Hráči Slavie

Třetí letní posilou Dušan Švento

Celodenní dobrodružství se Slavií vyústilo nakonec v tak trochu očekávané rozuzlení. Posilou, pro kterou vyjela delegace Slavie do slovenského Sence, je Dušan Švento, který ve Slavii podepsal dvouletou smlouvu.

Jak jsme již uvedli dříve, Švento není překvapivou posilou, přesto potvrzení jeho příchodu jistě udělá fanouškům radost. Jeho jméno se v souvislosti se Slavií skloňovalo již v zimě, kdy se Jaroslav Tvrdík vyjádřil, že jde o jeho vysněnou posilu. Tehdy také padlo, že když se jej nepovede přivést v zimě, je velmi pravděpodobné, že se to povede v létě, kdy mu skončí smlouva. Tak se tedy také stalo.

Dušan Švento (ročník 1985) je odchovancem Ružomberku, odkud přišel v létě 2005 do Slavie. Prakticky okamžitě si svými výkony na levé straně zálohy získal fanoušky a stal se jedním z nejoblíbenějších hráčů. Se Slavií získal v letech 2008 a 2009 dva tituly, u největšího mezinárodního úspěchu však pro zranění chyběl. Když totiž v létě 2007 odjel na testy do Derby County, způsobil si zranění kolenních vazů, které jej vyřadilo prakticky na celý rok ze hry, na hřiště se vrátil až na posledních šest ligových zápasů sezóny 07/08. V sezóně 08/09 už ale odehrál téměř vše a svými výkony si řekl o zahraniční angažmá. Přestoupil do týmu rakouského mistra Red Bull Salzburg, kde strávil dalších pět let své kariéry a získal další tři tituly. Další dvě sezóny pak strávil v bundesligovém Kolíně, tam však především v posledním roce příliš nenastupoval.

Nyní mu vyprší v Kolíně smlouva a vrací se jako volný hráč po sedmi letech do Slavie. Trenér Uhrin se na tiskové konferenci vyjádřil, že pokud Švento do Slavie přijde, počítá s jeho využitím na celé levé straně hřiště, jak v obraně tak v záloze.

"Vždycky jsem říkal, že bych se do Slavie rád jednou vrátil, a že je to jediný klub v Česku, kde bych chtěl hrát. Ta doba právě nastala. Mám na působení v klubu nejkrásnější vzpomínky z celé kariéry a věřím, že společně navážeme na tehdejší úspěchy," uvedl Švento pro oficiální web.

Komentáře (262)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé