Ženský fotbal

Slávistky si poradily s Duklou

Fotbalistky Slavie mají za sebou druhé ligové kolo, ve kterém se protrápily s Duklou. Nakonec ale berou povinné tři body za výhru 3:1 po brankách Bartoňové, Svitkové a Pěničkové.

Slavia nenastoupila v kompletní sestavě, ale díky širokému kádru dostaly příležitost další holky.  A úvod vyšel skvěle, hned v 1. minutě Chlastáková poslala do vápna krásný centr, který z voleje umístila do sítě Bartoňová. A netrvalo dlouho a přidali jsme další branku. Ve 12. minutě se Bartoňová svou šikovností dostala až do vápna, kde se míč nakonec dostal k Svitkové a bez problémů jej uklidila do branky. Pak jsme si v dalším průběhu vytvořili řadu příležitostí, ale Kožárová, Chlastáková či Svitková neuspěly. Mnohokrát akcím Slavie chyběla lepší finální přihrávka, nutno ale dodat, že i Dukla zodpovědně bránila a prostor před brankou zahušťovala. Soupeř si i vytvořil šanci, po standardní situaci hlavičkovala Čížková těsně nad branku. V závěru poločasu ještě trefila Pěničková břevno po standardní sitauci.

Ohlas trenéra Pavla Medynského po zápase s Duklou.

Zveřejnil(a) SK Slavia Praha ženy dne 20. srpen 2016

Ve druhém poločase jsme sice měli územní převahu, ale vytváření šancí drhlo. Třeba Bartoňová přešla z levé strany přes tři hráčky, ale po finální přihrávce hostující obrana dokázala odvrátit na roh. Další branku jsme přidali v 58. minutě, kdy Bartoňová předložila kapitánce Pěničkové lahůdku v podobě krásné přihrávky před branku, kde v pohodě doklepla do sítě. Jenže Dukla se nevzdala a zápas trochu zdramatizovala. V 62. minutě po straně utekla Holečková a poslala do vápna nebezpečný centr, který dokázala Šturmová dostat za záda Votíkové. Navíc slávistky neproměnily pokutový kop. A když nedotáhly ani další akce, zápas skončil pouze dvoubrankovou výhrou. Za týden je na programu zápas na Slovácku.

Zveřejnil(a) SK Slavia Praha ženy dne 20. srpen 2016

2. kolo - Sobota 20. 08. 2016 14:00

1. liga žen, 2016/2017
3 - 1
2 - 0
SK Slavia Praha
FK Dukla Praha
FK Dukla Praha

62. Šturmová Adéla

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)