Přípravná utkání

Slavia - Rostov 3:3

Poslední přípravné utkání na soustředění v Rakousku odehrála Slavia proti Rostovu. S ruským vicemistrem nakonec remizovala 3:3, ačkoliv po poločase vedla už 3:1.

 

Slavia oproti předchozím zápasům na soustředění skórovala jako první. Po pěkném přiťuknutí patičkou od Mešanoviče se do vápna prodral Mingazov, který byl faulován, a tak následoval pokutový kop ve prospěch Slavie. Ten jistě proměnil Mešanovič. Vedení sešívaných ale netrvalo ani 10 minut, protože v 17. minutě Rostov vyrovnal. Po standardní situaci propadl míč na krajní stranu, odkud hráč soupeře našel přesným centrem do vápna osamoceného Erochina, který se hlavou nemýlil. Slavia si mohla vzít vedení zpět o pár chvil později, ale po zmatcích ve vápně po rohovém kopu pálil Ngadeu Ngadjui jen těsně vedle. Na druhou branku si tak hráči z Prahy museli počkat do závěru poločasu. Velice dobrou střelu i dorážku ještě brankář Rusů vychytal, nicméně z následného rohu přesně udeřil Tomáš Souček! A to ještě nebylo v první půli všechno. Ve 44. minutě se po akci Mešanoviče dostal trochu šťastně ve vápně k míči Hušbauer a tváří v tvář gólmanovi se zachoval mazácky a po kličce skóroval do prázdné branky!

Do druhé půle vyslal trenér Uhrin dva nové hráče - Kenia nahradil Mihalíka a Pavlenka Berkovce. Po deseti minutách hry soupeř snížil, když Deli nešikovně fauloval ve vápně a nařízenou penaltu spolehlivě proměnil Doumbia. Slavia vypracovaný náskok do konce neudržela. Souček při rozehrávce ztratil míč a následný útok do otevřené obrany už naši hráči nezvládli zastavit. Sešívaní byli v závěru o něco aktivnějším celkem, do šance se už ale nedostali, takže zápas skončil remízou 3:3.

Úterý 28. 06. 2016 15:00

Přípravné zápasy, 2016/2017
3 - 3
3 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

8. Mešanovič (pen.)
40. Souček
44. Hušbauer

FK Rostov
FK Rostov

17. Erochin
55. Bucharov (pen.)
77. Bayramyan

Sestava SK Slavia Praha:
Berkovec (46. Pavlenka) – Holík (76. Mikula), Ngadeu, Deli (69. Frydrych), Bořil – Souček – Mingazov (68. Voltr), Hušbauer (68. Barák), Ščuk, Mihalík (46. Kenia) – Mešanovič (82. van Buren)

Komentáře (315)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé