Evropská liga

Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

Dnešní výhra Levadie Tallinn nad HB Tórshavn 2:0 rozhodla o tom, že po remíze 1:1 v prvním zápase v Tallinnu se soupeřem Slavie příští čtvrtek stává právě estonský tým.

Levadia Tallinn je estonský tým, který byl založen teprve v roce 1998 a v sezóně 2015 (estonská liga se hraje systémem jaro - podzim) skončil na druhém místě za městským rivalem Florou Tallinn. Nyní má tedy klub již za sebou polovinu sezóny 2016 a po sedmnácti zápasech estonskou ligu vede s bilancí 12-4-1 a skóre 30:9.

Sestava Levadie Tallinn z dnešního zápasu: Lepmets - Podholjuzin, Morozov, Tabi Manga, Gando - Luts, Kaljumäe, Antonov, Kobzar (75. Raudsepp) - Anton Miranchuk - Hunt

Branky: 71. Kobzar, 90. Anton Miranchuk

Své domácí zápasy hraje v černých dresech s černými kraťasy a bílými štulpnami, venku pak nastupuje v inverzní bílo-černé kombinaci. Své zápasy hraje na stadionu Kadriorg s kapacitou 5 tisíc diváků, o který se dělí s týmem Nömme Kalju. Kádr je tvořen převážně domácími hráči, nalezneme v něm však též tři ruské hráče a dva hráče z Kamerunu. Trenérem je od roku 2015 Estonec Sergei Ratnikov. Kapitánem je útočník Rimo Hunt, který nakoukl také do estonské reprezentace, kde v sedmi zápasech vstřelil jednu branku. Mezi další významné hráče patří střední záložník Ilja Antonov (28 reprezentačních startů, 1 gól) nebo stoper Igor Morozov (29 reprezentačních startů).

Přes svou nedlouhou historii jde o velice úspěšný klub, estonskou ligu vyhrál celkem devětkrát, naposledy v sezóně 2014. je také osminásobným vítězem domácího poháru a šestkrát vyhrál domácí superpohár.

Webové stránky klubu jsou http://fclevadia.ee/. V létě 2014 se Levadia utkala se Spartou v druhém předkole Ligy mistrů, Sparta doma vyhrála vysoko 7:0, v odvetě pak remizovala 1:1.

Na hlavní stránce najdete všechny dosavadní možnosti, jak organizovaně cestovat na zápas do Tallinnu, který se hraje 14. července. Čekáme na informace z klubu ohledně možnosti letět na dva dny na utkání speciálem s hráči. Kromě toho můžete cestovat i individuálně.

2. předkolo - Čtvrtek 14. 07. 2016 18:00

Evropská liga, 2016/2017
3 - 1
1 - 0
FC Levadia Tallinn
FC Levadia Tallinn

35. Hunt
67. Gando
90. Antonov

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

63. Muris Mešanovič

Komentáře (31)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

    Ladislav (přítel SN)     před 8 lety 07.07.2016 21:10 |  
    0 0

    Domácí to nakonec neubetonovali, ale zajímavej zápas i když řadě lidí na SN by se nelíbil. A ty Estonce vyřadíme.

    • Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

      steev (přítel SN)     před 8 lety 07.07.2016 21:29 |  
      0 0

      Zdravim Lado,doufam ze budes mit pravdu stejne jako s postupem Levadie. Ja jsem kazdopadne spokojenej a ocekavam postup. Jinak letenky docela podrazily za ten tyden :)

      • Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

        Ladislav (přítel SN)     před 8 lety 07.07.2016 21:36 |  
        0 0

        Ahoj steeve, takže je vlastně škoda, že jsi do toho nešel a nezariskoval. V Tallinnu musíme tam hrát zajištěnou obranu a na brejky a ono to půjde.

        • Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

          steev (přítel SN)     před 8 lety 07.07.2016 22:11 |  
          0 0

          Tak ted to tak vypada ale v puli jsem si rikal,ze je dobre kdyz jsem do toho nesel. Nastesti kamarad sehnal docela levny letenky a i ubytovani. Takze koupeno zaplaceno a jedem. Ted uz jen vyhra :)

          • Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

            Ladislav (přítel SN)     před 8 lety 07.07.2016 22:24 |  
            0 0

            Tak super, už jsem si říkal, že kdybych nesýčkoval, tak jsi měl levný letenky. Jasně, vyhra by byla nejlepší, ale ono bude záležet na průběhu zápasu, ono i 1-1 nebo 2-2 není venku k zahození.

            • Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

              steev (přítel SN)     před 8 lety 07.07.2016 22:50 |  
              0 0

              No mel si pravdu,nebylo to tak jednoznacny jak si nekteri (vcetne me) mysleli... Uvidime jak se nam bude darit.

              • Re: Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

                Guly (přítel SN)     před 8 lety 08.07.2016 09:02 |  
                0 0

                Za kolik jsi sehnal letenky? :)

                • Re: Re: Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

                  steev (přítel SN)     před 8 lety 08.07.2016 12:01 |  
                  0 0

                  Za 6400,- S prestupem v Rize. Nevite nekdo jak to bude se vstupenkama?

  2. Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

    JS (přítel SN)     před 8 lety 07.07.2016 21:20 |  
    0 1

    Po dnešním přípravňáku se trochu bojím, aby tam Dušan nepostavil stejnou sestavu, jako ve Splitu. Opravte mne jestli se mýlím, ale my tam budeme potřebovat vstřelit co nejvíc gólů. Můžeme klidně prohrát o gól, ale radši 4:3 než 0:0. Všichni si pamatujeme Tiraspol. Otázka je, zda se sestavou z prvního poločasu ve Splitu tam dokážeme nějak skvěle útočit. Přes střed to nepůjde, a přes Zmrhala zleva také ne.

    Strašně rád bych to viděl takto:
    Pavlenka (ale hrát nebude, kdovíproč chytá Berkovec celou přípravu)
    Holík, Deli, Ngadeu, Bořil
    Šćuk, Barák
    Mingazov, Kenia, Mihalík
    Mešanović

    Ale myslím si, že reálně tam bude zase Zmrhal a Hušbauer určitě. To jsou Dušanovi koně.

    • Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

      mirecek1111     před 8 lety 07.07.2016 22:23 |  
      0 0

      Já bych nerad začal naše působení v EL po takové době nějakým velkým podceňováním ale ti Estonci fakt nebudou jako Tiraspol. Těm nasází pár banánů i kritizovaný Hušbauer se Zmrhalem. Horší už to spíš bude potom v Brně a dalším kole EL. Ten útočník by fakt asi přijít měl. A určitě pomůže i Dušan. Osobně bych ho postavil před Bořila místo Zmrhala.

      Pavlenka - Holík, Ngadeu, Deli, Bořil - Ščuk - Mihalík, Hušbauer, Barák, Švento - Škoda (posila).

      Hušbauer hrát bude, je to hold Uhrinův kůň.

      • Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

        golfer     před 8 lety 07.07.2016 22:45 |  
        0 0

        Tak snad Levadia naostro nebude silnější soupeř než Hajduk po kamaradsku. Věřím, ale nejsem si 100% jistý, jestli nás má víra (a náše potentní ofenziva proti silnějším soupeřům ) po dnešním přáteláčku dostane do EL. :D :C

    • Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

      Thane (přítel SN)     před 8 lety 07.07.2016 23:01 |  
      0 0

      Ja se priznam ze mi sestava se Souckem a Scukem (radsi bych to videl jinak) dava smysl..prece jen tohle predkolo bysme meli projit v poklusu ale pak uz prijdou tezci souperi a dava mi proto smysl aby se co nejvic sehrali na tyto zapasy. I vyber soupere pro generalku tomu byl uzpusobeny. Zacinam mit trochu obavu ze stoperske dvojice Deli Ngadeu..jsem zvedavej jestli nenastoupi Bilek.

      Zapas jsem nevidel celej ale videl jsem vetsinu prvniho polocasu a nelibilo se mi jak jsme byli pasivne zatazeny..Az me sokovalo kdyz si stopera(?) soupere nikdo nenabehl a on pak v pohode presel pres prvniho i druheho hrace a az treti to nejak zachranil (i diky jeho zpomaleni)..Spatni podle me oba krajni obranci.

      Jinak mi zapas ukazal jednu vec a to tu ze potrebujeme utocnika. Mesanovic neni Skoda to je jasne ale stejne je hrozne o kolik je horsi (MIlan je proste dobrej). Zabit brejk dva na jednoho tim ze nejsem schopnej utect je proste priserny..zazdit ty sance nic moc. Dale je absolutne neschopnej (dosud) se durazem prosadit na blizsi tyci tak jak vynikal prave Skoda (kdyz je obsazenej). Tohle srovnani je pro nej bohuzel katastrofalni. NErikam ze je vylozene spatnej a uprimne verim ze da za sezonu pres deset golu ale zejmena v evrope si myslim ze tyhle jeho nevyhody hodne pocitime...

      Dale bych uprimne receno poslal na hriste misto Husbauera Baraka. Nejsem zastancem tvrzeni ze pomali hraci v dnesnim fotbale nemaj misto ale Barak mi prijde prinosnejsi. Nesmej byt v tymu ale dva. Resil se Pirlo..Ale i takovej pomalej a tlustej Horvath si svoje misto nasel a byl platnej i v lize mistru..to jen jako priklad protoze je to uplne jinej hrac nez Husbauer.

      Na zaver musim rict ze i presto ze se mi ten zapas moc nelibil tak se nesmirne tesim na predkolo a ligu!!

      PS: Nemluvilo se o tom ze si budeme moct vybrat design permice? Nebo se to tyka jenom ty karty sponzora?

    • Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

      Alanor (admin)     před 8 lety 07.07.2016 23:10 |  
      0 0

      Přes Estonce postoupíme. Jinak je samozřejmě lepší výsledek 0:0 než 3:4. V čem by měla být prohra lepší, to nedává vůbec logiku. I když jsem se setkal i s tím, že si někdo myslel, že se góly venku násobí dvěma. :)

      • Re: Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

        Guly (přítel SN)     před 8 lety 08.07.2016 09:08 |  
        0 0

        Souhlas, pomalej bejt může, ale musí vynikat v něčem jiném. A to je přehled, rozehrávka, tvorba hry, lídrovství a celá hra na tom hráči by měla stát (tak jako na Horvatháovi) a to se opravdu o Hušbauerovi říct nedá.

      • Re: Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

        JS (přítel SN)     před 8 lety 08.07.2016 12:03 |  
        0 1

        No dobře, to byla těžká nadsázka. Ale remíza je příjemnější gólová. :)

  3. Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

    Chlupp (přítel SN)     před 8 lety 07.07.2016 23:53 |  
    2 0

    Já bych dal Mešanovičovi za to divadlo, kdy obešel gólmana a mohl dát gól do prázdné a on místo toho teatrálně upadne takovou sodu a pokutu, že by hrál půl roku zadarmo a ještě by si dával po tréninku kolečka kolem Vršovic...

    A jestli má Uhrin nějaké své koně, kteří budou hrát na úkor lepších hráčů, měl by se přidat k Mešanovičovi...hrát musí ti nejlepší a všechny osobní přátelské vazby ať si nechá do kina nebo hospody...

    • Re: Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

      Astrocytoma (přítel SN)     před 8 lety 08.07.2016 12:04 |  
      0 0

      no ten pad Mesanovice se mi take nelibil, to by si kluci meli odvyknout. Porad cekam kdy ten MEsanovic vybuchne s goly, ale porad je to takove jalove

      • Re: Re: Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

        Hesmir (přítel SN)     před 8 lety 08.07.2016 20:45 |  
        0 0

        Mně přijde 13 branek za sezonu ve které změnil dres jako dobrý počin. Že nebyla golová příprava mne netrápí. Pořád lepší jak van Buren, který na tu bránu pro změnu ani nevypálil...

  4. Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

    Maxb (přítel SN)     před 8 lety 08.07.2016 10:42 |  
    0 0

    Už se na to těším jak malej :)

  5. Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

    Jachym     před 8 lety 08.07.2016 11:51 |  
    3 0

    Nepostoupit přes takového soupeře by bylo ostudou pro celý český fotbal. TEČKA

    • Re: Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

      Kmotr (přítel SN)     před 8 lety 08.07.2016 12:07 |  
      0 0

      Asi tak..

  6. Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

    quelhar (admin)     před 8 lety 08.07.2016 12:46 |  
    1 0

    Tak první komentář na novém webu :o)

    Zatímco odveta je už na webu UEFY potvrzená na 21. července 19:00 do Edenu, první zápas svůj výkop ještě nemá. Naopak je už ale znám výkop zápasu Kalju - Haifa, konkrétně 14. července od 18:00 právě na stadionu Kadriorg. Takže v nejlepším případě budeme hrát ve čtvrtek na jiném stadionu, v tom nejhorším nebudeme hrát ve čtvrtek ale nějaký jiný den.

    • Re: Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

      CarlBruno     před 8 lety 08.07.2016 22:16 |  
      0 0

      Tak už to tam je, Kalju nakonec zacne venku, uf.

  7. Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

    Tomas943 (přítel SN)     před 8 lety 08.07.2016 13:27 |  
    1 0

    Tak sem se byl osobně podívat na naší generálku ve Splitu. Ze zápasu mám celkem smíšené pocitu. Celkem laxní přístup našich hráčů, neproměňování šancí... takhle se o sestavu nebojuje. Každopádně se přikláním k názoru, že Barák/Kenia jsou v záloze o parník lepší než Hušbauer, rumuni věděli proč se ho pouštěli. Opravdu nechápu proč ho Uhrin furt stavu na úkor lepších hráčů :-( A Z mráz byl také tragický, náběhy super ale ty centry, to byl vážně děs běs. Každopádně prémii již mám a moc se těším na 21.7. :-)

    • Re: Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

      Tomas943 (přítel SN)     před 8 lety 08.07.2016 13:28 |  
      0 0

      Sony za překlepy, tablet si dělá co chce :-(

  8. Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

        před 8 lety 08.07.2016 16:40 |  
    0 0

    Odbor přátel otevírá kancelář i o víkendu. Není důvod se nepřihlásit na výjezd do Tallinnu!

    • Re: Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

      Guly (přítel SN)     před 8 lety 08.07.2016 17:50 |  
      1 0

      Do vypravení busu TS chybí 4 lidi...

      • Re: Re: Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

            před 8 lety 08.07.2016 18:30 |  
        0 0

        Skvělá zpráva

  9. Sestavy

    honzah (přítel SN)     před 8 lety 08.07.2016 18:20 |  
    0 0

    Jak bych to navrhoval

    A-sestava: Pavlenka - Holík, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček - Mihalík, Barák, Ščuk, Švento - Mešanovič

    B-sestava: Berkovec - Mikula, Bílek, Frydrych, Jablonský - Hušbauer - Voltr, Kenija, Zmrhal, Mingazov - Van Buren

    Sestava pro dvojzápas s Tallinnem: Pavlenka - Holík, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček - Mingazov, Barák, Ščuk, Mihalík - Mešanovič

  10. Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

    Systém (host)     před 8 lety 09.07.2016 13:02 |  
    0 0

    Toto vlákno bylo přesunuto do článku Článek pro diskuzi off-topic

  11. Re: Ve 2. předkole EL s Levadií Tallinn

    koocze     před 8 lety 10.07.2016 11:54 |  
    0 0

    Netušíte někdo, kdy se začnou prodávat lístky na 21.? Díky