním. Přelezl zábradlí ve starém Edenu, kopnul si do každé šibenice 3 balóny a zase odkráčel do šatny. Pro mě s Knoflíčkem, Jarolímem, Vlčkem a Vaniakem nejlepší fotbalisti u nás za posledních 30 let.

              • Re: Slavia - Plzeň 5:0

                belmis (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 23:52 |  
                0 0

                jj, můj nej vzor, když jsem hrál jako kluk fotbal. přesně jak ho popisuješ

          • Re: Slavia - Plzeň 5:0

            afro     před 8 lety 14.05.2016 23:45 |  
            0 0

            Ale Kubík hrál snad libera ne?

            • Re: Slavia - Plzeň 5:0

              belmis (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 23:48 |  
              1 0

              před tím v záloze a některé zápasy i v útoku. Památný zápas myslím v B. Bystrici, kdy jsme vyhráli 7-0, dal Kubík 5 gólů, Knoflíček 2

              • Re: Slavia - Plzeň 5:0

                Mike     před 8 lety 14.05.2016 23:53 |  
                0 0

                K nám přestoupil z Hradce jako levý záložník, ale nejvíce u nás odehrál na stoperu s Jeslínkem. V tom útoku na konci sezóny 1985/1986 v Banské Bystricy- 0-7- památných 5 branek, které vyrovnal až dnes Lžifata a poslední kolo s Interem, myslím 4-0, dával 2 branky.

                • Re: Slavia - Plzeň 5:0

                  Kenny     před 8 lety 15.05.2016 01:15 |  
                  0 0

                  Každopádně, ať je Tonda podobný kterémukoliv z nich, asi nás čekaj hezký roky...

                  • Re: Slavia - Plzeň 5:0

                    Ladislav (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 01:48 |  
                    0 0

                    Když hrál Kubík za Fiorentinu, tak jedině v záloze, ale třeba v Americe zase hlavně na stoperu. A mám takový pocit, že k nám papírově přestoupil z Chocně, tzn. že v Hradci jen hostoval.

              • Re: Slavia - Plzeň 5:0

                afro     před 8 lety 15.05.2016 08:03 |  
                0 0

                Dik za odpoved vsem.

              • Re: Slavia - Plzeň 5:0

                dalislavista     před 8 lety 16.05.2016 11:43 |  
                0 0

                A na ty góly si ještě nahrávali

  25. ad Quelhar

    Mike     před 8 lety 14.05.2016 22:33 |  
    0 0

    Ahoj, tak co Tvé tipy před jarní sezonou ? Řekl bych, že počet bodů jsi plus minus 2 body trefil, ale asi bude jiné jejich rozložení v zápasech. I když jarní bilance 7-5-2 je velmi dobrá, na 4.místo bylo nutné získat o 6 bodů více, a to již v silách mužstva nebylo. Nechce se mi to hledat, ale asi se dlouho nestalo, že by na 4.místo nestačilo 57 bodů, což jsou skoro 2 body na utkání.

    • Re: ad Quelhar

      winter (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 22:40 |  
      0 0

      Škoda že jsme nedotáhli do vítězného konce skvěle rozehraný zápas v Liberci.. Tenhle jediný vyhraný zápas by nám na 4. místo stačil..

      • Re: ad Quelhar

        Mike     před 8 lety 14.05.2016 22:47 |  
        0 0

        To ano, ale liga má celkem 30 kol, a po nich celkově ztrácíme bodů na Liberec 6. Ono zase na druhou stranu, pokud by to bylo těsnější, tak bychom třeba takhle lehce nebodovali v posledních 3 zápasech, protože v nich jsme si prakticky museli pouze udržovat 5 bodový náskok na Brno, a ono honit třeba 2 bodovou ztrátu na Liberec by třeba vedlo v hlavách hráčů k horším výkonům a výsledkům.

        • Re: ad Quelhar

          winter (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 22:56 |  
          0 0

          Tak určitě, tohle všechno už jsou spekulace, každopádně k tomu 4. místo nechybělo mnoho. Myslím že se konečně po dlouhé době můžeme na příští sezonu pořádně těšit :)

    • Re: ad Quelhar

      quelhar (admin)     před 8 lety 14.05.2016 22:58 |  
      0 0

      7-5-2 jsem trefil přesně, zápasů jsem trefil 9 z 14. Před jarem jsem věřil, že 52 bodů bude stačit nejhůř na čtvrté místo. Bohužel, Boleslav s Libercem nám nedali šanci a posbírali oba dva v průměru přes 2 body na zápas. Proti tomu se těžko bojuje. Já jsem s bodovým ziskem spokojený a celkově vzato si myslím, že příští sezóna bude úspěšná a skončíme nejhůř čtvrtí.

      • Re: ad Quelhar

        Ravik     před 8 lety 14.05.2016 23:41 |  
        0 0

        Pro srovnání tabulka vzájemných zápasů 5 nejlepších týmů. Až na Plzeň jsme byli výsledkově konkurenceschopní (herně zejména v MB a Spartě méně) a body poztráceli hlavně se slabšími týmy.

        Podzim
        1. Plzeň 4 7:3 12
        2. Liberec 4 8:6 7
        3. Slavia 4 4:6 5
        4. Sparta 4 5:6 3
        5. Boleslav 4 5:10 1

        Jaro
        1. Sparta 4 8:4 9
        2. Boleslav 4 6:5 7
        3. Plzeň 4 4:7 6
        4. Liberec 4 4:7 4
        5. Slavia 4 8:7 3

        Celkem
        1. Plzeň 8 11:10 18
        2. Sparta 8 13:10 12
        3. Liberec 8 12:13 11
        4. Slavia 8 12:13 8
        5. Boleslav 8 11:15 8

        • Re: ad Quelhar

          Mike     před 8 lety 14.05.2016 23:56 |  
          0 0

          Tak venku jsme všechno rupli, doma neprohráli a sehráli se všemi favority velmi dobré zápasy.

  26. Re: Slavia - Plzeň 5:0

    japoko     před 8 lety 14.05.2016 23:05 |  
    0 1

    No když jsem viděl ten soubor prasat na stadiónu v Jablonci (Pelta, Starka a kolektiv) jak s klidem potápí Olomouc(nejsem jejím fanouškem) a představil si jak za tuto hrůzu bych eventuálně měl platit komerční televizi, jímá mě děs a hrůza. To si po letech sledování ligového fotbalu v česku skutečně rád odpustím! (A byl bych strašně překvapen, kdyby MB v poháru vyhrála!)

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      Max1     před 8 lety 15.05.2016 01:05 |  
      0 0

      Tak MB jde o 3. předkolo a jedno předkolo navíc je velký rozdil. Nebál bych se, ze by MB to Jablonci dala.

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      Kenny     před 8 lety 15.05.2016 01:18 |  
      0 0

      A to jako mám věřit, že by měla Olomouc v lize zůstat? Co hrála? Poslední kolo ji to Tepláky odevzdaly. A dál?

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        sicilianbrno     před 8 lety 15.05.2016 01:36 |  
        0 0

        A co hrála příbram celej rok? Olmík zahrál proti nám dobře a doma nam dal 0:2, dal 6 fíků ostravě, dneska také teplicim...rozhodne si nezasloužil sestup..a ta prasarna na Jablonci? Modlím se až Boleslav to dá a tomu vyžranýmu praseti zustane draheh galatios bez dotací za připadny postup do EL....:-/

        • Re: Slavia - Plzeň 5:0

          winter (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 09:18 |  
          0 0

          Stejně tak ale Olomouc s podzimním tragickým Baníkem prohrála, dvakrát jasně rupla i přímo s Příbramí (0:3, 1:3). Sestupuje naprosto zaslouženě. Tady se řeší remíza v Jablonci ale způsob jakým zápas odehrály Teplice taky není úplně košér...

          • Re: Slavia - Plzeň 5:0

            Merlinus (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 10:39 |  
            0 0

            Presne tak. Olomouc si nezaslouzila zachranit o nic vic, nez Pribram. Vsichni resi Jablonec, ale ta fraska Teplic v Olomouci jim divna neprijde...

            • Re: Slavia - Plzeň 5:0

              sicilianbrno     před 8 lety 15.05.2016 11:25 |  
              0 0

              I když výsledek tomu nenapovídá, tak pořád je pro mě větší fraška předem domluvena remizka a nulové nasazení od Jablonce...neřeším kdo měl sestoupit raději, hodnotím to tím, že Olmik je pro mě sympatičtejší a nebudu zastirat jako Brnák to na slavku mám mnohem blíž do Olmiku.
              Boleslav to dá a pak si vychutnám každej záběr na toho vyžranýho předsedu a jeho křivej výraz ....

              • Re: Slavia - Plzeň 5:0

                Kenny     před 8 lety 15.05.2016 14:45 |  
                0 0

                Nevím, jestli se to dá kategorizovat jako větší fraška a menší fraška. Díky těm tvým vzdálenostem tam a tam to od tebe dává smysl.

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      Travinho     před 8 lety 15.05.2016 08:23 |  
      0 0

      Bohužel. Přiznám se, že mě tahle hnusná fraška znechutila na tolik, že jsem ani neměl příliš radost z devastace Plzně.

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        Barra     před 8 lety 15.05.2016 09:40 |  
        0 0

        Ctyrlistek Starka - Rogoz na jedne strane a Pelta - Hornik na druhé mluvi za vse.

  27. Re: Slavia - Plzeň 5:0

    belmis (přítel SN)     před 8 lety 14.05.2016 23:15 |  
    1 0

    Dnes hráli kluci výborně. Mihalík má z křídla smrtící přihrávky, Barák to je elegance sama. Zmrhalova forma šla také nahoru. Záloha se ke konci sezóny hodně zlepšila.

    Jen nevím, co DU myslel touto větou.

    Tonda Barák je pěkný příklad toho, jak si hráč musí zvyknout na to, že ve Slavii se musí pořád vyhrávat. Jejich myšlení se musí trochu změnit a to chce trochu času.

    Naopak od chvíle, kdy DU Baráka začal stavět, zdál se mi z hráčů téměř nejsebevědomější hned od začátku.

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      Kenny     před 8 lety 15.05.2016 01:21 |  
      0 0

      Vidím to stejně. Tondy na to měl hned, v přípravě byl výbornej. Ale Dušan to asi přehlíd. Holt musel držet JH, když si ho vymodlil.A potom zjistil že můžou hrát oba.Kdyby to neklaplo,tak má Tonda smůlu.

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        Thorklaer (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 08:57 |  
        0 0

        musí se tu fakt i po výhře 5:0 rejpat do trenéra? Co když nic nepřehlídl, jen měly věci nějaký logický vývoj? Je jasně vidět, jak výkony posil s časem rostly, nejen u Baráka.

        • Re: Slavia - Plzeň 5:0

          dejvidovic     před 8 lety 15.05.2016 09:23 |  
          0 0

          Tyhle Uhrinovi reci, ze si musel zvyknout jsou klasickej alibismus. Barak mel hrat o hodne driv, samozrejme to Uhrin neprizna. Podle me DU nema Slavii co dat. Jeho pozapasove rozhovory potvrzuji, ze nevi o systemu hry, kterej by mel tym naucit, vubec nic.

          • Re: Slavia - Plzeň 5:0

            Barra     před 8 lety 15.05.2016 09:36 |  
            0 0

            I Jaro Mihalik priznava, ze prechod z slovenske ligy nebyl snadny a ze si musel zvyknout. A pro Antonina Baraka by to nemelo platit? Je sakra rozdil hrat za Pribram nebo za Slavii, u ktere se od hracu ocekava daleko vice. Je tak snadne vycitat nekomu neschopnost a hrat si na Pulpita kdyz sam (a) jsi jak predpokladam nevidel ani jeden trenink muzstva a (b) neneses sememensi odpovednost.

            • Re: Slavia - Plzeň 5:0

              dejvidovic     před 8 lety 15.05.2016 10:16 |  
              0 0

              Mylis se. Barak hral uz v Pribrami vyborne a stejnou soutez jako nyni. O Mihalikovi nemluvim, Slovensko je kapitola sama pro sebe. Ale neni to jen o Barakovi. Nemame system hry, naucene automatizmi - jak se chovat v ruznych fazich hry a situacich na hristi, prechod do utoku, apod. Pusobi to na me, ze je to vsechno jenom otazka nahody. Potvrzuji to predesle zapasy, kdy jsme se zmohli jen na nakopavane balony, kdy byla rozehravka od stoperu takrka nulova, s cimz souvisi i nulovy pohyb zalozniku, kdyz meli obranci moznost mic pres zalohu rozehrat. Zapas s Plzni nechci hodnotit, protoze o nic neslo...

              • Re: Slavia - Plzeň 5:0

                Barra     před 8 lety 15.05.2016 10:30 |  
                0 0

                Mylim se? Mylim se v tom ze nároky na hrace v Pribrami jsou jiné nez v Slavii, jak jsem psal? Antonin Barak odehral za Pribram 765 minut (celkem ne pres 8 celych zapasu), i kdyz konkurence v Pribrami je take samozrejme trochu jina nez v Slavii. Automatizmy? Vcera bylo na hristi mimo brankare 5 novych hracu z 10, kteri jsou 4 mesice u Slavie. Ctyri z nich dali branky, tri dalsi dali finalni asist. Jasne jsem take psal ze na krasu budeme hrat az pristi sezonu, vysledkove si ale nestezuji. A naznaky krasy a automatizmy jsem ja tedy videl, jestli ty ne tak lituji. A nemluvim jen o zapase s Plzni, kde podle tebe o nic neslo. Zastavil ses nekdy na tim, ze zaloznici Soucek, Mihalik, Barak maji jen 21 let, Zmrhal 22? Nevim co jsi ocekaval, ze kvalitne budeme po te, co tito hraci jsou par tydnu spolu, prehravat hrace, kteri maji zkusenost z evropských poharu a z národního muzstva a vice sezon tvori kostru jejich muzstev?

                • Re: Slavia - Plzeň 5:0

                  Barra     před 8 lety 15.05.2016 10:32 |  
                  0 0

                  .. celkem neco pres...

                • Re: Slavia - Plzeň 5:0

                  JS (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 10:59 |  
                  0 0

                  OMFG uz zase.

                  1) Barak hral v muzstvu hrajici ceskou ligu. Jenom kvuli "jinym narokum" tzn. vyhrat asi o deset zapasu vic, nez v Pribrami, si mel pul roku zvykat? Pak by to byl mentalne velmi slaby hrac; videl jsi vsak nejake rozhovory s Tondou? Myslim si, ze inteligence a povaha jsou jeho silna stranka. Tak prosim neomlouvejme jeho pozdni zacleneni nejakou zvykaci lhutou. Sel z prumerneho muzstva do lehce nadprumerneho. To, ze to neklaplo hned zezacatku je proto, ze ani nedostal prilezitost.

                  2) Proste miluju, jak jakykoliv svuj argument podepres golovymi a nahravacimi statistikami. No a co, ze novi hraci dali goly? Jak to souvisi se zminovanymi automatismy? Jestli sis nevsiml, jakyz takyz koukatelny fotbal po zemi jsme hrali az ted s Plzni, kdy o nic neslo. I v minulych zapasech uz o nic neslo, a ty koukatelne pasaze vydrzely tak 15 minut. Slovacko nam v druhem polocase do golu na 2:1 ani nepujcilo mic. Navic tahle herni uroven se zvedla od te doby, co nastupoval jen jeden utocnik. Cele jaro byl herni projev zmar. A zadne automatismy v nasi hre nebyly. O tom uz jsme psali hodne. Nakopy naslepo, atd. Mimochodem, presne tohle Berkovec prave tohle predvadel s Plzni. Kazdy jeho nakop byl ztraceny mic.

                  3) JEN 22 a 21 let? Hraci v jejich veku byvaji tahouny muzstev, kde je neporovnatelne nasobne vetsi "tlak", nez v nejake Slavii v Ceske lize. Hrac ve 22 letech neni v dnesni dobe zadny talent nebo nadejny hrac, ale fotbalista v nejlepsich letech, na vrcholu fyzickych sil. Talenti jsou kluci 17, 18 leti. To, ze se v Ceske lize nezapracovavaji do kadru mladi, je mi zahadou, ale vsude jinde se tak deje. Svicko nebo Suchy nebo Necid hrali za Slavii od techto let. A kdyz jsme u tech zkusenosti, Zmrhal hraje za acko Slavie uz asi ctyri roky. Tak prosim prestanme uz konecne hledat trapne neobstojne vymluvy o veku.

                  • Re: Slavia - Plzeň 5:0

                    Barra     před 8 lety 15.05.2016 11:41 |  
                    0 0

                    A ja proste miluji tve prispevky. Ano sefe, chces mit svoji pravdu, mej ji. Ja jsem dal svuj názor, ze ty mas odlisny mi absolutne nevadi, naopak - jsem docela rad ze mame jiné videni nejen na fotbal.

                    A jinak ano, jen 21 let. Mluvim o ceske lize, ne o zahranicni kde mladici ve veku 17 let uz hraji stabilne za A-cko, jesli na to mají. Bezny je ale mix hracu v ruznych vekovych kategoriích kde mladici mají vedle sebe zkusene hrace (viz priklade Svece, Necida a Suchyho), tady mluvime hned o 4 hracich, kterym je tech 21 a kteri spolecne tvori zalohu. A ano, mas pravdu ze Jaromir Zmrhal hraje uz 4 sezony v A-cku. Bohuzel je rozdil hrat v muzstvu, které se vetsinou muselo bat o záchranu v lize, a v muzstvu které meri na poháry. Ale jestli mas pocit ze bys to lepe poskladal a vice vytahnul z muzstva, kdo jsem ja abych ti ten pocit blaha bral.

                    Jinak by bylo dobre abys si peclive precetl co kdo presne pise a az pak reagoval, protoze takova diskuse nemá smysl. Nebo ti vazne jen jde o to, za kazdou cenu reagovat?

              • Re: Slavia - Plzeň 5:0

                Thorklaer (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 10:49 |  
                0 0

                Ano, při gólech Mihalíka, Mešanoviče a Hušbauera bylo vidět, že tam nejsou zhola žádné automatismy :-D :-D :-D

                Tohle je definice kritiky za každou cenu.

                • Re: Slavia - Plzeň 5:0

                  JS (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 11:03 |  
                  0 0

                  Ja bych spis rekl, ze konecne hrali po zemi a proto to zaclo fungovat. A take proto, ze dali v ctvrte minute gol, a v predchozich zapasech vyhrali. To se hraje v laufu a najednou to jde. Ale ten automaticky system ve stylu vytvareni trojuhelniku, sklepavani, rozehravka pres urcite hrace atd. musi fungovat za vsech okolnosti, i kdyz se zrovna nevyhrava. A to tam cele jaro nebylo, bohuzel.

                • Re: Slavia - Plzeň 5:0

                  dejvidovic     před 8 lety 15.05.2016 23:36 |  
                  0 0

                  Ja se oklouvam, ze jsem vam utekl z diskuze, ale nesedim na internetu resp. na slav.novinach cely den. Mam sve povinnosti - dnes ridinne = prijemne! Take se omlouvam za tu hrubku ve slove automatiz(s)my. Pep Guardiola napsal, ze jeho ukolem, je dovest hrace kombinaci na posledni tretinu hriste, pak uz je to jen otazka jejich kreativity. To je myslim jasna odpoved na Thorklaer komentar. A prave hra v nasi obranne tretine resp. ve dvou tretinach hriste je absolutne bez ladu a skladu. Jen par postrehu. V drtive vetsine zapasu nam absolutne nefunguje rozehravka na stredni zalozniky od stoperu resp. beku. Tito se uchyluji k bezhlavym nakopum dopredu na utocici hrace. Casto se stava, ze pri techto dlouhych nakopech, navic, stoji vedle sebe vsichni 4 nasi utocici hraci. To je podle meho velka chyba a systemova vec. Dlouhe nakopy pouzivame, at je vepredu Skoda, nebo Mesanovic. Trener pri rozehravce spatne vyuziva strednich zalozniku, kteri spatnym postavenim a pohybem nemohou prebrat od obrancu balon a dal s nim pracovat. Chyba je take v zapojeni stoperu v utocne fazi, kteri nejsou skoro vubec vyuzivani. Nelibi se mi ani role Husbauera, ktery by mel mit sve misto az v utocne fazi, protoze ma velmi kvalitni zakonceni a prihravku z jedne. Tenhle problem Uhrin zjevne odhalil az teprve nedavno. Logicky mi to vyplyva s nasazovanim Baraka, ktery byl pro me uplne nepochpitelne prehlizen, ackoliv patril v Pribrami mezi stezejni hrace pri rozehravce na polovine hriste. Argument, ze jsi musel zvykat na tlak ve Slavii vubec neberu a to kvuli jeho inteligenci a zdravemu sebevedomi, coz je evidentni. To je jen nekolik postrehu. Vic se mi psat nechce, to tukani na tabletu mi moc nebavi. Dle meho nazoru nam nema Uhrin co dat. Nase hra nema vzestupnou tendenci, opakuji, ze zapas s Plzni nehodnotim, protoze to byl poutak. Nemame system, prechod do utoku, zmeny rytmu hry, apod. To je vec trenera.

        • Re: Slavia - Plzeň 5:0

          Barra     před 8 lety 15.05.2016 09:25 |  
          0 0

          +1

          Zlepsil se ne jen Barak, ale take Mihalik, Husbauer, Muris a spol. Jak rika DU, co nacvicovali poslednich 1,5 mesicu na treninku, ted prinasi ovoce. Jinak se vazne nezda byt problem s nasimy nemocnými hraci jen nejaky vymysl trenera, kde upozornuje ze proti MB a Sparte museli hrat i nemocni hraci kteri by jinak vubec nenastoupili. Za mne klobouk dolu za pate místo a 52 bodu. Body byly spravedlive rozdelene na 26 v kazdem kole, s tim ze na podzim se hralo 16 zapasu a na jare jen 14, tedy dokonce o dva zapasy méně. Kde snad kazdy byl spokojeny s výsledkem podzimu, rikam ja ze jsem velmi spokojeny s jarem. Milan Skoda nam chybel x - zapasu, meli jsme smulu, meli jsem zranene, nemocne. Vysledkove jsem spokojeny, na krasu budeme hrat pristi sezonu, ale uz ted muzstvo ukazalo ze se muzeme na co tesit. Jinak mam pocit ze stejne hlasite jak se kdysi nadavalo na Milana Skodu, se zbytecne ted na jare navazelo do Husbauera, Mihalika, Murise a spol. Delat nejake zavery po par tydnech bez toho ze mam vubec (alespon obcas) moznost sledovat hrace na treninku, mi pripada nefer.

        • Re: Slavia - Plzeň 5:0

          Kenny     před 8 lety 15.05.2016 14:54 |  
          0 0

          Viděl jsem všechny přípravný zápasy a dovolím si tvrdit, že Barák byl jeden z nejlepších. Konstruktivní, chtěl míč, přihrával, cpal se do koncovky. Nemyslím, že je to z velké části formou, ale spíš jeho herním pojetím. Oproti tomu JH mi připadal alibistickej, nevěřil si. Uhrin ho prostě držel, protože jeho konkrétně chtěl. Mihalík je něco jiného, přišel de facto ke konci přípravy a skutečně hrál jako na Slovensku, míň fyzicky. Navíc spoluhráči nevěděli co od něj čekat, takže vázla souhra.

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        Steve2924 (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 10:38 |  
        0 0

        Kdybys to četl pořádně, tak Uhrin před měsícem a půl změnil herní systém, protože viděl, že to nefunguje. Chvíli trvalo, než se to přeneslo na hřiště.
        Tak nevim co se do něj navážíš. Ty tam prostě chceš vidět to co tam není.

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      Kara (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 11:13 |  
      0 0

      Barák ale sám několikrát zmínil, že hrát ve Slavii je prostě jiné, než hrát v Příbrami. Navíc začal profitovat reálně až ze změny systému zpátky na 4-5-1, který se zdá být víc funkční. Nedělala bych z toho vědu nebo nějaký přešlap ze strany Uhrina, do vnitřních procesů nevidíme.

  28. Re: Slavia - Plzeň 5:0

    Sokrates55 (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 10:57 |  
    0 0

    Dobrý den přeji Vám všem.
    Jak jsem si slíbil, tak jsem si i splnil. Vím, jak je těžké tvořit nový tým a také, jakou to chce trpělivost a pokoru. Proto jsem nechal všech možných hodnocení a moudrostí, které by stejně nijak nepomohly tomu, jak se tým dává postupně dohromady a jeho herní stránka a kvality jednotlivých hráčů se začínají projevovat na hřišti. A vyplatilo se mi to, protože bych se ještě před měsícem v některých hráčích hodně spletl.
    Trenér Uhrin má pravdu v tom, že si mančaft musí herně sednout a to se začíná teprve teď ukazovat a to si myslím, že to bude ještě chvíli trvat a budetaké záležet, koho přivedeme.
    Hráči jako Frydrych, Bořil, Hušbauer, Mihalík, Souček, Deli, Mešanovič, Zmrhal, Kenia, Železník, Pavlenka, Berkovec, Bílek, tak to bude asi ten základ. Uvidíme jak moc bude chtít ještě Milan Škoda, jak bude chtít Martin Latka. Také bude záležet jak a kým posílíme. Poslední zápasy ukázaly, že cesta bude asi správná, ale ještě bude co zlepšovat a dodělat. Potřebujeme nejméně 22 dobrých plejerů a to je základ další naší slávistické cesty k vyšší kvalitě hry.
    Hodně se diskutuje postup do evropského poháru, který se skýtá při vhře MB v poháru. Ať už je KJ jaký chce, tak Peltovi to nepustí. To co předvedl Jablonec s Příbramí, to je jen ukázka toho, že mistr "Cinklý jaro" je cinklý pořád. A Sparta je ubohá v této komedii rovněž. Spíše si pokládám otázku, jak se budeme s touto možností vypořádávat. Budeme sbírat zkušenosti, i když dostaneme třeba nářez? Neublíží to našim klukům, když v kvalifikaci neuspějeme? A těch otázek je více. Ale to je také i "viz major".
    Ještě k těm dýmovnicím. Vzpomněl jsem si na slova Vladimíra Menšíka a i Jana Kačera o tom, co je prospěšné. A věřte mi i to, že ani jeden z těch tří slávistickch bardů, co se jejich podobizny objevily v kotli, by s takovou kouřovou a smradlavou clonou asi nesouhlasili. Ohleduplnost je jedním s hesel slávistů, a tohle opravdu ohleduplné vůči rodičům s těmi malými špunty, co jedou na Slávii i 100 km (byl jsem tam s oběma vnuky), opravdu nebylo. Nechci a nebudu dělat žádného mravokárce. Oslavit vítězství či branku se dá i jiným způsobem. Přispívám na choreo pravidelně, tak se snad mohu k tomu vyjádřit.
    Teď bude ME a moc držím palce našim, aby to vyšlo. Věřím tomu, že se Milan Škoda dá do kupy a bude v pohodě, moc mu to přeji, protože si to za svou poctivou práci zaslouží.
    Vám všem přátelé přeji pak, abychom se setkali při dalších zápasech a naše slávistická hvězda aby krásně zářila.
    Sokrates55

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      naplavnik     před 8 lety 15.05.2016 11:36 |  
      0 0

      Nerad bych tady toho kluka furt nemistne protěžoval,ale Tonda Baráků vypadl z té kostry týmu doufám jen omylem.Jinak s dymovnici atd souhlasím.

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      donford     před 8 lety 15.05.2016 11:45 |  
      0 0

      Tak především bych chtěl poděkovat TS za nádhernou připomínku Bicana, Pláničky, Puče (a pochopitelně i na ty mladší - kteří se nevešli - Frantu Ves., Lálu, Hildebranta a desítky dalších), jsem starší ročník a tak pyro plně nechápu, ale beru to tentokrát jako projev bezmezné radosti nad výkonem hráčů. Fakt je, že bez ohledu na hru Plzně, možná, se ještě vzpamatovávali z kocoviny, možná, že jim jsou jejich fandové nakonec u zadku, že jsou jen žoldáky, kteří nectí tradice, velice jsem obdivoval výkon naší zálohy. Byl to požitek, pastva pro oči, lék na rozbolavělou duši v zápasech předtím.
      Připisuji to, jednak k úžasné atmosféře, která naše plejery dokázala vybudit, soupeři - mistrovi ligy, dokázat že na něj mám, a jednak (někdo by řekl i druhak) k jisté okamžité bezstarostnosti o osud v taulce. Tedy k uvolněnosti, k chuti a k následné hravosti, hratelnosti, prostě k prapodstatě fotbalu.
      Trochu jsem srovnával přípravné zápasy ve Španělasku a tento, přišly mi zdánlivě podobné, leč ten včerejší již s automatizmy, tedy daleko vyspělejší, fotbalovější. To, co bylo mezitím, hodně přičítám jisté nedospělosti, chcete-li z náhlého poznatku velké zodpovědnosti, kterou ne každý, z mladších a z nově příchozích v tom mezidobí unesl, musel si na ni zvykat a uvědomit si, že hraje za velkého očekávání široké obce velmi oddaných, ale pozorných fandů a že se bije za ten nejkrásnější dres na světě, že prostě není, nebude a nesmí být "jen" plzeňským žoldákem, který odhodí všechny skrupule, když je už rozhodnuto, klidně se změní v podprůměr a 3x prohraje. Takže i z jisté mentální odolnosti, která se vítězným bojem a teprve mnohými půtkami získává. Včerejšek byl toho ukázkou. Fotbalovost už máme.Děkuji.

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        afro     před 8 lety 15.05.2016 13:36 |  
        0 0

        To jste/jsi napsal moc pěkně.

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      no-nick     před 8 lety 15.05.2016 13:34 |  
      0 0

      Souhlas, souhlas a jen souhlas;)

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      tantalos     před 8 lety 15.05.2016 13:44 |  
      0 0

      Milý Sokrate,
      jsem rád, že se opět ozýváte. Jako obvykle se proti Vám nedá nic namítat. Poslední tři zápasy mě moc potěšily, hlavně pak to, jak jsme rozcupovali na kousky Plzeň, i když se obávám, že šlo více méně o přáteláky (Starka měl jistě ten jeden potřebný bod objednaný od Pelty předem.
      Jmenovaných 13 hráčů - plus samozřejmě Tonda Barák - je velmi perspektivních, ale s výjimkou Bořila jsou to vlastně všechno ještě mlaďoši, a tak není divu, že jejich výkony nebyly konsistentní, že občas vyhořeli.
      Proto si myslím, že kostru týmu by měli tvořit starší, zkušení hráči - Latka, Jablonský, Švícko a snad i nějaký dobrý nákup do středu.
      Jinak se skvělým rozborem opět přišel -dropt- na jiném místě

      K pyru
      Nejsem proti pyrotechnice jako takové, ale TS sama by se měla vypořádat s idioty, kteří
      1) ohrožují kohokoli na tribuně i hřišti
      2) narušují průběh hry.
      Díky dýmovnici nějakého bezmozka bylo přerušeno utkání, Plzeň měla čas se poradit a konsolidovat, a tak zastavit náš nápor. Tím ten blb s dýmovnicí Slavii poškodil.

