Ženský fotbal

Slávistky rozstřílely Hradec 9:0

Fotbalistky Slavie si připsaly vysokou výhru proti nováčkovi soutěže Hradci Králové a vyhrály 9:0. Čtyřmi branky se blýskla Svitková, hattrick dala i Kožárová.

Poprvé se v základní sestavě představila Krejčiříková, ale hvězdou zápasu byla Svitková, která dala čistý hattrick během 11 minut a celkově se prosadila čtyřikrát. V patách jí byla Kožárová se třemi trefy. Zápas proti nováčkovi soutěže měl jasného favorita a holky si od začátku vytvořily převahu. V první šanci se ocitla Kožárová, ale brankářka kryla. O chvíli později centrovala Svitková a Pěničkovou hlavou usměrnila míč do tyče. Vedoucí branku zápasu vstřelila Kožárová po přihrávce Chlastákové - 0:1. O chvíli později poslala zpět do vápna míč Chlastáková a Necidová se nemýlila - 0:2. Pěknou střelu předvedla Svitková, ale zatím se netrefila. Po vydařené kombinaci Pěničkové s Bartoňovou přestřelila branku Kožárová.

Představení Svitkové začalo ve 23. minutě, nejdříve skórovala po přihrávce Bartoňové - 0:3. Mezitím po centru Krejčiříkové hlavičkovala nad branku Pěničková. Ve 30. minutě střílela Chlastáková, brankářka vyrazila a pohotová Svitková dorážela - 0:4. A aktivní nahrávající Chlastáková poslala z levé strany míč do vápna a ve 34. minutě Svitková zkompletovala hattrick - 0:5. Před koncem poločasu se prosadila střelecky Chlastáková, když střílela z prvního doteku po přihrávce Bartoňové - 0:6. Kožárová ještě trefila břevno a neproměnila samostatný únik.

Ve druhém poločase převaha pokračovala, v další šanci neuspěla sama před brankářkou Kožárová, ale o chvíli později se již nemýlila po přiťuknutí Pěničkové - 0:7. Do koncovky se po centru Veselá dostala Szewieczková, bohužel přestřelila. Čtvrtou branku Svitková přidala v 69. minutě, když dorážela do branky - 0:8. V závěru po přesném vysunutí Szewieczkové svůj únik Kožárová proměnila v gól a završila tak hattrick - 0:9. Holky mají nyní reprezentační přestávku, v dalším kole přivítají doma Brno v neděli 25.9. od 15 hodin na Xaverově.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)