B-Tým

Juniorka podlehla v generálce Litoměřicku

Juniorka v generálce na juniorskou ligu podlehla nováčkovi ČFL Litoměřicku 0:4. Do zápasu nastoupil i turecký záložník Muhammet Tektaş Z Fenerbahçe Istanbul, který bude v juniorce nadcházející sezónu působit.

Od prvních minut hráli hosté z Litoměřic velice aktivně, hned po dvou minutách prosvištěl podél Lisy a brankové čáry míč od rohového praporku, ale před bránou nebyl nikdo, kdo by ho dorazil. Podobná situace se opakovala i o pár minut později, opět chyběla dorážka. Litoměřičtí se před bránu Slavie dostávali častěji než slávisté na druhé straně. Ve 30. minutě paradoxně největší šanci Slavie zařídil obránce Litoměřic, který z malého vápna při obranném zákroku odhlavičkoval balón těsně nad bránu. Hosté měli míč více v držení, byli důraznější, ale hra byla plná nepřesností na obou stranách. Pět minut před přestávkou z rohu vápna vystřelil jeden z litoměřických hráčů a jeho táhlá střela zapadla do horního levého růžku - 0:1.

O přestávce došlo ke čtyřem střídáním, Gilian se z pozice pravého obránce vysunul až do útoku. Neuplynuly ani dvě minuty druhé půle a Hrubeš lovil balón z brány po hlavičce protihráče, který si naskočil na nacentrovaný balón z rohu hřiště - 0:2. Hosté byli ve druhé půli lepším týmem, Slavia se v podstatě nedostávala do žadných šancí, snad jedinou představovala parádní Pelikánova dělovka pár decimetrů nad břevno. Hosté udeřili potřetí v 65. minutě, z rohu vápna hráč nechytatelně střílel na vzdálenější tyč, od které se balón odrazil do brány - 0:3. V 80. minutě pak z náhodné střely z 25 metrů zazvonilo břevno Hrubešovy brány! Pět minut před koncem rozhodčí Lerch odpískal penaltu za Broukalovu ruku, Litoměřice ji proměnily a zvýšily na 0:4. V samotném závěru mohl korigovat výsledek Písačka, ale jeho střelecký pokus mířil jen nad spojnici břevna a tyče.   

Trenér Pavel Řehák samozřejmě nebyl v pozápasovém hodnocení hry svého týmu spokojený. "Zaostávali jsme ve všech směrech, hlavně v agresivitě. Propadli jsme ve fotbalovosti, práci s míčem, prvním doteku s balónem, měli jsme problém s jednoduchými přihrávkami, které vedly ke ztrátám míče. Na soupeře jsme absolutně nestačili. Je to třetiligový soupeř, někteří naši hráči si myslí, že mají na to hrát minimálně druhou ligu, když ne první, a pak vidí, jak se fotbal hraje - rychle, agresivně."

První poločas odehrál Muhammet Tektaş, který by měl v juniorce nadcházející sezónu působit. "Je z Turecka, z Fenerbahçe, ročník 98. Na jaře už trénoval s dorostem U18. Vyřizují se teď formality pro to, aby tu mohl být. Studuje v Praze a hrál by s námi v juniorce," upřesnil Řehák.

Juniorka v přípravě odehrála sedm zápasů s bilancí 3-1-3. "Měli jsme k dispozici hráče, kteří se vrátili z hostování a ještě nezískali angažmá, byl jsem rád, že tu s námi byli, bylo nás málo. V přípravě jsme hráli se soupeři z vyšších soutěží, od třetí ligy přes druhou až po první ligu. Odehráli jsme velmi kvalitní zápasy, ale pomohli nám v nich právě zkušenější hráči jako Šimeček, Salšovič, Prošek nebo Baez," řekl Řehák k přípravě, v rámci které juniorka vyhrála ve středu turnaj v Šanghaji.

První mistrovský zápas hraje juniorka v neděli 31. července od 13 hodin.

Neděle 24. 07. 2016 10:30

Přípravné zápasy U21, 2016/2017
0 - 4
0 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

FK Litoměřicko
FK Litoměřicko

40.
47.
65.
85. (pen.)

Sestava SK Slavia Praha:
Lisa (46. Hrubeš) - Gilian, Broukal, Kodr, Pelyak - Král (46. Pelikán) - Sulík, Tektaş (60. Písačka), Zoubek (46. Vávra) - Veselý (75. Havlina), Badocha (46. Schulz)

Komentáře (9)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

    • Re: Juniorka podlehla v generálce Litoměřicku

      Fulham     před 8 lety 25.07.2016 11:23 |  
      0 0

      Hezky se s tím mazlí.. :-)

      • Re: Juniorka podlehla v generálce Litoměřicku

        Robinator     před 8 lety 25.07.2016 11:41 |  
        0 0

        hmm, šikovnej kluk, technika vypadá fakt skvěle..otazník tedy je, proti komu v tom videu hráli, jak je to starý video a podobně..ale půjdu se na něho podívat, jestli to zopakuje tady u nás v nějakém zápasu, který bude mít kvalitu..

    • Re: Juniorka podlehla v generálce Litoměřicku

      Travinho     před 8 lety 25.07.2016 22:38 |  
      0 0

      Proboha, vždyť to je úroveň tak 7. hanspaulka, podle toho fakt hráče hodnotit nelze.

  1. Re: Juniorka podlehla v generálce Litoměřicku

    Elanius     před 8 lety 25.07.2016 00:06 |  
    0 0

    Já myslím, že to o naší juniorce a celkově o Juniorské lize říká vše. Tým z ČFL je o třídu jinde.

    Jinak co tam proboha zase dělá Hrubeš!!!! My se ho snad nezbavíme!

    • Re: Juniorka podlehla v generálce Litoměřicku

      Travinho     před 8 lety 25.07.2016 22:39 |  
      1 0

      Já bych zase brzdil. Karel, pokud si to dá v hlavě do pořádku, tak má obrovský potenciál.

      • Re: Juniorka podlehla v generálce Litoměřicku

        JS (přítel SN)     před 8 lety 25.07.2016 22:46 |  
        0 1

        To se říkalo už o hodně "talentech".

        • Re: Juniorka podlehla v generálce Litoměřicku

          Travinho     před 8 lety 25.07.2016 23:22 |  
          2 0

          Šance je malá, ale psát o něm ve smyslu, kdy už se ho zbavíme je trochu moc...

          • Re: Juniorka podlehla v generálce Litoměřicku

            Eluin (přítel SN)     před 8 lety 26.07.2016 08:49 |  
            0 0

            Přesně, pořád je to hráč Slavie a takhle o něm mluvit (respektive psát) se mi také moc nezamlouvá.