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      Barra     před 8 lety 15.05.2016 17:24 |  
      0 0

      Dobre odpoledne, Sokrate, rad jsem vas zase po delsi dobe cetl! Jak pisete sice jinými slovy, kvapne zabery nejsou vzdy ty nejlepsi. Ja se v kazdem pripade mimoradne tesim na pristi sezonu, dokonce daleko vice nez na nastavajici ME. Bude to sezona kdy se hemegonie Viktorie a Sparty mela nabourat, doufam ze prave nami. Snad nam pomuze spojeni CEFC s FACR - nezadam zadnou vyhodu, jen spravedlivy pristup. Pelta rozumi reci penez, snad si nebude chtit nastvat svého korunniho sponzora.

      Dovolim jen maly apel na Bongora, který se tady nejak vytratil. Kde jsi? Ozvi se -:)

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        Sokrates55 (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 17:51 |  
        0 0

        Dobrý podvečer přeji.
        Já se moc omlouvám, ale na Toníka Baráků jsem úplně zapomněl. Správný postřeh od disputujících.
        Jinak Vás všechny ještě jednou zdravím a díky za pozdravy také.

        Sokrates55

        • Re: Slavia - Plzeň 5:0

          Dobi     před 8 lety 15.05.2016 23:51 |  
          0 0

          I já zdravím vždy věcného a vždy moudrého Sokrata. A k těm dýmovnicím? Co dodat? I jedna smrděla na finále holek na Xaverově. Těch pár psychopatů si neuvědomuje, že škodí především Slavii. Nepíši "své Slavii", protože takového bezmozka nepovažuji za slávistu. Přitom bezpečná pyrotechnika umí být krásná, dodnes vzpomínám na 100.narozeniny Hajduku ve Splitu, kdy vše svítilo, zářilo. Ale takovíto blbové to zkazí i těm rozumným pyrotechnikům! Pak je opravdu asi jediným řešením naprostý zákaz. Já pamatuji asi před 5 roky zápas v Příbrami, kdy na sedačku vedle mne dopadla světlice a sedačka hořela jak nebohý Mistr Jan Hus. Stačilo pár cm a asi bych si minimálně už nezatleskal, neboť, jak známo, jedna ruka netleská...

  29. Re: Slavia - Plzeň 5:0

    Lovver     před 8 lety 15.05.2016 11:09 |  
    0 0

    Všimli jste si, jak Mešanovič výborně spolupracoval se zálohou? Řekl bych, že tohle je jedna z prací DU. Ten fotbal už nebyl o osamoceným útočníkovi, i když byl oficiálně útočník jeden. Muri několikrát krásně sklepl nákop na zálohu a dopředu se pokračovalo ve zhruba 6 lidech. Samozřejmě s tím souvisí výborná Mešanovičova práce při zpracovávání vysokého míče a odstavování soupeře, ale z velké části je to práce taktiky.

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      PetCC     před 8 lety 15.05.2016 12:42 |  
      0 0

      Mešanovič byl včera zásadí hráč pro naše vítězství. Perfektně přebíral dlouhé míče, dokázal je udržet a dobře rozehrát. Podle mě jednoznačně nejlepší hráč zápasu.

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        no-nick     před 8 lety 15.05.2016 13:28 |  
        0 0

        Hlavně velký rozdíl oproti minulým zápasům. V Příbrami neudržel snad jediný míč, včera snad všechny. Kdyby hrál takhle pořád, byl by velmi přínosný.

  30. Re: Slavia - Plzeň 5:0

    Robinator     před 8 lety 15.05.2016 11:17 |  
    0 0

    chtěl jsem se zeptat místních přispěvatelů,kteří tu opakovaně psali v tom smyslu, jak naše liga není tak hrozná a že je sci-fi si myslet, že někdo něco pustí atd..jestli viděli nebo slyšeli o zápase 29 kola. slovacko-olomouc? :)) Olomouc zarizli jako nikdy nikoho,je to naprosto nevídaná věc a ten ozralej rozhodčí byla údajně práce Starky, který tim chtěl jen odvratit pozornost od zápasu Olomouce. A udělal to fakt hodně chytre, jelikož se o tom mluví fakt minimálně. Síla co se tu děje..

    Jinak k fotbalu: již sem psal v minulosti že Mihalik a Barák jsou obrovským příslibem do budoucna a je to tak, ty kluci jsou fakt skvělí, Bořil je také posila, dle mého Linhart a Zeleznik se neprosadí, Mesanovic bude plnit roli žolíka. Husbauer s velkým otaznikem pro mě. Jinak se tesim na posily, já bych osobně přivedl 3-4 hráče,pokud by neodešel Deli a Škoda, osobně ale čekám příchod tak 6-7 hráčů.(případny pohár bude hrat také roli) Jsem zvědavý co v přípravě DU s týmem provede a pokud budeme hrát hezký po zemi jako poslední zápasy, tak jsem se v DU spletl..Myslím ale, že jsme hráli dost uvolnene, takže konec ligy pro mě měřítko až tak není,uvidíme jak to bude začátkem sezony..

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      PetCC     před 8 lety 15.05.2016 12:38 |  
      0 0

      Já zápas Olomouce sledoval souběžně s tím naším. A nepřišlo mi to zase až tak tragický. To předloni nás řezali mnohem víc a skoro každej zápas.
      To je jenom frustrace z toho, jak to dopadlo, to se dá pochopit.

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      zeleznik2     před 8 lety 16.05.2016 16:30 |  
      0 0

      Posily se budou odvíjet od toho, zda budeme či nebudeme hrát předkolo EL. Pokud ano, tak ten seznam bude delší, pokud ne, tak jen doplnění, několika hráči. Také je potřeba v brát potaz odchody. Jinak, co se týče hodnocení posil, zmínil bych především Pavlenku, to je pro mne posila č.1, jinak Mihalík a Barák se chytli v průběhu jara, velmi dobře, Hušby, naznačil, že by taky mohl být posilou, no u Bořila je to o zdraví, Muris v posledních dvou zápasech taky dobrý, u něj to bylo dát gól a pak to půjde. Angažování Linharta dodnes nechápu, no a Železník potvrdil má slova, že když je hvězdou ve Zlíně, nemusí se prosadit u nás, navíc je pořád zraněný.

  31. Závěrečné hodnocení aneb Konec dobrý, všechno dobré

    dropt     před 8 lety 15.05.2016 11:53 |  
    0 0

    Celkové umístění
    5. místo po sezónách utrpení a hrozbě insolvence je vynikající výsledek. Pravdou nicméně je, že po stejném (neočekávaném) umístění po podzimní části a příchodu opravdu zajímavých zimních posil ve mne převládá pocit, že jsme měli na víc.

    Trenér a realizační tým
    Už dříve jsem říkal, že být to na mne, Uhrina do Slavie nepřivedu. Osobně mi není sympatický a má dle mého sklony ke značné neobjektivitě (jako mnoho dalších). I díky tomu jsem od něj nic zvláštního neočekával a mohl mne jen příjemně překvapit.

    To se mu i podařilo a na podzim se z nás stal tým, který sice neměl na to prohánět první čtyřku, ale zároveň dokázal porážet slabší týmy a pohodlně se pohybovat v horních patrech tabulky. Bohužel na jaře na to Uhrin navázat nedokázal.

    Nechci zpochybňovat náš zdravotní stav, přesto se domnívám, že se Uhrin dopustil v průběhu jara mnohých přešlapů. Za pozitivní snad můžeme brát, že sebereflexe mu není zcela cizí a jak sám řekl, před 1,5 měsícem (dle Uhrina, který neví, do kdy má ve Slavii smlouvu) pochopil, že 4-4-2 s těmito hráči zřejmě hrát nepůjde a změnil způsob hry. Zda k tomu přispěla moje rozsáhlá analýza pro Mudrce 1 měsíc zpátky těžko říct :-), ale domnívám se, že poslední tři utkání ukázali, že byla velmi pravdivá.

    Poté, co bych byl raději, kdyby odešel ve mne znovu převládají smíšené pocity. Dušan Uhrin je dle mého nadprůměrný trenér, k elitě mu podle mého ještě dost chybí a budu rád, když mne v příští sezóně vyvede z omylu. Přesto bych zde raději viděl jiné jméno (Kozel, Trpišovský, Vrba, Šilhavý). Zvlášť když všichni zmiňovaní jsou nebo donedávna byli k dispozici či oslovitelní.

    Změny v hráčském kádru - odchody
    Z hráčů, kterým končí smlouvy či hostování (Piták, Štohanzl, Vukadinovič, Černý, Kenia) by mne mrzelo, kdybychom neprodloužili smlouvu pouze s posledním jmenovaným. Nicméně se domnívám, že k tomu nedojde, i proto, že zřejmě nebude vůle a chuť ani ze strany Kenii. Rovněž jsem pro udržet Vukadinoviče. Ne, že by mne kdoví jak oslňoval, ale je už s týmem sžitý a momentálně na trhu nevidím žádné vyjímečné pravé záložníky, o kterých se dá uvažovat.

    Z hráčů, o jejichž odchodech se mluví (Deli, Zmrhal, Škoda) by mi Zmrhal nechyběl. Je to určitě fajn kluk, ale někdy mám pocit, že má to své místo až moc jisté a přes všechny přednosti (fyzický fond, zodpovědnost směrem dozadu, rychlost a tvrdá střela) mne u něj na jeho pozici nejvíce chybí finální přihrávky jaké včera předvedl Mihalík.

    Změny v hráčském kádru - příchody
    Z hráčů na hostování vidím posilu pouze ve Švecovi (pokud s ním budeme počítat na post def. záložníka k Součkovi, kam podle mne vždycky patřil). Bazala s Hrubým bych nadále nechal na hostování. Oba nemají kdoví jaké sebevědomí, takže pokud z nich mají vyrůst opravdu dobří hráči, potřebují to nahradit zkušenostmi a při porovnání dvojic Barák-Hrubý a Mihalík-Bazal vidím značnou kvalitativní převahu u borců ze základní sestavy.

    Počet dalších příchodů bude zřejmě velmi závislý na tom, kolik hráčů skutečně odejde. Nezbytně nutnými posty k posílení jsou dle mého:
    - krajní obránce
    - krajní záložník (klidně dva)
    - ofenzivní střední záložník (jestli odejde Kenia, tak nemáme náhradu za Hušbauera s Barákem)

    Uhrin ještě hovořil o útočníkovi, tam i v případě odchodu Škody zase tak akutní problém nevidím. Mešanovič, Kuchta a Fotr (+ Železník) mi přijdou jako dostateční na jedno místo v sestavě, ačkoli chápu Uhrinův pocit, že v případě odchodu Škody nemáme hrot, na který se "můžeme spolehnout".

    • Re: Závěrečné hodnocení aneb Konec dobrý, všechno dobré

      Travinho     před 8 lety 15.05.2016 12:29 |  
      0 0

      Ad umístění - Myslím si, že třetí místo bylo v silách současného týmu, ale Liberec i Boleslav měli jaro kvalitní a hráčům bych 5. místo nevyčítal. 57 bodů je snad nejvíc co bylo kdy na 4. pozici potřeba.

      Ad trenér - Taky mám proti Uhrinovi výhrady. Hlavně tu, že jsme úplně zahodili zimní přípravu tím, že jsme hráli úplně jiný styl hry, než ten který jsme pak aplikovali v lize.

      Ad odchody - Pochybuju, že bude chtít Levan pod Uhrinem pokračovat. Dále jsem zaslechl, že je ve hře návrat Železníka do Zlína.

      Ad posily - Myslím si, že Bazal i Hrubý by měli dostat šanci v přípravě a uvidí se. Zkusil bych i další borce jež jsou na hostování - Tusjak, Prosek, Koreš (ale asi setrvá ve Zlíně), třeba se některý z nich chytí. Co se týká konkrétních posil, tak věřím ve Šventa + jedno kvalitní křídlo, případně středního záložníka (pokud neudržíme Keniu)

      • Re: Závěrečné hodnocení aneb Konec dobrý, všechno dobré

        PetCC     před 8 lety 15.05.2016 12:35 |  
        0 0

        Proč by se měl Železník vracet? Když už se tým začal dávat dohromaddy, tak byl zraněnej, takže skoro vůbec neměl šanci. A alespoň 3 útočníky potřebujeme.

        • Re: Závěrečné hodnocení aneb Konec dobrý, všechno dobré

          donford     před 8 lety 15.05.2016 13:37 |  
          0 0

          Víte, nerad bych z Uhrína dělal nelítostného Koniáše. Jak p. dropt poznamenal, nechybí mu sebereflexe. Měl ideu, že bude hrát 4-4-2, zjistil, že toto mužstvu nesedí, tak se vrátil ke hře na jednoho útočníka. Jistě, v přípravě mužstvo hrálo jinak a ostrých zápasech taky. Ale všichni si libujeme, jak je mužstvo mladé a opravdu je. Ovšem ta mentální vyzrálost, ta nepřijde ihned. Ta si musí v mužstvu sednout. Tu si musejí vydobýt. Jinak hráli s obavou o splnění cíle - umístění do 4. místa a jinak ke konci, když už vše bylo jasné. Potřebujem na hřišti pár starších hráčů, jakýchsi "řvounů", kteří ty druhé usadí, usměrní, zpovykané uklidní, (prostě takové Latky, Bílky, snad i Berkovce, Mešanoviče). Jen mlaďoši sami to mentálně neutáhnou. Špílmachři, jak se jeví Hušby a teď i začíná Barák, kliďasové, nejsou ti praví vůdci do nepohody - myslím mentálně, probůh nikoliv hráčsky, Zmrhal, Škoda, Mikula, kliďas Deli, ti to nejsou povahově taky. Víte takové ty hráče typu Ordoše, Kováče, co vynadají, seřvou, co k nim ti mladí vzhílžejí s respektem. Ti musejí být prodlouženou rukou trenéra na hřišti. Jinak prosím, nezatracujte Uhrína, dejte mu čas, jistě svému řemeslu rozumí, zná slabosti i přednosti každého. Nevíme, co se děje v kabině, proč toho staví víc a někoho míň, (třeba k naší nelibosti):-) Kolik z nás tady zatracovalo Jarolíma, Petrouše, Radu a kdyby přišel Kozel, Trpišovský, nebylo by to jinačí. Určitě Uhrín u hráčů autoritu má, drží si od nich odstup, a je také jasné, že mnohým se nezdá, protože nereflektuje zrovna jejich přání, jejich úsudky.
          Za sebe jen dodávám, že jsem moc rád, že tu není trenérem (čistě hypoteticky) Šťastný, člověk arogantní, domýšlivý, odsuzující každého soupeře, pohrdavý, zbaběle se vymlouvající, ješitný (i když jistě trenéřině jako takové rozumí), a nevidící zrovna to, co se mu nehodí. Člověk, který by s ryzím sportem, skrze svou povahu, neměl mít nic společného. Takový trenér patří do Sparty, nikdy ne do Slavie. Snad cítíte ten rozdíl. Snad ho i vidíte.

          • Re: Závěrečné hodnocení aneb Konec dobrý, všechno dobré

            plechovka     před 8 lety 15.05.2016 17:25 |  
            0 0

            +1, DUVCD. Myslím, že si moc dobře uvědomuje, které hráče potřebuje a jak má mužstvo teď poskládané. Že tu není lídr, že máme tisíc a jednoho flegmatika a že ti hráči se potřebují srovnat s tlakem, že tady se musí vyhrávat.
            Všichni jsme to viděli proti Slovácku. Kdyby JH nedal gól budeme se bát o výsledek do poslední sekundy. Dali jsme gól a deka šla do pryč a byla tu ta nádherná souhra a ještě hezčí výsledek. Je skvělé, že tato vlna se prodloužila a svezli jsem se na ní i v Příbrami a teď proti Plzni to bylo něco lahodného. Tedy abych to shrnul - tahle "banda flegmatiků" (nemyslím to jako urážku :)) má před sebou ještě hodně mentální práce. A DUVCD to ví a podle toho se budou vybírat i posily. V to doufám a věřím.

        • Re: Závěrečné hodnocení aneb Konec dobrý, všechno dobré

          Travinho     před 8 lety 16.05.2016 08:21 |  
          0 0

          Ve Zlíně se o tom hodně hlasitě spekuluje. Navíc vzhledem k přechodu na hru s jedním hrotem se to jeví poměrně logicky.

    • Re: Závěrečné hodnocení aneb Konec dobrý, všechno dobré

      martyni (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 18:49 |  
      0 0

      Souhlasim vlastne se vsim az na to, ze podle me neni pravda, ze Zmrhal nema finalni prihravky. Vsadil bych se, ze jich ma nejvic z tymu.

      • Re: Závěrečné hodnocení aneb Konec dobrý, všechno dobré

        dropt     před 8 lety 15.05.2016 22:27 |  
        0 0

        Umět přesně nacentrovat a dát přihrávku za obranu vs asistence jsou odlišné věci. Podle Synotliga.cz má Zmrhal 4 asistence stejně jako Škoda a Hušbauer (nevím kolik si jich přinesl ze Sparty). Vzhledem k tomu, že jen v Jihlavě utekl Zmrhal po křídle pětkrát za první poločas, je to docela smutné číslo. Mihalík stihl 3 za méně než polovinu odehraných zápasů.

        • Re: Závěrečné hodnocení aneb Konec dobrý, všechno dobré

          kjandourek (admin)     před 8 lety 16.05.2016 08:42 |  
          0 0

          Ono taky kolikrát záleží na zakončovateli: Například na podzim proti Příbrami doma to Zmrhal asi třikrát namazal Škodovi - dvakrát tak, že šel sám na gólmana a jednou před prázdnou branku... Výsledkem byly dva zákroky gólmana a jedna koncovka do oblak... a to fakt není o kvalitě přihrávajícího...

    • Re: Závěrečné hodnocení aneb Konec dobrý, všechno dobré

      sasky     před 8 lety 15.05.2016 19:10 |  
      0 0

      Bohužel se spoustou věcí nemohu souhlasit. Lepší než páté místo vzhledem k takřka dokonalé jízdě Bolky a Liberce na jaře bylo skoro nemožné. Resp. by jaro muselo mít dokonalý průběh bez zranění, jakýchkoliv chyb apod. Ty nebereš jako argument to, že byly nemoci a zranění nebo že se tým potřeboval sehrát, já naopak ano. Následně píšeš, že Uhrin není elita, ale vzápětí zmíníš čtyři trenéry, z nichž dva se za špičku považovat dají, dva rozhodně ne (Kozel a Trpišovský). Kozel hrál s průměrnou Duklou sice asi nadprůměrný fotbal, ale to ho ještě nekvalifikuje do kategorie elitních trenérů. Trpišovského před dvěma lety nikdo neznal, zadařilo se mu ve 2. lize na Žižkově a nyní 1. sezónu v první lize v Liberci. Pokud zvládne i příští sezónu, kdy se mu i jeho vinou zase rozpadne kádr, pak ano, řeknu, že je to dobrý trenér. Ale teď ne. A propos, když byl v Příbrami Vavruška, spousta lidí ho tu viděla na lavičce Slavie, to samé Habance, proč tu nyní tato jména neznějí? Protože jsou v módě jména jiná.
      S odchody víceméně souhlasím až tedy na Zmrhala. Je to hráč, který zde je adaptovaný, svoje místo v kádru má. Nicméně je pravda, že ze tří zmiňovaných odchodů by mi jeho odchod vadil nejméně.
      Posílení - souhlas až tedy na útočníky. Jít do sezóny (s možnými EP) se čtveřicí Mešanovič, Železník, Fotr, Kuchta, z nichž se zatím jako zdaleka nejlepší ukazuje Mešanovič, pak dlouho nic, pak někde možná Železník a pak dva (s prominutím) kluci, kteří ještě nekopli do velkého balónu, to mi nepřipadá jako ideální situace. Jednoho top útočníka by to přivést chtělo a mladé udat někde na hostovačku do dospělého klubu.

      • Re: Závěrečné hodnocení aneb Konec dobrý, všechno dobré

        Barra     před 8 lety 15.05.2016 21:13 |  
        0 0

        S tim do puntiku souhlasim. Dobra práce, Sasky.

      • Re: Závěrečné hodnocení aneb Konec dobrý, všechno dobré

        dropt     před 8 lety 15.05.2016 23:07 |  
        0 0

        Souhlasím, že Boleslav s Libercem nám to rozhodně neusnadnili a nemoci beru. Přesto se domnívám, že rozdílových 6 ztracených bodů lze najít poměrně snadno a to v remízách s Jihlavou, Olomoucí, Teplicemi a Bohemkou, kdy jsme mohli nastoupit v jiné sestavě a v jiném rozestavění, ale Uhrin se držel nefunkčního modelu.

        Neposuzuji špičkového trenéra jen podle dosažených úspěchů, ale hodnotím nakolik je schopen týmu vtisknout tvář a vytěžit jeho potenciál. Kozel je tak pro mne s těmi hráči, co měl, úspěšnější než mnoho jiných trenérů.

        Vavrušku ani Habance jsem nikdy nechtěl. Na módu moc nedám. Vlastně od dob Jarolíma jsem nechtěl nikoho z příchozích a nikdo mne nepřesvědčil o tom, že jejch angažování mělo smysl. Ty změny byly vždy akorát z bláta do louže.

        Nevěřím tomu, že někde seženeme lepšího útočníka než je Mešanovič a kdy jindy chceme dát šanci dvěma největším talentům z naší líhně za posledních několik let? Oba opakovaně ve všech kategoriích dokázali, že patří k tomu nej ve své kategorii. Naposledy, když jsme byli v podobné situaci, tak jsme upřednostnili hotové hráče a přišli o Dočkala s Váchou (charakter těch dvou dejme nyní stranou).

        • Re: Závěrečné hodnocení aneb Konec dobrý, všechno dobré

          dropt     před 8 lety 15.05.2016 23:10 |  
          0 0

          Nebo Kovaříka.

        • Re: Závěrečné hodnocení aneb Konec dobrý, všechno dobré

          sasky     před 8 lety 16.05.2016 02:00 |  
          0 0

          Nevím, pořád si stojím za tím, že Uhrin neměl v mnoha zápasech příliš na výběr. Ale je pravda, že víceméně sám přiznal, že přešli na jiný systém, takže udělal chybu. Sebereflexi beru. Snad se poučí a bude to OK.
          Já taky netvrdím, že špičkový trenér musí mít jenom špičkové úspěchy, tak bychom se ucházeli pouze o trenéry na vrcholu nebo dokonce za vrcholem kariéry. Respektuji Kozla za jeho práci v Dukle, ale je to opravdu dostatečná kvalifikace? Není potřeba, aby daný trenér svou kvalifikaci zopakoval v různých podmínkách? Já budu jedině rád, když sem Kozel jednou přijde, ale podle mě nyní není vhodná doba. Zmínka o Vavruškovi a Habancovi ani tak nebyla určena tobě, jako spíš spoustě jiných. Je to jako s hráči, týmu se podaří pět zápasů nebo půl roku a všichni v daném trenérovi již vidí trenéra Slavie. Takhle to ale nefunguje.
          Talent Fotra a Kuchty nezpochybňuji. Ale už u desítek hráčů se potvrdilo, že když jsou hvězdami v dorostech a juniorech, nemusejí být platnými členy dospělého týmu (ze Slavie např. Hurka, Prošek, Šimeček, Hrubý, Bazal a hromada dalších). V přípravě bych jim rozhodně šanci dal, o tom žádná, ale do sezóny bych s kvartetem Mešanovič, Železník, Kuchta, Fotr šel celkem nerad, to přiznám. A i pro ty mladé je podle mě lepší, když budou hrát někde pravidelně (byť druhou ligu třeba) než sedět na lávce v Edenu. Jsou právě v tom kritickém věku, kdy se každá minuta na hřišti (navíc s dospělými) vyvažuje zlatem. V případě odchodu Škody bychom měli jednoho top útočníka sehnat a dva z trojice Železník, Kuchta, Fotr poslat na hostování. Pak by nám zbyla trojice Mešanovič, posila, ŽxKxF. Ale zase souhlas, že sehnat top útočníka bude oříšek. Napadá tě někdo? S +- 100 mil. za Škodu ale snad něco vyjde :)

          • Re: Závěrečné hodnocení aneb Konec dobrý, všechno dobré

            Barra     před 8 lety 16.05.2016 09:10 |  
            0 0

            Nemyslim si ze DU udelal chybu. Na podzim (temer) kazdy tady volal po hre s 2 utocnikami, po nakupu Murise a Zeleznika k doplneni k Milanovi panovala spokojenost. V priprave se poslednich 5 zapasu vzdy hralo na 2 utocniky, vyhrali jsme na Dynamo Kyjevem, Jiangsu Suning, Suwon, Lech Poznan s celkovym skore 12-3, stejne jak generalku proti Vysehradu s 5-1.

            Prvni 3 zapasy na jare jsme take hrali na 2 utocniky, vyhrali nad Zbrojovkou a Banikem, smolna remiza v Jihlave. Nasledoval trojlistek zapasu kde jsme masalne marodili s jedinymi prohrami na jare proti MB a Sparte, mezitim jsme vyhrali nad Zlinem. Je logicke ze DU se rozhodnul vratit k overene hre s preplnenou zalohou a na jednoho utocnika, navic musel, protoze po Sparte nam na 3 kola vypadnul Milan Skoda kvuli zraneni, stejne tak nebyl Zeleznik v poradku a zustal s Murisem jen jeden utocnik s zkusenosti z Synotligy, abych nekrivdil Kuchtovi.

            Ukazalo se ze muzstvo nebylo kvuli ruznym absencim dostatecne vybalancovane na hru na 2 utocniky. Rikal ale ze DU udelal chybu (netyka se to tebe, Sasky!) a ze takticky selhal ale nastesti nasel sebereflexi jsou celkem silne slova.

  32. Re: Slavia - Plzeň 5:0

    Kara (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 14:49 |  
    0 0

    Myslím, že v minulém nebo předminulém ročníku jsem dělala statistiku, jak si Slavia vedla v zápasech s týmy špičky, středu a konce tabulky.

    Slavia má se soupeři na:
    1.-6. místě 3 výhry - 2 remízy- 5 proher (tedy celkem 11 bodů)
    7.-11. místě je to 4-6-0 (tedy celkem 18 bodů);
    12.-16. místě 7-2-1 (tedy celkem 23 bodů)

    Pro zajímavost jsem udělala i podobnou statistiku pro Liberec a Mladou Boleslav, které jsou pro tuto sezónu dobrým referenčním bodem, jelikož jsme s nimi nějakou dobu drželi krok.
    Liberec
    1.- 6. místo 4-2-4 (14 bodů);
    7. - 11. místo 5-4-1 (19 bodů);
    12.-16. místo 8-1-1 (25 bodů)

    Mladá Boleslav
    1.-6. místo 3-3-4 (12 bodů);
    7.-11. místo 5-4-1 (19 bodů);
    12.-16. místo 8-2-0 (26 bodů)

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      Kara (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 14:50 |  
      0 0

      V tom úvodu měla být ještě věta o tom, že tohle jsou čísla pro tuto sezónu :)

      • Re: Slavia - Plzeň 5:0

        Barra     před 8 lety 15.05.2016 17:45 |  
        0 0

        Diky Karo za tento prehled. Jak jde videt, takovy velky rozdil mezi nami a MB ani neni. Snad jen spociva v poctech penalt, piskanych v prospech MB a take promenenych - 8/8, u nas 3/1. Jinak, svetu div se, Plzen mela tech penalt hned 11 a Jablonec take slusnych 9, tedy kopali temer co 3 zapasy jednu penaltu. O tom si jen muzeme nechat zdat s nasi 1 penaltou co 10 zapasu. Svet je nekdy tak nespravedlivy...

        • Re: Slavia - Plzeň 5:0

          Kara (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 18:18 |  
          0 0

          Jsem si říkala, jestli z toho nevyjde nějaký dimanetrální rozdíl v některé z těch kategorií, ale jak je vidět, oproti LBC a MB jsme ztratili všude. LBC byl o něco málo efektivnější v soubojích o vrchol tabulky, MB zase víc kosila týmy z konce, ale jak píšeš, ty rozdíly nejsou zase tak velké.

    • Re: Slavia - Plzeň 5:0

      quelhar (admin)     před 8 lety 15.05.2016 18:58 |  
      0 0

      Ten rozdíl mezi námi a MLB a LIB je z velké části v těch vzájemných zápasech. S Libercem jsme hráli dvakrát na podzim, z toho první zápas v době, kdy se nám o nějakém čínském majiteli ani nesnilo. S Boleslaví jsme sice hráli už po nástupu Šimáněho a CEFC, s Boleslaví doma 8 dní po jejich příchodu... K tomu zápas v Brně, o kterém už Dušan Uhrin mluvil několikrát. Myslím si, že kdyby se změna majitele udála o měsíc dřív, ty poháry jsme možná uhráli už letos. Ale třeba by to na podzim nevyšlo zase v jiných zápasech. V každém případě tuhle sezónu nelze plnohodnotně brát jako pokus o poháry. Pět kol se odehrálo v situaci, kdy nikdo nevěděl, co s klubem vlastně bude a reálně hrozila insolvence.

  33. Jiný soudek vína :)

    knl66 (přítel SN)     před 8 lety 15.05.2016 22:59 |  
    0 0

    Pokud si chcete udělat videozáznam zápasu, ať už ze stránek iSportu nebo z webu České televize, jaký program používáte? Aby se uložil ve formátu, který je přehratelný kdekoliv a na jakémkoliv zařízení? Tzn. mp4, avi, mkv...atd. Díky!
    Když si uložím zápas z ČT na flashku (mám TV Samsung), uloží se to ve formátu, který se mi přehraje jen na té samé TV, ale nepřehraje se mi ani na kompu, ani na jiné TV. :/

    • Re: Jiný soudek vína :)

      japhy     před 8 lety 16.05.2016 08:57 |  
      0 0

      Stream se docela blbě ukládá.
      Buď si kup ještě nějakou Noname TV, ty většinou na ochrany kašlou a nemají svůj systém souborů anebo TV kartu do PC.

    • Re: Jiný soudek vína :)

      tomcz     před 8 lety 17.05.2016 09:24 |  
      0 0

      Z ivysílání jde stahovat pomocí freerapiddownloaderu, jen do něj pak zkopíruješ odkaz a už to letí rychle v HD nebo fullHD, to bych už kecal