Aktuality z médií

Slavia se zajímá o kapitána FC Botosani

Podle článku na webu czech4sport.cz se Slavia zajímá o kapitána rumunského týmu FC Botosani, kamerunského stopera Michaela Ngadeu-Ngadjuiho.

Autor českého článku se odkazuje na článek na rumunském sportovním serveru. Michael Ngadeu-Ngadjui (ročník narození 1990) je střední obránce z Kamerunu, který v letošní sezóně v Botosani odehrál 23 zápasů a vstřelil čtyři branky. Botosani čekají ještě dva mistrovské zápasy, ve čtvrtek na hřišti CSMS Iasi a v neděli pak doma proti CFR Kluž. Přestože jde o zápasy ve skupině o udržení, díky finančním problémům několika rumunských klubů si Botosani může dokonce zajistit postup do předkola Evropské ligy, pokud tuto skupinu vyhraje. Zatím se nachází na třetím místě s dvoubodovou ztrátou na vedoucí tým Universitatea Craiova.

"Ngadeu je velice velice dobrý hráč s výbornou kopací technikou, silný ve vzdušných soubojích. Vstřelil několik důležitých branek po standardkách, udělal na mne výborný dojem," říká o něm Emanuel Rosu, jeden z předních rumunských novinářů. Ten také dnes na Twitter napsal, že hráč je se Slavií již dohodnutý a přestupová částka by měla činit 500 tisíc Euro. Těžko však očekávat, že se přestup realizuje tento týden, tedy ještě před koncem rumunské ligy.

Ngadeu začínal v Evropě ve dvaceti letech v Německu, konkrétně v klubu Kirchhörder SC v nižší soutěži, přes B tým druholigového Sandhausenu se dostal do Norimberku, kde rovněž nastupoval za B tým. Po dvou letech v létě 2014 odešel jako volný hráč do svého současného klubu v Rumunsku, se kterým v první sezóně obsadil osmé místo v tabulce a letos to tedy vypadá na podobné umístění.

Komentáře (431)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé