O Slavii

Jaroslav Šilhavý novým trenérem Slavie

Po týdnu hledání má Slavia konečně nového trenéra. Tím se stal Jaroslav Šilhavý z Dukly.

Před chvíli to uvedl Jaroslav Tvrdík na svém Twitteru. "Představenstvo SK Slavia Praha jmenovalo na návrh generálního ředitele pana Martina Kroba novým trenérem A týmu pana Jaroslava Šilhavého."

Jaroslav Šilhavý (3. 11. 1961) je bývalý československý a český fotbalista, který prošel Plzní, velkou část hráčské kariéry strávil v Chebu. Mezi lety 1990 a 1993 hrál za Slavii, v té době se dostal rovněž do reprezentace, za kterou si připsal čtyři starty. Závěr své kariéry strávil v Drnovicích a na Žižkově.

Svou prvoligovou trenérskou kariéru začal na Kladně v roce 2007, po krátkém působení v Plzni strávil necelé dvě sezóny v Českých Budějovicích. Odtud zamířil do Liberce, kde byl velice úspěšný a dokázal získat mistrovský titul v sezóně 2011/12 před Spartou a Plzní. V další sezóně skončil s Libercem na třetím místě, sezónu 2013/14 pak už nedokončil, šéf klubu Ludvík Karl jej odvolal, když vyšlo najevo, že před jejím skončením podepsal smlouvu s rivalem z Jablonce. Liberec tuto sezónu zakončil na čtvrtém místě. S Jabloncem skončil Šilhavý v sezóně 2014/15 na třetím místě. Minulou sezónu už ale nedokončil, po skončení podzimu byl odvolán když Jablonec nenaplnil ambice a přezimoval na osmém místě tabulky. Jaro 2016 byl bez angažmá, v létě jej angažovala Dukla jako náhradu za Luboše Kozla, který odešel k mládežnickým reprezentacím. Na Dukle tedy Šilhavý vydržel jen pět zápasů s nepříliš příznivou bilancí 1-1-3. Dukla doma prohrála s Teplicemi a Spartou a porazila Hradec Králové, venku si připsala remízu na Slovácku a porážku v Karviné.

Končí tak poměrně dlouhé období hledání trenéra, který nahradí Dušana Uhrina. Ten byl odvolaný přesně před týdnem. Od té doby vedení Slavie jednalo minimálně s Lubošem Kozlem, Radoslavem Látalem a Zdeňkem Zemanem, žádný z nich však z různých důvodů na lavičku Slavie nezamířil, volba tak padla na Jaroslava Šilhavého, který v slávistickém dresu nastupuje v silvestrovských derby. Jde o trenéra v nedávné minulosti úspěšného, věřme tedy, že měl generální ředitel Martin Krob šťastnou ruku a Šilhavý dovede Slavii v této sezóně opět do evropských pohárů.

"Jaroslav Šilhavý je výborný trenér s mnoha úspěchy. Od začátku byl jedním z hlavních kandidátů na nástupce Dušana Uhrina. Chtěl bych poděkovat panu Šilhavému i Dukle za férová jednání," uvedl pro oficiální web předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. "Je pro mě obrovskou ctí, že budu trénovat klub s tak velkou tradicí a ambicemi," řekl pro totéž médium nový trenér Jaroslav Šilhavý

Komentáře (435)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé