Hráči Slavie

Nizozemský útočník Mick van Buren slávistou

Podle článku na fotbal.idnes.cz by Slavii měl v nejbližších dnech posílit třiadvacetiletý nizozemský útočník Mick Van Buren z dánského Esbjergu. Aktualizováno: Mick van Buren podepsal ve Slavii tříletou smlouvu.

V Esbjergu působil Van Buren poslední tři ročníky, během kterých nastřílel celkem 18 gólů, v uplynulé sezóně se trefil  šestkrát ve 25 ligových zápasech a dva góly přidal ještě v dánském poháru, byl nejlepším střelcem týmu. Vzhledem k účasti Esbjergu v Evropské lize v sezóně 2013/2014 má zkušenosti i ze zápasů Evropské ligy, kdy tým postoupil ze skupiny a vypadl v dalším kole. Van Buren celkem v EL odehrál 12 zápasů a vstřelil 4 góly. Podle všeho mu nyní v létě končila smlouva a přichází jako volný hráč.

Většinu své mládežnické kariéry byl věrný rotterdamskému Excelsioru, za který v poslední sezóně před odchodem do Dánska nastřílel v nizozemské lize 13 branek v 28 zápasech, což jsou pro dvacetiletého hráče zajímavá čísla. Vzhledem k tomu, že Excelsior spolupracuje s Feyenoordem, byl na hostování i v tomto klubu. Hráč měří 1,84 m a váží 73 kg.

Podle zdroje v článku hráč již absolvoval zdravotní testy a zítra by měl podepsat ve Slavii smlouvu. Není bez zajímavosti, že jeho agentem je Jiří Müller.

Aktualizováno: v úterý 14. června Slavia potvrdila, že Mick van Buren podepsal ve Slavii tříletou smlouvu.

"Jsem velmi šťastný a těším se, že zde budu hrát a že s týmem něčeho dosáhneme. Byl jsem stále v kontaktu s Esbjergem, také se mnou chtěli podepsat smlouvu, ale když jsem slyšel o zájmu Slavie, bylo pro mě velmi zajímavé změnit soutěž i klub. Je to tu velký klub a slyšel jsem, že má úžasné fanoušky," zdůvodnil Mick van Buren pro oficiální web, proč zvolil právě Slavii. "Chci tvrdě pracovat pro tým, dosáhnout v téhle sezoně ligového vrcholu, abychom se probojovali do Evropské ligy nebo Ligy mistrů. To je cíl jak můj, tak celého týmu. Uvidíme, jak to půjde. Já už jsem si základní skupinu Evropské ligy zahrál a je to úžasné, musíme letos udělat maximum, abychom jí dosáhli," doplnil hráč pro klubový web.

Komentáře (253)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé