Fortuna liga

Plzeň - Slavia 3:1

Slavia se v nedělní podvečer představila na půdě mistrovské Plzně. Pražané i domácí Viktoria museli v týdnu skousnout hořkou pilulku v podobě vyřazení z Evropské ligy, respektive Ligy mistrů. Lépe se s tím ale vyrovnali domácí, kteří sice inkasovali jako první, ale poté bezzubou Slavii přejeli a zaslouženě vyhráli 3:1.

Trenér Uhrin vsadil proti úřadujícímu šampionovi na taktiku s dvojicí defenzivních záložníků Ngadeu - Souček. Do základní sestavy se vrátili i v týdnu šetření Škoda, Švento, van Kessel či Bořil. Po doléčení drobného zranění se na pozici stopera vedle Bílka opět postavil Simon Deli. Oproti tomu se Barák s Mingazovem nevešli ani na lavičku náhradníků a už v dopoledních hodinách odehráli zápas za naši juniorku.

Slavia vstoupila do zápasu aktivně. Viktoria sice více držela míč, ale sešívaní byli nebezpeční a byli za to odměněni hned ve 13. minutě. Naši hráči rychle rozehráli standardku, Zmrhal dal míč na zadní tyč, Škoda ho vrátil na malé vápno a tam hlavou přehodil Kozáčika Bílek. Parádní akce a nečekané vedení 1:0! Plzeň zareagovala rychle a přidala na obrátkách. Hned o minutu později letěl do našeho malého vápna prudký míč a Bílek ho stihl odvrátit těsně nad naše břevno! Ve 20. minutě měli domácí možnost zahrání standardní situace z velmi zajímavé vzdálenosti. Střelu Bakoše ještě tečoval Ngadeu ve zdi a jen výborný reflexní zákrok Berkovce nás zachránil od inkasování! V té době už Plzeň zcela přejala otěže hry a naši hráči v podstatě nebyli schopni udržet míč na polovině soupeře. Nicméně naše obrana hrála velice obětavě a červenomodrým chyběla i trocha štěstí v zakončení. A když i Limberského prudkou a dobře mířenou ránu z větší vzdálenosti dokázal Berkovec pokrýt, tak se do šaten šlo za stavu 1:0 pro Slavii.

Ten bohužel vydržel jen 3 minuty 2. půle. Právě tehdy totiž Berkovec hrubě chyboval, když nesmyslně vyběhl na kraj vápna, ačkoliv měl míč osamocený Petržela mezi našimi stopery, kteří by ho jinak pokryli. Takhle byla úloha plzeňského hráče prostá - našeho gólmana jednoduše přehodil a vyrovnal. Obraz hry se nezměnil, Plzeň byla v poli jednoznačně lepší a uzamkla Slavii na její polovině. V 54. minutě pálil Petržela tvrdě, ale jenom doprostřed branky, takže Berkovec míč vyrazil. O 10 minut později už bylo zle. Plzeňané rozehráli míč na krátko, van Kessel se vrátil pozdě a ve vápně jen stínoval, takže ho Kopic pohodlně obešel a poté našel přihrávkou volného Hejdu, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Ani nepříznivý stav se hrou Slavie nic neudělal a nadále tak diktovala tempo domácí Viktoria. Ta zaslouženě přidala i 3. branku do naší pomyslné rakve, když nedokázala střídajícího Krmenčíka ubránit dvojice Bořil, Souček. Domácí forvard měl tak při centru snadnou úlohu a hlavou umístil míč za Berkovcova záda. V závěru pálil ještě Kopic, ale jeho rána šla do středu branky a náš brankář ji dokázal vyrazit. Skóre se už tak nenavýšilo a Slavia ve Štruncových sadech prohrála 1:3.

5. kolo - Neděle 28. 08. 2016 19:30

ePojisteni.cz liga, 2016/2017
3 - 1
0 - 1
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň

48. Petržela
65. Hejda
86. Krmenčík

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

13. Jiří Bílek

Komentáře (548)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé